Aile apartmanı

Mrcap11

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2021
301
416
23
Merhaba kızlar. Eşim ve ailesi ortak çalışıyorlar. Ben çalıştıkları şehirde yaşıyorum eltim ve kayinvalidem de buraya 1 saat uzaklikta olan şehirde yaşıyorlar. Oradaki ev kendimizin ama ben 2 senedir burada kiradayım. Onlar orada yaşadığı için eşim babası ve kardeşlerine akşam yemeklerini hep ben hazırlıyorum. Eşim buradan müstakil 3 veya 4 katlı ev alıp eltim ve kayinvalidemi getirerek herkesin düzenini kurmak istiyor tabi bende böyle istiyorum. Ama tek sıkıntı yaptığım şey aile apartmanı tarzında yasamak. Çünkü kayınvalidemin herşeye çok karışma gibi bir huyu var. Ben eşime müstakil değil de daire şeklinde (yine evler yakın olsun) ayrı ayrı ev alınsa diye söylüyorum ama gücümüz yetmez diyor. Tabiki ona da hak veriyorum ama bilmiyorum buradan falan da okuyorum bazen aile apartmanında yaşamanın sıkıntılarını. Eltim bide çok pasif biri yani nasil desem mesela buraya bana gelip kalırlardı kendi yatağını toplamanın dışında hayatta hicbir ise hiçbirşeye elini sürmezdi. Veya ben kayinvalidemler gittiğin zaman hayatta biseye yardımcı olmaz hep benden bekler. Kayınvalidemle bir arada yaşıyorlar şuan herseyi kayinvalidem yapıyor biraz da ona kıyamıyor yeni doğum yaptı 2 aylık oğlu var. Vallahi çok kafam karışık. Eşim iyi sen kirada otur onlara ev alırız istediğin gibi ama bize ne zaman sıra gelir bilemem diyor. Aile apartmanında yaşamak zor mu sıkıntılar yaşanıyor mu? Teşekkür ederimm

Aile apartmanını bırak aynı mahallede bile sorun oluyor. Benim arkadaşım yeni evliyken kaynana, kocanın akrabaları falan aynı mahalledeydi.Kaynanası hergün kızın evine gelırdı. Akrabaları da hıc rahat vermezdi.Kızın bı de bebegı oldu.Kız evin zilini söktü, telefonu kırdı. Bi gün saçlarını sıfıra vurdu.Psıkolojısı bozuldu. Kaynanası ise kapıdan kovsan bacadan gırerım dıyordu.En son evı terk ettı. Kocası sonra evı baska yere taşıdı.

Aynı mahallede bıle oturma derım. Hele herseye burnunu sokan bırıyse.

Ayrıca kocan mı onlara ev alacak. Önce size alsın evı

Yok hayır ortak çalışıldığı için öyle söylüyor işleri hep ortak.

Allahım arkadaşınızın yardımcısı olsun çok üzüldüm

Eşim iyi sen kirada otur onlara ev alırız istediğin gibi ama bize ne zaman sıra gelir bilemem diyor.
Eşin sana rest çekmiş resmen
Çünkü kayınvalidemin herşeye çok karışma gibi bir huyu var.
Harika kombinasyon
ayrı ayrı ev alınsa diye söylüyorum ama gücümüz yetmez diyor
Yeter yeter ona gücüm yetmez denmez birşeyim yemiyor denir
Eltim bide çok pasif biri yani nasil desem mesela buraya bana gelip kalırlardı kendi yatağını toplamanın dışında hayatta hicbir ise hiçbirşeye elini sürmezdi
Elti akıllı valla bravo

Ve
Yok hayır ortak çalışıldığı için öyle söylüyor işleri hep ortak.

Allahım arkadaşınızın yardımcısı olsun çok üzüldüm
Bu olay 6 sene önce oldu. Şimdi 2.ci cocugu yaptı adamdan. Şimdiki ev sahibi bunları evden cıkarıyor. Kocası da dıyorkı. Kaynanasının orda bı tanıdık evı 500 e vercekmıs. Oraya gerı tasınacaklar. Ve kocası dınlemıyor

3 değil 5 kişiler bide
keşke baştan böyle birşeyi kabul etmeseydiniz. insan bazen eşine bile yemek yapmak istemiyor.nasıl hergun yapıyorsunuz hiç mi hasta olmuyorsunuz, yada o gün yemek yapmak istemiyor canınız herkez düzenini kursun kapatın kapınızı çok muhattap olmayın. eltim altımda oturuyor. aradaman gelemez evime. en son 2 hafta önce görüştük. apartmanda karşılaşırsak merhaba merhaba okadar

Kirada otururum onlar ev mi alir yalı mi alir hic karismam ama ev ev ustune olmaz ben yilda 15 gun gidiyorm uzagiz hic bi sorunum yok ama 15 gun bile afaganlar basio beni sahsen ben kabul etmezdm sanirim

Neden onlara ev alınıyor ve sıranın size ne zaman geleceği belli değil ? Yani neden ya 3 kat hep birlikte ya da kira seçeneği sunuluyor ? Eşiniz çalışıyor siz kendi evinizi alabilirsiniz. Anlamadım..
Ailesiyle ortak çalışıyor yani alınan evde bende oturacağım ama ben istemiyorum aile apartmanı diyorum o da suanlik gücümüz buna yeter diyor ya böyle devam edilir ya da herkes kendi düzenini kurar diyor bana

Çok zor bi durum mevla yardımcısı olsun tekrar eskiye geri dönüyor yani

Buraya taşınmadan önce bende kayınvalidemle birarada yaşıyordum belki buraya yaşınınsam rahatlarım diye düşünmüştüm ama malesef yine aynı oldu

Kaynananızla anlaşıyorsanız eltiyi sıkıntı etmeyin. Belli ki yeni evlenmiş bebeği var bir şekilde kendinize çekersiniz diye düşünüyorum. Aranızda kaç yaş var bilmiyorum ama çok zor olmasa gerek.
Ben oturmazdım ama ben çalışan kişilere hergün yemek de yapmazdım. Aranızda sorun yoksa oturursunuz tabi çok var türkiyede böyle oturan. Aksi halde onlara ev alınıp size sonra alırız denecekse bi düşünün.

Benim bir akrabam var mesela kadın 35 yıldır aile apartmanında müstakil 4 daireli binada oturuyor. Eltileriyle kaynanasıyla o kadar iyi anlaşıyor ki kendi kardeşleriyle öyle samimi değil.

Kirada otururum onlar ev mi alir yalı mi alir hic karismam ama ev ev ustune olmaz ben yilda 15 gun gidiyorm uzagiz hic bi sorunum yok ama 15 gun bile afaganlar basio beni sahsen ben kabul etmezdm sanirim
Bende öyle diyorum ama işte dinleyen yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…