• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ahirette hesaplasacagim hakkimi heLal etmiyorum

Tamda bu konu hakkinda dusunuyodum resmen biri icimi okudu gibi oldu :)
Bi yaaanim bosver Allah herseyi goruyo zaten diyo
Ote yyanim iliklerine kadar kin besliyo hakkim haram olsun yeri cehennem atesi olsun diyo
Ama bi daha ne sesini duymak ne golgesini gormek nasip olsun benden uzak butun pislikler yakin olsun :)
Onu ote dunyada bile gormek istemiyorum !

Benim üniversitedeki ilk sevgilim var mesela.

Sözüm ona dindar geçiniyor-muş bir de.

Ona son sözüm sana hakkımı helal etmiyorum, diğer dünyada bir elim yakanda olacak demiştim:1:

Yusuflayıp ama senin bana kul hakkın geçemez vs demişti.

Ben de merak etme ahirette görüşeceğiz seninle demiştim :ssz:

bu yaşamda hesaplaşacağım kişiler var. hoş ona bile gerek kalmıyor. Allahın adaletine güveniyorum. çıkıyor .duyuyorum,devamıda gelecek. inanıyorum.

var tabi bikaç kişi.....
hesaplaşıcaz onlarla hem b u tarafta hem diğer tarafta...

bir kaç kişi var;
aslında bazen hakkımı helal etsemde gönlüme yük etmesemmi diye düşünmeden edemiyorum.
yaşattıklarından aylar sonra dönüp helallik isteyenlerde oldu.
fakat samimi gelmediler.
sırf öbür tarafa oynadıkları için pişmanlıklarından değil böyle bir konuda bile kurnazlık içindeydiler.
gerçekten yaptığının altında ezildiğini,vicdanen rahatsız olduğunu bilseydim hakkımı helal ederdim.

"Umut verip güven aşılayıpta yarı yolda bıraktığın insanın Gönül sadakasını iki dünyada da veremezsin" :ssz:

Kim kime ne acı vermişse yaşayacak... Ben helal etsem bile o kişiler elbette üzdükleri kadar üzülecek, çektirdikleri kadar çekecekler...:31:

bir kişi var sadece. hiç yalan dolan arkadan iş çevirme bilmem. hepsini yaşattı bana. ona en son dediğim şey ' dilerim bu yaşattıklarını yaşamadan ölmezsin'. anladığım kadarıyla da yaşıyor bu aralar...

bıkaç kşi var ote dunyada hesaplaşıcagmız gunu sabırla beklıyorum..
kınım geçmez geçemez cok canım yandı gercı bı tanesı sımdıden cekıyor ettıklerını..
dahada beter olsun..

Var var ama ahirete kalmiyor, bu dunyada halloluyor onlar. Seviniyor muyum hayir . Allah bilir uzuluyorum da bazen. Insan bunlari yasayacagini hesap etmeli ve ona gore davranmali.

Olmaz mı, geçmişte tek kozum hakkımı helal etmemek oldu, bende bunu kullandım ve helal etmiyorum, geçmişte olsa etmeyeceğim etmiyorum..
hak edilmemiş hak helal olmaz zatenn
:31:

Benimde hakkimi helal etmedigim bir kisi var, hatta hakkimi helal etmemi beklemiyormus.
Artik neye guveniyor bilmiyorum ama, onun basina gectigimiz sene gelmis olan seyler pismis tavugun basina gelmez..
Benim ise hala kinim azalmadi, geberesice.. Layigini bulsun! Olurda bir gun yine tartisirsam merak etme beddua etmiyorum,
layigini bul yeter diyecegim:37:

Benim vardi, ama ilahi adalet yerini buldugu icin artik kendisini umursamiyorum.

Vicdaniyla ve kaderiyle bas basa kaldi, bu ona yeter herhalde.

Eşimle Ahirette hesaplaşacağım, hakkımı helal etmiyorum :ssz:

üzgünüm ama bende sizinle aynı fikirdeyim. eşimin yüzüne hep söylerim seninle Yüce Allah'ın (cc) huzurunda hesaplaşacağım diye...

eşim dışında bir kaç kişi daha var tabi...

Allah herkesin gönlüne göre versin...

Umut verip güven aşılayıpta yarı yolda bıraktığın insanın Gönül sadakasını iki dünyada da veremezsin... Hz. Muhammed (s.a.v.)

Canı yanan sabretsin,canı yakan canının yanacağı günü beklesin... Hz. Muhammed (s.a.v.)

olmaz mı o kadar cok kı rabbıme bırakıyorum
benı ıkı aylıkken ayagım alcıdayken terk edıp gıden anneme
yetımhaneye bırakmaya karar veren babama
ezıyet eden uvey baba olacak serefsıze kı geberdı gıttı hakkımı helal etmedıgımden mıdır nedır hep ruyalarıma gırıyor ama etmıyorum helal
son olarak esıme helal etmıyorum kı bunu hep soylerım yuzune ben 25 yasındaydım 2 yıllıgına dıye yurtdısına gıttı ve suan 7 yıl oldu halen yurtdısında calısıyor alıstı benıde alıstırdı 2 evladımı once allah yalnız buyuttum genclıgım gıttı yasattıklarını unutmadım ıyı kı rabbımın adaletı var ıyı kı ahıret var kı baska turlu sabredemezdım

Evet bir kaç kişi var.
Hatta birine demiştim.
Herkes 5 vakit namaz kılıyorsa sen 10 vakit kıl. Herkes 30 gün oruç tutyorsa sen 60 gün tut diye..
Öbür tarafta tahsilatta sorun çıkmasın..

Back
X