Aile Engeli.

PsikopatPsikolog

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
451
1
26
İstanbul
Çok seviyorsunuz, birliktesiniz. Birbirinizi gerçekten istediğinize dair hiçbir soru işareti yok kafanızda. Ama ilerde karşınıza aile; özellikle baba tarafından büyük bir engel çıkacağını biliyorsunuz. Bu durumda ne yaparsınız? Sizin görücü usulü evlenmeniz gerektiğini düşünen, ve sizi o şekilde evlendireceğini söyleyen ailenize bu durumu nasıl açarsınız? Karşı çıktıkları vakit neler yaparsınız?

bu işlerin nasip kısmet olduğunu herkes bilir.
baban da sevgilin senin için iyiyse onu tanıyıp sevecektir.
çok büyük engel yoksa sorun da büyük olmaz.
bu durumlarda anneler en büyük yardımcılar oluyor.

benim babamda çok katı bu konularda.ama en azından inadını kırmaya çalışıyorm belki zamanla anlayış gösterir hiçbişey belli olmaz..

eğer sevdiğim adamda benim göremediğim yanlış bir şeyleri farkedip bunu bana mantıklı bir şekilde sunarlarsa onları dinlerim ama sırf gelenek yada sırf bizim dediğimiz olsun diye görücü usulü evlendirmeye çalışırlarsa hiç arkama bakmadan giderim sevdiğime.hani derler ya herkes gider ailen kalır aileni karşına alma diye aile de kalmıyor canlarım neler duyuyoruz çevremizde.en önemlisi kendini geliştirip herkes gittiğinde bile dimdik ayakta kalabilmek.

bu işlerin nasip kısmet olduğunu herkes bilir.
baban da sevgilin senin için iyiyse onu tanıyıp sevecektir.
çok büyük engel yoksa sorun da büyük olmaz.
bu durumlarda anneler en büyük yardımcılar oluyor.
Evet, bu işler kesinlikle nasip kısmet işi; ama benim babam herşeyi işine geldiği gibi yorumlayan biri olduğu için sırf ben kendim istiyorum diye bile karşı çıkmak isteyebilir.
Babam ne yazık ki maddiyata önem veren biri. Onun durumu babama göre baya düşük kalıyor. Öncelikle bunu sıkıntı edecektir, daha sonra da onun lise mezunu oluşunu...
Annemi dinleyeceğini pek sanmıyorum. Çünkü babam dediğim dediktir. .

O kadar katı mı ailen bu konuda
Bu inadı kırmaya çalışabilirsin
O kadar katı babam ne yazık ki. Bu inadı nasıl kırabileceğimi hiç bilmiyorum...

benim babamda çok katı bu konularda.ama en azından inadını kırmaya çalışıyorm belki zamanla anlayış gösterir hiçbişey belli olmaz..
Yarının ne getireceği belli olmaz dediğin gibi, belki babam ikimizi de şaşırtır. Yani öyle umuyoruz. :)

Yanlış; ama kine göre neye göre yanlış. İşte bu da tartışılır. Babamın yanlışları benim doğrularım olabilir, çünkü babamla çok farklıyız. Önceliklerimiz farklı. Babam aşırı gelenekci, kalkıp ona şunu seviyorum, evlenmek istiyorum desem inat olsun diye bile hayır diyebilir... Dediğin doğru, bazen aileyi karşımıza almak zorunda kalabiliriz ama yine de kavga gürültüyle evlenmektense gelinlikle çıkmak isterdim evimden...

benim bahsettiğim yanlış olan şeyler kişiye göre değişen değil, genel geçer yanlışlardır.elbetteki herkes evinden gelinlikle çıkmak ister,kavgaya gürültüye de gerek yok zaten.ağırlığımı koyarım isteyen yanımda olur istemeyen olmaz.

Benim ailem böyle konularda karşı çıkmış olsaydı ben önce sevgilime söylerdim. O da ailesini bi şekilde ayarlar ve daha önce hiç tanışmamış gibi, görücü usulü gibi istemeye gelirlerdi. Yani sevgilin ve sen hiç tanışmıyormuş gibi yapıp küçük bir oyun oynayabilirsiniz.

Bunu ben de düşündüm, ama kriter olarak babamın istemeyeceği biriyle evlenmek istediğim için; görücü usulü gelseler de babam hayır diyecektir... ah baba ah!.

Valla bu çok hoş bir fikir

Şuan o anlattığın durumdayım 1 senedir ailemi ikna etmek için uğraşıyorum sonuç mu hala aynı tükendim artık umarım sen öyle olmazsın. Ama ailenin takılacağı ne olabilir ?

Şuan o anlattığın durumdayım 1 senedir ailemi ikna etmek için uğraşıyorum sonuç mu hala aynı tükendim artık umarım sen öyle olmazsın. Ama ailenin takılacağı ne olabilir ?

Umarım en kısa zamanda ailen razı olur da, kavuşursun sevdiğine ya çok or bi durum; bir yanda ailen diğer yanda sevdiğin...
-Sevdiğim insan lise mezunu, ben üniversite okuyorum. Öyle sanıyorum ki en çok büyüteceği şey bu olacak. Öte yandan, sevdiğim insanın maddi durumu babamınkine göre biraz düşük...

Evet ikisi arasında kalmak kadar kötü bir durum yok. Umarım karşı çıkmazlar ya belki lise mezunu olabilir belki gelir seviyesi düşük olabilir ama karakteri çok iyiyse mutluysanız bunları aşabilirsiniz. Bazen aileler doğru karar veremiyorlar açıkcası. Benim arkadaşım tamda senin durumundaydı ailesi çok karşı çıktı ama vazgeçmedi kendileri gidip nikahlarını kıydılar eşyalarını alıp güzelde bir düğün yaptılar şimdi 6 yaşında bir kızları var o kadar çok mutlular ki halbuki mutlu olamayacağını iddaa ediyorlardı. Ölçün tartın tanıyın ozaman karar verin yaa.... Dediğim gibi umarım bir an önce sevdiğine kavuşabilirsin canım.

Eğer mantıklı bi açıklaması varsa ailemin bende düşünürüm fakat sırf istemediğim biriylede evlendirilmek için sevdiğimden vazgeçmezdim sonuna kadar arkasında dururdum.

Ah ne güzel ya, maşAllah onlara. Ve darısı başımıza...* Güzel dileklerin için çok sağol canım benim. İnşAllah günün birinde istediğimiz olunca kavuştuğumuza dair bir başlık da açabilirim...

Eğer mantıklı bi açıklaması varsa ailemin bende düşünürüm fakat sırf istemediğim biriylede evlendirilmek için sevdiğimden vazgeçmezdim sonuna kadar arkasında dururdum.
Sırf babamın şımarıklığı yüzünden yaşıyorum bu stresi... Yoksa sevdiğim adam gerçekten çok düzgün bir karaktere sahip; annem de çok seviyor onu üstelik. .

-Güncel-

Durumu annemle paylaştım. Annem sevdiğim insanı çok seviyor, sevindi; ama babamın ilerde karşı çıkacak olması kafasını karıştırdı. Bu yüzden biraz tedirgin oldu, olmasını istiyor; ama engellerden korkuyor. Ah ah..

hayata dair yanlışlarını , doğrularını oturtabildiysen, babanın da tavrını şımarıklık olarak nitelendiriyorsan, asla bırakma sevdiğini..

Demişsin ya babam maddiyata önem veren biri ve onun lise mezunu oluşu problem olabilir diye..
Herşeyden önce sen düşün..
Bu adam sana istediğin hayatı sunabilir mi? Evlendiğine pişman olacak mısın ilerde?
Doğru bi adım atıp atmadığına karar ver canım öncelikle ve sonra ailene karşı güzel bi dille savun onu.

Unutma ki babanda senin iyi şartlarda yaşamanı istediğinden önem veriyor onlara..
Sen kendinden eminsen, Allah'ta yazdıysa ailenin eli bağlanır, dili tutulur zaten..

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah canım.

Bunları ben de düşündüm canım, ama insan çok sevince bunlar aşılır gibi geliyor. Bana değer verdiğini, mutluluğumu istediğini biliyorum bu adamın. bundan şüphem olmadığı için gerçekten çok istiyorum kavuşmayı. Bilsem ki rahat davranıyor, umursamıyor, rahatını bozmuyor; ben de hak verebilirdim babama..

İyi dileklerin için çok teşekkür ederim canımm. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…