Aile apartmanı

Hayır ayrı değiller. Is yerleri ayrı şehirlerde olduğu için kayınbaba burada. Çok uzak değil aslında yol 1 saat. Eşim babası ve kardeşleri bu şehirde çalıştığı için ayrı sehirlerdeyiz
1 saatlik yol zor geliyor diye sizde yiyip dükkanda mı yatıyorlar? Gerçekten mi? Biz ölelim o zaman buyuksehirde, her gün ilçeden ilçeye 2 buçuk saat yola gidiyorum çalışmaya, trafik de varsa 3 saati buluyor. Yine de şükrediyorum çünkü daha uzaktan geliş gidiş yapanlar var

Merhaba kızlar. 🙋‍♀️ Eşim ve ailesi ortak çalışıyorlar. Ben çalıştıkları şehirde yaşıyorum eltim ve kayinvalidem de buraya 1 saat uzaklikta olan şehirde yaşıyorlar. Oradaki ev kendimizin ama ben 2 senedir burada kiradayım. Onlar orada yaşadığı için eşim babası ve kardeşlerine akşam yemeklerini hep ben hazırlıyorum. Eşim buradan müstakil 3 veya 4 katlı ev alıp eltim ve kayinvalidemi getirerek herkesin düzenini kurmak istiyor tabi bende böyle istiyorum. Ama tek sıkıntı yaptığım şey aile apartmanı tarzında yasamak. Çünkü kayınvalidemin herşeye çok karışma gibi bir huyu var. Ben eşime müstakil değil de daire şeklinde (yine evler yakın olsun) ayrı ayrı ev alınsa diye söylüyorum ama gücümüz yetmez diyor. Tabiki ona da hak veriyorum ama bilmiyorum buradan falan da okuyorum bazen aile apartmanında yaşamanın sıkıntılarını. Eltim bide çok pasif biri yani nasil desem mesela buraya bana gelip kalırlardı kendi yatağını toplamanın dışında hayatta hicbir ise hiçbirşeye elini sürmezdi. Veya ben kayinvalidemler gittiğin zaman hayatta biseye yardımcı olmaz hep benden bekler. Kayınvalidemle bir arada yaşıyorlar şuan herseyi kayinvalidem yapıyor biraz da ona kıyamıyor yeni doğum yaptı 2 aylık oğlu var. Vallahi çok kafam karışık. Eşim iyi sen kirada otur onlara ev alırız istediğin gibi ama bize ne zaman sıra gelir bilemem diyor. Aile apartmanında yaşamak zor mu sıkıntılar yaşanıyor mu? Teşekkür ederimm😗
Butun yuk sızın uzerınızde .Hayatınızdan memnun gıbısınız.

Elti ne pasif ne zeki. Sadece iş bilmez. İnsan kaldığı evde tabi ki de işin ucundan tutar. Bunu yapmıyorsa kendi ayıbı. Bunu yapmayıp köşesine geçen varsa zeki değil görgüsüzdür hiç kusura bakmasın. Yeni bebeği olmuş belki şu an iş yapmaması normaldir diyeceğim ama kv ile yaşamasa paşa paşa kendi işini görecekti. Yani eli kolu yok gibi davranmasının takdir edilecek yanı yok.
Konuda pasif olan biri varsa o da konu sahibi ve eşi. Ne demek evi bir saat uzakta diye her gün her gün başkasının yemeğini yapmak. İstanbul'da normal bir ulaşım 1 saat sürüyor kimse de evim uzak, seninki yakın benim yemeklerimi sen yap demiyor.
Aile işi olsa da neden bütçeler ayrı değil. Kimin ne kazandığı böyle belli olmazsa da ortak bir ev alınır cümbür cemaat oturulur tabi.

Hata en başta, aileyle çalışan kişinin gelirleri ortak bilmesi. Bu kök nedenle uğraşırsanız da evliliğiniz sıkıntıya girer gerçi çünkü eşiniz şimdiden size postayı koymuş.
Umarım azıcık sesiniz çıkar da en azından yemeklerini yapmamakla başlarsınız, belki sonrası da gelir.

Merhaba, daire yapın aile apartmanina ama kiraya verin. En iyi çözüm bu. Maddi olarak da rahatlatır sizi. Diğer türlü delirirsiniz.

Ailesiyle ortak çalışıyor yani alınan evde bende oturacağım ama ben istemiyorum aile apartmanı diyorum o da suanlik gücümüz buna yeter diyor ya böyle devam edilir ya da herkes kendi düzenini kurar diyor bana
E herkes kendi düzenini kursun işte diyin. Yeter ya okurken bile içim şişiyor bu konuları

Niye bu lokantayla anlaşmamışlar bunca sene çekilecek dert mi bu? Hem sana eziyet hem de nerden baksan aynı masrafı evde de yapıyorsun, bir kârı yok ki bu işin. Ya da bı küçük tüp bı küçük buzdolabı koysalar işyerine çok zor değil bı menemen bı patates yapmak. Her gün yıllarca 5 kişiye bedava aşçılık yapıyorsanız maaş versinler sigorta yapsınlar bari....bu ne be...
Eşine de ki işyerine bı ahçı tutun, ev mev de istemem, ben kirada iyiyim
Var işyerlerinde buzdolabından tut televizyona ranzaya kadar ofisleri ev tarzında ama yapmaya üşeniyorlar. Bir kere baya birbirimize düştük ben artık yapmak istemediğimi söyledim kayinvalidem hepsi sürat astılar küstüler eşimi doldurdular hatta yani o kadar ortalık karıştı ki boşanmaya kadar gidiyorduk

Elti ne pasif ne zeki. Sadece iş bilmez. İnsan kaldığı evde tabi ki de işin ucundan tutar. Bunu yapmıyorsa kendi ayıbı. Bunu yapmayıp köşesine geçen varsa zeki değil görgüsüzdür hiç kusura bakmasın. Yeni bebeği olmuş belki şu an iş yapmaması normaldir diyeceğim ama kv ile yaşamasa paşa paşa kendi işini görecekti. Yani eli kolu yok gibi davranmasının takdir edilecek yanı yok.
Konuda pasif olan biri varsa o da konu sahibi ve eşi. Ne demek evi bir saat uzakta diye her gün her gün başkasının yemeğini yapmak. İstanbul'da normal bir ulaşım 1 saat sürüyor kimse de evim uzak, seninki yakın benim yemeklerimi sen yap demiyor.
Aile işi olsa da neden bütçeler ayrı değil. Kimin ne kazandığı böyle belli olmazsa da ortak bir ev alınır cümbür cemaat oturulur tabi.

Hata en başta, aileyle çalışan kişinin gelirleri ortak bilmesi. Bu kök nedenle uğraşırsanız da evliliğiniz sıkıntıya girer gerçi çünkü eşiniz şimdiden size postayı koymuş.
Umarım azıcık sesiniz çıkar da en azından yemeklerini yapmamakla başlarsınız, belki sonrası da gelir.
Inşallah çok sağolun 🤗

Var işyerlerinde buzdolabından tut televizyona ranzaya kadar ofisleri ev tarzında ama yapmaya üşeniyorlar. Bir kere baya birbirimize düştük ben artık yapmak istemediğimi söyledim kayinvalidem hepsi sürat astılar küstüler eşimi doldurdular hatta yani o kadar ortalık karıştı ki boşanmaya kadar gidiyorduk
Valla yanlış anlamayın da iyi bulmuşlar sizi...ya bedava kayinaileye hizmetçilik yapacaksın, ya aile apartmanında oturacaksin diye ölümü gösterip sıtmaya razı etmişler resmen...kayinvaliden tabii ki surat asar, adam eve haftada bir geliyor, para akıyor, hizmetini de gelin görüyor. Siz niye bir iş bulup calismiyorsunuz.? Asgarî ücretle çaycılık bakıcılık yapsanız bari sigortanız yatar, sıcak yemek isteyen de bı zahmet ya kendi yapar ya da kendi evine gider yer

Son düzenleme:
Merhaba kızlar. 🙋‍♀️ Eşim ve ailesi ortak çalışıyorlar. Ben çalıştıkları şehirde yaşıyorum eltim ve kayinvalidem de buraya 1 saat uzaklikta olan şehirde yaşıyorlar. Oradaki ev kendimizin ama ben 2 senedir burada kiradayım. Onlar orada yaşadığı için eşim babası ve kardeşlerine akşam yemeklerini hep ben hazırlıyorum. Eşim buradan müstakil 3 veya 4 katlı ev alıp eltim ve kayinvalidemi getirerek herkesin düzenini kurmak istiyor tabi bende böyle istiyorum. Ama tek sıkıntı yaptığım şey aile apartmanı tarzında yasamak. Çünkü kayınvalidemin herşeye çok karışma gibi bir huyu var. Ben eşime müstakil değil de daire şeklinde (yine evler yakın olsun) ayrı ayrı ev alınsa diye söylüyorum ama gücümüz yetmez diyor. Tabiki ona da hak veriyorum ama bilmiyorum buradan falan da okuyorum bazen aile apartmanında yaşamanın sıkıntılarını. Eltim bide çok pasif biri yani nasil desem mesela buraya bana gelip kalırlardı kendi yatağını toplamanın dışında hayatta hicbir ise hiçbirşeye elini sürmezdi. Veya ben kayinvalidemler gittiğin zaman hayatta biseye yardımcı olmaz hep benden bekler. Kayınvalidemle bir arada yaşıyorlar şuan herseyi kayinvalidem yapıyor biraz da ona kıyamıyor yeni doğum yaptı 2 aylık oğlu var. Vallahi çok kafam karışık. Eşim iyi sen kirada otur onlara ev alırız istediğin gibi ama bize ne zaman sıra gelir bilemem diyor. Aile apartmanında yaşamak zor mu sıkıntılar yaşanıyor mu? Teşekkür ederimm😗
Kabul etmeyin. Tek çözüm yolu aynı ‘mahalleden’ ya da aynı ‘semtten’ ev tutsun onlara. Başka da bir çözüm yolu yok sakın aynı apartmanda oturmayın.

O zaman neden konu açıp kendi kendinizi dolduruyorsunuz şuan cidden çok samimi soruyorum size bu kadar haksızlık eden adamla nasıl sevişebiliyorsunuz? Ya ben olsam hırsımdan gece uykuda döverim onu 🤓

Normalde bütün ailenin yükü bendeydi kayinvalidem biraz eski düşünceye sahip yani herşeyi gelin yapacak kafasında esim ise hep yeni gelin geldi mı hafiflersin diyordu geleli 2 sene oldu ama hicbir fark yok ya tamam yapayım Allah rızası için. eşim hanı biz ortaktık gürenden çıkandan benim niye haberim olmuyor dedi kayinvalidem de biraz napayım oğlum diye acindirdi kendini bisey diyemedi eşimde pısırık biraz ailesine karşı yani kendini savunamıyor ben savununca da kötü gelin oluyorum işte
Kocanız pısırık falan değil aileci. Sizi ezip ailesini tutuyor.
Bir de gelinin erkek ailesine hizmetçilik yapması neden Allah'ın rızasına eş tutuluyor onu anlamıyorum. Madem öyle sizin kocanız da sizin ailenize hizmet etsin Allah rızası için.

Siz bu kadar insanın yükünü çekiyorsunuz kıymetinizi bilen var mı, Allah razı olsun diyen var mı gerçekten?
En azından kocanız bu konuda size müteşekkir mi?
Bir kere baya birbirimize düştük ben artık yapmak istemediğimi söyledim kayinvalidem hepsi sürat astılar küstüler eşimi doldurdular hatta yani o kadar ortalık karıştı ki boşanmaya kadar gidiyorduk
Çünkü siz kocanız için el kızısınız. Bir el kızı için ailesini çiğneyecek değil ya.
Böylelerine el iyisi deniliyor ya da dolma akıllı. Sizi boşayacak kadar aileci bir adam pısırık değildir, sadece tercih yapıyordur ailesinden yana. Ezebileceği tek kişi siz olduğunuz için sizi eziyor.

Bir de ikinci çocuğu istiyormuşsunuz. 2 çocuk ve 5 kişinin yemeğiyle nasıl başa çıkacaksınız?

Kendini çok aşırı ezdirmissin kardeşim valla Allah yardımcın olsun eşinde bütün suç ailesini önce tutmuş seni ikinci plana atmış resmen

Mesela ben önce eş ailesinden uzak farklı semtte mi olsa dedim sonra farklı şehre gittim, elimde olsa ülke değiştiririm o derece yani
Farklı şehirde yatılı falan sıkıntı olmuyor mu? Aynı şehir bile sakıncalı ya. Ne kadar iyi de olsalar mümkünse uzak olsunlar

Farklı şehirde yatılı falan sıkıntı olmuyor mu? Aynı şehir bile sakıncalı ya. Ne kadar iyi de olsalar mümkünse uzak olsunlar
Olmaz mı hiç. Bir sene önce geldi 15 gün kaldı her fırsatta laf soktu iğneledi beni, ben işteyken de doldurmuş oğlunu üstüme saldı, aramızı bozdu, ben de eşim evde yokken kayinvalidemin bana soktuğu bütün lafları eşime anlattim ananın dilini kapatmazsan evden kovacagim dedim , kaynanama da misafirsen misafirligini bil dedim suratına da bi daha bakmadım. Daha da gelmedi artık ne zaman gelir bilemiyorum. Uzağın uzağında olsunlar.
Bir arkadaşım aile apt oturacağım para biriktirmemiz lazım mecbur katlanacagim dedi yapma bak kirada otur az olsun ağzın tatlı olsun dedim. Şimdi psikolojisi bozuldu ordan kaçmak için herşeyi yapıyor şu an, konu sahibi asla tavsiye etmiyorum aile apt oturup da mutlu olan bir Allah'ın kulunu görmedim ben

Olmaz mı hiç. Bir sene önce geldi 15 gün kaldı her fırsatta laf soktu iğneledi beni, ben işteyken de doldurmuş oğlunu üstüme saldı, aramızı bozdu, ben de eşim evde yokken kayinvalidemin bana soktuğu bütün lafları eşime anlattim ananın dilini kapatmazsan evden kovacagim dedim , kaynanama da misafirsen misafirligini bil dedim suratına da bi daha bakmadım. Daha da gelmedi artık ne zaman gelir bilemiyorum. Uzağın uzağında olsunlar.
Bir arkadaşım aile apt oturacağım para biriktirmemiz lazım mecbur katlanacagim dedi yapma bak kirada otur az olsun ağzın tatlı olsun dedim. Şimdi psikolojisi bozuldu ordan kaçmak için herşeyi yapıyor şu an, konu sahibi asla tavsiye etmiyorum aile apt oturup da mutlu olan bir Allah'ın kulunu görmedim ben
Valaa ya başka şehirde olacaklar. Yılda 1 2gidip 10 15 gun görüşülecek mecbur. Ya da evler uzak olacak, aynı şehirde olacak. Sanırım cehennemi bu kaynanalar dolduracak. Ben artık iyi kayınvalide oldugunu düşünmüyorum. Benım arkadaşta ılk evlenınce aynı mahallede neler çekti neler.Psıkolojısı bozuldu. Neyse evi tasıdılar kurtuldu. Eşimin arkadaşı annesının üst katında oturuyor. Ama kadın çok mutsuz. Benım anlamadıgım evı neden taşımıyorlar. Madem mutsuz.Kira vermemek için psikolojiden olmaya deger mi? Ben hep diyorum eşime. Bedava ev verseler yakına gelmem. Annesıgıle de dedım herkese uzak kafam rahat dedim🤣🤣🤣

Back
X