Aile akraba ilişkileri

Yasamadimgormedim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
75
27
3
30
Arkadaşlar aile akraba ilişkileri kaldimi gelip gıtmeler eşim biz kimseye gitmiyoruz diyo oyle annesi kardesleride yok durduk yere akrabaya gidiliyomu merak ediyorum 🤔🤔

Merhaba bence akraba ziyaretleri eskisi gibi değil.Bayramalarda, düğünlerde, taziyelerde ve hasta ziyaretleri dışında sık sık görüşen akrabalar kalmadı.İnsanlar hem vakit bulamıyor hemde akrabalar arasında kıskançlık çekememezlik çok arttı kimse kimseye tahammül edemez oldu.Kiyaslamalar arttı artık herkes bir yarış halinde sanki 😔 e azından ben çevremde bunları gözlemliyorum maalesef.

Merhaba bence akraba ziyaretleri eskisi gibi değil.Bayramalarda, düğünlerde, taziyelerde ve hasta ziyaretleri dışında sık sık görüşen akrabalar kalmadı.İnsanlar hem vakit bulamıyor hemde akrabalar arasında kıskançlık çekememezlik çok arttı kimse kimseye tahammül edemez oldu.Kiyaslamalar arttı artık herkes bir yarış halinde sanki 😔 e azından ben çevremde bunları gözlemliyorum maalesef.
Bende bunun farkindayim eşim anlamiyor amcasının bir kizi vardi sürekli görüşüyorduk bir birimizden çikmiyorduk seviyordum eşimle yaşadigim herşeyi anlatmış köye bide beni arayipta laf söyleyip küfür eden o oldu arkamdan kuyumu kazmiş diyer abisinin kizida ayni saolsun bana akrabaya güvenikmeyecegini ögrettiler eşim anlamiyor kimseside yok başka bana sariyo samimi olduklarimizinda bana yaşşatiklarini gözleriyle gördü nafile akrabalara gitmiyomuşuz

Biz küçük bi yerde oturuyoruz bekli bu yüzdendir bilemiyorum ama gider geliriz ikiz bebeklerim var 15 aylık oldular özellikle onlar doğduktan sonra daha sık gider delir olduk amcamlara teyzemlere esimin dayisi teyzesi amcalarinin cocuklarina anlastigin insanlar olduktan sonra

Arkadaşlar aile akraba ilişkileri kaldimi gelip gıtmeler eşim biz kimseye gitmiyoruz diyo oyle annesi kardesleride yok durduk yere akrabaya gidiliyomu merak ediyorum 🤔🤔
Ailem başka bir şehirde o yüzden gidip gelen olmuyor sene de bir bayram olayları...
Eşimin ailesi burada.
Kışın kimse kimseye gitmez ki 2 adım yanıda görümcem yaşıyor... Eltim var türüne mesafesi 10 dk.
Köy var.
Yani kışın gitmeyiz pek.
Yazında köye gideriz hava almaya.
Eltim de gelir eşiyle o yani
Arada yemeğe gelip gideriz.
Ama eşimin amcaların dayılarona falan gitmedim hiç gerek de yok

Artık insanlar geçim derdine düşmüş vakit yok
. Hayatın yorması ile evlerine kendilerini zor atıp, evim evim güzel evim diyorlar. Çünkü huzur bulunan tek yer özel alanlarimiz oldu. Elbette oluyor akraba ziyaretleri ama çok nadir. Ne kadar uzak olabilirsen o kadar iyi. Ne geliyorsa akrabadan geliyor şayet bizde durum o şekilde.

Biz küçük bi yerde oturuyoruz bekli bu yüzdendir bilemiyorum ama gider geliriz ikiz bebeklerim var 15 aylık oldular özellikle onlar doğduktan sonra daha sık gider delir olduk amcamlara teyzemlere esimin dayisi teyzesi amcalarinin cocuklarina anlastigin insanlar olduktan sonra
Bende öyle olsun isterim kimsesi yok ne yapiym sahip çikmayan amcalarina zorla ben götürdüm başkada yok 😪😪

Artık insanlar geçim derdine düşmüş vakit yok
. Hayatın yorması ile evlerine kendilerini zor atıp, evim evim güzel evim diyorlar. Çünkü huzur bulunan tek yer özel alanlarimiz oldu. Elbette oluyor akraba ziyaretleri ama çok nadir. Ne kadar uzak olabilirsen o kadar iyi. Ne geliyorsa akrabadan geliyor şayet bizde durum o şekilde.
Çok haklisin eşimde anlasa 😪😪😪😪

Eskidenmiş o kuzenleri geç babamın amcasının torunları ile her hafta gelir giderdik dıgdının dıgdısı tabiri ile hepsi ile görüşürduk

Artık baba tarafını düğünde cenazede görüyorum.. Annem bile 25 yıllık komşularım eskiden ayrı su içmezdik şimdi hafta geçiyor apartmanda denk geliyoruz diyor

Artık kimse kimseye gitmiyor kendi yağında kavruluyir herkes

Aynen ama var onlarla 3,4 ayda Bi eşim hergün biri gelsin biz gidelim derdinde anlayamadım 😢😢
Bizle takılın o zaman geçen cumartesi eşimin amcasının çocuklarına gittik bu hafta dayısına gidecez hafta icide bize geliyolar kaynanamla sıkılıyoz bizimde tek eğlencemiz bu napalim🤣🤣

Bende bunun farkindayim eşim anlamiyor amcasının bir kizi vardi sürekli görüşüyorduk bir birimizden çikmiyorduk seviyordum eşimle yaşadigim herşeyi anlatmış köye bide beni arayipta laf söyleyip küfür eden o oldu arkamdan kuyumu kazmiş diyer abisinin kizida ayni saolsun bana akrabaya güvenikmeyecegini ögrettiler eşim anlamiyor kimseside yok başka bana sariyo samimi olduklarimizinda bana yaşşatiklarini gözleriyle gördü nafile akrabalara gitmiyomuşuz
Eşinize sık görüşüp sonrasında küs kalacağımıza seyrek görüşüp birbirimize slm verip hal hatır soracak seviyemiz olsun deseniz

Eşim anlamiyor durduk yere biz hiç bir yere gitmiyoruz diyo saniyo herhalde herkez alakasiz zamanlarda akrabalarinin evini geziyo
Herhalde 90 larda kalmış kafası. Hayal dünyası yani.. evlilik kafasında öyle bir olaymış. O zamanlar çat kapı da giderdik haberli de giderdik. Beraber dizi tv izlenirdi. Sobalı evse bir odaya doluşulur çay içilir mısır patlatılırdı. Biz büyüdük. Büyükler vefat etti. Herkes sosyal medyada sosyalleşir oldu. Herkeste bir bencillik.. eski samimiyet yok.

bu aradaki ilişkinin nasıl olduğuyla alakalı. annemin iki teyzesinin kızları var, benim de öz teyzem gibiler. arar hal hatır sorarım. en az ayda 1 gidip geliriz, yatıya bile kaldığımız olur ki aynı şehirdeyiz. ama seviyoruz bunu. kimse birbirini germiyor.
sizi huzursuz eden insanlarsa akrabalar o zaman görüşme olmaması normal

Back
X