Gelecekler maalesef canım,hiç tanımadığın kişiler bile gelecek..Öncelikle merhaba
Kısaca bahsedeyim kendimden ; 25 yaşindayim ve yaklaşik alti buçuk aydir sözlüyüm.Nişan vs. istemediğimi belirttim ben hemen sözden sonra.Önümüzdeki yaza düğün yapmayi planladik hep.Bu sene ikimizinde en yoğun dönemlerinden biri olacak iş hayatinda , bu nedenle 10-11 ay sonraya düğün yapacak olmamiza rağmen şimdiden karinca kararinca planlar yapmaya başladik.Hatta çoğu detayi belirlemiştik bile , sahilde deniz kabuklariyla süsleyebileceğimiz sevimli , fazla büyük olmayan bir yeri gözümüze kestirmiştik hatta. O konuda da en ufak bir sorun olmadi.Tabii bilmiyordum ki ailelerin sevgilim kadar anlayişli çikmayacağini
Şimdi şöyle ki biz bu karinca kararinca planlari yaparken rezarvasyon içinde bir bilgi alalim dedik.Çünkü ailemize yükü yikmadan kendimiz ödemeyi planliyoruz.Bir miktar olur aklimizda ona göre hesap yapariz diye öğrenmek istedik.Yemeği , orkestrasi vs. nasil bir ücret çikacak diye yani.Taslak olarak bir misafir listesi çikaralim dedik.Hobbaaa zaten burda koptu ipin ucu.Benim hazirladiğim 90 kişilik liste annemin didinin didisina kadar yazmasiyla 210 kişi oldu.Kisacasi benim sahil kenari düğün oldu mu size okyanus kenariBir öğrendim ki sevgilimin ailesinde de durum farkli değil.Bir 220 kişilik listede onlardan çikti Daha kendi annemi bile ikna edememişken onlara nasil çağirmayin derim onu da bilmiyorum.Hatta annemin gönüldür hatirdir ayip olur gibi takintilarini düşününce onlari ikna etsek bile annem asil zor olan olacak , biliyorum Bir akil verin lütfen.Ne gereksiz yere ömrümde bi defa gördüğüm insanlar gelsin de düğünün o samimiyeti bozulsun istiyorum ne de gereksiz insanlar için iki kat borca girmek istiyorum.Gerçekten yani annem sağolsun bizi kaziklamaya çalişan dolandirici amcama kadar listeye yazmiş Tabii anne baba onlarda sonuçta kalplerini kirmakta olmaz ama işte...Siz olsaniz ne yapardiniz fikirlerinizi bekliyorum ahalii , şimdiden teşekkürler
Iki taraftan da ilk evlenenler olacaksanız biraz zor olacak ikna etmek. Ya maddi durumu bahane edip hayalinizi gerçekleştirmek istediğinizi de anlatmaya çalışacaksınız yada normal düğün salonu tutup ailelerinizi kırmayacaksınız. ailelerin yardımıyla 500 Kişilik sahil kenarı düğünü de olabilir gerçi illa Olmasını istediğin oysaÖncelikle merhaba
Kısaca bahsedeyim kendimden ; 25 yaşindayim ve yaklaşik alti buçuk aydir sözlüyüm.Nişan vs. istemediğimi belirttim ben hemen sözden sonra.Önümüzdeki yaza düğün yapmayi planladik hep.Bu sene ikimizinde en yoğun dönemlerinden biri olacak iş hayatinda , bu nedenle 10-11 ay sonraya düğün yapacak olmamiza rağmen şimdiden karinca kararinca planlar yapmaya başladik.Hatta çoğu detayi belirlemiştik bile , sahilde deniz kabuklariyla süsleyebileceğimiz sevimli , fazla büyük olmayan bir yeri gözümüze kestirmiştik hatta. O konuda da en ufak bir sorun olmadi.Tabii bilmiyordum ki ailelerin sevgilim kadar anlayişli çikmayacağini
Şimdi şöyle ki biz bu karinca kararinca planlari yaparken rezarvasyon içinde bir bilgi alalim dedik.Çünkü ailemize yükü yikmadan kendimiz ödemeyi planliyoruz.Bir miktar olur aklimizda ona göre hesap yapariz diye öğrenmek istedik.Yemeği , orkestrasi vs. nasil bir ücret çikacak diye yani.Taslak olarak bir misafir listesi çikaralim dedik.Hobbaaa zaten burda koptu ipin ucu.Benim hazirladiğim 90 kişilik liste annemin didinin didisina kadar yazmasiyla 210 kişi oldu.Kisacasi benim sahil kenari düğün oldu mu size okyanus kenariBir öğrendim ki sevgilimin ailesinde de durum farkli değil.Bir 220 kişilik listede onlardan çikti Daha kendi annemi bile ikna edememişken onlara nasil çağirmayin derim onu da bilmiyorum.Hatta annemin gönüldür hatirdir ayip olur gibi takintilarini düşününce onlari ikna etsek bile annem asil zor olan olacak , biliyorum Bir akil verin lütfen.Ne gereksiz yere ömrümde bi defa gördüğüm insanlar gelsin de düğünün o samimiyeti bozulsun istiyorum ne de gereksiz insanlar için iki kat borca girmek istiyorum.Gerçekten yani annem sağolsun bizi kaziklamaya çalişan dolandirici amcama kadar listeye yazmiş Tabii anne baba onlarda sonuçta kalplerini kirmakta olmaz ama işte...Siz olsaniz ne yapardiniz fikirlerinizi bekliyorum ahalii , şimdiden teşekkürler
Gelecekler maalesef canım,hiç tanımadığın kişiler bile gelecek..Düğünüz kötü yanlarından biri maalesef.
Düğünün olmazsa olmazlarından bunlar,sahilde 500 kişiyle yapamaz mısınız?Hahaha kaçiş yok demek yaYa tanimadiğim insanlar yine yüz kişi olsa ama sevgilimin çok sevdiği insanlar olsa içim yanmaz cidden.Ya da annem gelecek herkesi gerçekten seviyor o yüzden çağiriyor olsa gikim çikmaz.Ama aa olur mu öyle şey sonra hamiyet teyzengil ne der mantiğiyla işler karişinca üzüldüm doğrusu
Canim nikahi ayri yap dugunu ayri baska turlu bas edemezsin.gunduz nikahin olsun aksam dugunun.hem gereksiz tanimadigin insanlar en ozel aninda olmaz hemde anneciginin kvnin gonlununu kirmamis olursunuz.sonucta cocuklarinin muruvetini herkese gostermek isterler.
Canim ikna icin ugrasma inanki cunku senin icin onemsiz uzak sayilan biri annen yada karsi taraf icin onemli sayilabilir.sen nikah salonuna doldur 500 kisiyi aksam 100 yakininla sahilde pufur pufur oooh mis gonlunce eglen.O da mantikli bir fikir aslinda.Ama ben yinede karşi taraftan çiksa bile annemden bu kadar beklemiyordum.Yani hatir gönül diyen bir insandir sürekli ama öyle siki fikida değildir herkesle.Çok şaşirdim doğrusu tek kizimsin sen benim diye diye 210 kişiyi gördü valla listeHemde taslaği yani Peki sizce biraz şebeklik biraz duygu sömürüsüyle ikna şansim yok mu kizlar ya
Iki taraftan da ilk evlenenler olacaksanız biraz zor olacak ikna etmek. Ya maddi durumu bahane edip hayalinizi gerçekleştirmek istediğinizi de anlatmaya çalışacaksınız yada normal düğün salonu tutup ailelerinizi kırmayacaksınız. ailelerin yardımıyla 500 Kişilik sahil kenarı düğünü de olabilir gerçi illa Olmasını istediğin oysa
Hayir aslan burcuyum
Düğünün olmazsa olmazlarından bunlar,sahilde 500 kişiyle yapamaz mısınız?
Dügündeki heyecan ve yorgunluktan kimlerin geldiğini anlamayacaksın bile :) en kötü tarafı da önüne geleni öpüyor olman. 500 kişiyle öpüşeceksin yani Allah yardımcın olsunAçikçasi maddi durum kismini soylersem direk biz yapariz biz yapariz diyecekler.Onu da istemiyorum.Derdim illa ki sahil değil aslinda
Ahhh kardesss maalesef kabul etmek zorunda kalacaksin gibi gorunuyor. Kendi aileni ikna etsen bile erkek tarafina soyleyecegin en ufak bisey cok büyüyüp sorunlara sebep olacaktir.
başlığı görünce direk öyle düşündüm..
benimde hayalimdir sahilde düğün yapmak.. aileler değil sadece arkadaşlar olacak.. o yüzden biz sadece nikah salonunda nikah yaparız akrabalar oraya gelir ordan da arkadaşlarla sahilde eglenceye gideriz diye düşündük..
aileler kabul etsin veya etmesin benim hayalim bu ve bunu yapcam eger aileler karşı çıkarsa hiç yapmam nikaha da kimseyi çağırmam o kadar netim
Ailelerin kafasında her zaman su düşünce vardir
" ben onların dugunune takımı-parami aldım gittim şimdi sıra bende alacağım var" :)
Maalesef engel olamazsınız gibime geliyor. Hafi 3-5 kişiyi cikarttiniz, 100 kişiyi asla cikaramazsiniz. Zor olacak belki ama siz planinizda değişiklik yapmak zorunda kalacaksınız gibime geliyor. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?