Ah! Kayınvalideler...Ne yapayım?

canım bende öyle davranmayı düşündüm ama bu seferde şöyle düşünmeyecek mi??ben ne yaparsam yapayım tepki vermiyor.ozaman dahasını da getiririm. yani tepkisizlik davranışını pekiştirmez mi??
bide aklımdan çıkmıyor yaptıkları ya aa.unutayım diorum ama olmuyo.gıcık oldum bi kere...

ilk zamanlar davranışta artıl olur ama daha sonra sönme meydana gelecektir.. Davranışçı kuram (klasik koşullanma) öyle diyor..

evine gelen misafir olduğu için hiçbirşey olmamış gibi davranmak zorundasınız...belli bir seviyeyi koruyarak...

Size nasıl davrandıysa sizde öyle yapın hoşgeldin demeyin bakalım ne tepki gösterecek zaten anlar hatasını kısasa kısasa.s

hoşgeldin diycem ama eskisi gibi candan davranmıycam.. evet bencede kısasa kısas.tepkimi görsün.ama tepkimi gösterirken kendimi küçük düşürecek hareketlerden uzak durcam

evine gelen misafir olduğu için hiçbirşey olmamış gibi davranmak zorundasınız...belli bir seviyeyi koruyarak...

canım misafire nasıl davranıyosam öle davranacam amao eski gelin gibi üstüne titremiycem...yoksa içim içimi yer...zatenhuyumdur,eğer kırgınsam suratımdan belli ederim

vallaha canım benim kide seninki gibiydi
evine gidip nasılsın anne derdim kıçını döner cevap vermezdi
bende hep yaptıklarının ayıp olduğunu anlaması için ona tatlı davranırdım
ama anlamadı anlamadı
en sonunda sen sağ ben selamet
ne ben ne eşim bir yıldan fazladır görüşmüyoruz

canım benim kayınvalidem fesat değildir ama saflığından patavatsızlık yapar hep.ne sölediğini bilmez..enazından bu içimi rahatlatıyor.ama hatasının farkına varmasını istiyorum bir şekilde. bunu nasıl yapcağımı düşünüyorum.

ne yaptı k.valideniz size ki? baştan anlatsanız :uhm: (hoşegeldin dememesinden öncesini sordum yani) şakkıdı
bana SEN SUS

canım bayramda möisafirliğr gttik.bu gttiğimiz yerde kayınbabayı haksız yere yermeye başladı sölediklerine ne eşim nede ev halkı katılıyordu.bende görüşümü bildirdim.
BANA SEN SUS SEN DAHA YENİ GİRDİN AİLEYE BİŞEY BİLMİYORSUN DİYEREK TERSLEDİ OKADAR KİŞİNİN İÇİNDE.çok zoruma gtti.o gece orda kalmadım.annemde kaldım eşimede yarın dönüyoruz dedim.yine ben alttan aldım ertesi gün evine gittim yaklaşık 2 saat oturdum salonda ne yanıma gelip hoşgeldin derdin sorunun mu var demedi.bende çıkıp gittim.ertesi günde dönüş yaptık.yani anlıycağın bayramımı zehiretti.

bnce çok güzel karşıla . onun yanında eşinle çok ilgilen .. eşinin yanında ilgili davran eşin gidince sende ev işlerine giriş. cam sil. toz al. komşularını çağır. sanki o yokmuş gibi program yap. onu da yanında taşı ama önemseme. o zaman anlar neler değişmiş ne kaybetmiş.

canım bende öyle davranmayı düşündüm ama bu seferde şöyle düşünmeyecek mi??ben ne yaparsam yapayım tepki vermiyor.ozaman dahasını da getiririm. yani tepkisizlik davranışını pekiştirmez mi??
bide aklımdan çıkmıyor yaptıkları ya aa.unutayım diorum ama olmuyo.gıcık oldum bi kere...

Aynen bende bunu yazmayı düşünüyordum bazı insanlarda ders çıkaracağına o nasılsa alınmıyor,kırılmıyor deyip kötü davranışlarına devam edebilirr sonuçta..Bence yaptığının hatalı olduğunu ve bir özür beklediğinizi söyleyin eğer birşey derse.Onun dışında fazla yüz göz olmayın hoşgeldin karşılarken bir güler yüz yeterli bence.:hulya:

bence sen büyüklüğünle utandır onları
güzel ikramlarda bulun, hoşgeldin de de
bunlar kayıp değil, büyüklük her zaman iyidir
Balık nilmezse Haluk bilir yapılanı
ama sözlerinle fazla samimi olma derim birde
sıradan konular konuşup çok içten davranmazdım
hatasını anlaması adına
ki buna yakın durum aynı tarih itibariyle bende yaşıyorm
bu şekilde de davranıyorum

bence sen büyüklüğünle utandır onları
güzel ikramlarda bulun, hoşgeldin de de
bunlar kayıp değil, büyüklük her zaman iyidir
Balık nilmezse Haluk bilir yapılanı
ama sözlerinle fazla samimi olma derim birde
sıradan konular konuşup çok içten davranmazdım
hatasını anlaması adına
ki buna yakın durum aynı tarih itibariyle bende yaşıyorm
bu şekilde de davranıyorum

canım bende aynı şekilde mesafeli davranıcam.eski si gibi yüz göz olmayı düşümüyorum.üzerime düşeni yapcam saygısızlık etmeden ama fazlasını göremiycek ne yazık ki..resmi davranmakata fayda var demekki candan içten davraınca sonu böle oluyor.:umursamaz:

valla arkadaşlar yapacak bişley yok insan karşısındakine nasıl davranırsa ondan da aynı şekilde muamele görür.ben bunu uygulayacağım.tabi anlayana...ama yaşadıklarımdan sonra ankladım ki kayınvalideden anne olmaz..onun gözünde sen hep rakip takımın oyuncusu gibisin....ayrıca belirtmeyi unuttum 2 çocuğu var kayınvalidemin ve şimdiye kadar ikisine de bana yaptığı gibi toplum içinde bişey sölemesi azarlaması mümkün değilmiş....kendi çocukları söledi.......

sizde toplum içinde tekrar birşey söylerse sessiz kalmayın..
gülerekten birazcık bozuverin onu..

Back
X