• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ah edip ciktimi? Yasanmis hikayeler

Bu konuyla ilgili çok örnek verebilirim hayatımdan.

Gerçekten haksızlığa birçok kez uğradım şu hayatta. Herkes yaşıyor yaşamayan yoktur muhtemelen.
Annemin eltileri babamla ayırmak için senelerce uğraştılar. Yapmadıkları rezillikler kalmadı. Cidden hem annemin hem bizim yani kardeşlerim ve babamın çok hakkına girdiler. Sonuç olarak iki amcamda boşandı onlardan. Amcamın ikisi de aldatılıyordu. O iki kadının birinin sevgilisi varmış kaçtı, diğerininde geneleve üyeliği varmış çalışıyormuş orada. Anneme cephe alan amcam da cezaevinde.

Eski görüştüğüm kişinin bana yapmadığı kalmadı iftira attı neler neler. Bana beni aldatıyorsun diye iftira atarken kendi hayatında başkası varmış. Şimdi onla mutlu mesutlar. Çıktı mı çıkmadı mı bilemem ( ki kızın ağzı çok küfürlü askım cicim diyip iş çeviren bir tip) ama benim karşıma rabbim hayallerimdeki gibi birini çıkardı. Çok şükür.
Sonuç olarak biz kendimiz kalbimizi temiz tutalım, kimsenin hakkına girmeyelim gerisi bir şekilde cezasını bulur.

Kimsenin ahı kimsede kalmaz ama her ahın bedelide bu dünyada ödenmez ne yazikki iki olayda çok uzulmus ve aglamistim ikisinden de ahim çıktı ne üzüldüm ne sevindim yorum bile yapmadım ...

Ah mi çıkmaz merak etme.Öte dünyada bu hesap işleri.Aksi takdir de herkesin herkese ahı var düşününce.
Belki biri sana ah etti den bu durumu yaşıyorsun.Belki biri anne babana ah etti sen bu durumu yaşıyorsun.Kısaca bu dünyada ah çıkması diye bir durum olsa kimse yaşayamaz dünyamız ölü bir gezegen olurdu.Belkide ah ettiğini sandığın konu hayatında muthis güzellikler, getirecek.
Bilinmez kii

Er ya da geç buluyor görüyor ahda almışımdır ahda vermişimdir Allah sonumu hayır etsinn :)

İlk erkek arkadaşım beş senelik ilişkide beni aldatmıştı. Ve o sıralarda bana çok kötü davranıyordu. Sebebini anlayamıyordum sonra aldattığını yakaladım. Ah etmedim ama çok canım yanmıştı. Bunu yaşayan tek ben değilim tabi ki, her aldatan da karşılığını bulmuyor ama tam on sene sonra bana mesaj attı. Hakkını helal et, beni artık azad et yazmış. O arada hayatı çok kötü gitmiş demek ki. Hani insanın işleri hep ters gider ve kime ne yaptım da bunlar başıma geliyor der ya, o duruma gelmiş ve benimle ilişkilendirmiş yaşadıklarını sanırım.

Bitaneee komik bi animi anlatim sizlere

Ilk okula gidiyordum ve ozamanlar bi adam cart diye pantalonun ortasindan yirtilmisti.. Bende tabi gul gul:KK70: bide neolsun bi sure sonra benim pantalon cart diye ortadan yirtilmisti:confused: haha ondan sonra hickimsenin dususune gulmuyorum..

birkere sirlar dunyasinda yasamiyoruz o nedenle ah eden bukur ah ettim buldu demek ban sacma geliyor bunu yaninda zaten ah etmek islam ahlakina sigmaz. sana kotuluk yapani ALLAHA havale et unut gitsin.
bana kotuluk yapildi unuttum gitti. simdi kim ne alemde umrumda degil. omzumda yeterince agirlik var bir de ahimin ya da nefretimin agirligini tasiyamam.

Eski sevgilim kuyruklu yalanları sıralar sıralar sonra da doğmamış yeğeninin üzerine yemin ederdi. O sırada ablası hamile. Kaç kere dedim doğmamış bebeğin günahına girme diye. Yalan söylediğinden adım kadar eminim.

Bebek sağ eli olmadan doğdu ve bunu doğumda öğrendiler. Hepsi yıkıldı.

Ah mı çıktı bilmiyorum. Ben günahsız bebeğe ah etmedim tabiki hiç.
çok ilginç arapça yemin kelimesi sağ anlamına gelir.

Üniversitede erkek arkadasım vardı ders çalışmaktan bunaldığım sınavların yoğun olduğu dönem dışarı çıkmak istedim bu yüzden bana hakaret etti ve vurdu o gün ayrıldım yıllar sonra karşıma çıktı hakkını helal et senin ahın yüzünden bu haldeyim diye trafik kazası geçirmişti ve bana vurduğu kolu sakat kalmıştı

İnancım gereği kul hakkına dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum. Sevgililik vs benim inancimda yasak o nedenle sevgililikten ah çıkar mı bilmem. Ama bir adaletsizlik varsa burada olmasa da elbette hesap günü görülecek her şey.

Ben lisedeyken sözde çok dindar bir kız dürüst olmak amacıyla gelip bana saçlarını hiç beğenmiyorum vs demişti. Yanında da başka bir arkadaşı ile. Arkamdan konuşmuş demekki günah çıkartıyor. Gulumsedim sadece. Aynı derste sıradan düştü otururken kafasını çarptı. Fetocuydu da. Masterdaki hocalarimdan biri çok çektirdi. Şimdi nerde olduğu bilinmiyor fetocuymus adi. Her şeyin zamanı var. Gönül istiyorki o an görelim canimizi yakanın yandığını. Ama O ne düşünür ne hesabı yapmıştır bilemeyiz. İlahi adalete inanmazsam psikolojim bozulur benim. Amaçsız boşuna gelmişim gibi olur bu dünyaya bu bana iyi gelmez

çok ilginç arapça yemin kelimesi sağ anlamına gelir.
İşin dini boyutuna girersek eğer banlanırız. Hangi dilde ne demek olduğunu bilemem ama önemli olan benim nasıl anladığım sanırım. Benim canım yandı ve bir bebek buna alet edildi. Ben ah etmedim hiç ama hep vicdan azabı çektim. İnşallah sadece tesadüftür

Benimde var boyle bi anim orta okulla giden bi kiz cocuguydum ozamanlar Yengemle dayim bosanma asamasindaydi bebekleri 40 gunluk falandi olaylarinda bizim dahil olmadigimiz halde butun goruncelerine dusman olmustu sonra bigun ben okuldan eve donerken onumu kesti bana dediki sen evlatliksin git annenle babani bul diyeee cok aglamistim piskolojim bozulmustu annem ne yapacagini bilmez duruma gelmistii ve eni sonu soylemek zorunda kalmislardi evlatlik oldugumu cok zor bi ergenlik gecirdim sonucu ne oldu biliyomusunuz simdi dayimla oglu ayni mahleden gecseler ne babasi oglunu tanir nede oglu babasini tanir
Son kısmı merak ettim canım. Niye tanımazlar birbirlerini. Ve şimdi çocuk kaç yaşında ?

Son kısmı merak ettim canım. Niye tanımazlar birbirlerini. Ve şimdi çocuk kaç yaşında ?
Cok sidetli kavgalara sonucu bosandilar cnm dayimda oglundan vazgecti cocuk 10 yasinda falan hoc gormediler baba oglan birbirlerini sadece 40 gunluk falandi en son gormesi

İşin dini boyutuna girersek eğer banlanırız. Hangi dilde ne demek olduğunu bilemem ama önemli olan benim nasıl anladığım sanırım. Benim canım yandı ve bir bebek buna alet edildi. Ben ah etmedim hiç ama hep vicdan azabı çektim. İnşallah sadece tesadüftür
yok dini boyutundan bahsetmiyorum. kelimenin iki anlamıyla oluşan ilginç bir tesadüften bahsediyorum.

Merhaba kizlar.

Hic ah aldinizmi ya da ah edip ciktigini gordunuzmu?
Insanin gonlune degmeyin diyorlar.. Maddi ve manevi zarar verilmemesi gerikor. Kul hakkindan ve bi insan hakkini helal etmemekten korkarim..

Bu da benim ornegim olsun:

Halam'in gencliginde onu cok seven bi erkek vardi.. Gorusuyorlardi.. Sonra bi gun gorucu geldi.. Daha varlikli vs.. Ve neoldu bilmiyorum ama o gorucudeki cocugu secti.. Tabiki erkek arkadasinim ahini almistir, cunki bugune kadar hic mutlu degil halam ne esinden ne de cocuklarindan..

Ikinci hikayem:
Komsumuzun bi kizi vardi.. Cok iyi bi aile. Kiz herseyi yapiyordu.. Evlenirkende baya haksizlik yapmislar. Neyse... Kaynatasi kaynanasida cektirmis bu kiza cok.. Kizin annesi hepgozu yasliydi az ah etmedi..
Sonra kaynanasi bi gun amandiz hastaliga kapandi... hasta olmak varmis kaderinde.. Olum doseyinde kadin gelinin degerinimi anladi bilmiyorum ama kizin annesine ne guzel bi evlat yetistirmisin dedi......

Sizin hikayelerinizi bekliyorum kizlar.. Eden bulurmu?
Yıllar once cocuk bakiciligi yapmistim yaninda calistigim ablayi hic dara sokmadim hastayken karda kista kiyamette twk bi gun bahane edip birakin gelmemeyi gec gelmisligim bile olmadi maasimi 15 gun gecer unuturdu vermezdi sesimi dahi etmezdim 50 defa soyledi cocugumu hic gozum arkada kalmadan sana birakabiliyorum dedi.

Sonra benim bazi durumlarindan o u yuzustu birakacagimi dusunmus sanirim ki o kisinin yakinlarindan bile twklif geldi cocuguma bak ne kadar ucret istiyorsan kabulum dedu

Yakin bi arkadasim o donem ortaklik teklif etti kabul etmedim bidine soz verdigim halde yariyolda birakamam diye ama o bana guvenmemis olacak ki bi gun isime son verecsgini tasinmayi dusunduklerini söyledi

Halbuki sadece bahaneydi hic ah etmedim ama sonraki bakicilardan cok cekti psikolojisi yiprandi baya kotu etkilendi anlayacaginiz defalarca arayip cagirdi ben kabul etmedim

Back
X