Ah şu kültür farkı ah!

zuzu3477

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2013
359
106
123
Ankara
Kızlar merhaba.Gene ben bi türlü kocamla aynı frekansta buluşamayan çözmek için debeleyen ben.Durum şu yemek hazırlığında bi patatesleri kızartmalık doğrar mısın çok yorgunum dedim.Cevap kendini kadın gibi hissediyomuş,alışkın değilmiş vs.Alıştrmaya çalışıyorum oda olmuyor.Bende dışarda erkek gibi çalıştığım için rahatsızım dedim. cevap çalışma o zaman.Yani bu kadar ters tepecek şekilde de söylemedim ama anlamıyor.Bende oğlumla kendime yetecek kadar yaptım,oda yumurta kırıp yemiş.Bundan sonra böyle yeter dedim.Evde hiç bi şey yapmıyor,anası da öyle büyütmüş tamam da bende çok yoruluyorum inanın.nasıl yaklaşmalıyım ki bu tür olumsuzluklar yaşamayım.

Son düzenleme:

Sen de "ama hayatım bütün aşçılar erkektir" diyip gazı verseydin :)

kültürlerınızdekı farkı örnegınızde anlıyamadım..

eşiniz çalışmıyor sanırım..

Tutumun ve düşünce yapın çok yanlış.Erkek tabiki yardım etsin,iş yükünü alsın ama bu illa mutfakta yardım edecek diye birşey değil.Kadınların büyük bir çoğunluğu bile mutfktan hiç anlamazken,yumurta bile kıramazken,sen hayatında bu tür iş yapmamış bir erkeğe,patatesleri kzıartmalık doğrmasını istiyorsun.Yapamıyorsa yapamıyordur.Ya da yetişme şekline görepsikolojik olarak bu onu rahatsız ediyorsa,sen bu yaştan sonra hiç kimseyi değiştiremezsin.Ben nasıl evde sıva yapamayacağıma,matkap kullanamayacağıma göre ona da patates dilimlemek zor ve anlamsız gelebilir.Bu biraz içten gelen birşey.Ben hiç erkek evladına patates dilimlemeyi öğreten anne görmedim.Masayı yerleştirmeye veya kaldırmaya yardımcı olmaısnı rica edebilirsin.Çöpü dökmesini veya daha basit işleri yavaş yavaş alıştıra alıştıra ricade bulunabilirsin.Ama patatesi kızartmalık dilimlemedi diye,sadece kendinle oğluna kadar yapıp onu ayırman bana göre benim fikrimce hoş değil.

Tabi bu erkek annelerinin oğullarını rahat yetiştirmesinden kaynaklanıyor. Yapsalar ellerine yapışmayacak ama kabul edemiyorlar işte.
Yalnız bu 'kültür farkı' dediğiniz şeyi çoğu erkekle yaşayabilirsiniz :)

o zaman bütün erkek aşçıların kendilerini kadın gibi hissetmeleri gerekiyor. zavallılar:))

Ben böyle durumlarda sakinliğimi koruyamıyorum, stratejik falan davranamıyorum.
Ama önce güzellikle anlatılmalı, empati yapması istenmeli tabii.
Empati yapamıyorsa her gün yumurtaya talim etsin bir zahmet.

Valla benim babam kardeşim ikisede yapıyor.O yüzden böyle gördüm ben.Sanırım hiç görmemiş birinin üstüne bu kadar gitmek yanlış.Abarttık galiba.ufak ufak işler verip sonru büyüklere geçecez 1. ders bu.Teşekkür ederim yorumunuza.

Yazınızda kültür farkıyla alakalı bir şey göremedim ben bu kültür farkından kaynaklanmıyor kişilerin birbirlerine yanlış hareketlerinden iletişim sorunundan kaynaklanıyorErkek yardım etmeli tabi ki eşine belki patates doğrarken kendini bayan gibi hissediyor olabilir illa mutfakta yemek yaparken bulaşık yıkarken mi yardım etmesi gerek eğer alıştırmaya çalışıyorsanız ufak şeylerden başlanmalı diye düşünüyorum sofrayı kurmaya yardım edermisin bitanem çamaşırları katlayalım mı kıyafetleri toparlayalım mı gibi gibi böyle ufak göze batmayacak şekilde güle oynaya keyif aldıkça herşeyde yardım etmeye kalkacaktır kalmıyorsa da ne yapılabilir ki dağınıklık yapmasın yeter cümlesine sığınacaktır artık insan
Eşiniz öyle söylediğinde sizin cümleniz yanlış olmuş şuanda eşiniz çalışıyor mu bilmiyorum ama çalışmıyorsa ağır bir cümle gibi geldi ayrıca hepimiz çalışıyoruz erkek gibimiyiz artık bayanların her işte eli var çokta güzel altından kalkıyorlar her işin bu bizim için mükemmel birşey para kazanmak bir mesleğe kariyere sahip olmak eşiniz sorun çıakrmadığı için sevinmelisiniz size ev hanımısın çalışma tarzında yorumlar yapmıyor ya :112:

Bu biraz yetiştirme tarzı ile alakalı, bazı erkekler asla ev işi yapmaz yapmaktan hoşlanmaz, mesela benim babam da anneme yardım eder, ama salata yapar, en çok balık filan yapılacaksa onu yapar, ama bir günde patates soyduğunu doğradığını görmedim. Eşiniz demek ki bunları yapmayı sevmiyor ki haklı da olabilir. Bu olayı büyütmek yerine iş bölümü yapabilirsiniz, onunla konuşun neler de yardımcı olabilir, mesela alış verişi o yapsın, çöpü o döksün, hani onu da rahatsız etmeyecek şeyler mutlaka vardır. Sorunlarda yıkıcı değil de yapıcı olmak da fayda var...

Ben böyle durumlarda sakinliğimi koruyamıyorum, stratejik falan davranamıyorum.
Ama önce güzellikle anlatılmalı, empati yapması istenmeli tabii.
Empati yapamıyorsa her gün yumurtaya talim etsin bir zahmet.

Çok yoruluyorum o yüzden rica ettim.İşten eve geldim hergün yemek yap.çocuk ev derken bi kitap bile okuyamaz oldum.Anlattım çok yorgunum canım dedim lütfen bu seferlik dedim ama.Kızdı kadın mıyım ben dedi.neyse biz oğlanla yedik.kıyamadım gittim sana ayırdım ye lütfen dedim beni mutfaktan kovaladı ya.

kültürlerınızdekı farkı örnegınızde anlıyamadım..

eşiniz çalışmıyor sanırım..

yoo bizde erkekler yapar karadenizliyim.Onlarda egeli bizde erkek kadın işi yapmaz diyor.Farklı yerlerde yetiştik haliyle farklı kültürlerimiz var.

ayy ayy hiç sormayın benim eşimde hiç bişey yapmaz hemde hamileyim ama eşimde değil kabahat kv sağolsun hala her dediklerini yapıyor bizde böyle görmedik babamın erkek kardeşiminde elinden her iş gelir bizim gelin çok şanslı birde bizimkiler falan soruyor arada hamileyim ya yardım ediyor mu diye etmiyor ama bazen ediyor diyorum ne yapayım ha etmediği gibi ben yapmayıncada bana kızıyor ki artık hamileliğimden dolayı daha çok uykum geliyor ve daha az işte daha çabuk yoruluyorum daha birsürü şey işte

Ben bu konularda bir şeyi çok merak ediyorum. Sevgiliyken, nişanlıyken birbirinizi hiç tanımadınız mı? Yani tanışıp ertesi gün evlenmiş gibi oluyor. Benim eşim ne kadar eşitlikçi olduğumu bilir. Yemeği ikimiz hazırlarız temizliği ikimiz yaparız. Bunu sevgiliyken de biliyordu nişanlıyken de. Siz bunları hiç konuşmadınız mı?

Çalışıyosan eşin yardım etmeli evet
Ama tek çocuğunla kendine göre yemek yapmanı hoş bulmadım
Cidden çalışmam böyle giderse de ama evdeki yemeği ayrı gayrı yapmayın bence

Alışmadığı için tuhaf geliyor bence ufaktan başlarsanız zamanla alışır erkeğin yardım etmesi hiç abes değil ufakta olsa birşeylerde yardım etmeli en azından dağıtmamalı birde eşle beraber keyifte alınır yapılırken tatlı dille çözeceksinizdir bence

Bu tarz şeyler konuşuluyor haklısınız ben mesela şimdiden söylüyorum zaten öyle yemek yapsın bulaşık yıkasın falan beklemem sevmem erkeği mutfakta birde bizimki herşeye karışıyor şu yanıyor bunun şusu az falan yemek yapılmaz onunla anladımAma diyorum sofrayı koyarken yardım edeceksin kaldırırken kıyafetleri beraber toparlarız çamaşırları alabilirsin tül perdeler asmalar senden sorulur burun kıvırsa da alışsın yaptıracağımı bilsin bunlarıErkek kardeşim iki ablanın arasında yardımsever biri olarak çıktı evleneceği kız şanslı ona da böyle davranırsa herşeyimize yardımcı dışarı işleri sofrayı kaldırma koyma çöp dökme birçok şey ona bakıyor yetiştirme çok önemli annemler olmaz siz varken o yapmamalı dese de bizim tembelliğimizden mi onu düşündüğümüzden mi böyle alıştırdık ona hiç abes gelmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…