Ahh bu görümceler... Fikir lazım...

onunspeddysi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2015
86
28
3
31
Çook uzun oldu kusura bakmayın ama fikrinize ihtiyacım var..

Kızlar merhaba, ben yeni nişanlandım sayılır. Nişanlımın ailesiyle aram çok iyi hatta akrabaları ve hatta komşuları tarafından bile çok sevilirim yani bana söylenen benim gördüğüm o. Nişanlımın bir ablası var biraz asosyal bir tip geçenlerde iş arkadaşlarıyla gece dışarı çıkacaklarmış birinin doğum günüymüş filan beni de çağırdılar kararsız kaldım gittim o gün de onlarda kalacaktım. Akşam 10 gibi düştük yollara anam bir gittim ki doğum günü filan değil öbürü eşine kız kızayız demiş öbürü liseden erkek arkadaşını çağırmış sevgilisine söylememiş. Nereye gideceğiz abla diyorum o da bilmiyor bir de gittik türkü bar tarzı bir yer ben hiç haz almam öyle yerlerden bir de yanımda nişanlım yok bizim görümcenin aklı var fikri yok zaten. Biz gittik mekana aralarında bir tane fena bir kız var ben buna dedim karşıdaki mekana gitseydik filan buradan çıkalım oraya gidelim bu da tamam filan dedi. Ama program bitene kadar durduk orada sonra çıktık bunun kafa zaten güzel bu dedi illa o mekana gideceğiz bir de benim için kız istiyor diyor. Ben de benim için fark etmez sabah uyanamayacak ve gitmek istemeyenler var dedim. İnanın ne görümcemin ne öbür kızın ağzından tek kelime çıkmadı ama ben fark etmez demişim ya gittik o mekana. Mesele benim istemem değil o fena olan kızın istemesi. Mekana girmemizle çıkmamız bir oldu sonra eve döndük tabi bu fena olan kız öbür kızın arkadaşları biz gelmeyeceğiz deyince postaladı bunları eve taksiyle dönmek zorunda kaldık. Sonra bir de takside bana keşke seni dinlemeseydim demez mi.. Ayy çıldıracağım sanki ben tutturdum illa gidelim diye neyse kafası güzel diye bir şey demedim. Zaten benim arkadaşım değildi. Sonra eve gittik görümceme abla nasıl uyanacaksın sabah dedim, senin için fark etmezse benim içinde fark etmez gibi salak bir laf söyledi. Adamlar hayır bile demedi ben fark etmez dedim diye suç oldu yani. Hay Allah'ım kabak bana patladı yani. Çok üzüldüm bu duruma... Daha sonra akşam akrabalara gidilecek herkes toplanıp neyse ben kv ye isyerine ablamın yanına uğrayalım onu da alıp gidelim dedim biz gittik iş yerine suratıma bile bakmadı arabaya bindi gittik. Orada tabağını alıyorum yok dıyor çay uzatıyorum almıyor. Lan benim suçum günahım ne. Daha sonra ben mutfakta bulaşıkları makinaya diziyorum öyle ortamlarda oturamayan biriyim. Daha sonra kv geldi kızım ablana bıraktırdık sen mi başladın dedi. Sonra bu girdi içeri kv ye ; lafın bir tek bana geçiyor tarzı bir şey söyledi kv de de boş boş konuşma dedi. Çok üzüldüm kırıldım suçum yokken böyle yargılanmama ki ben her şeye onu da dahil ederim nişanlımla gezerken bile o da gelsin evde sıkılıyor derim yani anlayacağınız fazla önemsemişim. O gün çok üzüldüm ben evime gitmek istedim göndermedi kv ve kp onların eve geldik balkonda ağlıyordum kv geldi bu evin kızı sensin herkes gider sen kalırsın boş ver konuşmazsa konuşmasın dedi. Yani bu kızın şimdi yaşı büyük ama biraz asosyal o gece de dışarıda ben eğlenirken milletle konuşurken sanki beni oraya o çağırmamış gibi benimle hiç muhatap bile olmadı. Bunun boyu filan kısa ben uzun boyluyum sonra ben fazla insan canlısıyım o soğuk.. Sanırım beni kıskanıyor kızlar. Annesi, babası, komşuları, akrabaları, en önemlisi kardeşi beni çok sevince sanırım kaldıramadı.. Çok üzülüyorum çok... Ve ne yapmam lazım bilmiyorum bende mi tavır almalıyım yoksa konuşmalı mıyım? Dün kv evde değildi ben de kendi evime gittim kv dün beni 3 kere aradı ne yaptın kızım diye. Bugün eve gelecek illa gel kızım ben seni özlerim diyor. Bu arada nişanlım şehir dışında. Gitmeli miyim ve ben gidersem ablasıyla aynı odada uyumak zorunda kalıyorum bunu hiç istemiyorum hatta bir daha konuşmak bile istemiyorum çok kırgınım. Bu kızda öz güven eksikliği var hatta ailesi ilgi gösterince bile kızıyor üff ben çocuk muyum diye.. Hatta kv seni merak ettim bir sesini duyayım diye şu anda bile aradı, annesi babası bu kadar iyiyken bu kız neden böyle nasıl tepki vermeliyim??

1-fena olan kızın ne gibi bir fenalığını gördün?

2-niye sık sık nişanlının ailesinde kalıyorsun ailen hiç mi bir şey demiyor ve cidden evlenmeden daha bu denli özledimler biz de kal demeler vs..doğru mu?

3-bir anne nasıl kızını hiçe sayıp bu evin asıl kızı sensin herkes gider sen kalırsın der cidden bu cümleyi nasıl kurar mantığım dahi almadı?

bence dikkatli ol ve bu kalmaları gitmeleri gelmeleri azalt.görümcen kıskanmış olabilir ki çok normal benim annem de yengeme bu evin asıl kızı sensin herkes gider sen kalırsın dese çok kıskanırdım.

2-niye sık sık nişanlının ailesinde kalıyorsun ailen hiç mi bir şey demiyor ve cidden evlenmeden daha bu denli özledimler biz de kal demeler vs..doğru mu?

3-bir anne nasıl kızını hiçe sayıp bu evin asıl kızı sensin herkes gider sen kalırsın der cidden bu cümleyi nasıl kurar mantığım dahi almadı?

bence dikkatli ol ve bu kalmaları gitmeleri gelmeleri azalt.görümcen kıskanmış olabilir ki çok normal benim annem de yengeme bu evin asıl kızı sensin herkes gider sen kalırsın dese çok kıskanırdım.

konuyla alakası yok ama yeri geldi yazmak istedim
kadesa kadesa seni tebrik etmek için yazıyorum, daha önce de dikkatimi çekmişti
şu paragrafsız, virgülsüz, uzun, konuşma diliyle yazılmış yazıları hiç üşenmeden okuyup ciddi, detaylı yorumlarını esirgemiyorsun ya
vallahi bravo! :KK9:

konuyla alakası yok ama yeri geldi yazmak istedim
kadesa kadesa seni tebrik etmek için yazıyorum, daha önce de dikkatimi çekmişti
şu paragrafsız, virgülsüz, uzun, konuşma diliyle yazılmış yazıları hiç üşenmeden okuyup ciddi, detaylı yorumlarını esirgemiyorsun ya
vallahi bravo! :KK9:

hahahah :) teşekkür ederim

AsosyaL dediğiniz abla dışarı çıkmış ve çıkarken de sizinle sosyal bir aktivite yapmak için çağırmış
İçerik her ne ise neticede bir aaktivite,
Daha nişanlıyken bukadar sık kalmanızı aileniz normal karşılıyor demek ki ama gene de frenleyin kendinizi derim,
Çok hızlı haraket ediyorsunuz mesafeli duruş herzaman iyidir,
Ayrıca annesinin yani kv'nizin dediği çok ağır olmuş ''bu evin kızı sensin herkes gider sen kalırsın boş ver konuşmazsa konuşmasın dedi.''ÇOK ÇİRKİN....bir konuşma tarzı !! bu ortamı madem yumuşatacak daha güzel bir cümle kurabilirdi ,
İşte bu kv adayından ozaman korkulur derim,

1. Fena olan kız arkadaşlarının laf edemediği yani ortamda çıkıntı olan lafı dinlenen tartışmaya girilmeyecek bir kız.. Ve sonuçta kocasına bile yalan söyleyerek gelmiş.
2. Ben tek başıma yaşıyorum bu şehirde ve evlerimizin arası yürüyecek 5 dakida nişanlımda şehir dışında olduğu için evde tek başıma kalmamı istemiyorlar akşam yemeğe filan çağırıyor kv ve göndermek istemiyorlar sen orada tek başınayken ben rahat edemiyorum diyor.
3. Yapılan haksızlığın ve ne kadar üzüldüğümün o da farkında suçum yokken yargılanıyorum..

Ayrıca sonuçta görümcemin annesinin bu lafı ettiğinden haberi yok hatta ona fazla ilgili davranıyorlar ama o sıkılıyor o ilgiden sürekli bir memnuniyetsizlik hali. Ben onun yanında anne baba derken bile dikkat ediyorum kıskanmasın diye. Nişanlım onun yanında bana sarılınca bile uzaklaşıyorum o kıskanmasın diye ben bu kadar ona yakınken ve düşünceliyken kıskanması ve annesine sözün bir tek bana geçiyor demesi yanlış bence çünkü ben nişanlımla bir yerlere giderken bile yalnız kalmasın o da gelsin diyorum..

Daha şimdiden hem de nişanlınız orada yokken ailesinde bu kadar sık kalmanızı doğru bulmadım. Şimdi seni özledim göreyim muhakkak gel lafları güzel geliyor olabilir ama kendi eviniz olduğunda bu kadar sık çağırılmalardan rahatsızlık duyacaksınız. Kendi işiniz olacak, eşinizle başbaşa vakit geçirmek isteyeceksiniz ve bu tür çağırılmalardan önünde sonunda bunalacaksınız. O yüzden yolun başındayken mesafenizi koymanızı tavsiye ederim.

Sen bu evin kızısın herkes geçici sen kalıcı diyen kayınvalideye de çok güvenmeyin derim. Bugün öz kızı için bunu söyleyen yarın kaba tabirle el kızı için neler demez. Görümcenizin sizi kıskanmasına gelince çok sık görüştüğünüz için ailesinin size karşı aşırı bağlı ve sevecen tutumları onu rahatsız etmiş olabilir. Kim olsa bu kadar üzerine titrenme karşısında aynı şeyi hisseder.

Buarada söylemeden geçemeyeceğim görümceniz için yok çok asosyal yok soğuk, ben sıcak kanlıyım beni akrabalarından tutun da komşusuna kadar herkes sever tavırlarınız çok itici görünüyor karşıdan. Komşular sizi sevse ne sevmese ne :KK14:

Görümcenizin yanında da beni herkes seviyor tavırlarınız varsa o yüzdende size karşı böyle davranıyor olabilir.

1. Fena olan kız arkadaşlarının laf edemediği yani ortamda çıkıntı olan lafı dinlenen tartışmaya girilmeyecek bir kız.. Ve sonuçta kocasına bile yalan söyleyerek gelmiş.
2. Ben tek başıma yaşıyorum bu şehirde ve evlerimizin arası yürüyecek 5 dakida nişanlımda şehir dışında olduğu için evde tek başıma kalmamı istemiyorlar akşam yemeğe filan çağırıyor kv ve göndermek istemiyorlar sen orada tek başınayken ben rahat edemiyorum diyor.
3. Yapılan haksızlığın ve ne kadar üzüldüğümün o da farkında suçum yokken yargılanıyorum..

Ayrıca sonuçta görümcemin annesinin bu lafı ettiğinden haberi yok hatta ona fazla ilgili davranıyorlar ama o sıkılıyor o ilgiden sürekli bir memnuniyetsizlik hali. Ben onun yanında anne baba derken bile dikkat ediyorum kıskanmasın diye. Nişanlım onun yanında bana sarılınca bile uzaklaşıyorum o kıskanmasın diye ben bu kadar ona yakınken ve düşünceliyken kıskanması ve annesine sözün bir tek bana geçiyor demesi yanlış bence çünkü ben nişanlımla bir yerlere giderken bile yalnız kalmasın o da gelsin diyorum..

sana yükleniyor gibi görünüyorum ama bak sakın k.validenin gazına gelerek görümcene yüklenme iyi niyet altında aslında görümceye çok yükleniyorsun bence. onun seni bizim kızımızsın o gider sen kalırsın lafları boş çünkü evlattan öte bir şey yok hayatta.onlar laf sadece ve bence orada kalma artık ilerde bir sorun yaşadığında sen zaten gelip kalıyordun şunu şunu yapıyorduna dönebilir olay dilin kemiği yok.

bana ilişkiniz çok garip geldi.ya k.valide fazla iyi ya da öyle olmaya çalışıyor.

görümce nin fiilen bi hatasini bulamadim.
ama sizin benim boyum uzun, o kısa... demeniz.
kV size söylediği, bu evin asıl kızı sensin.....
cümleler hic hoş değil.
siz her ne kadar görümce nin bu konuşmadan haberi yok, ona çok ilgili davranıyorlar deseniz bize, kelimelere dökülen bu düşünce onun tarafindanda hissediliyordur. Buna emin olabilirsin.

Bu arada bir görümce olarak annem gelinimizi benle aynı kefede tuttu kendi kızı gibi sevdi ama hiçbir zaman sen kalıcısın o geçici gibi bir cümle kurmadı zira abim ve yengem boşandılar annemin yanında yine ben varım.. :KK14:

Daha nişanlıyken kayınvalidende kalman çok saçma. Kayınvalidenin samimiyetine güvenme. Daha şimdiden bu kadar yüzgöz olursan evlenince hiç önünü alamazsın. Çok iyi olabilirler ama çok muhabbet tez ayrılık getirir derler. Kötü de olabilirler, şu anda anlayamazsın sen bunu. Evlenince gösterirler gerçek yüzlerini. Temizlik var yapılacak gel, hafta sonu boş mu gel, misafir var gel, ya da çat kapı hadi biz geldik, çay koylar hiç bitmez. Eşinde ailesine laf söylettirmez.
Bu arada Ailen kabul ediyor mu onların yanında kalmanı?
İçtenlikle davran ama mesafeni koru. Emin ol, başta mesafeli olmanın zararını değil, faydasını görürsün.

Ne garip bi iliski bu ya ...
Nisanliyken kv de kalmak
Gorumce ile gece alkollu mekanlarda gezmek
Nisanliniz sehir disindayken aile toplantilarina katilmak v.s ...konudan ziyade bu ayrintilarda bi terslik var bence.
Hem hatanin baslangic noktasi aradaki samimiyetin dozunu ayarlayamamaktan geciyor, daha evlenmeden 10 yillik gelin misali karsi tarafla bu kadar icli disli olmaniz sizi daha cok yipratir soylemis olayim....

Sizin kayinvalide tehlikeli bir tip dikkat edin. Daha resmen gelinleri olmamis soy isimlerini almamis nisanli kiza söyledigi lafa bak. Asil o evin tek kizi görümceniz. Gelin ata binmis ya nasip demis. Kendi kizina bunu söyleyen sizi de pamuklara sarmaz haberiniz olsun. Benim kayinvalidem görümcem icin bana bunu söylese hadi oradan yalanci derim icimden.

Görümce icin; bunun boyu kisa ben uzunum, ben sosyalim o asosyal, arkadaslari fena tip, disari cikarken hep onu da cagiririz yazik... Kendinizi fazla övüyorsunuz. Görümceye de yazik söyle böyle...Misafirlige gidilmis yok tabagini uzatmadi, yok cayini tazeletmedi. Size ne ki, sanki cocuk gibi. Kalksin cayini yemegini gitsin alsin. Bir de görümceniz tarafindan anlatilsa iyi olurdu tam anlayabilmek icin.

Ben nisanliyken, kayinvalide, görümce ve simdiki esim yazlik ev kiralamislardi. Kayinvalidem beni de götürmek istedi de tam bir ay bizimkilerin izin vermesini bekledik. Annemle babam düsünelim dediler ki 29 yasindaydim. Kayinvalidem iki kere konustu, kizim neyse gelinim de o, sorumlulugu bana ait ama arzu etmezseniz israr yok dedi. 1 ayligina tutulmus ev ve 1 hafta kalmama izin verdiler.

Bu insanlarin evine her dk her gün gitmeyin kalmayin. Tecrübe konusuyor simdiden böyle vicik vicik yasarsaniz evlenince nefes alamazsiniz. Esimin ailesi her hafta sonu onlara gitmemizi istiyor baski yapiyor diye konu acarsiniz burada. Hic bir anne kendi kizini atip el kizini bastaci yapmaz. Inanmazsaniz tecrübe edersiniz.

görümce nin fiilen bi hatasini bulamadim.
ama sizin benim boyum uzun, o kısa... demeniz.
kV size söylediği, bu evin asıl kızı sensin.....
cümleler hic hoş değil.
siz her ne kadar görümce nin bu konuşmadan haberi yok, ona çok ilgili davranıyorlar deseniz bize, kelimelere dökülen bu düşünce onun tarafindanda hissediliyordur. Buna emin olabilirsin.

konu sahibinin görümcesi ile ilgili sorunu olduğunu düşünüyorum çünkü aşırı sevgi ihtiyacı var gibi.

herkes beni çok sever,herkese çok sıcağım,herkesle çok iyiyim,ona şu kadar iyi davrandım,onun evinde şu işi yaptım vs..hep övgü ve takdir bekleyen cümleler.ben ben ben...

ama görümce asosyal,kısa boylu,kötü arkadaşlara sahip,annesi bile onu konu sahibinden az seviyor.çok ilginç.

bugün kızını öteleyip gelinine dedikodusunu yapan bir k.valide yarın bin beterini geline yapabilir.hiç acımaz :))))

Back
X