Aile apartmanı

Ve bu arada kayınvalidem kendisi çok çektiği için muhtaç duruma düşsem bile asla ne benimle ne altlı üstlü asla istemem kızım herkesin evi de yuvasida ayrı olsun ziyarete gelsen bana yeter der hep bazen sakasina eşim diyor biz buraya yerlesicez gelin gece 12 dedim mi hadi evinize der kadın yıllarca ne çektiyse artık kıyamam 😂

eşiniz sanırım hep ''kendinden feda eden'' taraf... maalesef benim eşim de aynı şekilde. ama aile apartmanı, aile evi biraz sıkıntılı olabilir. burada bütün aile fertlerinin gerçekten ortaklaşa bir iş bölümü olması gerekiyor aynı eşinizin aile şirketi ya da işleri gibi. bir şirkette bile ortaklardan birisi az çalştığında sorun çıkar... aile apartmanına karar aşamasında mutlaka en baştan konuşulması gereken şey iş bölümü olmalıdır.
Evet kesinlikle öyle eşim. Bize karşı birçok haksızlık oldu ama eşim biz gerekeni yapalım gerisi Allahın takdiri diyor. Çalışma konusunda hepsi bir şirketin içinde ayrı işler yapıyor ama dediginiz gibi elbette az ya da çok kazanan illaki oluyor

Valla eltiniz pasif değil gayette zeki bir kadınmış salağa yatıp herşeyi size yaptırıyor 😂 evliliğini zora sokarsın sana diyim kardeşim aklın varsa asla kabul etmezsin benim kayınvalidem de aile apartmanında oturuyor kadını yıllarca ezmisler kavga gürültü kanser hastası olmuş daha yeni yeni iyileşiyor mesafe candır ne kadar iyi olsanda bir arada oldu mu mutlaka sorun cikicak mesela hep sen yapcaksin eltin oturcak belli bir süre sonra sana gelecekler bu kavga sorunu olacak en basiti ama esin ne kadar adil bile olsa asla ailesine laf soyletmeyedebilir başını yakarsın ne kadar iyi olsalar da uzakta iyi olsunlar anca milletin hizmetçisi olursun sana diyim
Normalde bütün ailenin yükü bendeydi kayinvalidem biraz eski düşünceye sahip yani herşeyi gelin yapacak kafasında esim ise hep yeni gelin geldi mı hafiflersin diyordu geleli 2 sene oldu ama hicbir fark yok ya tamam yapayım Allah rızası için bile olsa ama bir süre sonra insanın zoruna gidiyor birde istersem kendimi yırtayım kayinvalidem karşısında hep bi yaranamamazlık söz konusu bide eltim kayınvalidemin akrabası o yüzden biraz da dışlanır gibi hissetiriyor bana adaletsiz davranıyor yani benim kızım eltimin oğlu oldu ona altın yaptılar tabikide bana yapmak zorunda değiller ama eşim hanı biz ortaktık gürenden çıkandan benim niye haberim olmuyor dedi kayinvalidem de biraz napayım oğlum diye acindirdi kendini bisey diyemedi eşimde pısırık biraz ailesine karşı yani kendini savunamıyor ben savununca da kötü gelin oluyorum işte

Valla bu durumda ev alınsın onlara hiçte gözüm kalmaz ben olsam. Hem kirada otur hem 5kişiye hergün yemek yapmaktansa kirada oturup o kp ve kayınlardan kurtulmak daha mantıklı.
Bende öyle düşünüyordum ama eşim hem gönül koyuyor hem ev alınacak ben kira veremem bidaha diyor sonra da kararsız kalınca beni ateşlemeye çalışıyor işte sen kirada otur o zaman herkes kendi evinde olursun diye

Eşinizin maddi durumu öne sürmesi, o zaman sıranı beklersin tarzında konuşması kendi dediğine getirtmek için

3 katlı olmaz, onlara 2 katlı sizede ayrı ev alınabilir gayet
Sanırım ailesine diyemiyor ayrı evi

Sürekli güzel bir dille hissettiklerinizi anlatın

Aynı bina olursada sınırlarınızı bu sefer net çizin
Kendi yuvanıza bakın, sınırlarınızı çizerken alacağınız tepkilere şimdiden kendinizi hazırlayın ki dik durabilin

Son düzenleme:
Eşinizin maddi durumu öne sürmesi, o zaman sıranı beklersin tarzında konuşması kendi dediğine getirtmek için

3 katlı olmaz, onlara 2 katlı sizede ayrı ev alınabilir gayet
Sanırım ailesine diyemiyor ayrı evi

Sürekli güzel bir dille hissettiklerinizi anlatın

Aynı bina olursada sınırlarınızı bu sefer net çizin
Kendi yuvanıza bakın, sınırlarınızı çizerken alacağınız tepkilere şimdiden kendinizi hazırlayın ki dik durabilin
Kesinlikle öyle, sırf kabul edeyim diye öyle diyor. Karşı taraf huyumu biliyor zaten 1 seneye yakın kayınvalidemle oturdum sonra ben eşimin yanına o şehre gidicem dedim karşı çıktılar ama geldim sınırımı çizmekten başka yapacak bisey yok zaten hayırlısı olsun, teşekkür ederim 😍

Ben aynı aptmndym başta aklım olsa asla oturmazdim. Şimdi burdan gitmenin yolunu bulmaya çalışıyoruz. Esim hiç gitmek istemiyordu o bile bıktı benden çok gitmek istiyor su an.
Kesinlikle özel hayat yok sürekli kapı çalıyor.
Bana misafir gelince onlarda geliyor onlara biri geliyor ben gdyrum. Habire bişe istiyolar yumurta varmı limon varmı. Ne yemek pisti ne yapıldı herşeyden haberleri oluyor hep birlikte yaşıyoruz gibi. Ne kavgalar edildi. Anca soguttum.kendimden eskisi gbi gelmiyorlar ama ilk fırsatta tasincaz burdan burda geçen yillarim heder oldu.
Bu evi benim evim değildi onun ikinci evi gibi gördü kaynana herseyime karıştı ordan giyim kusama geldi bende artık yetti dedim büyük binkavga ettk smdi uzaklaştı biraz

Ben aynı aptmndym başta aklım olsa asla oturmazdim. Şimdi burdan gitmenin yolunu bulmaya çalışıyoruz. Esim hiç gitmek istemiyordu o bile bıktı benden çok gitmek istiyor su an.
Kesinlikle özel hayat yok sürekli kapı çalıyor.
Bana misafir gelince onlarda geliyor onlara biri geliyor ben gdyrum. Habire bişe istiyolar yumurta varmı limon varmı. Ne yemek pisti ne yapıldı herşeyden haberleri oluyor hep birlikte yaşıyoruz gibi. Ne kavgalar edildi. Anca soguttum.kendimden eskisi gbi gelmiyorlar ama ilk fırsatta tasincaz burdan burda geçen yillarim heder oldu.
Bu evi benim evim değildi onun ikinci evi gibi gördü kaynana herseyime karıştı ordan giyim kusama geldi bende artık yetti dedim büyük binkavga ettk smdi uzaklaştı biraz
Ay allah yardımcınız olsun inşallah kurtulursunuz hemen

Bizim bir gelinimiz var bizimle aynı binada yaşayan, yakında bir tane daha olacak inşallah. İlk gelinimize 12 sene kadar oluyor. Kimsenin ona karşı en ufak bir saygısızlığı , bir iması bile olmadı. Kimse geline damada karışmaz, kapısı bile çalınmaz bizde. Herkes kendi evinde düzeninde.
Ne çok içli dışlı oluruz, ne de birbirimize kötü davranır surat asarız.
Siz daha iyi bilirsiniz ailenizin nasıl insanlar olduğunu. Size rahat vermeyeceklerse şimdilik kirada kalın ilerde durumunuzu düzeltince alırsınız evinizi. Aile apartmanı olursa da inşallah hayırlı olsun 🤚

Son düzenleme:
Bizim bir gelinimiz var bizimle aynı binada yaşayan, yakında bir tane daha olacak inşallah. İlk gelinimize 12 sene kadar oluyor. Kimsenin ona karşı en ufak bir saygısızlığı , bir iması bile olmadı. Kimse geline damada karışmaz, kapısı bile çalınmaz bizde. Herkes kendi evinde düzeninde.
Ne çok içli dışlı oluruz, ne de birbirimize kötü davranır surat asarız.
Siz daha iyi bilirsiniz ailenizin nasıl insanlar olduğunu. Size rahat vermeyeceklerse şimdilik kirada kalın ilerde durumunuzu düzeltince alırsınız evinizi. Aile apartmanı olursa da inşallah hayırlı olsun 🤚
En doğru olanı yapıyorsunuz Allah sizden razı olsun. Inşallah çok teşekkürler 😍

Kayinvalide ve kayinpederiniz ayri mi?
Esinizin babasina siz yemek yapiyosunuz kayinvalide bilmem hangi sehirde yaşıyor.
Ben galiba konuyu tam anlamadım. Ancak öldürseler de aile apartmaninda oturmam.
Hayır ayrı değiller. Is yerleri ayrı şehirlerde olduğu için kayınbaba burada. Çok uzak değil aslında yol 1 saat. Eşim babası ve kardeşleri bu şehirde çalıştığı için ayrı sehirlerdeyiz

Back
X