Üzüldüm durumunuza ama bu böyle gidecektir emin ol,bu saatten sonra düzelmez.Bir tanıdığım vardı benzer durumda,ne yaptılarsa borçtan,hacizden kurtulamadılar.Karısı evi terkett,almadı yanına yalnız kaldı..ama atsan atılmıyor satsan satılmıyor..baba sonuçta..ancak adam vefat ettikten sonra rahatladılar,şimdi bakıyorumda karısına zavallı kadının kendine güveni gelmiş,sosyalleşmiş.O durumda iken kimsenin yüzüne bakamıyordu.
babanın arkasını toplamak benim annemin yıllardır yaptığı şey bu malesef ne gençliğini ne başka birşey bildi babam yüzünden kardeşimde bende ayrı büyüdük o kadar oturdu ki içime söylediklerin pembe dosyalı amcaları bende iyi tanırım hiç eşya almadılar bizden bir şekilde ödendi ama ilk gelişleri o kağıdı bırakmaları onlar gelmeden haberimiz olmaz borctan sonrada annem borç alır avans alır öder
allah yardımcın olsun çok zor biliyorum ama bebeğin olacakmış bak artık bırak babanı sen üzerine düşeni yapmışsın zaten yıllardır bebeğini düşün eşin sorun etmesede birgün oda bıkacaktır bu durumdan kim bıkmaz ki kendi yoluna bak artık yok de borcum var de
Bu borçlar keyfi yapılan harcamalardan mı?Sağa sola kaptırılan paralardan
mı ?
Çok üzüldüm durumuna, benzer olmasa da bende gençlik döneminde yaşadım bunları, benim de babamın eli açıklığı yüzünden, ama birazda benim annem savruktu, inkar etmemek lazım
Ben evlenirken de kötü durumları sürüyordu, bazen bi ekemğe bile muhtaç oldukları zamanlar oluyordu.
Benim durumumun diğer farkı da eşim pinti yardım etmedi hiç, ki deli gibi parası olduğu halde...Verse bile 1 ay sonra verdiği parayı geri isterdi, onu da zaten benim zorumla verirdi, ne yapayım içim el vermezdi...
Ben gizli saklı verirdim el altından anneme, ama çok değil tabi, sadece harçlık olarak. Hatta bi keresinde eşime yakalandım, eşimin bu nedenden güveni kalmadı bana, üstüne bide yalancı damgası yedim.. Neyse bu konu başka..
Ama artık durumları daha iyi, hatta babam şimdi eşimden gizli harçlık verir bana.
Nasıl mı babam da annemde emekli, ama babam hala çalışıyor bi fırında. Sabahın köründen akşamın geç saatlerine kadar bu yaşında, bu sıcaklarda araba tepesinde bakkallara ekmek dağıtıyor. Babama bu büyük bi ders oldu. Ele avuç açacağıma ne iş olsa çalışırım dedi, bi ara kar soğuk demeden ekmek parasına bahçıvanlık bile yaptı.
Senin babanında aklını başına toplaması lazım, birilerinin ona yol göstermesi lazım.
Nereye kadar devam edeceksin, seninde beben yolda, ihtiyacları olacak, masrafınız 1 ken 2 olacak.
Tamam sende evladısın, zamanında yaptıklarının hakkı ne yapsan ödenmez ama, sende el kapısındasın, sende ev geçindiriyorsun. Bu böyle devam etmezki..Artık babanın aklını başına toplayıp, anneninde bir an önce silkelenip kendine gelmesini sağla. Sen yapamıyorsan, hatrı sayılır bi büyükten yardım iste.
Allah yardımcın olsun.
Acaba kumar mı var hayatında ya da kadın..bunlar bu kadar borcu sadece kendileri için yapamazlar diye düşünüyorum.
sürekli arkasını dayılarım topladı. Ablam evlendi eniştem topladı, ben öğretmen oldum ben toplamaya çalıştım. Yani herkes bişeyler yaptı ama aynı tas aynı hamam.Ama bu böyle olmaz ki. Nereye kadar biri babanın arkasını toplayacak.
Yanlış anlama ama baban sırtını dayamış sana, oh yandı gülüm keten helva.
Eşinde bi yerden sonra patlayacak elbet.
Hem bide insan kendini ne kadar eşi olursa olsun ezik hissediyor. Ama helal olsun eşine, insan halinden anlayan biriymiş.
Canım benim fikrim dur deme zamanın gelmiş artık, e ev sahibide yapmışsın onları, artık yeter bence. Herşeyden önce karnındaki bebeni düşün.
Bu zamanda gençler bulamıyor masa başı işini baban nasıl bulacak, yine tekrarlıyorum ama babanın bu rahatlığı etrafındakilerden kaynaklanıyor, nasıl olsa biri borcumu öder, biri harçlığımı koyar cebime.
Hele bi aç kalsın da göreyim onu...
Yusum,sen elinden geleni fazlasıyla yapmışsın,ama babanın huyu bu belli ki...Değişmeyecek.Sen de geleceğini düşünmek zorundasın.Kaldı ki babanın bunu düşünüp,artık kendine gelmesi gerekir.Ondan ötesi olmuyorsa suistimale girer. bilmiyorumkismile
giden çocukluğumuz ve gençliğimiz.....ah yusum yaa benim giden çocukluğumu gençliğimi anlatmışsın özellikle pembe dosyalı adamlar kısmı neler neler hatırlattı bana. canım bnim babam 65 yaşında ve hala aynı sizin eve iki maaş giriyomuş benim eşim memur ve ben çalışmıyorum bir kere 6 milyar kredi çektik bitmeden bi daha istediler bu sefer eşimin arkadaşı çekti ödeyene kadar canımız çıktı tabii eşim beni üzmemek için başta bişey demiyodu yinede terbiyesini bozmuyo ama ben artık ezile ezile küçücük kaldım bir arabamız yok evimiz yok 11 yıllk evliyiz dikili bir ağacımız yok inan öyle zor ki daha bugün eski bir çek yüzünden içeri aldılar ve biz atmden önümüzdeki ayın maaşını çektik ve babamı kurtardık ama bu durumlar yüzünden ailemden soğuyorum bence kredi çekin bişey için ve asla para vermeyin annenizde ondan boşanmadığı için bu durumdan sorumlu benim annem gibi ...
zamanında onlar varmış canım, yani kumar. Şirketini zaten bu sebeple batırmış biraz da. Tabi kefillik de var.
sürekli arkasını dayılarım topladı. Ablam evlendi eniştem topladı, ben öğretmen oldum ben toplamaya çalıştım. Yani herkes bişeyler yaptı ama aynı tas aynı hamam.
Eşim de zor şartlarda çalışıyor. Hiçbişey yapmasa bile sabaha kadar nöbet tutuyor. kendimle birlikte onu da sürüklemek istemiyorum.
evet canım elimden geleni yaptım ama bazen öyle şeyler hissediyorum ki lirik güzel, sanki bırakırsam onları ileride çook pişman olurum gibi geliyor. Keşke yardım etseydim demek istemiyorum. O keşkeler beni çok korkutuyor. Ondan açtım bu başlığı zaten. Bugüne kadar akrabalarım bütün yaşadıklarımı bilse de kimseyle böyle dertleşmedim. Ama patlama noktasına gelince kk'da paylaşayım en azından dedim.
babam kalp hastası şekeri var kıyamıyorum ama olan bana oluyo bu son gerçekten kırmadan hayır demesini öğrenmeliyiz onlarda umutlarını kesmeli
benim babamın kumarı allaha şükür olmadı hiç bazen kızamıyorum bile ne kaybettiyse ona buna yardım edeyim derken geldi başına aaa o açmış aldığımı vereyim ben babamdan 20 yaşındayım daha hiç harçlık almadım ama amca çocuklarıma hergün verirdi biz küçükken neymiş durumları kötüymüş neden durumları kötü araba aldılar ev yapıyorlar diye peki senin neyin var dikili bir taşın bile yok
ben annemle babamı hiç pazara markete giderken görmedim babamın hep parası olmadı
ama sokakta biri canım şunu istedi dese gider bulurdu
sevmiyormu bizi derdim küçükken o konuda hakkını yiyemem çok serttir dediğim dediktir ama gözyaşıma da asla dayanamaz
gerçi ne fayda böyle sevgi ben çocukluğumu geri alamadıktan sonra
öyle hatıralar var ki beynim de beni yiyip bitiryorlar sanki çocuk aklımla icra ne demek anne diye sorduğumu hatırlıyorum
parasızlık görmedim ananem vardı arkamda kimsenin giymediği giysileri giydim kimsenin oynamadığı oyuncaklarla oynadım ama evde hep bir huzursuzluk çünkü babamı sırtını dayamıştım ananeme anneme burda seni okudukça kendimi görüyorum sanki
bugüne kadar hiç bir arkadaşıma anlatamadım içimdekileri hiç kimsye senin konunda döktüm içimi ama kusura bakma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?