Ah kızım,evdeki çiçeklerle süt kardeş oldun!!

canım doğduğunda ben de inat ettim ama malesef hastanelik oldu,ateşi yükseldi kan şekeri düştü,sarılık oldu vs..orda bana çok kızdılar,çocuk açlıktan ölmek üzereymiş niye karnını doğru düzgün doyurmuyorsun diye.o an mahvoldum.şimdi de biraz aç kaldığında aklıma hep o küvez günleri geliyor ,çok kötüydü...yine öyle şeyler olmasından,yine o pis hastanelere mahkum olmaktan korkuyorum.

hep uygun ve en kaliteli biberonları kullanıyorum,almadığım marka denemediğim biberon emziği kalmadı.beni emmediğinden biberona geçmek zorunda kaldık yoksa onu alınca beni bırakmadı.zaten anne göğsü akışlı olanlardan kullanıyoruz.
şu an sadece geçici bir iştahsızlık olması için dua ediyorum.çünkü sürekli bir elimde süt pompası,bir elimde biberonla yaşıyorum.bir ara da göğsüm hep dışardaydı ama onu yerine koyduk artık mecburen.

Tüm testler yapılmış geçici iştahsızlıktır kafana takma. Sütünün kesilmemesi için geceleri de sağmalısın.

canım üzülme inşallah düzelir ve emer seni bebeğin.. ama bence moralini bozma bu konuda çok çevremde gördüğüm kadarıyla biliyorum bi çok bebek annesini emmiyor hazır mamalarla besleniyorlar ki bu o kadar yaygınlaşmış ki artık bebeklerin çoğu mamalarla büyüyo bu arada mama da mı yemiyo?

canım benim oğlanda 3 aylıkken öyle bir dönemden geçti memeye kafa çeviriyordu.gece ve uykuda emiyordu.sonra düzeldi.ayda 500 gram almaya başlamıştı o dönem.sen yine de inat etkaranlık odada ve başbaşa ver.uzanarak yan yana,seve seve ver.belki işe yarar.kakası nasıl ?kestane şeklindeyse yani katı ve top top sütün yetersiz demekmiş.cıvuk,sulu,sarı ise yeterli demek.doktor ahmet tuğcu var anneler forumunda onu takip etmeni tavsiye ederim.insanı çok rahatlatıyor.soru sorarsan hemen dönüyor.kilosu nasıl?

benim kızım de önce geceleri emiyordu,sonra gece de feryat figan ağlamaya başlayınca ben de diretmedim.çünkü uyandığında biberonu da almıyor ve sabaha kadar uğraşıyoruz.
doktoru bilmiyordum hemen bakacağım oraya da.
kilosu şu an iyi çünkü doğum kilosu yüksek,onun avantajını kullanıyoruz.ilk 2 ay 2 kilo aldı,ama nerdeyse son bir ayda hiç kilo almadı.bu hafta kontrolü var,15 günlük kilo takibi yapılacak bakalım inşallah az da olsa almıştır.kakasında da bir problem yok,dediğin gibi cıvık ve sarı.

canım üzülme inşallah düzelir ve emer seni bebeğin.. ama bence moralini bozma bu konuda çok çevremde gördüğüm kadarıyla biliyorum bi çok bebek annesini emmiyor hazır mamalarla besleniyorlar ki bu o kadar yaygınlaşmış ki artık bebeklerin çoğu mamalarla büyüyo bu arada mama da mı yemiyo?

inşallah...
malesef mamayı da istemiyor.genel bir iştahsızlık durumu var.

şimdi uyud kızım ve süt sağmam gerek,karnını doyuracağım inşallah:))
konuya hemen döneceğim arkadaşlr ilginize teşekkür ederim.

Sütün yetiyorsa mamaya gerek yok. Emmlyor diye mama verilmez. Ayda 600 gr alması büyümesi için yeterli. Bu dönemde kilo almasa bile kafaya takmayın. Geçici bir süreç. Kilodan ziyade boy uzaması ve kafanın büyümesi önemli. Bir ay kilo almamış olabilir ama inan bir şey olmaz.

canım doğduğunda ben de inat ettim ama malesef hastanelik oldu,ateşi yükseldi kan şekeri düştü,sarılık oldu vs..orda bana çok kızdılar,çocuk açlıktan ölmek üzereymiş niye karnını doğru düzgün doyurmuyorsun diye.o an mahvoldum.şimdi de biraz aç kaldığında aklıma hep o küvez günleri geliyor ,çok kötüydü...yine öyle şeyler olmasından,yine o pis hastanelere mahkum olmaktan korkuyorum.

anladım canım Bir çok etkene bağlı bebekten bebeğe farklılık oluyor demek ki..kıyamam size, ben henüz anne değilim ama anne yüreğini hissedebiliyorum..inşallah bebeğinin durumu düzelir, her şey yoluna girer..Allah o kötü günleri bir daha yaşatmasın inşallah..bebeğinle sağlıkla ve mutlu bir hayat geçir..

cıvık ve sarıysa doyuyordur canım.belki sütün doyurucu o o kadarla doyuyor.kendini üzme düzelir.sen milletin dediğine falan takarsın şimdi .benimkine de ay ne zayıf bebek senin sütün yaramıyor diyip sinir eden komşular oldu.bence kaygılanma 3-4 ayda oluyor öyle.rahat ol ki bebişin rahat büyüsün.
:34:

hissettiklerini çok iyi anlıyorum , aynı durumu ben de yaşadım , benim kızım da ilk 22 gün kesinlikle emmedi , hatta emzirmek için kucağıma aldığımda ortalığı ayağa kaldırıyor , elimde ağlamaktan nerdeyse morarıyordu , mecburen sağıp veriyordum...23. gün nasıl olduysa emmeye başladı ama kızım 40 günlük olunca ben çalışmaya başladım , dolayısı ile yine sağıp biberonla besledik :( öyle böyle işte sadece 6 ay emzirebildim ( buna emzirmek denirse tabii ) .....
kızım şu an 2,5 yaşında süt ve süt ürünlerinin hiçbirini sevmiyor... 6. aydan itibaren verilen kahvaltılarda peynir filan vardı ama 1 yaşına gelince peyniri de reddetti , inek sütü verdik bi kaç ay zorla içti hepsi o diyebilirim ...üzülme demek isterim ama biliyorum elinde değil çünkü ben de çok üzülüyorum....
iştahla süt içen bir çocuk gördüğümde imreniyorum ...ama diğer taraftan da şükrediyorum ki sağlığı yerinde , hem zihinsel gelişimi hem bedensel gelişimi son derece iyi ...
bebeğine ve sana sağlıklı günler dilerim

pyeso,canım çok teşekkür ederim.inşallah doyuyordur dediğin gibi...

üzülme canım yalnız değilsin.. benim kızımda hiç emmedi doğduğundan berii.yaşına kadar sağarak verdim. sen yine şanslısın bir ayda olsa o zevki almışsın benim içimde de ala yaradır ama napalım tek derdimiz bu olsun dimi? benim kızımda aynı senin kızın gibi üç ayından sonra biberonuda ret etmeye başladı bende hep uykusunda besledim yudum yudum napalım başka çaremiz yok.. az daha sabret ek gıdalara geçince rahatlarsın biraz ama yinede çok iştahlı olmasını bekleme benim kızım hala iştahsız ..ama sağlığı yerinde çok şükür.. bazı çocuklar böyle işte napalım..

Geçen aylarda Sabiha Paktuna Keskin emzirmekle ilgili bişeyler anlatıyodu.

Bebeklerin %99 u emer, emmeyen bebeklerin mutlaka bi sıkıntısı vardır demişti.Hatta bi anne bebegini emziremiyomuş.bunun annenin kullandıgı parfüm yüzünden oldugunu anlamış doktor.Annesi yıkanıp parfümü sürmediğinde bebek tekrar emmeye başlamış.Bu belki uç bi örnek ama emmemesinin bi nedeni mutlaka vardır ..

cnm.bebeğin anneyi emmeyi red etmesinde annenin hatası olan birşey değildir...ilk önce kendini suçlu gibi hissetmemelisin...tamamen bebeğe bağlı...bebekler dönem dönem emmeyi isteyip sonra istemezler sonra kendiliğinden düşerler...benimkide bir ara emmek istemedi hatta bir ara sağıp kaşıkla içiriyordum...anne sütünü bırakacak diye üzülürken sonra kendiliğinden emmeye başladı...sen sadece sabırlı ol ve bir şekilde sütünü sağıp ona içir...anne sütü her bakımdan faydalı olduğu gibi bebeği sakinleştirir...bir süre sonra tekrar emmek isteyecektir...

ayrıca bebeğinin kilo alımı gayet iyi ilk 2 ayda 2 kilo almış...son ayda almamış olabilir ancak geçiçi bir durumdur...sütün yaramasa başta da kilo almazdı...çevrenin söylediklerini dikkate almalısın ancak hepsini değil...kimi akıl vermek için söyler...kimi üzmek için...ayrıca bebeğinin gece emmesi çok güzel...gece sütü bebek için daha iyi...ileride gece emmek istemese bile anne sütünü özellikle geceleri bir şekil içir bebişine...

bebeğinin sarılık olmasının tek nedeni sarılık değil...anne sütü alıp tok olan kilosu iyi bebeklerde sarılık olabiliyor...anne sütü sarılıkta kuvvetli bir engelleyici ve iyileştiricidir...sarılıkta anne sütü alımı oldukça önemlidir...bunu yazmamdaki sebeb ise halen kendini suçlu hissediyorsun...dediğim gibi kendini suçlu hissetme...ayrıca sen birçok şey denemişsin...bir süre daha inat etmelisin anne sütünde...baktın olmuyor bebek mamalarının hepsini deneyeceksin...bizimki tek bir marka kullanıyordu...hatta her markanın çeşitleri var...her çeşitini istemiyordu halen öyle...

bu arada anne sütünü artırmada birçok şey var...bünyeden bünyeye farkedebilir ama bana yeşil soğan çok iyi gelmişti...yemeklerin yanında yemeye çalışıyordum...aklında bulnsun...anne sütü arada gidip geri gelebiliyor 24 saat içinde...ayrıca seni emmese bile ara ara hep sağ tam gittimi bir daha gelmez...Allah yardımcın olsun....hiç kolay değil ama ne yapalım elimizde olan bir şey değil...en azından 6 ay anne sütünü içrimeye çalış...Allah sağlık versin bebişlerimize...

Bebeklerin %99 u emer, emmeyen bebeklerin mutlaka bi sıkıntısı vardır demişti.Hatta bi anne bebegini emziremiyomuş.bunun annenin kullandıgı parfüm yüzünden oldugunu anlamış doktor.Annesi yıkanıp parfümü sürmediğinde bebek tekrar emmeye başlamış.Bu belki uç bi örnek ama emmemesinin bi nedeni mutlaka vardır ..

evt.cnm.doğru söylüyorsun...vermiş olduğun örn.gibi nedenlerden ötürüde bebekler emmeyi red edebiliyor...annelerin işi çok zor...büyük bir sabırla her yolu denemek gerekiyor...anne olduğumdan beri daha iyi bir gözlemci oldum-olmak zorunda kaldım bebeğimi tanıyıp ona göre davranmak için...:emir_bebek:

Efe,
çok teşekkür ederim cevabına.ben de artık razı oldum sütümü alsın da ne şekilde olursa olsun fark etmez.bazen emziğin arasından şırıngayla akıtıyorum ağzındatutup püskürtüyor dışarı.o istemediği sürece ne yaparsam yapıyım veremiyorum.inşallah geçici bir süredir bu durum.çünkü ben üzülüyorum ve üzüldükçe sütüm azalıyor,zaten hiçbir zaman fışkıra gürül gürül bir süt değildi benimki yine de idare ediyorduk.
ayrıca şu an gece de emmiyor malesef ama sütümü alıyor çok şükür.gün içinde de bazen çok iyi alıyor uykuda,bazen de azar azar.

aynısını yaşadım 1 ay emmedi beni yatırırken çığlık çığlığa ağlıyordu sağıp veriyordum şükürler olsun sütüm de vardı 1 ay sonra herkes zorla emer dedi hakkaten ağlasa kızarsa morarsa da zorladım ve emdi acıkıınca mecbur kaldı heralde, inanmazdım benimki inat hayatta emziremem diyordum ama emiyor şuan 2 aylık olduk inşallah bi daha bırakmaz.. sende pes etme daya göğsünü ağlasa da bırakma pes edecektir..

gece yarıları biberondaki süt bitti die bebek açlıktan yanımda ağlarken çok süt sağdığımı bilirim..

bir de dr brown doğal akışkan biberonunu kullandım onunda etkisi oldu galiba anne memesine yakınmış ucu çünlü

ben de çok sorguluyorum,denemediğim yöntem kalmadı ama olmadı.şimdi şu inadı kırılsın bi adam gibi karnı doysun,yine emzirmeye zorlayacağım.
bizim genel sorunumuz iştahsızlık,hadi emmeyi benden kaynaklanan bi sebeple reddetsin,biberonu,kaşığı,mamayı....hepsine itirazı var malesef:))yani karnını doyurmak istemiyor benim cadı

aynısını yaşadım 1 ay emmedi beni yatırırken çığlık çığlığa ağlıyordu sağıp veriyordum şükürler olsun sütüm de vardı 1 ay sonra herkes zorla emer dedi hakkaten ağlasa kızarsa morarsa da zorladım ve emdi acıkıınca mecbur kaldı heralde, inanmazdım benimki inat hayatta emziremem diyordum ama emiyor şuan 2 aylık olduk inşallah bi daha bırakmaz.. sende pes etme daya göğsünü ağlasa da bırakma pes edecektir..

gece yarıları biberondaki süt bitti die bebek açlıktan yanımda ağlarken çok süt sağdığımı bilirim..

bir de dr brown doğal akışkan biberonunu kullandım onunda etkisi oldu galiba anne memesine yakınmış ucu çünlü

canım benim kızım da doğumdan 1 ay sonra emmeye başlamıştı,2. ayını emerek geçirdik,3. de tekrar bıraktı.ben yine de umutluyum,ilkinde nasıl aldıysa ikinci seferde de alır diyorum.ama şu an beslenmek istemiyor..
inşallah senin bebeğin benimkine dönmez,emmeye başlayınca ben de çok sevinmiştim ama 1 ay sürdü benimki.
ben de nuby biberon kullanıyorum,anne göğsü akışlı olanlardan.bizimki de ona alıştıktan sonra beni emmeye başlamıştı.

Son düzenleme:
üzülme canım yalnız değilsin.. benim kızımda hiç emmedi doğduğundan berii.yaşına kadar sağarak verdim. sen yine şanslısın bir ayda olsa o zevki almışsın benim içimde de ala yaradır ama napalım tek derdimiz bu olsun dimi? benim kızımda aynı senin kızın gibi üç ayından sonra biberonuda ret etmeye başladı bende hep uykusunda besledim yudum yudum napalım başka çaremiz yok.. az daha sabret ek gıdalara geçince rahatlarsın biraz ama yinede çok iştahlı olmasını bekleme benim kızım hala iştahsız ..ama sağlığı yerinde çok şükür.. bazı çocuklar böyle işte napalım..

aynı şeyleri yaşamışız ama seninki gçmemiş malesef.ben de hep böyle sürmesinden korkuyorum ama yeter ki sağlığı yerinde olsun.korkuyorum,acaba bilmediğimiz bi sorunu mu var yoksa sadece iştahsızlık mı diye.kilo almamasında değilim yeter ki iyi olsunlar.

Back
X