Aile baskısı

Acaba ben mi biraz üzerine gitmeliyim bu konunun kaç yaşında insanın sonuçta tecrübe sahibiyim ve bana böyle davranmaları zoruma gidiyor

Benim kendimden tecrübe ettiğim ve de arkadaşlarımdan gözlemlediğim; hiçbir ebeveyn özgürlüğü tepside sunmuyor.

Bu hal belli bir yaşta olan evlatlara karşı uygulandığında anlaşılabilir. Ama sizin yaşınızda bir insana karşı gereksiz bir içgüdü.

Tavrınızı koymalısınız. Tabii ki ebeveynler endişe ediyordur ama böyle bir süreçte kimse sizin kadar
üzülemez...

Konunuzu okurken ben bile buradan bunaldım.Oncelikle onlarla konuşun, sizinle empati kurmalarını sağlayacak şekilde konuşun.Sonra da kpss ye çalışın.Gerci ortaöğretim kpss çift sayılı yıllarda oluyordu dimi bu yıl girersiniz.Kazanirsaniz özgürlüğünüzü ilan edersiniz artık.Aile bile olsa paran varsa insan yerine koyuyor

Merhaba
Söze nerden başlayacağımı bilmiyorum ama o kadar sıkıntılı günler geçiriyorum ki bilenler bilir boşanma aşamasındayım ve ilk duruşmam ekimde.Çok kötü şeyler yaşadım ve travması hala devam ediyor psikolojik tedavi görüyorum ve ilaçlarımı aksatmadan kullanıyorum evet iyi geliyor bana.Ama sorun şu Kİ Ailem bana çok baskı yapıyor evet bu süreçte arkamdalar ama bir yere çıkmamı zaman geçirmemi istemiyorlar.Bazen tek başıma yürümek istiyorum buna bile izin vermiyorlar.Bugün tek başıma çıktığım için hepsi bana saldırdı yoruldum artık.Uzaklara gitmek istiyorum hür ve özgür olmak istiyorum.zaten bir koca belasından kurtuldum zor şeyler yaşadım ama evde bu süreci nasıl geçireceğim sıkıldım artık istesemde istemesede evde kötü şeyler düşünüyorum.Oysa ki bu süreçte çıkıp sosyalleşmem gezmem gerekiyor ama maalesef olmuyor napıcağımı hiç bilmiyorum bazen beni hiç anlamıyorlar.Bana yardımcı olun kızlar napabilirim bu konuda
Ailenle konus 16 lık kız degılsın ıstedıgını yspmakta ozgursun dısarı cıkıp yurumekte ne var sana karısamazlar

Kendi isteğinizle mi evlenmiştiniz 19 yaşında?

Yürüyüş bahanesiyle çıkıp biriyle görüşeceğinizi filan mı düşünüyorlar acaba

İnanın bende bilmiyorum sadece istemiyorlar annem çıkacaksan benimle çık diyor

Saçma bir şekilde artık ayrıldın yalnız çıkman doğru olmaz dul vs muhabbetlerindendir.
Eğer eski eşinizin şiddet, saldırı gibi eğilimleri yoksa bu konudaki direktiflerini uygun bir şekilde öteleyin.
Kendinize iyi bir hayat kurmak için çabalayın.

İnanın bende bilmiyorum sadece istemiyorlar annem çıkacaksan benimle çık diyor
İlaçlarımı kullanıyorum, tedavi oluyorum agır travma geçirdim geçiriyorum falan demişsin. Bence ailen yalnız kalırsan kendine zarar vereceğinden ya da karşı tarafta bir istemli/istemsiz iletişime geçip kötü olacağından seni korumak amaçlı yapıyor

Back
X