ahlaksız bir anne, dayak atan kaltak diyen bir koca. Avukat veya bilgisi olan cevaplar mı?

kabul eder mi sizce?
mesleğiniz var mı?
Allah yardımcınız olsun
Mesleğim vardı ama üzerinden 5-6 yıl geçti her yıl güncellenen bir programda pc de çalıyordm. Tekrar aynı işi yapmam zamanımı alır. Benim için iş sorun değil taşı sıksam suyunu çıkartırım, evlere temizliğe giderim yine kazanırım namusumla.. kabul etmezse mahkemeye gider kendş bilir benim kaybedecek birşeyim yok artık

Evden uzaklaştırma kararı alman iki beyanına bakar , tehdit edildiğini söyle evden sen değil o gitsin, ayrıca velayetle ilgili sıkıntın olmasın annen ne olursa olsun sen bile ne olursan ol o kadar küçük çocukları anneden asla mahkeme ayırmıyır, kardeşleride ayırmıyoru zatwen

Zaten konu Sahibi de ben otur kal diyorum diye kalır siz boşanin dediniz diye bosaniyor ya.!
Ben kendi hayatımdan bir kesim paylaştım size psikolojisi bozuk dediniz diye psikoloğa da gitmicem tabiki doğru veya yanlış tarttigim zaman beni böyle yaşamak mutlu ediyor. Eksilerden biraz fazla bahsettim ama tutundugum gerçekler minik minik hayallerim ve umudum vardı evliliğimi normal bir duruma getirdim ben getirdim ( Allah in izniyle)

Ben konu sahibine "boşan" demedim. Şartları şu an uygun olmayabilir ama yaşadığı durum, şartları uygun hale getirdiğinde böyle bir adamdan boşanmasını gerektirir. Ben konu sahibine ayrıl ya da ayrıl diyemem. Çalışıyor olsaydı ve kendini, çocuklarını çekip çevirebilecek durumda olsaydı kesinlikle boşanmasını söylerdim.

"Hep ilk adımı ben attım ama kendimi de hiçe saydırmadım" cümlenizdeki çelişki bile birine tavsiye vermemeniz gerektiğini gösteriyor üzgünüm. Hayatı boyunca dayak yiyen ya da kadın cinayetlerine kurban giden kadınlar elalemin "Amaaan biz de zamanında çok dayak yedik. Evlilik bu olur böyle şeyler, otur çabala. Belki düzelir" diye akıl vermeleri yüzünden hayatlarından oluyorlar.

Ben konu sahibine "boşan" demedim. Şartları şu an uygun olmayabilir ama yaşadığı durum, şartları uygun hale getirdiğinde böyle bir adamdan boşanmasını gerektirir. Ben konu sahibine ayrıl ya da ayrıl diyemem. Çalışıyor olsaydı ve kendini, çocuklarını çekip çevirebilecek durumda olsaydı kesinlikle boşanmasını söylerdim.

"Hep ilk adımı ben attım ama kendimi de hiçe saydırmadım" cümlenizdeki çelişki bile birine tavsiye vermemeniz gerektiğini gösteriyor üzgünüm. Hayatı boyunca dayak yiyen ya da kadın cinayetlerine kurban giden kadınlar elalemin "Amaaan biz de zamanında çok dayak yedik. Evlilik bu olur böyle şeyler, otur çabala. Belki düzelir" diye akıl vermeleri yüzünden hayatlarından oluyorlar.
Adamdan para koparabilirsen boşa dimi kısaca konu Sahibi de oylama yapmıyor sonuçta karar vermek için

Ben çelişkili konuşuyorum ama siz mantıklı konuşuyorsunuz uygun şartlara kadar can tehlikesi sorgulamayacakmi dayak yiyene ama susayim diyenler öldürülüyor sa

Ben çelişkili konuşuyorum ama siz mantıklı konuşuyorsunuz uygun şartlara kadar can tehlikesi sorgulamayacakmi dayak yiyene ama susayim diyenler öldürülüyor sa

Siz benim ne demek istediğimi anlamak istemiyorsunuz sanırım.
Zor durumdaki birine manevi destek olmak, yol gösterici önerilerde bulunmak, yapabilecekleriyle ilgili fikir vermek ayrı; "Bak benim kocam düzeldi. Darısı başına sabredersen seninki de düzelir belki" diye içinde bulunduğu durumu normalleştirici şekilde konuşmak ayrı.
Siz ikinciyi yapıyorsunuz. Hanımefendi ömrü boyunca eziyet görmek istiyor olsa buraya konu açıp fikir istemez zaten. Ama yaşadığı şeyi kendi yaşadıklarınız üzerinden normalleştiriyorsunuz ve düzeltilebilir bir şey olduğu fikrini veriyorsunuz.

"bi adamın seven yüzünü gördüm şimdi böyleyse hata bir şekilde bende dedim yedim dayağı oturup ağladım gidip Özür diledim bi r şekilde aldım gönlünü"

Bu cümleleri yazan sizsiniz. Hiçbir canlı ne olursa olsun şiddeti hak etmez. Burada konu sahibine ya da şiddet gören herhangi bir kadına yardımcı olabilecek bir fikir vermediğiniz ya da destek olmadığınız gibi "Belki de hata sendedir bir otur düşün bakalım" mesajı veriyorsunuz.

Neyse daha fazla uzatmaya gerek yok bence. Konu sahibi yardımcı olmaya çalışan arkadaşlardan aldığı bilgilerle olayın hukuki boyutuna dair bir fikir sahibi olmuştur. Kendi şartlarını da göz önünde bulundurarak kendisi ve çocukları için en doğru adımları atmaya çalışacaktır zaten.

Siz benim ne demek istediğimi anlamak istemiyorsunuz sanırım.
Zor durumdaki birine manevi destek olmak, yol gösterici önerilerde bulunmak, yapabilecekleriyle ilgili fikir vermek ayrı; "Bak benim kocam düzeldi. Darısı başına sabredersen seninki de düzelir belki" diye içinde bulunduğu durumu normalleştirici şekilde konuşmak ayrı.
Siz ikinciyi yapıyorsunuz. Hanımefendi ömrü boyunca eziyet görmek istiyor olsa buraya konu açıp fikir istemez zaten. Ama yaşadığı şeyi kendi yaşadıklarınız üzerinden normalleştiriyorsunuz ve düzeltilebilir bir şey olduğu fikrini veriyorsunuz.

"bi adamın seven yüzünü gördüm şimdi böyleyse hata bir şekilde bende dedim yedim dayağı oturup ağladım gidip Özür diledim bi r şekilde aldım gönlünü"

Bu cümleleri yazan sizsiniz. Hiçbir canlı ne olursa olsun şiddeti hak etmez. Burada konu sahibine ya da şiddet gören herhangi bir kadına yardımcı olabilecek bir fikir vermediğiniz ya da destek olmadığınız gibi "Belki de hata sendedir bir otur düşün bakalım" mesajı veriyorsunuz.

Neyse daha fazla uzatmaya gerek yok bence. Konu sahibi yardımcı olmaya çalışan arkadaşlardan aldığı bilgilerle olayın hukuki boyutuna dair bir fikir sahibi olmuştur. Kendi şartlarını da göz önünde bulundurarak kendisi ve çocukları için en doğru adımları atmaya çalışacaktır zaten.
Soyledikleriniz bakış açınizca doğru ama vermek istediğim mesaj otur dayak ye ömrünün sonuna kadar kadarıyla suç sende demek değil dayağı hakettigimi de düşünmedim hiçbir şekilde şuan bu aşamada bosanamayacagi zaten ortada değil mi dolayısıyla bi ev içinde o adamdan dayak yemeden bir süre kalmak "zorunda" dolayısıyla belki düzeltmesi düşünmesi bir seçenek kaldıki adamla çocuklardan önce iyiymiş hiç şiddet görmemiş demekki bu bana kadının anneligin verdiği sorumluluklar eşini bir anlamda ihmal ettiğini düşündürüyor.
Siz benim dediğimi anlamak istemeyip şiddeti övüyor diye algiladiginiza göre bencde uzatmamak "mantıklı"
Hakkınızı helal edin.

Soyledikleriniz bakış açınizca doğru ama vermek istediğim mesaj otur dayak ye ömrünün sonuna kadar kadarıyla suç sende demek değil dayağı hakettigimi de düşünmedim hiçbir şekilde şuan bu aşamada bosanamayacagi zaten ortada değil mi dolayısıyla bi ev içinde o adamdan dayak yemeden bir süre kalmak "zorunda" dolayısıyla belki düzeltmesi düşünmesi bir seçenek kaldıki adamla çocuklardan önce iyiymiş hiç şiddet görmemiş demekki bu bana kadının anneligin verdiği sorumluluklar eşini bir anlamda ihmal ettiğini düşündürüyor.
Siz benim dediğimi anlamak istemeyip şiddeti övüyor diye algiladiginiza göre bencde uzatmamak "mantıklı"
Hakkınızı helal edin.

Şiddeti övdüğünüzü düşünmedim de tolere edilebilir bulduğunuzu düşündüm. Daha doğrusu "Elinden bir şey gelmiyorsa eşini ya da kendini düzeltmeye çalış" mesajı verdiğinizi düşündüm. Benim söylemek istediğim ise böyle bir adamı düzeltmeye çalışmak yerine sıkıştığı durumdan çıkış yolu bulmaya çalışmasıydı, kabullenmesi değil. Kabullenmek çıkış yollarını görmeye engel olur çünkü.
Hak helal edip etmeyecek bir şey yok. Sanırım yanlış anladık birbirimizi. Amacım sizi kırmak değildi.

kesınlıkle kadın sıgınma evıne gıt derım gul gibi bakıyorlar.hem cocuklara hem anneye . bosanma surecınde avuukatta verıyorr.her turlu yardımcı oluyorrlar.esının senı bulma ıhtımalı 0 . OLdukı yerını aılenden ve esınden bırılerı buldu derhal degıstırıyrlar..ıstemezsen davalara bıle gırmıyosun ..avukat gıdıyor.bır telefon acman yeter kadın sığınma evıne hemen polısler eslıgınde gelıp sızı ve cocukları alıp göturuyorlar.

çocuklarınız bu sahnelere şahit olmuyor mu?
sizi geçtim öyle böyle kurtarırsınız kendinizi de çocuklarınızın psikolojisi ve gelecekte sinik ve ezik kişiliklerini düşündükçe ben kötü oldum burda.

Eski konularıma bakabilirsiniz..
Fiziksel şiddet psikolojik şiddet küfür ne ararsanız var.. 5 yıldır evliyim çocuklardan sonra iki yılda bu hale geldik. ( öncesinde dayak küfür vs asla olmadı.. olsaydı inanın tüp bebek yaptırmazdım zorla anne olmazdım..)
Bugün oğlum yemek yemiyor diye bağırdım ona kavgamız oradan çıktı o bağırdı ben bağırdım.. en son hatırladığım saçlarımdan sürükleyerek yumruklar attığıydı.. tenim hassas değil hiçbiryerimde bir morluk oluşmamış ki gidip darp raporu alayım!!!!!
Boşol boşol dedi bana
Kaltak dedi..
Yol paranı veriyim s.. git bu evden dedi!
Beş yılımı verdim çalışmama izin vermedi sigortamı ödemedi( evlenmeden önce ssk lı çalışıyordum) bana yol parası verecekmiş o..puyum ya ben!
Çocuklarımıda alıp gidicem dedim, alamazsın dedi daha cok vurdu. Polisi dayarım kapına eşşek gibi vereceksin çocuklarımı dedim.
Gideceğim yerde alkolik babamın evi!
Annem deseniz yolun yolcusuydu ne mesajlrını yakaldım telefonunda da yüzüne vurmadım.. o yüzden erken yasta evlendım kurtulmak için..
Zaten iki yılda bu hale gelmemizin en büyük sebebidir annem! Şimdi sorarım, ben bu evde kalırsam bir gün elinde kalacagım yada kendimi öldüreceğim.. ailemin yanıma gitsem ki ikisindende utanıyorum ama gidexek yerim yok iki bebekle.. bu insanlar annemin ahlaksızlıklarını biliyorlar ve ıspatlayabilirler ben onların yanına gidince bunun annesi ahlaksız diyip ısptlayıp cocuklarımı alabilirler mi? Kendimi toparlayıp iş bulup biraz birikim yapana kadar gidicem sonra ayrılıcam. Kız kardeşim var oda bıkmuş onlardan o benimle gelir cocuklarıma bakar bende çalışırım. Ama toparlanana kadar yanlarına gitmek zorundayım.. uzun oldu kusura bakmayın..
inanmayanlar olabilir, kınayanlar olabilir.. şuan canım cok yanıyor ne olur yermeyin beni.. sizden baska akıl isteyecek kimsem yok benim..çocuklarımın ilerde boynunun bükülmeyeceğini bilsem şimdi keser atarım bileklerimi...

hemen kadın sığınma evine kaç çocuklarla

Darp raporu almanız için vücudunuzda morluklar oluşmasına ihtiyaç yok. Her halukarda alabilirsiniz. Bence iyi düşünüp mantıklı hareket edin. Anneninizin durumunu bu tarz birşeyde bunu yapan adam elbette kullanıp ispatlamaya çalışacaktır. Aksi beklenemez. Şikayette bulunup koruma isteyebilirsiniz. Sonrasında da çalışmaya başlayıp kendi ayaklarınız üzerinde durabilirsiniz. İlk başta biraz zorlanırsınız ama emin olun işkence görmekten bin kat daha iyidir. Kimse senden ve çocuklarından önemli değil unutma. Allah yardımcın olsun. Sabır versin..

Back
X