Ah şu emrivakiler...

Dügündeki heyecan ve yorgunluktan kimlerin geldiğini anlamayacaksın bile :) en kötü tarafı da önüne geleni öpüyor olman. 500 kişiyle öpüşeceksin yani Allah yardımcın olsun

İnşallah , çok sağolasin ben en iyisi on ay pratik yapayim Tabii bi yandan umudumu yitirmeden sürdürmeye çalişicam iknayi

Ay ben de ne çok uğraştım bu misafir listeleriyle. Biz en baştan düğün yapmicaz dedik. Sonra benim annemin ısrarıyla onu da kırmayalım diye razı olduk. Ama öyle limonatalı pastalı, piyanist şantörlü düğüne ben gelemem. Diğer türlüsü de çok pahalı oluyor. Düşün düşün yamulduk resmen.

Sonra nikahı nikah salonunda yapıp gereksizleri ordan evlerine postalayıp, düğünü yakın bir sahil kasabasında yemyeşil ağaçlar rengarenk çiçekler içinde minik bir restorantta yaptık. Orkestraya düğüne verdiğimiz kadar para verdik ki o ayrı bir tartışma konusu olur

Bunun için iki farklı davetiye de bastırmak zorunda kaldık tabi. Yani astarı yüzünden pahalıya gelmiş olabilir, emin değilim

Yapacak bişy yok canım beyaz bayrağı çek sen şimdiden. Sahil kenarı düğünün hayal oldu. Benim kır düğünümün hayal olduğu gibi

Öyle mi ya , üzüldüm sizin kir düğününüze de bak şimdi Ama neyse olan oluyor ne kadar ukte kalsada yapacak bir şey olmuyor , evliliğinizde mutluysaniz en önemlisi o :) Düğünler davetler hediyeler hep kisa süreli önemli olan yanimizdaki insan olacak :) Öyle teselli ediyorum bende şimdiden kendimi :)

Ayy bende hiç gelemem öyle limonata kuru pasta düğününe :) Açikçasi nikahi ayirsak bile ben o sahile ya da düğüne diyelim istediğim sayida kişiyi çağiramam.Öylesini de kabul etmiyorlar yani.Herkesi toplar doluşurlar kesin haha.Ayriyeten orkestra işi cidden o kadar pahali mi ya?

Canim ikna icin ugrasma inanki cunku senin icin onemsiz uzak sayilan biri annen yada karsi taraf icin onemli sayilabilir.sen nikah salonuna doldur 500 kisiyi aksam 100 yakininla sahilde pufur pufur oooh mis gonlunce eglen.

İşte ona da sicak bakmiyorlar.Amaç asil o şenlikte olmalari hatta :) En son baktim ikna edemiyorum bunlara bi yer tutarim gelinsiz damatsiz yapsinlar bizim düğünü

Sağlam orkestralar uçuk. Bizimkiler tanıdıktı yarı fiyat aldılar ama yine de baya kallaviydi. Yalnız düğün sonunda istisnasız herkes müzikler hakkında yorum yaptı, bayıldı millet. Hala söylerler ne güzeldi sizin düğün diye. Orkestra yerine dj istersen o 10/1 fiyata gelir.

150 kişi hesapladık 200 kişi olduk biz de en son. Ama nikah rahat 700-800 vardı. Sana söylemeye gerek yok gerçi ama yine de söyleyeyim. Düğün salonları yerine restoranlara bak. Çok daha keyifli ve çok daha uygun fiyatlı oluyor. Anneyi de ikna et ne o öyle 500 kişiye düğün mü yapılır.

Gündüz Nikah yapın dıdısının dıdısının dıdısına kadar çağırın, olmadı yolda gördüklerinede söylesinler. Akşamda o beğendiğiniz yere 100 kişilik en yakın arkadaş ve akrabalarınızı çağırıp eğlenin :)

Müzikler önemli ya.Kafa ütülemekten başka bir işe yaramiyor çoğu düğünün şarkicilari , djleri vs.Çok sevindim senin adina ne güzel tepkiler almişsin :) Umarim ikna ederim ya.İçimde kalsin istemiyorum.Tabii listeyi görünce de her ihtimale karşi hazirlikli olmam gerektiğini anladim

Malesef bunu kabul ettirmem ile hiç çağirmamam arasinda annem için pek fark yok :) Anneciğimin derdi düğün göstermek yani biraz.Keşke kabul etse sabah on bin kişi olsalar da dert olmazdi.Çok haklisiniz ama nerdee

Ben de sizinle aynı fikirdeyim. Ne gerek var sülaleyi, tüm komşuları, nişana düğüne davet etmeye? En yakın olduklarım olsun yeter bana. Sevmediğim insanların en güzel günümde benimle aynı ortamda bulunmasını istemem. Bence siz kendi ailenizle konuşun. Nişanlınız da kendi ailesiyle konuşsun. Ne siz nişanlınızın ailesiyle yüz göz olun, ne de nişanlınız sizin ailenizle yüz göz olsun. Anneniz kırılabilir ama sonuçta bu sizin düğününüz ve sizin istediğiniz gibi olmalı. Hem ekonomik olarak daha makul bir fiyata denk gelir hem de siz sadece sevdiğiniz insanlarla gönlünüzce eğlenir, tadını çıkarırsınız. 500 kişi nerede? 100 kişi nerede yani?

Annemde sağolsun dıdısının dıdısını çağırdı benim düğünüme. Oldu mı sana 500 kişilik yemekli düğün. Millet bide topalanıp üçer beşer gelmiş davetiye 2 kişiliktir yazdığımız halde. Curcuna oldu resmen. Allahtan masa vardıda 50 kişilik daha servis açtırdık. Bide hala kardeşime ablanın düğününe çoğu kişiyi çağıramadım senin düğününe çağırıcam diyo kardeşim kriz tabi :)

Ben de sizinle aynı fikirdeyim. Ne gerek var sülaleyi, tüm komşuları, nişana düğüne davet etmeye? En yakın olduklarım olsun yeter bana. Sevmediğim insanların en güzel günümde benimle aynı ortamda bulunmasını istemem. Bence siz kendi ailenizle konuşun. Nişanlınız da kendi ailesiyle konuşsun. Ne siz nişanlınızın ailesiyle yüz göz olun, ne de nişanlınız sizin ailenizle yüz göz olsun. Anneniz kırılabilir ama sonuçta bu sizin düğününüz ve sizin istediğiniz gibi olmalı. Hem ekonomik olarak daha makul bir fiyata denk gelir hem de siz sadece sevdiğiniz insanlarla gönlünüzce eğlenir, tadını çıkarırsınız gününüzün. 500 kişi nerede? 100 kişi nerede yani?

annem & babam kimi dilediyse çağırdılar ..
düğünümdekilerin çoğunu tanımıyordum bile ..
kendi arkadaşlarımla eğlendik orası ayrı ..
tercih meselesi ..
bana kalsa çağır 200 kişi yeter ama annemler 1000 kişi davetiye + telefon ettiler ..

mutluluklar

Benim kuzenimde sizin tarzinizda bir organizasyon planladi onlarda gelicek kişinin fazlaligindan dolayi o çok kişiler nikaha geldi aradan 3-4 saat sonra aile ici deniz kenarinda restoranda gittik güzel olmuştu sizde böyle birşey öneririm.

Kesinlikle bende öyle düşünüyorum.O kadar masrafi gereksiz insanlar için yapacağamiza kendimize , belki balayina belki evin içine harcariz yani ne gerek var milleti memnun etmek için külfete.Bakalim umarim başarili olurum ikna konusunda.Zamanim var en azindan bunun için :)

Hahah kardeşiniz kaçip yildirim nikahi falan yapmasin bunun üstüne İnsanlarda düşüncesiz ya.Sonuçta sizinfazla servis açtiracak imkaninizda olmayabilirdi.Gerçekten bazen anlamak zor oluyor milleti :)

Demek ki bize özgü değil bunlar ya.Aileler pek bir önemsiyormuş genelde davetli işini.Herkes olmali gibisinden yani.Napalim bakicaz artik olduğu kadar olmadiği kader demişler ben bi ikna etmeye çalişayim da kismet artik :) Çok teşekkürler bu arada :)

Benim ayri bir düğün/kutlama yapip çoğu kişiyi çağirmama şansm yok malesef.Annemim gönlünden geçen herkesin düğüne gelip ''şamatali'' bir düğün yapilmasi.Ama ikna edersem eğer bu da kurtarir beni yani.Sonuçta nikahta kaç kişi gelirse gelsin bana bir zarari dokunmaz :)

çok rastlanan durum:) çiftler romantik samimi ufak bir düğün hayali kurar.. sonra aileler devreye girer.. düğün olur sazlı sözlü bol göbekli kalabalık bişiy :)
ya hiç yapmayacağız düğün istemiyoruz diyip arkadaşlarınızla birşeyler organize edip sittin sene ailelerin kafanıza kakmasını çekeceksiniz ya da kalabalık düğünü nasıl daha çekilir hale getiririzi düşünüp yeni planlar kuracaksınız..
hem düğün yapalım hem gereksiz kalabalığı çağırmayalım mümkün değil maalesef..
düğün gereksiz kalabalıkla göbek atılan bir ritüel toplumumuzda :) azıcık elit olsun bi kalite olsun diyip çok didiklerseniz bütün gece üfleyip püfleyip "ay içim daraldı" diyen teyze amcaları çekersiniz bi de..
eşimle müzik seçimimizi zevkli kılmaya çalışıp yaşadık bunu.. "ay mevlüte gitsek daha çok eğlenirdik"dediler.. bir somurtma.. ailelerde hemen "ay memnun olmadı şinasi dayı" telaşı :)
en mutlu gününüz kimseyi kırmadan eğlenmeye bakın.. düğün 1 günde bitiyor o kırılanlar o kırgınlıklar bi ömür sürüyor..

Benim kastetdigim annenizin nişanlısıniz ailesinin çağırmayi düşündüğü kişileri nikaha çağırmasi orda taki olur herkes evine gider fazla bir para ödemiyosunuz belediyeye bağlı yerlerde ama aileniz satavatli bir düğün istiyo sanırım o zaman işiniz zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…