• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ah edip ciktimi? Yasanmis hikayeler

GulmeyiUnutmus

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2017
79
42
3
36
Merhaba kizlar.

Hic ah aldinizmi ya da ah edip ciktigini gordunuzmu?
Insanin gonlune degmeyin diyorlar.. Maddi ve manevi zarar verilmemesi gerikor. Kul hakkindan ve bi insan hakkini helal etmemekten korkarim..

Bu da benim ornegim olsun:

Halam'in gencliginde onu cok seven bi erkek vardi.. Gorusuyorlardi.. Sonra bi gun gorucu geldi.. Daha varlikli vs.. Ve neoldu bilmiyorum ama o gorucudeki cocugu secti.. Tabiki erkek arkadasinim ahini almistir, cunki bugune kadar hic mutlu degil halam ne esinden ne de cocuklarindan..

Ikinci hikayem:
Komsumuzun bi kizi vardi.. Cok iyi bi aile. Kiz herseyi yapiyordu.. Evlenirkende baya haksizlik yapmislar. Neyse... Kaynatasi kaynanasida cektirmis bu kiza cok.. Kizin annesi hepgozu yasliydi az ah etmedi..
Sonra kaynanasi bi gun amandiz hastaliga kapandi... hasta olmak varmis kaderinde.. Olum doseyinde kadin gelinin degerinimi anladi bilmiyorum ama kizin annesine ne guzel bi evlat yetistirmisin dedi......

Sizin hikayelerinizi bekliyorum kizlar.. Eden bulurmu?

Son düzenleme:
Kesinlikle çıkıyor, er yada geç.
Oyüzden bende kalp kırmaktan çok korkarım, bana kötülük yapan olduysa da Allah'a havale ederim , genelde de yaptıkları yollarına gelmistır

Birkaç sene önce çalıştığım yerde amirim benden çok memnundu, benim bir üstüm pozisyondaki abi dediğim kişi (sonradan öğrendim) beni çok kötülemiş, arkamdan çevirmedik iş kalmamış. amirin bana etmediği kalmadı, yani direk bir kötülük yoktu ama çok zor işleri ben yaptım, hiç takdir edilmedim, psikolojik olarak çok yıprandım, yaptığım o abinin başarısı , hatam benim hatam oluyordu hep. en son da dayanamadım ve başka yere geçtim, benden sonra bölüm tamamen dağıldı başka sebeplerden, beni kıskanıp gidişime neden olan abiye ve amire de kalmadı yani.

Yani böyle örnek çok , Allah haine mal vermez derler ya o hesap.

Eden bulur ama her eski sevgilisinden ayrilan mutsuz olmuyor oyle olsaydi herkes ah alip kimsenin evliligi yurumezdi .Benimde cok erkek arkadasim oldu gozumun ocone bakip aglayanda ama cocukluk akli 21 20 yaslarindaydim konup umut verip terkediyodum.Cok pismanim ama simdiki aklim olsa kesinlikle oyle bir sey yapmazdim.Ama basima olumsuz sey gelse arada onlarin ahi mi diye dusunmekten ali koyamiyorum kendimi:KK43:

Merhaba kizlar.

Hic ah aldinizmi ya da ah edip ciktigini gordunuzmu?
Insanin gonlune degmeyin diyorlar.. Maddi ve manevi zarar verilmemesi gerikor. Kul hakkindan ve bi insan hakkini helal etmemekten korkarim..

Bu da benim ornegim olsun:

Halam'in gencliginde onu cok seven bi erkek vardi.. Gorusuyorlardi.. Sonra bi gun gorucu geldi.. Daha varlikli vs.. Ve neoldu bilmiyorum ama o gorucudeki cocugu secti.. Tabiki erkek arkadasinim ahini almistir, cunki bugune kadar hic mutlu degil halam ne esinden ne de cocuklarindan..

Ikinci hikayem:
Komsumuzun bi kizi vardi.. Cok iyi bi aile. Kiz herseyi yapiyordu.. Evlenirkende baya haksizlik yapmislar. Neyse... Kaynatasi kaynanasida cektirmis bu kiza cok.. Kizin annesi hepgozu yasliydi az ah etmedi..
Sonra kaynanasi bi gun amandiz hastaliga kapandi... Olum doseyinde kizin annesine ne guzel bi evlat yetistirmisin dedi......

Sizin hikayelerinizi bekliyorum kizlar.. Eden bulurmu?
Bence eden bulmuyor.
Sadece karma diye bir olay var. Ilahi adalete inanmiyorum.
Bir de herkesin hayati inisli-cikislidir. Her iniste "ah aldi ondan oldu" diyemeyiz.
Kimsenin ahini almamis insanlarin hayati da %100 mukemmel gitmez. Mukemmel hayat yoktur cunku.

Eski sevgilim kuyruklu yalanları sıralar sıralar sonra da doğmamış yeğeninin üzerine yemin ederdi. O sırada ablası hamile. Kaç kere dedim doğmamış bebeğin günahına girme diye. Yalan söylediğinden adım kadar eminim.

Bebek sağ eli olmadan doğdu ve bunu doğumda öğrendiler. Hepsi yıkıldı.

Ah mı çıktı bilmiyorum. Ben günahsız bebeğe ah etmedim tabiki hiç.

Eski sevgilim kuyruklu yalanları sıralar sıralar sonra da doğmamış yeğeninin üzerine yemin ederdi. O sırada ablası hamile. Kaç kere dedim doğmamış bebeğin günahına girme diye. Yalan söylediğinden adım kadar eminim.

Bebek sağ eli olmadan doğdu ve bunu doğumda öğrendiler. Hepsi yıkıldı.

Ah mı çıktı bilmiyorum. Ben günahsız bebeğe ah etmedim tabiki hiç.

:( ne igrenc bi eski sevgiliniz varmis.... O da elbet cezasini bulur

Bence ah denilen şey insanın yorumlamasından ibaret, yani durumu kendine göre uyarlamasından. Tamam belki çok çok üzülen, canı haksız yere yanan kişilerin içini soğutacak şeyler oluyordur ama herkese de bu olmuyor, şansa oluyor bu bence. Herkesin hayatı hep mükemmel gitmez, bunu ah almaya bağlayan oluyor ya da karşı tarafın kötü bir dönemini kendi ah etmesine bağlayan oluyor. Bence bakış açısına bağlı olarak yorumlanıyor bu.

İlahi adalete inanıyorum. Yakın bir arkadasım evlendikten bi süre sonraya kadar bebeği olmadı görümcesi sen sorunlusun abime bebek veremiyorsun vb hakaretler ediyordu hep. Yaklaşık 6 ay bu böyle devam etti ve sonunda hamile kaldı bebeğini dünyaya getirdi. O arada görümce evlendi hemen hamile kaldı fakat 7 haftalıkken kürtaj olmak zorunda kaldı kalbi durduğu için. Şimdi görümcesinin bebeği olmuyor

İlahi adalete inanıyorum. Yakın bir arkadasım evlendikten bi süre sonraya kadar bebeği olmadı görümcesi sen sorunlusun abime bebek veremiyorsun vb hakaretler ediyordu hep. Yaklaşık 6 ay bu böyle devam etti ve sonunda hamile kaldı bebeğini dünyaya getirdi. O arada görümce evlendi hemen hamile kaldı fakat 7 haftalıkken kürtaj olmak zorunda kaldı kalbi durduğu için. Şimdi görümcesinin bebeği olmuyor

Eden bi sekilde buluyor

Kayinvalide denen kisi beni ilk gordugunde cenene estetik yaptiririz demisti. Ah etmedim ama cok kaba buldum. Takilacak degilim konussun dursun dedim. Ama ilk goruste bunu demek vallahi tuhaf geldi. Aynen de devam etti. Sonra burnun biraz etli mi ne dedi. Ama cidden burnum cok minik ve guzel. Sonra dudaklarina kontor yapilsin dedi. Hic takmadim he dedim gectim. Gecen merdivenden yuvarlandi ve cene disler burun gitti. Dudak patladi. Once zorunlu operasyon sonra estetik uzerine estetik.

Evlendikten 4 yıl snraydı. Gece yataga girdiğimde sanki sırtımdan boğazıma bişey dolanıyo ve nefes alamıyodum. Abimin beni daha önce götürsüğü bi hocaya gittim. Çünkü bu gercekten değişik bişeydi. Sırtımdan boğazıma bi ip takılıyodu sanki. Ve eşimle uyumak bile bni huzursuz ediyodu geceleri. Oysaki hiç bi sorunumuz yoktu. Hocaya gittik velhasıl kelam, bana eski erkek arkadasmn adını verdi ve beddua etmiş sana dedi. Ben şok oldum. Çünkü hep diyodu kimseye kadın olama diye. Kuzenimdide üstelik. Helallik al dedi. Ve bn annemle halamlara gidip helallik aldım.. O dedi o zamanlar dedim ama artık bacımsım. Ve gerçekten bidaha öyle sıkntı yaşamadım..

Bi kere de bnm elektrik süpürgem bozuldu. Apartman görevlisininkini istedim kadın verdi. Eve getirdim ama çalışmadı. Bnde topladm geri götürdüm görümcemle çıktık dışarı. Eve geldik, baktımki kapıda bağırıyo. Bzup geri getrdin diye. Ben daha anlatamadım bile kendimi o sadece bağırıyo. Bnde fırsat vermesede BENDE HİÇ ÇALIŞMADIĞINDAN EMİNİM AMA YİNE DE TAMİR ETTİREBİLİRİM dedim. RAMAZAN RAMAZAN ALLAH SENİN OLMAYAN EVLADINI SANA HİÇ NSSİP ETMESİN dedi.. Bnmde çok zoruma gitti. Bu hayatta neyinle övünüyosan Allah onu senden alsın dedim. Kadın o ara hamileymiş. Bilmiyodum. Bilseydim oyle beddya eder miydim etmez mydm onu da bilmiyorum. Bbeği düştü. 1 ay içinde kaza yaptılar arabaları hurdaya çıktı. Snra kadın pis bi hastalığa yakalandı. Allah biliyo ya üzüldüm. Ama hiç belli etmedim. Bigğn kapıms cıktı hakkını helal et diye.

Benimde var boyle bi anim orta okulla giden bi kiz cocuguydum ozamanlar Yengemle dayim bosanma asamasindaydi bebekleri 40 gunluk falandi olaylarinda bizim dahil olmadigimiz halde butun goruncelerine dusman olmustu sonra bigun ben okuldan eve donerken onumu kesti bana dediki sen evlatliksin git annenle babani bul diyeee cok aglamistim piskolojim bozulmustu annem ne yapacagini bilmez duruma gelmistii ve eni sonu soylemek zorunda kalmislardi evlatlik oldugumu cok zor bi ergenlik gecirdim sonucu ne oldu biliyomusunuz simdi dayimla oglu ayni mahleden gecseler ne babasi oglunu tanir nede oglu babasini tanir

9 10 lu yaslardaydim, babamın kardeşleri bize çok eziyet ettiler..
Hakaret,şiddet,dışarı atılma daha neler neler..
Zaman geçti, su akti yolunu buldu.
Her biri ne yaşattı ise daha beterini yaşar hale geldi..
Onun haricinde 17 yaşında birine çok aşıktım..
Onun yüzünden çok kötü olaylar yaşadım..
Sadece allahtan, aynısını yasamasini dilemistim ki oda yaşadı.
Önceden inanmazdım ama ilahi adalet diye birşey var ve ben her gün canlı görüyorum.

Kendi öz babamı örnek vereyim;erkek kardeşim öldüğünde 'keşke kız ölseydi' demiş,sonrasında yüzlerce defa özür dilemesine rağmen Allah'ın gücüne gitmiş olacak ki 2.evliliğinden hasta bir erkek evlat verdi. Ben hakkımı helal ettim,fakat büyüklerin günahlarını çocukların çekmesi çok acı. Allah kimsenin hakkını kimsede bırakmasın çünkü ilahi adaletin en ağır olanı öbür dünyada tecelli edendir.

Back
X