• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile bağımlısı eşe son bir şans vermeli miyim?

Eşiniz değişmemiş sadece sizi döndürmek için isteklerini bir süre ertelemiş. Allah aşkına 40 küsür yaşında ana bağımlısı bir adamın sihirli değnek değmiş gibi birden değişeceğini düşünecek kadar saf olmayın. Ne güzel mesleğiniz var niye kendinizi bu duruma düşürüyorsunuz. Bu adamdan kurtulun kendinize yepyeni güzel bir hayat kurun .Kıymetinizi bilen biriyle mutlu bir evlilik yapabilirsiniz ama kendinize bunu reva görmeyin. Böyle sözde erkeklerinin bi taraflarını kaldırmayın.

Benim eski eş kişisi de hemen hemen böyleydi. Bana göre hatta cogu kişiye göre hatalı o, ama lutfeder GB bana şans verirdi, sanki ondan şans istemişim gbi. Yoruyorlar adamı 2 bucuk sene ev li kaldım, ne uzadık ne kısaldık. Ne pozitif anlamda sonuç alabildim, nede kendimi dibe girmekten kuratabildim. Hala evli kalmaya devam etsem yine aynısı olucaktı.boşanmak biliyorum hiç kolay değil ama belirsizlik bu ya sananlar cok daha zor.
Evet o belirsizlik olduğun yerde sayma olayına çok güzel deginmissiniz ben de artık iyi kötü bir sonuca gitmek istiyorum

Siz olsanız vermez misiniz? Ben veririm. Hem maaşı var, hem her terbiyesizliğine susan, her şeyine sabır çeken bir eş. Kendi ailesine kötü davranıp ailesinin evinden çıkarmıyor. Siz ayrılsanız bulamaz kimseyi. Kimse çekmez. Kadınlar akıllandı artık. Sizin gibi üç beş saf kadını yakalayan kemiriyod ruhunu.
Öğretmensiniz. Meslektaşız. Biz çocuklara öğreteceğiz ayakta durmayı, bir nesle yön veriyorsunuz kolay değil. Önce bir kendinize güvenin.
Siz mesleği olan bir kadınsınız. Boşanıp baştan bir hayat yaşabilirsiniz. Sırf evli kalmak için kendinizi neden yıpratıyorsunuz.
Ömrü billah bekar kalırım mutlu mutlu yaşarım. Siz bir karın ağrısıyla yaşıyorsunuz ama tuvalete gitmiyorsunuz. Hayatınızdan çıkarıp ağrısız yaşamak mümkünken üstelik. Burada sürekli mutsuz huzursuz konular açıyorsunuz ama temiz yeni güzel bir sayfa açamıyorsunuz. Evlilik bu kadar gerekli bir şey mi? Yaşamaktan da mo önemli. Siz şu an ne hayatı ne evliliği yaşamıyorsunuz. Millet ne der diye böyle bir hayata kendini hapis etmek bir öğretmene özellikle yakışmıyor.
Artık ayağa kalkıp kendinize yakışanı yapın.
Bir ömür mutsuz olup, bir adamın paşa keyfine bırakmayın kendinizi.
Mesleği olmayan iş bulamayan kadını anlıyorum ama aileniz fe boşanmanızı isterken bunu yaşamanızı anlamıyorum.
Daha neyi bekliyorsunuz gerçekten?
Çok teşekkür ederim cevabınız beni kendime getirdi.Aciz gibi davranmaktan ben de çok sıkıldım.Artik önüme bakma zamanım geldi

Eşimle çok uzun yıllar çıkıp evlendik.Ancak evlendikten sonra ne söz verdiği ilcede ne de evde huzur verdi.Varsa yoksa ailesiydi.Onun ailesine yakın yaşamak istemediğimi belirtmeme rağmen evlendikten sonra odaları ayırarak ev içinde yemeğe temizliğe laf atarak(obsesif kendisi)her gün tartışmayla geçti.1 senelik evliyken evleri ayırdık.Mahkemelere çıktık hep mahkeme gününe kadar burnundan kıl aldirmazken,mahkeme günü herşeyi düzelteceğim deyip 1 gün sonra vazgeçti.Ayri şekilde 2 sene geçti ve bu süreçte hep görüştük.Sartlari aileye yakın yaşamak,yazları en az 20-30 gün memleketine gitmek,emekli olunca 3-4 ay köyünde kalmak bu konulardan hiç vazgeçmedi.Sundugu şartlarda babasına ev almak,benim ailemle çok görüşmemek vardı onlardan vazgeçti.Son bir şans istiyor ancak kendisi ev içinde aşırı karışan ve hiç bir şey begenmeyen biri,kız tarafını erkek tarafından geride görüyor.Ben de çalışmama rağmen ev işlerini benim görevim görüyor ve kesinlikle temizlikçi tutmama karşı,aile içindeki her şeyi yediğimiz içtiğimiz gittiğimiz ,tartistigimiz her şeyi ailesine anlatıyor ve buna şeffaflık diyor.Gecmisi hiç unutmuyor ve aileler bize gelirken telefonla gelsinler dedik diye bana ve aileme çok öfkeli.Kendisi tek erkek cocuk ve bütün sorumluluğu kendine alıyor.Kiz yeğeni ilerde kocanın ailene gideceksin ona göre ev işi öğren oraya ait olacaksın ataerkil kafasıyla yetişmesi gerektiğini savunuyor.Tum bunlara rağmen seni de mutlu ederim diye kendini duzelttigini iddia ediyor.Guvenmiyorum ama son bir şans vermeli miyim?
Ya Bi s..sin gitsin diycem ağzımı bozacağım artık 🤯 🤯 kendi anne babaları kıymetli kadınlar az görüş falan,, ya sizene diyin.. Bide böyle bir mal için konumu açıyorsunuz ne şansı hayatı köle, hizmetçi gibi yaşamak için mi soruyorsunuz. Buradaki konular gerçekmi diyorum bazen inanın :sinirli::oha:

Pişman olduğu yada düzelttiği hiç bir şey yok ki. Sana tekrar aynı şeyleri yaşatacağım diyor kısacası. Katlanmayı kabul edersen mutsuzda olsan evliliğini sürdürürsün, çocuk da olursa karar vermen daha da zorlaşır. Yok aynı şekilde devam ederse yapamam dersen neden şans veriyorsun? Sonu yine ayrılık olacak büyük ihtimalle, sadece süreci uzatırsın. Hayatını bir an önce yoluna koymak varken geciktirmiş olacaksın.

Ne gerek var? Neden? Bu 2 soruya mantıklı cevap verebilirseniz belki bir şans verebilirsiniz. İnsan kendine niye böyle bir ceza verir ki?

Ya Bi s..sin gitsin diycem ağzımı bozacağım artık 🤯 🤯 kendi anne babaları kıymetli kadınlar az görüş falan,, ya sizene diyin.. Bide böyle bir mal için konumu açıyorsunuz ne şansı hayatı köle, hizmetçi gibi yaşamak için mi soruyorsunuz. Buradaki konular gerçekmi diyorum bazen inanın :sinirli::oha:
Evet varsa yoksa ailem de ailem.Madem ölene kadar yasa ailenle niye evlenip de birisinin hayallerini çöpe atarlar ki...

Pişman olduğu yada düzelttiği hiç bir şey yok ki. Sana tekrar aynı şeyleri yaşatacağım diyor kısacası. Katlanmayı kabul edersen mutsuzda olsan evliliğini sürdürürsün, çocuk da olursa karar vermen daha da zorlaşır. Yok aynı şekilde devam ederse yapamam dersen neden şans veriyorsun? Sonu yine ayrılık olacak büyük ihtimalle, sadece süreci uzatırsın. Hayatını bir an önce yoluna koymak varken geciktirmiş olacaksın.
Duzelttigi şeyler:Babasına değil birlikte alacağız evi,evin içinde huysuzluk,geçimsizlik cikarmayacakmis ev işlerinden dolayı.Ailemle daha çok gorusecekmis.Duzeltmedigi şeyler ise:Aileye yakın oturma,ilerde 3 ay köyde yaşama,Her sene 20-25 gün köye gitme,ailesine aşırı düşkünlük.

Evet şartları ağır ama 35 yaşında başka şansım olur mu çocuk için onu düşünüyorum.
Böyle bir adamdan çocuk yapmayı mı düşünüyorsunuZ gerçekten? :skandal: bence henüz çocuğunuz olmadığı için yatıp kalkıp şükretmeli bu memeden henüz kesilmemiş adama acilen yol vermelisiniz

Evet şartları ağır ama 35 yaşında başka şansım olur mu çocuk için onu düşünüyorum.
İnsan çocuk sahibi olmadan anlayamıyor ama çocuğunuz varsa ona elinizdeki imkanlarla en iyi hayatı sunmalisiniz önceliğiniz bir anlamda eş değil çocuk oluyor. Böyle bir adamı baba olarak çocuğa sunmak çok mantıklı değil size çocuk bakımı konusunda destek de olmayacaktır. Üstelik evliliginiz de kavga gürültü ile geçecek. Çocuksuz anlaaşmayan 2 insan çocuk olunca kaç yaşına kadar tahammül edecek. Ne gerek var salın gitsin. Allah büyüktür karşınıza doğru insan çıkınca çocuk düşünürsünüz 35 geç değil.

Siz iyi misiniz? Bu kafada ataerkil, kadının ailesini geri gören yani sizi geride gören bi adamdan çocuk mu yapılır. Kız yiğenine o adama ait olacaksın diyerek hizmetçi gibi yetişmesini bekleyen bi adam yarın bir gün kızınız olursa ona da aynı şekilde davranacak. Bunu nasıl göze alabiliyorsunuz? Aşağılanan sadece erkeği memnun etmek için yetiştirilecek bir kız. Eşiniz onun okumasını bile gereksiz görebilir. Çok tehlikeli sularda yüzüyorsunuz. Gelecekteki kız çocuğunuz için yapmayın bunu, ayrıca size nasıl şart koşuyor anlamış değilim suçlu olan da o. Zeytinyağı gibi üste çıkmış sizde kabullenmişsiniz. Allah aşkına bi mantıklı düşünün. İleride kızınızı böyle bir adam mı büyütsün yani? Evlendiği zaman eti kemiği sizin de der, gelinliğinle çıktın kefeninle dönersin de der. Anlamadığım siz bunu nasıl göremiyorsunuz?

Kusura bakma da seni çok bencil buldum.Sen annelik duygusunu tadacaksın diye bu mutsuz huzursuz yuvaya gelecek bebeğin ne suçu var?Herkes anne baba olmak ister.Ama o cocuğa ne verebiliriz önce bunu düşünmeliyiz.Kocan çocuğunun rızkını ailesine yedirecek,en özel anlarınızda yanınınzda olmayacak.Ayrıca böyle bir adam baba olmamalı.Hem 35 yaşından sonra başka bir evlillk yapıp anne olabilirsin de

Back
X