Ah tutar mı?

onyıl once çok ama çok aşık olmuştum. hayatımdan durduk yere çıkıp gittiğinde henüz 18 imdeydim. o kadar uzulmuş o kadar hayal kırıklığına uğratmıştıki beni "inş evlenemez Yarabbim" diye çoçukca bi ah ettim :17: o zamanlar o 24 ündeydi ben 18. aradan yıllar geçti ve şu an işsiz güçsüz bi halde aylak aylak geziyor bütün işleri ters gitti ve en önemlisi evlenemedi:53: artık onu affettim hakkında hayırlısı olsun diyorum. uzerinden çok zaman geçti ama o ahlarım kalmadı yanında.o benim evlenmeyi istediğim ilk insandı ilk hayal kırıklığım ilk aldanışımdı bana yaşattıkları yanına kalmadı. oyuzden bende inanırım Rabbim kulu kul ile sınar ahlar kalmaz kimsenin yanına

Her ne kadar bu sorunuma yorum yapamasam da, ben de birşey farkettim, beddua etsen de etmesen de Allah çektirenin yanına bırakmıyo, etrafımda şahit oldum bir çoğuna, ve özellikle de büyük konuşanların süründüklerine şahit oldum ki ah alanlara birşey demiyorum artık. Ve birşeyi çok iyi anladım, bazen ağzımızdan çıkan kırıcı bir söz, bir büyük laf ya da yaptğımız kırıcı bir hareket bazen bir ömrümüze mal olabiliyor. Birçoğumuz da bunun farkında değiliz malesef ki, bir başkasına daha büyük acı çektirenler kim bilir nasıl bir bedel ödeyecekler. Bir çok kişi de kötülerin şanslı olduğunu söylüyo mesela daha çok üzülüyorum, kimse ettiğini çekmiyo daha da iyi oluyo diyolar ama o belli olmuyo mutlaka bir yerlerden cıkıyo diye düşünüyorum kiiiii çıksın da zaten. Büyük Allah'ım kimsenin ahını kimsede koymasın inşallah...

tutmazmı öyle bi tutuyorki 16 yaşında 32 yaşında biriyle nişasnlandım kandırdı beni ve nişanlandık düğün salonu bile tutulmuştu ama bırakıp gitti beni ortada bıraktı aileme onun yüzünden resti çekmiştim çok hastalandım sinir krizleri geçirdim çok kötü günler geçirdim ve tam 7 yıl boyunca 7 ay değil 7 yıl boyunca bi haberini dönmesini bekledim beddualar ettim Allah ıma havale ettim ve 7 yıl sonra facede 1 mesaj (beyfendi ingiltereye kaçmıştı bu arada) seninle konuşmam lazım lütfen sana verdiğim numaraya çağrı at arıycam dedi başımdan kaynar sular döküldü yüzünü sesini bile unutmuştum ve içimi dökmek istedim ve ingiltere numarasından aradı beni en az 30 dk konuştuk ama ben ağlaya ağlaya önceden çok küfür ettim şahsına beni bu duruma getirdiği için ama 7 yıl sonra tek küfür çıkmadı içimden bana dediği şey sana çok büyük bi .kk..kk..kk..kk..kk..kk..kk..kk.lik ettim biliyorum ne istersen yapıcam söyle ne istersen istanbula gelicem senle konuşmak istiyorum dedi ne olur ağlama diyo bana küfür et bağır çağır ama bana beddua etme diyo ahların tutuyo arabamla kaza yaptım frenlerim tutmadı fırtına çıktı yatak odamın camı kırıldı üstüme geldi cep telefonum kayboldu diyo anlayacağınız ne olsa benden biliyo 7 yıl sonra ona dediğim tek şey asla istanbula gelme ben seni Allah a havale ettim asla hakkımı helal etmiyorum ve birdahada beni arama dedim beni arayacağını söyledi ama asla bide evlendinmi diye soruyo .kk..kk..kk..kk..kk..kk..kk..kk. ya işte kızlar o üzüntülerden kalma ülserim,migrenim var bide sinir tabi

bi tane kız vardı zamanında bana çok kötülükler yaptı,ezmeye çalıştı.. beni delirtti:27::27::27:

şuanda da kendi kafayı sıyırmış durumda ben çok şükür süperimm:8::8::8::8:

ben de çok ah ettim..6 yılımı ona verdim..maddi manevi her türlü yardımı yaptım..Bana ne yalanalr söyledi,yeri geldi ailesinin yanında küçük düşürdü,başka kızlarla aldattı..en sonunda da seni istemiyorum deyip yine kendisi terk etti gitti..Allah biliyor..Benim nefretim geçmeyecek bu yüzden hakkımı helal etmiyorum

tutmazmı öyle bi tutuyorki 16 yaşında 32 yaşında biriyle nişasnlandım kandırdı beni ve nişanlandık düğün salonu bile tutulmuştu ama bırakıp gitti beni ortada bıraktı aileme onun yüzünden resti çekmiştim çok hastalandım sinir krizleri geçirdim çok kötü günler geçirdim ve tam 7 yıl boyunca 7 ay değil 7 yıl boyunca bi haberini dönmesini bekledim beddualar ettim Allah ıma havale ettim ve 7 yıl sonra facede 1 mesaj (beyfendi ingiltereye kaçmıştı bu arada) seninle konuşmam lazım lütfen sana verdiğim numaraya çağrı at arıycam dedi başımdan kaynar sular döküldü yüzünü sesini bile unutmuştum ve içimi dökmek istedim ve ingiltere numarasından aradı beni en az 30 dk konuştuk ama ben ağlaya ağlaya önceden çok küfür ettim şahsına beni bu duruma getirdiği için ama 7 yıl sonra tek küfür çıkmadı içimden bana dediği şey sana çok büyük bi .kk..kk..kk..kk..kk..kk..kk..kk.lik ettim biliyorum ne istersen yapıcam söyle ne istersen istanbula gelicem senle konuşmak istiyorum dedi ne olur ağlama diyo bana küfür et bağır çağır ama bana beddua etme diyo ahların tutuyo arabamla kaza yaptım frenlerim tutmadı fırtına çıktı yatak odamın camı kırıldı üstüme geldi cep telefonum kayboldu diyo anlayacağınız ne olsa benden biliyo 7 yıl sonra ona dediğim tek şey asla istanbula gelme ben seni Allah a havale ettim asla hakkımı helal etmiyorum ve birdahada beni arama dedim beni arayacağını söyledi ama asla bide evlendinmi diye soruyo .kk..kk..kk..kk..kk..kk..kk..kk. ya işte kızlar o üzüntülerden kalma ülserim,migrenim var bide sinir tabi

canım bence onun yaşadıkları daha hiçbirşey Allah bilir ama gerisi daha geridedir umarım, bizim yaşadığımız hiç birşey basit değildi, ve bir cam kırığıyla, cep tlfonuyla kapatamaz bu büyük hesabı...

bi tane kız vardı zamanında bana çok kötülükler yaptı,ezmeye çalıştı.. beni delirtti:27::27::27:

şuanda da kendi kafayı sıyırmış durumda ben çok şükür süperimm:8::8::8::8:

Ben de çevremde ettiğini çeken çok insan gördüm, bizzat kendi sülalem içinde de buna şahit oldum, bilhassa ettiği büyük lafların bedelini ağır hala ödeyenleri görüyorum. Allah kurban olduğum o büyük Allah kimsenin hakkını kimsede koymasın...

ben de çok ah ettim..6 yılımı ona verdim..maddi manevi her türlü yardımı yaptım..Bana ne yalanalr söyledi,yeri geldi ailesinin yanında küçük düşürdü,başka kızlarla aldattı..en sonunda da seni istemiyorum deyip yine kendisi terk etti gitti..Allah biliyor..Benim nefretim geçmeyecek bu yüzden hakkımı helal etmiyorum

Aynen canım aynen, ben de maddi manevi yanında oldum yaptıklarımızı söylemek değil maksadımız, sadece yaptığımız iyiliklerin kötü birer karşılık olarak geri gelmesi aslında bizleri hırpalayan. katilden farkları yok bana sorarsan, gencecik insanların hayata bakış açılarını değiştirdiler, sevincimizi öldürdüler, bir anda yıllarca yaşlandık, onlar keyfinde, biz toparlanmaya çalışıyoruz. Keşke böyle olmasaydı, yüreğimde öyle bir acı varki, her sabah bir sızı ile uyanıyorum, yanıveriyo içim, uykum kaçıyo sonra, ne olacak böyle bilmiyorum...Benim psikolojim de bozuk, dün ruh sağlığına gidecektim sonra vazgeçtim, kendi kendine derman ol dedim.ama olmuyo işte yaşamaktan bile soğudum, Allah'ımdan isteğim bir an önce yaralarımı sarsın Rabbim, hayata döndürsün beni, merhamet etsin bir damla tutunalım yeniden, ve benim gibi olan tüm arkadaşlarımın da acılarını dindirsin güzel Allah'ım, bize bunları yapanları da nasıl biliyorsa öyle yapsın...

kızımı çok üzen bir genç vardı, kızları alaya alıp dalgasını geçen ,gönlünü kıran, kızdan kıza koşan, benim kızımı üzdüğü için ben de inşallah belanı buluırsun ,seni allaha havale ediyorum dedim ,bir yıl geçmeden babası kendi evinde tabancayla beynine dayayıp intihar etti posta gazetesinde ve tv'lerde haber oldu.alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. intihar mektubuna babası ''ölümümden ailem sorumlu'' diye bir not bırakmış

kızımı çok üzen bir genç vardı, kızları alaya alıp dalgasını geçen ,gönlünü kıran, kızdan kıza koşan, benim kızımı üzdüğü için ben de inşallah belanı buluırsun ,seni allaha havale ediyorum dedim ,bir yıl geçmeden babası kendi evinde tabancayla beynine dayayıp intihar etti posta gazetesinde ve tv'lerde haber oldu.alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. intihar mektubuna babası ''ölümümden ailem sorumlu'' diye bir not bırakmış

Ablacığım terzi kendi söküğünü dikemezmiş, akıl vermek gibi olmasın, verilmiş sadakanız varmış böyle insanlardan kurtulmuşsunuz, bana da herkes aynı şeyi söylüyor. Ben de çok zor günler geçirdim zaman zaman hala geçiriyorum ama asla hakkımı helal etmediğim gibi bana ettikleri son noktasına kadar çekmelerini istiyorum. Ben de Allah'a havale ettim hepsini, 26 yaşındayım ve bütün sevinçlerimin katili oldular, belki inanmayacaksın ama en son 3 yıl önce kahkaha attım:(((((

ben bugüne kadar hep Allaha havale ettim, taki düne kadar... adını duymak bile yetiyor ona olan nefretimin bi kat artmasına...
okadar çok ağladımki, beni üzen ailesine ve ona beddua ettim, ama sonra pişman oldum....
onları Allaha havale ediyorum....

ben bugüne kadar hep Allaha havale ettim, taki düne kadar... adını duymak bile yetiyor ona olan nefretimin bi kat artmasına...
okadar çok ağladımki, beni üzen ailesine ve ona beddua ettim, ama sonra pişman oldum....
onları Allaha havale ediyorum....

Canımızın yangınıyla çıkıyo ağzımızdan beddualar, Allahım affetsin bizleri, ama acıyo işte kalp Allah biliyor ve görüyor herşeyi...Allah bize yaşattıkları zerre kadar acının bile hesabını sorsun onlara inşallah...asla helal etmedim hakkımı hiç bir zaman da etmeyeceğim...

Bugün aldığım iki habere göre ah öyle bir çıkıyorki ama eğer haklıysan, gerçekten mazlumsan acısı çok feci çıkıyor ve o bedduaya şahit de olmuştum ama kadın gerçekten çok büyük bir haksızlığa uğratıldı ve bu olay 2002 de olmuştu 9 yıl sonra oldu gerçi öncesinde de her şeyi allak bullak olmuştu ama en büyük acı bugün duyduğum şey olsa gerek yine de çok üzüldüm:((

Bugün aldığım iki habere göre ah öyle bir çıkıyorki ama eğer haklıysan, gerçekten mazlumsan acısı çok feci çıkıyor ve o bedduaya şahit de olmuştum ama kadın gerçekten çok büyük bir haksızlığa uğratıldı ve bu olay 2002 de olmuştu 9 yıl sonra oldu gerçi öncesinde de her şeyi allak bullak olmuştu ama en büyük acı bugün duyduğum şey olsa gerek yine de çok üzüldüm:((

hayirdir canim ne oldu`?

Haklı bir ah ise kesinlikle tutar. Tecrübe...

Merhaba herkese,

yenı uye oldum, afyondan... ben de çok kötü zamanlar geçiriyorum. tam 4 senelik herşeyimizi paylaştığımız erkek arkadaşım, beni 4 ay önce bıraktı. ayrı şehirlerdeydik son 2 sene , sebebi ise" anlaşamıyoruz" oldu! 4 sene sonra anladı bunu yani. bana bu sebeple geldi. o kadar iyi anlaşırken yanyana. biz yanyana hep iyiydik. son 2 sene maddi manevı aılecek cok fazla sıkıntı cektıler ve herseyımle onu yanında oldum. bunu hıssetmesın dıye herseyımle destek oldum ona ben. tüm kötü gunlerınde yanında ben vardım. niye mi? elbet benı ısteyerek uzmuyor i bırleseınce artık tamamen yanyana olunca hepsı gecer kotu gunlerınde bırakamam ne kdr benı uzse de, dedım ve beni bu sıkıntılarının verdiği streslerden dolayı üzmelerıne ragmen sevgımden destegımden bırakmadım onu. sözümün arkasında durdum. son aylar çok fazla tartısıyorduk cok fazla. cunku malum uzaktan zor olur ılıskı, ama dile kolay 4 sene her sıkıntıını beraber paylaşmıs ınsansın. beni sözlerıyle streslerıyle ne kdr yıpratsa da bırakmadım. ben beni üzüyr dye yas dokerken, hep sabır dedi bana hepsı gecıcek hepsı bıtıcek sana söz dedi.. son aylarda ben de bukdr uzen ınsanı tabıkı ustune gıtmedım deıl hersey 2 taraflı ama tartısma sebebımız tamamen onun sıkıntılarından stresınden kaynaklanıodu.. sonra birgün olmuo anlaşamıoruz dıye ayrılmak ıstedı. 2 ay süründüm yapma etme dıye, biz bu degılız diye.. psikolojın kotu pişman olursun bak uzme benı de dedım. nuh dedı peygamber demedı. güya "seviorum" ama olmuo dedi. evlenirsek olmazmış yapamazmısız cok tartsısrmısız ayrılırmısmışızız... neler dedi bana. 4 sene sonra aklına geldi. halbukı ben onu hep sıkıntıları gecıcek mutlu olucaz sonunda beraber olucaz dıye bekledım hep yanında oldum tüm sıkntılarında. çok üzdü beni. sonra ayrıldık, ayrılırken de cok kırıcı laflar etti çok gucume gıttı... bıraktı.. tüm ailem bılıodu onu. bizde söz sözdür. guvendım ona.. :( okdr çok emek değer verdım kı sıze anlatamam bu ılsıkıde onun ıcın ıkımız ııcn,ne kdr tartıssak bıle. şimdi de gördüm ki, ben hala acısını unutmaya calsırken baskasını bulmus face koymus bu kdr uzun ılskıden snra bu kdr kısa surede baskasını bıde foto koymus.. çok daha acı cekıyorum suan..
ah ettım gittiği gnden berı o kadar emegıme ahımı aldı. allah bıldıgı gııb yapsın dıyorum, ona havale ettım. bu kdr emegıme sevgıme yapılcak sey mıydı sızce? haketmemeıstım bunu. :(

kızlar benim konumu bilirsiniz düğünüme 3 ay kala n,iaşnı hiç sebep söylemedrn atmışlardı tabi ben hastenede yatmıştım nişan atılmadan önce bana bir hastalığın var bizden saklıyorsun bile demişlerdi ama nişan atılması için sebep göstermemişlerdi bende her gece hergün çünkü hala aklımda hala çok seviyorum facebooktan bakıyorum şuan ilişkisi var ben mutlu olmadan sende möutlu olma diye dua ediyorum ve Allahım'a devamlı beni hastalandığım için bıraktıysalar Allahım sen onlarıda hastalıkla sına dedim böyle dua ettim sonra birkaç ay ouyo nişanlımın kardeşi eniştemin yanında işe başlamıştı nispet yapar gibi 1 haftadır yokmuş işte işe gelmemiş dün gelince eniştem sordu hayırdır 1 haftadır yoksun işten çıktın sandım demiş ama cvp babam kalp krizi geçirdi ki biz istanbula uzak başka bir ilçede yaşıyoruz ve istanbulda hastanede yatıyor bende onun yanındaydım demiş ben dersaneye başladım akşam 10 gibi geldim annem dediki xxxx bey kalp krizi geçirmiş istanbulda hastanede yatıyormuş o anda boğazıma birşey düğümlendi yutkunamadım ağlayamadım o kadar kötü oldum ki oysa babam yani eski kayınpederimi hala çok seviyorum nişanlıkları alırken ağlayarak gitmişti evden o kadar üzüldüm ki Allah'a dua ettim şifa versin diye ama kızlar ilginç tarafı ne biliyormusunuz adamın hastanede yatma tarihi geçen sene aynı tarihlerde ben hastanede yatıyorum tam senesinde o hastalanmış Allah deniyor işte herşekilde ve kimsenin ahı kimsede kalmıyor belkide bu daha başlangıç bana yapılanların hesabını soruyor rabbim böyle düşünmek istemiyorum ama benimm hastalanma tarihimle onunki aynı ve tam 1 sene kızlar :43::43::43:

İnsanın haksız yere canının yanması haksız yere gözyaşı dökmesini bende bilirim.. çok zor günler yaşadım içimin acısı hala geçmedi ve hala namzlarımdan sonra bile allahım bana yaptıklarını sen biliyosun sen onları bildiğin gibi yap diye dua ediyorum.. Benim hayatımı zindan ettiler insanlara güvenemiyorum bile artık..

Back
X