Ah kızım,evdeki çiçeklerle süt kardeş oldun!!

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.596
36.397
1.123
39
başlığı görünce çok şaşırmış olmalısınız,o kadar sinirlerim bozuk,o kadar canım sıkkın ki ne yazacağımı bilemedim.
benzer konuları bebek bakımı bölümlerine de açtım daha önce ama bu sefer dertleşmeye ihtiyacım var.
3 aylık bir kızım var,doğduktan sonra 1 ay emmedi beni,sütümü sağarak verdim.sonra emmeye başladı.1 ay çok keyifliydi,çok zevk aldım emzirmekten ama ne olduysa yine diretmeye başladı.günde 4-5 kez anca emdi.dr hiç kilo almamış sağarak ver sütünü dedi,böyle olunca emmedi tabi yine,şu an sadece biberonla besleniyor.
derdim şu ki,kızım çok iştahsız.ve sadece uyurken karnını doyurabiliyoum,açlıktan ölse uyanıkken bir yudum içmiyor.
ve ben doğum yaptığımdan beri sütüm artsın diye uğraşıyorum,denemedğim yöntem kalmadı.şimdi sütüm iyi fakat kızım istemiyor,sağıyorum,dolaba koyuyorum,sonra ısıtıyorum içmiyor.ve hooop sütler çiçeklerin dibine.o kadar zoruma gidiyor ki,ağlamak geliyor içimden.1 ay önce bana bunu söyleyen olsa gülerdim.ama şimdi...emzirememek içimde bir yara,emzirme pozisyonu aldığımız anda kıyameti koparıyor.herkesin bebeği annesinin kokusunu alıp sabırsızlanır,benimki kendini itiyor.niye acaba beni istemedi diye düşünüp duruyorum..bi yerlerde cok cok annesini emen bebekleri görünce gözlerim doluyor...ben mi beceremedim bilmiyorum ki..üstelik kızım emmeyi bırakalı çok inatçı,aksi bir bebek olmaya başladı.aslında o da huzursuz ama yine de bana dönmüyor işte.
artık emmesinden de geçtim,niye beslenmek istemiyor anlayamıyorum.tıbbi bir sorun çıkmadı çok şükür.bazen kendimi çıkmazda hissediyorum,dünya başıma yıkılır gibi oluyor.o kadar küçük ki,niye böyle yaptığını anlamıyorum.psikoloğa gitmeyi düşünüyorum çünkü kendimi hiç iyi hissetmiyorum.:59:

Uzme canını canım bu cogu bebekte gorulen bısey sen bu yontemı uygulamaya devam et yatarken ver sag ama 6 ay hıc olmasa kullandır sakın kafana takma bole seyleree haklısın ama sonucta karnını doyuruysn sımdı anne sutyle es degerde aptamıller var ondan kullan depresyona gıreresen lohusasın bıdaha atlatamassın...uzme canını bu herkesın basında....ben hıc emmemısım annemın sutunu:(

canım yaa inş emer seni
üzülme cok acıksa mecbur emicek

inşallah emer,ben de çok acıksa emerdi diyordum ama doktor takibinde kilo almadığı ortaya çıkınca bu çocuk aç dedi dr.
7-8 saat beklediği oluyor emmek için.

Uzme canını canım bu cogu bebekte gorulen bısey sen bu yontemı uygulamaya devam et yatarken ver sag ama 6 ay hıc olmasa kullandır sakın kafana takma bole seyleree haklısın ama sonucta karnını doyuruysn sımdı anne sutyle es degerde aptamıller var ondan kullan depresyona gıreresen lohusasın bıdaha atlatamassın...uzme canını bu herkesın basında....ben hıc emmemısım annemın sutunu:(

sağol canım.kızım sadece bana değil mamayada inat ediyor.hiçbir şey almak istemiyor kısaca,yoksa mama da vermek istiyorum sırf doysun diye.
emzirmek anneyle bebek arasındaki bağı kuvvetlendiriyor diyorlar ya,sen de emmemişsin,ne bileyim kopukluk falan var mı aranızda?nasıl annenle iletişimin?

benim kizimda 2.5 ayliktan itibaren sadece 5 dk emip birakiyordu, onada emmek denilebilirse tabii.. sutumu sagip vermeye çalisiyorum, biberonada alisik degildi onda da hep genizine kaçiriyordu.. gece uyurken bi lokma guzel emiyordu diyebilirim oda 7 dk falan oteki gogsumu hiç almiyordu bile.. off azmi ugrastim 3.5 aylikken ek gidalara basladim bu yuzden ne sutumu içiyo neden biberondan mama yada sut.. yinede bu sekilde 5 ayimiza kadar ancak emzirebildim.. sonrasinda emmeye emmeye sutum kesildi zaten çok uzgundum.. ama onlar istemedikçe elimizden bisey gelmiyor, nasil istiyorlarsa onu yaptiriyorlar bize... daha simdiden hemde :69: canini sikma yapacak bisey yok olmadi biberonla mama takviyesi yaparsin , onun aç yatttigini bilmek senin için çok çok daha zordur eminim.. hayirlisi olsun insallah hakkinizda... sevgiler :71::70:

sağol canım.kızım sadece bana değil mamayada inat ediyor.hiçbir şey almak istemiyor kısaca,yoksa mama da vermek istiyorum sırf doysun diye.
emzirmek anneyle bebek arasındaki bağı kuvvetlendiriyor diyorlar ya,sen de emmemişsin,ne bileyim kopukluk falan var mı aranızda?nasıl annenle iletişimin?

afadersin bu mesajini simdi okudum.. emzirmek bebekle anne arasindaki baglari kuvvetlendiriyor bunda bende hemfikirim ama , benimde kizim dogru durust emmedi ama aramizdaki bag çok çok muhtesem kuvvetli.. ben ona o bana okadar duskun ki anlatamam.. benim kadar kimsede durmaz, en çok bana guler en basit ornekleri :))

Şu an bebeğin üç aylıksa bir iştahsızlık dönemi geçiriyor olabilir. Bende ilk bir ay sağarak verdim daha sonra yaşına kadar emzirdim. İlk bir ay emse bile göğsümde süt kalıyordu tam ememiyordu bir ay hastane tipi pompa kiralamıştım iki saatte bir süt kesilmesin diye hep sağdım. Sütünün azalmaması için düzenli sağmaya devam et geceleri de sağmalısın. Benim gece sütü çok olurdu. Doktor gece süt salınımı fazla olur demişti.
Benim kızımda üç aylıkken bir iştahsızlık başlamıştı doktor geçer demişti. Ben ağlamaktan kendimi harap etmiştim doktor bir sürü test yaptı hiçbir şey çıkmamıştı. Bir ay iştahsızlık devam etti o ay pek kilo almadı sonra iştahı açılmıştı.
En güzel günlerini bunları kendine dert ederek geçirme hepsi geçecek annelik hiç kolay değil:50:

Şu an bebeğin üç aylıksa bir iştahsızlık dönemi geçiriyor olabilir. Bende ilk bir ay sağarak verdim daha sonra yaşına kadar emzirdim. İlk bir ay emse bile göğsümde süt kalıyordu tam ememiyordu bir ay hastane tipi pompa kiralamıştım iki saatte bir süt kesilmesin diye hep sağdım. Sütünün azalmaması için düzenli sağmaya devam et geceleri de sağmalısın. Benim gece sütü çok olurdu. Doktor gece süt salınımı fazla olur demişti.
Benim kızımda üç aylıkken bir iştahsızlık başlamıştı doktor geçer demişti. Ben ağlamaktan kendimi harap etmiştim doktor bir sürü test yaptı hiçbir şey çıkmamıştı. Bir ay iştahsızlık devam etti o ay pek kilo almadı sonra iştahı açılmıştı.
En güzel günlerini bunları kendine dert ederek geçirme hepsi geçecek annelik hiç kolay değil:50:

çok sevindim inan,çok teşekkür ederim.inşallah bizim iştahsızlığımız da geçicidir.sürekli sağıyorum sütümü,onunla besleniyor zaten az da içse.gece de sağıyorum .Allah ım ne olur bizimki de geçsin

Ayrıca emzirmek tabi ki bağları kuvvetlendiriyor farklı bir iletişim ama emmiyorsa da yapacak bir şey yok ilk bir ay emziremediğim için doğumumu yapan doktorum çok kızmıştı sık sık bebekle yanına gidiyordum emzirmeme bakıp yardım etmişti doktorumun hakkını ödeyemem onun sayesinde bebeğimi emzirebildim.

benim kizimda 2.5 ayliktan itibaren sadece 5 dk emip birakiyordu, onada emmek denilebilirse tabii.. sutumu sagip vermeye çalisiyorum, biberonada alisik degildi onda da hep genizine kaçiriyordu.. gece uyurken bi lokma guzel emiyordu diyebilirim oda 7 dk falan oteki gogsumu hiç almiyordu bile.. off azmi ugrastim 3.5 aylikken ek gidalara basladim bu yuzden ne sutumu içiyo neden biberondan mama yada sut.. yinede bu sekilde 5 ayimiza kadar ancak emzirebildim.. sonrasinda emmeye emmeye sutum kesildi zaten çok uzgundum.. ama onlar istemedikçe elimizden bisey gelmiyor, nasil istiyorlarsa onu yaptiriyorlar bize... daha simdiden hemde :69: canini sikma yapacak bisey yok olmadi biberonla mama takviyesi yaparsin , onun aç yatttigini bilmek senin için çok çok daha zordur eminim.. hayirlisi olsun insallah hakkinizda... sevgiler :71::70:

ah canım keşke mamayı alsa,ona da aynısını yapıyor.uyurken ne verebilirsem onu alıyor.
ben de önümüzdeki ay ek gıdaya geçiş yapmayı düşünüyorum böyle gitmeye devam ederse.sadece uyurken alıyor,iyice alışsın istemiyorum bu duruma,yoksa nasıl kaşıkla bişeyler yediririm?o yüzden mecburen erken geçiş yapacağım.kilo alımı da önemli tabi,cuma günü tartılacak.inşallah almıştır kilo,en azından karnının doyduğunu bilirim.

emzirme yardımı falan çok aldım ben de,ama yok,bütün ebeler, hemşireler hatta doktorlar gördü durumu.çok aşırı tepki veriyor hatta ağlamaktan yorgun düşüp uyuyaklıyor.

Mamalar pahalı oluyor ama farklı mamaları deneseniz her çocuk her mamayı sevmiyor:44:

Kuzenime -marka vermek doğru olmaz herhalde- yabancı markalı bir mama içirmeye çalışıyordu teyzem sürekli o da kabul etmiyordu zorla içiyordu sonra kilo almadığı aç kaldığı ortaya çıktı.. Sonra Türk üretimi bir mamaya geçtiler babamın tavsiyesiyle ve daha 3 4 aylık çocuk 1 biberon dolusu mama içip gerisini bile istedi :26:

Bir deneyin hem sütünüzü verin hem mamayı hata mamayı sütünüzle yapın:26: Belki bir faydası olur:26:

Benim oğlumda emzirirken bir ara öyleydi. Ben emzirmekte gecikince veya ağlayınca emzimeye çalışsamda aç olmasına rağmen emmiyordu ağlıyordu zamanla düzeldi.
Acaba boğazında,damağında veya midesinde bir problem olabilirmi. Aç olmasına rağmen emmiyorsa emerken acı hissediyor olabilceğini düşündüm ben.

bikaç mama denedim hep aynı tepkiyi verdi ama sizinkini merak ettim,özelden yazarsanız bir de onu denemek isterim.
aslında sütüm yetiyor ama araları o kadar uzun tutuyor ki...en azından uyanıkken seveceği bir mama olursa ondan vermek istiyorum karnı tok olsun diye.uyurken yine benim sütümü alır.

Biberona alışma diye birşey yok ayına uygun başlık takarsanız memeye geçtiğinde yadırgamaz. Bebeklerin 3.4. aylarda bir iştahsızlık dönemi olabilir ama yine de idrar testi yaptırıp enfeksiyon var mı diye baktırabilirsiniz. Ara ara emzirmeyi dene belli olmaz bir gün aniden memeyi alabilir. Memeden çıkan sütle biberondan verilen süt aynı olmaz sağılan süte yorgun süt denir. Tüm çabalarına rağmen emmiyorsa da kendini üzme ve bu güzel günlerin tadını çıkar:71:

Benim oğlumda emzirirken bir ara öyleydi. Ben emzirmekte gecikince veya ağlayınca emzimeye çalışsamda aç olmasına rağmen emmiyordu ağlıyordu zamanla düzeldi.
Acaba boğazında,damağında veya midesinde bir problem olabilirmi. Aç olmasına rağmen emmiyorsa emerken acı hissediyor olabilceğini düşündüm ben.

yapılan muayenelerde bir problem çıkmadı.ultrasonla organlarına bakıldı,idrar tahlili yapıldı,kulak,boğaz vs. ise rutin olarak zaten yapılıyor.
bir de emziğe yapışıp kalıyor bazen,onu çok güzel emiyor malesef.aslına onu vermemeyi düşündüm,belki emzik olmayınca beni emer diye ama daha beter huysuzlandı.onsuz asla uyumuyor.

Biberona alışma diye birşey yok ayına uygun başlık takarsanız memeye geçtiğinde yadırgamaz. Bebeklerin 3.4. aylarda bir iştahsızlık dönemi olabilir ama yine de idrar testi yaptırıp enfeksiyon var mı diye baktırabilirsiniz. Ara ara emzirmeyi dene belli olmaz bir gün aniden memeyi alabilir. Memeden çıkan sütle biberondan verilen süt aynı olmaz sağılan süte yorgun süt denir. Tüm çabalarına rağmen emmiyorsa da kendini üzme ve bu güzel günlerin tadını çıkar:71:

hep uygun ve en kaliteli biberonları kullanıyorum,almadığım marka denemediğim biberon emziği kalmadı.beni emmediğinden biberona geçmek zorunda kaldık yoksa onu alınca beni bırakmadı.zaten anne göğsü akışlı olanlardan kullanıyoruz.
şu an sadece geçici bir iştahsızlık olması için dua ediyorum.çünkü sürekli bir elimde süt pompası,bir elimde biberonla yaşıyorum.bir ara da göğsüm hep dışardaydı ama onu yerine koyduk artık mecburen.

benim yeğenimde ilk doğduğunda emmemişti..inat etti emmemek için.. ama kızkardeşim daha inat etti sütünü emdirmek ve başka bir gıda vermemek için.. böyle böyle 2 gün inatlaşmayla geçti, aç kaldı ..sonra küçük kızımız pes etti az uz derken 1 yıl ara vermeksizin emdi...
sende inat etmelisin bence..bebeklerde doğuştan gelen emme refleksi var..eninde sonunda emicek..araya başka gıda sokma bu süreçte işini zorlaştırır...

canım benim oğlanda 3 aylıkken öyle bir dönemden geçti memeye kafa çeviriyordu.gece ve uykuda emiyordu.sonra düzeldi.ayda 500 gram almaya başlamıştı o dönem.sen yine de inat etkaranlık odada ve başbaşa ver.uzanarak yan yana,seve seve ver.belki işe yarar.kakası nasıl ?kestane şeklindeyse yani katı ve top top sütün yetersiz demekmiş.cıvuk,sulu,sarı ise yeterli demek.doktor ahmet tuğcu var anneler forumunda onu takip etmeni tavsiye ederim.insanı çok rahatlatıyor.soru sorarsan hemen dönüyor.kilosu nasıl?

Back
X