ahhh bu para ahhh ahh bir bakın hanımlar.

lalem12

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Mart 2010
126
5
643
Ankara
Arkadaşlar merhaba benım yakında sözüm olacak.Bütçem kısıtlı olduğu için uyguna kaçmaya çalışıyorum.bana bir bilezik sevgilime saat ve çeyrek takacağız.fakat benım bileziğime ayırdığım bütçe 700 tl civarında.Kuyumcuları gezdim 22 ayar birde tam anlamamda 14 ayar oluyor sanırım 700 tl ye vahimdi yani insan içine çıkarmak istemedim.Bir de 8 ayarlıklar var altın oranı düşük hem daha kalın ve spor bir model buldum.Amacım yatırım ya da satmak değil ama hoş görünümlü olsun istiyorum.Sizce 8 ayar mı alayım yoksa hiç ayarını düşürmeden ince 22 yada 14 ayarmı ? Şimdiden teşekkürler

14 ayar alırsan anılık olur paran çöpe gider.
Bilezik takan bir kızsan kafana göre al sözünden anı olarak kalsın ama madem maddi sıkıntın var neden 700 tl yi çöpe atasın ki millete göstereceğim kalın olsun diye?
Kim ne derse desin..

satmayı düşünmyorsanız spor olanı alın hatıra olarak kalır ilerde saklarsınız allah tamamına erdirsin

14 ayar alırsan anılık olur paran çöpe gider.
Bilezik takan bir kızsan kafana göre al sözünden anı olarak kalsın ama madem maddi sıkıntın var neden 700 tl yi çöpe atasın ki millete göstereceğim kalın olsun diye?
Kim ne derse desin..

Benim hoşuma giden model 8 ayar olan ama emin olamadım 8 ayar takılırmı diye

şimdilerde imitasyon bilezik de takıyor gelinler, millet laf etmesin diye... çok sıkışıksanız, durumunuz düzelinceye kadar göstermelik öyle bir şey de düşünebilirsiniz belki, nişanlınızın haberi olmak kaydıyla tabi...

sakın canım sakın 14 ve 8 ayardan sakın alma... ben öyle bi hata yaptım..1000 liraya aldığım bileziği 400 liraya zar zor satabildim....
hatıra bile olsa alma sakın...illaki bigün bozdurmak isteyeceksin...ömür boyu kolunda taşımayacağına göre paranı çöpe atma...
illaki bilezik tarzı bişey istiyorsan 14 ayar künye al.... en azından hem spor olarak hemde hatıra olarak kullanırsın...bilezik dediğin nasılsa herzmn takılan bişey değil..künye her zaman takılabilir...

kendine bileziği sen mi alacaksın yoksa nişanlın mı? yani tam anlayamadım da..

Nişanlımın bana takacakları ayrı ben birşey beklemiyorum içlerinden ne gelirse :) Ama biz kız tarafı olarak (söz nişan bir arada olacak) babam bana bilezik takacak.Fakat bileziği ben alıcam..

hangisinde zarar etmeyeceksen ondan al bence..evlenince ihtiyaç duyup satayım dersen üzülürsün yoksa.boşver elalemi..

Benim hoşuma giden model 8 ayar olan ama emin olamadım 8 ayar takılırmı diye

8 ayar takılır mı derken ,takarsan takılır.
Ama inan hiçbir faydası olmaz anıdan başka 700tl alırsın 200tl satarsın.
Niye satayım ki diyebilirsin o zaman birşey diyemem.
Bana sorsan bilezik bile almazdım tam altın alır takardım,taktırırdım babama konu komşu umrumda bile olmazdı.

Benim iki buçuk sene önce nişanim oldu ben ailemden hatira kalacak birsey istedim galiba 14 ayar zikzakli kelpceli birsey almistik cok beyenerek takiyorum bozdurmadim bozdursam da bir ise yaramaz zarar ederim.Karar senin ama bence gonlune yatani al bilezikler gider ama o kalir.

Bilezikle parani harcama cnm
Soz sonuçta daha tam altın alsınlar
Yada iki yarım birini annen birini baban taksin
Üste 80 lira bile paran kalır
Hem satarsan zararında olmaz
Millet icin parani çöpe atma

Arkadaşlar merhaba benım yakında sözüm olacak.Bütçem kısıtlı olduğu için uyguna kaçmaya çalışıyorum.bana bir bilezik sevgilime saat ve çeyrek takacağız.fakat benım bileziğime ayırdığım bütçe 700 tl civarında.Kuyumcuları gezdim 22 ayar birde tam anlamamda 14 ayar oluyor sanırım 700 tl ye vahimdi yani insan içine çıkarmak istemedim.Bir de 8 ayarlıklar var altın oranı düşük hem daha kalın ve spor bir model buldum.Amacım yatırım ya da satmak değil ama hoş görünümlü olsun istiyorum.Sizce 8 ayar mı alayım yoksa hiç ayarını düşürmeden ince 22 yada 14 ayarmı ? Şimdiden teşekkürler

Kız tarafı olarak, babanın adına alacaksın anladığım kadarıyla.
Eğer yatırıma dönüştürmek istiyorsan elbette 8 ayar uygun değil.
Fakat yatırım mühim değil, kalın görünsün diyorsan 8 ayar da takılır elbet.
Keşke hiç kendinizi altın takmak zorunda hissetmeseniz..Babanız siz veya aileniz, durumunuz müsait değilse elalem ne der diye canınızı sıkmayın bence.

bir kuyumcu eşi olarak 14 ayar alma çünkü 700e alırsın hemen başka dükkana git yarı fiyatına verirsin.. 8 ayar alma çünkü 1 hafta sonra kararmaya başlayacak..

tel gibi de olsa 22 ayar al derim zaten sözmüş kalın olması şart değil hatta sözde blezik şart değil nişan da düğünde takılırda.. bileklikte alabilirsin

Bizimde söz nişan bir arada oldu. Kaynanam sadece 140 TL lik ince teneke bileziklerden almış ama 22 ayardı. Aldığımız fiyata yakın sattık.

Tam altin olayi benimde cok kafama yatti, yada incede olsa 22 ayar birsey olabilir.
Ve kim ne derse diye gercekten bakma, herkes bütcesine göre konusur.

Benim dügün fotograflarini bir komsumuz görünce (kendisi gelememisti) "Aaaaaa erkek aileside sana hicbirsey takmamis sanki, bukadar ince altin takimla gecistirmisler, berikinin kizina neler takilmis neler, birde sen ondan kat kat güzelsin, suna bak ucuza gittin" demisti.
Esimin ailesinin durumu müsait olmadigi icin gercekten ben kuyumcada uygun olan bir set secmistim, ama kadinin söyledikleri cok zoruma gitmisti o an. Ama dengesiz diye üstünde durmadim, aklindan geciyorsa bile söyleme degilmi.

Sonuc olarak aradan dört yil sonra bu kadinin kizi kocaya kacti ve kizin dügünü bile olmadi. Tekrar bosandilar, kiz baskasiyla imam nikahiyla yasamaya basladi.
Böyle olaylara sahit oldukca hayatimda, gercekten kimseyi kinamiyacaksin dedim kendime. Kadin baskalarini kinarken, kendi kizindan ne umdu, ne buldu...

Son düzenleme:
700 tl ye 10 12 gr arası 22 ayar bi bilezik rahat alırsın.ben kız kardeşime 600 tl ye almıştım 10 gr.şimdi altında düştü zaten.çokta ince durmuyor söz yada nişan için gayet ideal bence.ama ille kalın dursun istiyorsan da 14 ayar zikzaklı kelepçelerden alabilirsin 8 ayar bi süre sonra altına bile benzemiyor hatıra olarak bile takamazsın.

Anı olacağını düşünerek paranı düşük ayar için harcama derim ben.

Anı olarak kalması için bir kolye ya da bileklik alabilirsin. Kalanını da
ne kadar ince olursa olsun 22 ayar bilezik veya gram altın olarak değerlendirmeni
öneririm.

Allah tamamına erdirsin.

Back
X