Yıllar önce çalıştığım yerde bir kadın vardı. İçi fesatlıkla doluydu ve aşırı kıskanç biriydi. Yüzünde hep sahte gülümseme. Alt pozisyonda olmasını hazmedemeyen biriydi oysa hiç bir vasfı yoktu ama buna rağmen kimsenin yerini, konumunu ve yeteneğini hazmedemezdi. Sürekli fitne e dedikodu peşindeydi. Yüzüne bakınca hani kötülük akar ya? işte onun yüzüne bakınca dahi tanımadan anlayabiliyordu insan.
Ben umursamazdım zaten işim yeterince yoğundu ve sadece işime odaklanırdım. Önce kulağıma arkamdan"Marshmellow'a gıcık oluyorum hiç dedikodu yapmıyor" demiş

sonra kıyafetimden tutun da saçıma, tipime kadar takmış durumdaydı ama kıskançlığını bildiğimiz için umursamıyordum. Aradan uzun zaman geçti ve ben aşırı yoruluyordum işimi değiştirmek istedim ve istifa ettim. İstifam çok zor kabul edildi oysa benim gerekçem gerçekten çok uzun saatler çalışmam ve aşırı yorulmamdı. Kendime zaman ayıramıyordum, kitap dahi okuyamıyordum hep rapor okumaktan...
İstifamı kabul ettirdikten sonra öğrendimki bu fesat arkadaş meğer ekmeğimle oynamak için o kadar çok iş çevirmişki arkamdan, insanlar beni tanıdığı için ve onu da bildikleri için umursamamışlar bu daha da bilenmiş ama işe yaramamış. Duyunca çok şaşırmadım ama güldüm neticede amacına ulaşamasa da çok çabalamaış harbiden. Ben ayrılmadan kısa süre önce evlenmişti.
Ben ayrıldıktan 2 ay sonra bu gecenin bi yarısı beni fellik fellik aradı açmadım telefonu çünkü arkamdan çevirdiği işleri öğrenmiştim, amacına ulaşamasa da iğrenç bir şeydi duymak. Meğer çok övündüğü eşi kalp krizi geçirmiş acil ameliyata alınması gerekiyormuş ve kan lazımmış. Benim kan grubum aklında kalmış o yüzden aramış ama açmamıştım.
Emekli oldu eşiyle iş kurdu 4 ay sonra battı, elindeki varı yoğu gitti. Tekrar bi mekan açtılar bu defa öncekinden daha kötü battılar. Sefilliğin dibini yaşadı. Elini attığı her iş battı ve başarısız oldu. Ben mi? İşimde yükseldikçe yükseldim :) Bir gün benim resmimi görmüş gazetede hemen aradı hem tebrik hem de iş için yardım istedi. Normalde dayanamam elimi uzatırım böyle de pis bir huyum vardır ama gayet açık bir şekilde kendisine söyledim, ben hayatım boyunca kimsenin ekmeğiyle oynamadım, aklımdan da geçirmedim sana asla referans olamam zira hangi masuma ne yapacağını bilemem dedim ve kapadım telefonu

O günden buyana inanılmaz huzurluyum