Kızlar merhaba.Gene ben bi türlü kocamla aynı frekansta buluşamayan çözmek için debeleyen ben.Durum şu yemek hazırlığında bi patatesleri kızartmalık doğrar mısın çok yorgunum dedim.Cevap kendini kadın gibi hissediyomuş,alışkın değilmiş vs.Alıştrmaya çalışıyorum oda olmuyor.Bende dışarda erkek gibi çalıştığım için rahatsızım dedim. cevap çalışma o zaman.Yani bu kadar ters tepecek şekilde de söylemedim ama anlamıyor.Bende oğlumla kendime yetecek kadar yaptım,oda yumurta kırıp yemiş.Bundan sonra böyle yeter dedim.Evde hiç bi şey yapmıyor,anası da öyle büyütmüş tamam da bende çok yoruluyorum inanın.nasıl yaklaşmalıyım ki bu tür olumsuzluklar yaşamayım.
Tutumun ve düşünce yapın çok yanlış.Erkek tabiki yardım etsin,iş yükünü alsın ama bu illa mutfakta yardım edecek diye birşey değil.Kadınların büyük bir çoğunluğu bile mutfktan hiç anlamazken,yumurta bile kıramazken,sen hayatında bu tür iş yapmamış bir erkeğe,patatesleri kzıartmalık doğrmasını istiyorsun.Yapamıyorsa yapamıyordur.Ya da yetişme şekline görepsikolojik olarak bu onu rahatsız ediyorsa,sen bu yaştan sonra hiç kimseyi değiştiremezsin.Ben nasıl evde sıva yapamayacağıma,matkap kullanamayacağıma göre ona da patates dilimlemek zor ve anlamsız gelebilir.Bu biraz içten gelen birşey.Ben hiç erkek evladına patates dilimlemeyi öğreten anne görmedim.Masayı yerleştirmeye veya kaldırmaya yardımcı olmaısnı rica edebilirsin.Çöpü dökmesini veya daha basit işleri yavaş yavaş alıştıra alıştıra ricade bulunabilirsin.Ama patatesi kızartmalık dilimlemedi diye,sadece kendinle oğluna kadar yapıp onu ayırman bana göre benim fikrimce hoş değil.Kızlar merhaba.Gene ben bi türlü kocamla aynı frekansta buluşamayan çözmek için debeleyen ben.Durum şu yemek hazırlığında bi patatesleri kızartmalık doğrar mısın çok yorgunum dedim.Cevap kendini kadın gibi hissediyomuş,alışkın değilmiş vs.Alıştrmaya çalışıyorum oda olmuyor.Bende dışarda erkek gibi çalıştığım için rahatsızım dedim. cevap çalışma o zaman.Yani bu kadar ters tepecek şekilde de söylemedim ama anlamıyor.Bende oğlumla kendime yetecek kadar yaptım,oda yumurta kırıp yemiş.Bundan sonra böyle yeter dedim.Evde hiç bi şey yapmıyor,anası da öyle büyütmüş tamam da bende çok yoruluyorum inanın.nasıl yaklaşmalıyım ki bu tür olumsuzluklar yaşamayım.
o zaman bütün erkek aşçıların kendilerini kadın gibi hissetmeleri gerekiyor. zavallılar:))Kızlar merhaba.Gene ben bi türlü kocamla aynı frekansta buluşamayan çözmek için debeleyen ben.Durum şu yemek hazırlığında bi patatesleri kızartmalık doğrar mısın çok yorgunum dedim.Cevap kendini kadın gibi hissediyomuş,alışkın değilmiş vs.Alıştrmaya çalışıyorum oda olmuyor.Bende dışarda erkek gibi çalıştığım için rahatsızım dedim. cevap çalışma o zaman.Yani bu kadar ters tepecek şekilde de söylemedim ama anlamıyor.Bende oğlumla kendime yetecek kadar yaptım,oda yumurta kırıp yemiş.Bundan sonra böyle yeter dedim.Evde hiç bi şey yapmıyor,anası da öyle büyütmüş tamam da bende çok yoruluyorum inanın.nasıl yaklaşmalıyım ki bu tür olumsuzluklar yaşamayım.
Tutumun ve düşünce yapın çok yanlış.Erkek tabiki yardım etsin,iş yükünü alsın ama bu illa mutfakta yardım edecek diye birşey değil.Kadınların büyük bir çoğunluğu bile mutfktan hiç anlamazken,yumurta bile kıramazken,sen hayatında bu tür iş yapmamış bir erkeğe,patatesleri kzıartmalık doğrmasını istiyorsun.Yapamıyorsa yapamıyordur.Ya da yetişme şekline görepsikolojik olarak bu onu rahatsız ediyorsa,sen bu yaştan sonra hiç kimseyi değiştiremezsin.Ben nasıl evde sıva yapamayacağıma,matkap kullanamayacağıma göre ona da patates dilimlemek zor ve anlamsız gelebilir.Bu biraz içten gelen birşey.Ben hiç erkek evladına patates dilimlemeyi öğreten anne görmedim.Masayı yerleştirmeye veya kaldırmaya yardımcı olmaısnı rica edebilirsin.Çöpü dökmesini veya daha basit işleri yavaş yavaş alıştıra alıştıra ricade bulunabilirsin.Ama patatesi kızartmalık dilimlemedi diye,sadece kendinle oğluna kadar yapıp onu ayırman bana göre benim fikrimce hoş değil.
Kızlar merhaba.Gene ben bi türlü kocamla aynı frekansta buluşamayan çözmek için debeleyen ben.Durum şu yemek hazırlığında bi patatesleri kızartmalık doğrar mısın çok yorgunum dedim.Cevap kendini kadın gibi hissediyomuş,alışkın değilmiş vs.Alıştrmaya çalışıyorum oda olmuyor.Bende dışarda erkek gibi çalıştığım için rahatsızım dedim. cevap çalışma o zaman.Yani bu kadar ters tepecek şekilde de söylemedim ama anlamıyor.Bende oğlumla kendime yetecek kadar yaptım,oda yumurta kırıp yemiş.Bundan sonra böyle yeter dedim.Evde hiç bi şey yapmıyor,anası da öyle büyütmüş tamam da bende çok yoruluyorum inanın.nasıl yaklaşmalıyım ki bu tür olumsuzluklar yaşamayım.
Ben böyle durumlarda sakinliğimi koruyamıyorum, stratejik falan davranamıyorum.
Ama önce güzellikle anlatılmalı, empati yapması istenmeli tabii.
Empati yapamıyorsa her gün yumurtaya talim etsin bir zahmet.
kültürlerınızdekı farkı örnegınızde anlıyamadım..
eşiniz çalışmıyor sanırım..
Yazınızda kültür farkıyla alakalı bir şey göremedim ben bu kültür farkından kaynaklanmıyor kişilerin birbirlerine yanlış hareketlerinden iletişim sorunundan kaynaklanıyorErkek yardım etmeli tabi ki eşine belki patates doğrarken kendini bayan gibi hissediyor olabilir illa mutfakta yemek yaparken bulaşık yıkarken mi yardım etmesi gerek eğer alıştırmaya çalışıyorsanız ufak şeylerden başlanmalı diye düşünüyorum sofrayı kurmaya yardım edermisin bitanem çamaşırları katlayalım mı kıyafetleri toparlayalım mı gibi gibi böyle ufak göze batmayacak şekilde güle oynaya keyif aldıkça herşeyde yardım etmeye kalkacaktır kalmıyorsa da ne yapılabilir ki dağınıklık yapmasın yeter cümlesine sığınacaktır artık insan
Eşiniz öyle söylediğinde sizin cümleniz yanlış olmuş şuanda eşiniz çalışıyor mu bilmiyorum ama çalışmıyorsa ağır bir cümle gibi geldi ayrıca hepimiz çalışıyoruz erkek gibimiyiz artık bayanların her işte eli var çokta güzel altından kalkıyorlar her işin bu bizim için mükemmel birşey para kazanmak bir mesleğe kariyere sahip olmak eşiniz sorun çıakrmadığı için sevinmelisiniz size ev hanımısın çalışma tarzında yorumlar yapmıyor ya :112:[/QUOTE
Ooo kadınların böyle yorum yapacağını düşünmediydim.Doğru alışmamış adam.Benim babam acaipp güzel et yemekleri yapar.Kardeşimide alıştırdı annem.Bilsin diye.Ben öyle gördüm.O yüzden abes gelmiyor bana.Ama eşim gurur meselesi yapıyor.İşte yetiştirilme farkı.
Sen de "ama hayatım bütün aşçılar erkektir" diyip gazı verseydin :)
Bir de aşçı şapkası aldın mı tamam :)
Ooo kadınların böyle yorum yapacağını düşünmediydim.Doğru alışmamış adam.Benim babam acaipp güzel et yemekleri yapar.Kardeşimide alıştırdı annem.Bilsin diye.Ben öyle gördüm.O yüzden abes gelmiyor bana.Ama eşim gurur meselesi yapıyor.İşte yetiştirilme farkı.
Ben bu konularda bir şeyi çok merak ediyorum. Sevgiliyken, nişanlıyken birbirinizi hiç tanımadınız mı? Yani tanışıp ertesi gün evlenmiş gibi oluyor. Benim eşim ne kadar eşitlikçi olduğumu bilir. Yemeği ikimiz hazırlarız temizliği ikimiz yaparız. Bunu sevgiliyken de biliyordu nişanlıyken de. Siz bunları hiç konuşmadınız mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?