Ah şu çenem.

Ben de geçen okuldaki erkek öğretmenlerin öğretmenler odasında kahvaltı yapmasına sinirlendim. Hem hepsi kahvaltı yüzünden derse geç giriyor hem de öğretmenler odasına giren veli ya da öğrenci herkimse yanlış intiba doğuruyor diye. Sizinkinin yanında bizim garibanlar sütten çıkmış ak kaşıkmış vallahi. Bizim okulda olacak ben hergün bir balon patlatırdım kulağının dibinde 😃

Ben de geçen okuldaki erkek öğretmenlerin öğretmenler odasında kahvaltı yapmasına sinirlendim. Hem hepsi kahvaltı yüzünden derse geç giriyor hem de öğretmenler odasına giren veli ya da öğrenci herkimse yanlış intiba doğuruyor diye. Sizinkinin yanında bizim garibanlar sütten çıkmış ak kaşıkmış vallahi. Bizim okulda olacak ben hergün bir balon patlatırdım kulağının dibinde 😃
Hocam hemen ağlayıverdi ya geceleri neler çekiyorum falan dedi ne yapayım burda uyumayıp gidip sınıfta mı uyuyayım dedi.
Daha bir sürü şeyler söyledi

Tam yanında Küçük Emrah boynu bükükler şarkısını açardım ben de. 😂

Hocam hemen ağlayıverdi ya geceleri neler çekiyorum falan dedi ne yapayım burda uyumayıp gidip sınıfta mı uyuyayım dedi.
Hiç umursamayın bence. Geçen de bir erkek öğretmen sürekli ortak nöbetimize geç kalıyordu ben de uyardım. Kızdı bana ben ilçe merkezinde oturuyorum (20 dakikalık mesafe) sen yakındasın, çocuklarımı okula erken bırakırsam ve başlarına birşey gelirse vebali sizin boynunuza dedi 🫣 Ben de buradaki çocukların başına birşey gelirse o zaman günahı kimin boynuna dedim. Yavuz hırsız ev sahibini bastırıyor işte böyle

Adı üstünde özel eğitim sınıfı ve bir öğretmen yeterli olmadığı için iki tane verilmiş aralarında nasıl sıraya koyuyorlar?
Özel çocuğu olan anneler olarak gerçekten üzülüyoruz. Umursanmiyor.
Sizi tebrik ederim öğretmenim, gerekeni yapmışsınız

Transferansı bırakmalı.
Yani uyuyan kişiye duygu aktarıyor.
Yazım dilinden yalnızca iyi niyetli bir uyarı sezmedim, bu kişiye öfkeli, ve öfkesine göre hareket etmiş. Bu kadının uyuması konu sahibinin kötüye kullanılma şemasını uyarmış yüksek ihtimalle.
O nedenle önce olayı şahsileştirmemeye özen göstermeli.
O öğretmenin hatası bireysel ve konu sahibi bunu üstlenmemeli.
İkinci adımda, kendiliğinden olaya daha nesnel şekilde yaklaşması kolaylaşır ve iş arkadaşı olarak nötr bir şekilde fikrini ifade edebilir.
Ve sonuçta karşılaştığı tepkiyi içselleştirmeden olaydan sıyrılır.
Ama Türkiye’de maalesef kişisel ilişkiler gibi iş ilişkileri de hiçbir zaman bu denli soğukkanlı ele alınamıyor.
Is arkadasi notr bir sekilde fikrini nasil ifade edebilir. Gercekten merak ettigim icin soruyorum.
Emziriyorsa vucutta ne vitamin kalmıştır ne mineral muhtemelen uyku istegi bundan olabilir. Once dr gidip degerlerine bakmasini önerin derim.

Herkese iyi geceler arkadaşlar.
İlkokul ortaokul bir arada olan bir okulda görev yapıyorum ve bu sene ortaokul düzeyinde özel eğitim sınıfı da açıldı.
Özel eğitim sınıfı için bir görevlendirme bir de ücretli öğretmen görevlendirildi.
Görevlendirme olan arkadaşımız kadın ve 1,5 yaşlarında bir çocuğu var.
Kadın olan arkadaşın söylemesi üzerine dersleri kendi aralarında bölmüşler.Sabah biri giriyor derslere,öğleden sonra bir diğeri.
Kadın olan arkadaş erkek olan öğretmenimiz derse girdiğinde öğretmenler odasında yatıp uyuyor bahanesi çocuğu gece uyumuyormuş.
Geçen günlerde sınıftan sadece bir çocuk geldi (taşımalı öğrenci) çocuğun velisini arayarak gelip almasını söyledi ,veli aldıktan sonra kendisi de okuldan ayrıldı.
Daha önce müdür yardımcısı tarafından uyarılmasına rağmen davranışları devam etti.
Bugün 4. Derse giderken öğretmenler odasının kapısını iyice kapatmamızı istedi uyumak için ve bende dayanamadım artık.
Okulda o kadar çok göze batıyor ki uyarayım dedim ama demese miydim şuan bilemiyorum.
Daha dikkatli olmasını,öğretmenler odasında uyumaması gerektiğini ,insanların tepkisini çekmeye başladığını söyledim .
Çocuk büyütüyorum uyuyamıyorum gibi cevapla karşılaştım.
Başka atışmalar da yaşandı.
Ağladı falan filan.
Şimdi ben keşke hiç uyarmasaydım demi, bananeyse sanki🤦🏻‍♀️
Genel bir uyarma olmamış zaten kapıyı iyi kapat deyince patlamişsiniz. Boşverin

Şaşırdık mı?

Özel eğitim alt sınıflarında durum hep aynı. Ya konu hakkında hiçbir fikri olmayan bir ücretli atanır ya da alan öğretmeni işini savsaklar. Olan çocuklara olur. İlgilenecekleri topu topu 3-5 çocuk ama asla hakkıyla yapmazlar işlerini. İletişim kurmaya çalışırsın bu çocukla ne yapalım, nasıl ilerleyelim ya da nasıl ilerliyorsunuz ben sizi takip edeyim diye, ya dediğim gibi bilgisi yoktur çocuğu sadece sınıfta tutuyordur ya üstten bakar işbirliğini reddeder. Çünkü işbirliği yaparsa bir şeyler vermek zorunda çocuğa. Üzerine yük binecek. Çok dertliymişim ben de 🤭

Konu sahibi iyi yapmışsınız. Öğretmenler odası uyku odası değildir. Ancak keşke birkaç kişiyi de arkanıza alsaydınız. Umarım size patlamaz olay.

Herkese iyi geceler arkadaşlar.
İlkokul ortaokul bir arada olan bir okulda görev yapıyorum ve bu sene ortaokul düzeyinde özel eğitim sınıfı da açıldı.
Özel eğitim sınıfı için bir görevlendirme bir de ücretli öğretmen görevlendirildi.
Görevlendirme olan arkadaşımız kadın ve 1,5 yaşlarında bir çocuğu var.
Kadın olan arkadaşın söylemesi üzerine dersleri kendi aralarında bölmüşler.Sabah biri giriyor derslere,öğleden sonra bir diğeri.
Kadın olan arkadaş erkek olan öğretmenimiz derse girdiğinde öğretmenler odasında yatıp uyuyor bahanesi çocuğu gece uyumuyormuş.
Geçen günlerde sınıftan sadece bir çocuk geldi (taşımalı öğrenci) çocuğun velisini arayarak gelip almasını söyledi ,veli aldıktan sonra kendisi de okuldan ayrıldı.
Daha önce müdür yardımcısı tarafından uyarılmasına rağmen davranışları devam etti.
Bugün 4. Derse giderken öğretmenler odasının kapısını iyice kapatmamızı istedi uyumak için ve bende dayanamadım artık.
Okulda o kadar çok göze batıyor ki uyarayım dedim ama demese miydim şuan bilemiyorum.
Daha dikkatli olmasını,öğretmenler odasında uyumaması gerektiğini ,insanların tepkisini çekmeye başladığını söyledim .
Çocuk büyütüyorum uyuyamıyorum gibi cevapla karşılaştım.
Başka atışmalar da yaşandı.
Ağladı falan filan.
Şimdi ben keşke hiç uyarmasaydım demi, bananeyse sanki🤦🏻‍♀️
Aman o da uyumasın ya gündüz gündüz

Biri illaki söyleyecekti sen kendini ateşe atmışsın biraz

Şaşırdık mı?

Özel eğitim alt sınıflarında durum hep aynı. Ya konu hakkında hiçbir fikri olmayan bir ücretli atanır ya da alan öğretmeni işini savsaklar. Olan çocuklara olur. İlgilenecekleri topu topu 3-5 çocuk ama asla hakkıyla yapmazlar işlerini. İletişim kurmaya çalışırsın bu çocukla ne yapalım, nasıl ilerleyelim ya da nasıl ilerliyorsunuz ben sizi takip edeyim diye, ya dediğim gibi bilgisi yoktur çocuğu sadece sınıfta tutuyordur ya üstten bakar işbirliğini reddeder. Çünkü işbirliği yaparsa bir şeyler vermek zorunda çocuğa. Üzerine yük binecek. Çok dertliymişim ben de 🤭

Konu sahibi iyi yapmışsınız. Öğretmenler odası uyku odası değildir. Ancak keşke birkaç kişiyi de arkanıza alsaydınız. Umarım size patlamaz olay.
Teşekkür ederim yorum için.
Aslında herkes farkında ve arkamda.
Daha önce ilgili müdür yardımcısı ile de bir tartışma yaşadı bu konu nedeniyle.

Başımıza ne geliyorsa susmaktan geliyor,arsızca nursuza susmaktan...... Öğretmen odasında gerine gerine uyuyor,özel eğitim gören öğrencisini canı istemezse evine gönderiyor,vicdan yok, ALLAH korkusu yok,işine duyduğu saygı,sorumluluk yok.Tek çocuğunu bahane etmekten, yata yata maaş almaktan,kul hakkına girmekten ,sıkışınca beddua etmekten başka bir vasfı yok.Siz susmamış tepkinizi göstermişsiniz iyi olmuş ben sizi takdir ettim,en azından duruşunuz net ....

Is arkadasi notr bir sekilde fikrini nasil ifade edebilir. Gercekten merak ettigim icin soruyorum.
Emziriyorsa vucutta ne vitamin kalmıştır ne mineral muhtemelen uyku istegi bundan olabilir. Once dr gidip degerlerine bakmasini önerin derim.

Aslında nasıl nötr olabileceğinin aşamalarını alıntılandığınız mesajda yazmıştım, ama kompleks gelmiş olabilir, anlıyorum.
Türkiye’de maalesef iş hayatında duygular çok fazla devrede ve sınırlar net değil.
Doğal olarak insanlar zamanla birbirine öfkeli hale geliyorlar.
Oysa ki, bu sorun uyuyan öğretmenin sorunu, onu üzerine almamalı konu sahibi.
Yani sorumluluk o kişide, onun hatası beni eksiltmez ya da benim geçmişte yaşadığım bir haksızlıkla ilgisi yok. Bu farklı bir konu ve onun öğrencileri ve velileri arasında bir durum.
Onun uyuması bana kendimi enayi/kullanılmış hissettiriyorsa, o yatarak maaş alıyor ama ben burda ne çekiyorum tüm gün, gibi içselleştirdiysem, bu benim olayı üstlenmem demek oluyo.
Öfkeyle uyarıldığında maksimum yapacağı şey savunmaya geçmek.
O nedenle susup susup pasif agresif bir şekilde patlamak yerine, idarenin daha çok devreye girmesini sağlamalı.

bende uyarmanızı yanlış bulmadım, banane cilikten geldi başımıza ne geldiyse. müdür yardımcısıda çözemiyosa o üst mercilere gitseydi keşke.

Izin al o zaman derdim kesin, ben de senin gibi dayanamayıp uyarirdim. Orası iş yeri ve ortak alan. Yok sana düşmez yok bilmem ne diyenler yüzünden arsizlar cirit atıyor her yerde. Orası senin de kullanım alanın tabii ki sana da laf düşüyor. Arkamdan kapıyı kapatın ne ya az yesin uşak tutsun. Herkesin çocuğu var, aglamasindan belli miyminti bir tip olduğu. Benzer bir durumdaki doktoru (ise alkollü gelip yatıyordu) şikayet ettik topluca Cimere, adamı aldılar görevden. Buna da aynı muamele yapılmalı. Yarım gün derse gir onda da el ense yap insanlar senin yüzünden odayı kullanamasın oh ne âlâ!

Çocuğu eve göndermesi zaten büyük facia. Terbiyesiz kadın

Son düzenleme:
Back
X