Aile evinde üniversite okumak ?

saymyname

Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2015
59
19
8
26
Merhaba.
Antalya'da yaşıyorum. Üniversitede ailemle oturmak istemiyorum. Nedeni gezmek tozmak falan değil merak etmeyin. Kendi ayaklarımın üstünde durabilmeyi öğrenmek için. Annem şu zamana kadar 1 kere bile bana yemek yaptırmadı mesela, temizlik yaparken ben yardım edeyim diye gidiyorum yanına.
Aile bağlarımız kuvvetli, yani nasıl anlatsam fazla bağlıyız ve bu bağ bazen yorabiliyor.
İlla farklı bir şehir olsun demiyorum ama farklı bir ev bile olur, bir ev arkadaşı ile yaşayıp hayatı öğrenmek.
Aileme bunu söylediğimde olmaz sen bizim yanımızda okuyacaksın diyorlar.
Ne yapmalıyım ikna edebilmek için ?

Bence üniversiteyi yaşadığın şehirde oku, hem ailen de ev kiran masrafların için çok zorlanmamış olur.
İlerde işe girip para kazanınca belki başka şehirde iş bulup kendi paranla yaşarsın.
Yani ayaklarının üstünde durmak, kendi paranı kazanıp hayatını devam ettirebilmek demek karıştırma ikisini.

ben ailemin yanında okudum üniversiteyi

ama rahat bir ailem vardı

arkadaşımda da kaldım gece 11 de de geldi,m
yani yurttan daha ferahtı ortam

yemek de yapmadım temizlik de

sonra 25 yaşımdan beri ayrı şehirdeyim

özel sektörde çalışmaya geldim atanmadım vs de

her türlü işi de öğrendim

iş başa düşünce yapılır

bu aşamada gereksiz masraf olabilir ailen yönünden sana ayrı ev açmak maddi boyutunu da değerlendir

Kendi ayaklarının üzerinde durmak aile parasıyla bi evde oturmakla olmuyor. Evin içinde de sorumluluk alabilirsin. Kendiliğinden yemek yapabilir temizlik yapabilirsin hayatı öğrenmek dediğin buysa.
Yani ayrı eve çıkmak için duyduğum en saçma sebep aile parasıyla kendi evinde yemek temizlik yaparak hayatı öğrenmek. : D
Ki öğrenci evinde evi bok götüren, saçmasapan günlük hazır ve basit şekilde yemek yiyen dünya kadar öğrenci var. Kısaca hayatı öğrenmekle istediğin şeyin uzaktan yakından alakası yok. Sen kendi evinde sorumluluklar alarak çok daha iyi bi şekilde hayatı öğrenilirsin. Mesela bazı faturaları üstlen. Belli günlerde yemeği temizliği üstlen. Görürsün hayatı. : D

Son düzenleme:
Yemek yapmak icin ayri sehirde okumak nasil bir mantik? Hayat ayri evde ogrenilmiyor bana kalirsa.

Bu sene 23 yasinda universiteye basliyorum insaallah. Okul taksitlerimi cikarmak icin part timea donecegim is yerimde. Hem calisip hem okuyacagim ailemin yaninda kalarak.Tavsiye ederim bi deneyin guzel ogreniliyor hayatin ne demek oldugu.

Merhaba.
Antalya'da yaşıyorum. Üniversitede ailemle oturmak istemiyorum. Nedeni gezmek tozmak falan değil merak etmeyin. Kendi ayaklarımın üstünde durabilmeyi öğrenmek için. Annem şu zamana kadar 1 kere bile bana yemek yaptırmadı mesela, temizlik yaparken ben yardım edeyim diye gidiyorum yanına.
Aile bağlarımız kuvvetli, yani nasıl anlatsam fazla bağlıyız ve bu bağ bazen yorabiliyor.
İlla farklı bir şehir olsun demiyorum ama farklı bir ev bile olur, bir ev arkadaşı ile yaşayıp hayatı öğrenmek.

Hepimiz o yollardan geçtik, yemeyiz güzelcim kendi ayaklarım üzerinde durmak istiyorum ayaklarını.
Kendi ayaklarının üzerinde durmak baba parasıyla başka şehirde okul okumakla olmaz.

Nerede okuduğun önemli değil, ayakların üstünde durmayı çok istiyorsan bir işe girer okulla birlikte yürütürsün o zaman görürsün nasıl duruluyormuş ayakta, hanya neresiymiş konya neresiymiş.

Kira paranı, okul paranı, yemek paranı ailen verince kendi ayaklarının üstünde durmuş olmuyorsun yalnız. Sadece sorumlulukların çoğalıyor ve inan ki hem dersler hem başka sorumluluklar hiç güzel bi karma değil:110: iyi düşün yani. Yemeğin yapılacak, temizliğin yapılacak sen sadece ders çalışacaksın. Diğer türlü hem ev hanımı hem öğrenci olacaksın.

Universiteyi yarida birakmis bir insanim maddi destegim olmadigi icin kendi basimin caresine kendim bakmaya calistim ailemden destek olan yoktu universiteye baslarkende yeterli miktarda borcum vardi ve okula harcimi para yetistiremedigim icin onu dahi arkadasimdan borc alip yatirmistim. Ailemle ayni sehirde olmama ragmen. Bence bunu bahane etmeyin icinizde bunlari ogrenme istegi varsa zaten kendiniz her turlu ogrenip yaparsiniz. Hala icimde uktedir. Allah nasip eder insallahta esimde izin verirse kizim biraz daha buyusun bizde kendi borclarimizi bitirebilirsek ben tekrardan universiteye yazilmayi dusunuyorum... yani ailenizle ayni sehirde olmayi bir firsata donusturun hatta parttime ise girip calisin hem paranizi kazanin ve okuyun

Uzak bir yrde okumanı kesinlikle önermem . 1 sene dışarda okudum ailemin yanına geçiş yaptım .. şimdi 3. sınıfa geçtim ailemin yanında okuyorum . Bana verdikleri harçlğın dışına çıkmam . Paramı idareli kullanıyorum .

Vize ve final döneminde arkadaşlarım evlerde yurtlarda rezil olurken benden tek bişey yapmamı bile beklemeyen bi ailem var . Vizeden gelip direkt uyuyorum rahatım . uyandığımda yemeğim hazır . Canım annecim ellerinden öpesim geldi ....

Bu bnce büyük bir şans ..

Ha yemek yapmak ütü yapmak derken şahsi işlerimi zaten senelerdir kendim hallediyorum Buna ek olarak ;
Sınav dönemleri dışında eve gelince anneme tek bir iş dahi yaptırmam Mutfakta vakit geçiririm . Kahvaltı hazırlarım , akşam yemeği babamın ütüleri vs . haftasonu evin her yerini dip köşe temizler üstüne bi güzel dinlenir akşam yemeğine vs çıkarız ...

Hayat ailemden uzakta 5 senemi harcayacak kadar uzun değil . temizliği bulaşıgı anneme yardım ederek öğreniorum :) Elin kızının kirli bıraktığı banyoyu temizlemekten uzak olduğum için şükrediyorum . Herkesin temizlik anlayışı farklı bunu ancak dışarda okuyan bilir .

Merhaba.

Yani bir odtü itü boğaziçi kazansan yok otur antalyayı mı yaz diyecekler :) çalış kazan iyi bir yer git kesinlikle.

in vino veritas in vino veritas cok haklı.
Ailene söyle yemek, ütü, temizlik vs bu isler ben de, karismak yok sorumluluk almak istiyorum diye itiraz etmeyeceklerine eminim ;) ayrica part time is de bulursun böylece ayri bir evde yaşamamanın getirdiği tum sorumluluğu alip kendi ayaklarinin üstünde(!) durursun ;)

Ben ailemin yanında okudum igrencti psikolojm bozuldu resmen akşam dışarı cikamazsin ark. Sınırlı olur kendini gelistiremezsin yni mhic iyi değil öf hatta bi kere arklarla pikniğe gitmiştik döndüğümde babam hesap sordu bütün gün nerdeydin diye aman nefret ettim Üniv yıllarından herkes mis gibi gezerken :KK42:

Onlara artık küçük bir çocuk olmadığını söylemen yeterli.

Bu arada ayrı eve babanın parasıyla mı çıkacaksın kendi paranla mı bak bu da önemli ? Bütün masraflar babadan bulaşık benden bana mantıklı gelmiyor yanlış anlama.Eğer çalışmayı düşünüyorsan şimdiden çok iyi derim devam et başka şehre git biraz da hayatı öğren.

Benim lisede şehir dışından gelen bir sürü arkadaşım vardı.Bildiğim bir şey varsa hepsi hayat konusunda benden daha deneyimli,daha sosyal tipler.

Ha kişinin ailesi biraz rahat olur anlarım ama benim ailem değil anladığım kadarıyla seninkiler de değil.Ben akşam saat 8'de merhaba diyemem mesela nerde kaldınlar başlar.Çalışmak istesem 50 tane soru sorarlar kızım boşver derler.Ne erkek arkadaş edinebilirim rahat rahat gezip tozabilirim,ne de bir gece arkadaşlarımda kalabilirim mesela.İçkili mekanlara giremem mesela biri görürse korkusu basar beni.

Olmuyor işte bazı şeyler.Ha sırf bunlar içinde bütün zorlukları bir kenara atmak da mantıklı değil tabi.Aileye bağımlısın sen de benim gibi iyisini kötüsünü düşün.Şehir dışında özellikle İstanbul gibi çok büyük şehirlerde okumak çok zor maddi durumu ortalama ve altı olan bir aile için bu kadarını söyleyeyim çok istememe rağmen bazen ben bile korkuyorum.

Ben ailemin yanında okudum igrencti psikolojm bozuldu resmen akşam dışarı cikamazsin ark. Sınırlı olur kendini gelistiremezsin yni mhic iyi değil öf hatta bi kere arklarla pikniğe gitmiştik döndüğümde babam hesap sordu bütün gün nerdeydin diye aman nefret ettim Üniv yıllarından herkes mis gibi gezerken :KK42:
Valla geç saate kadar arkadaşlarla gezmekle kendini geliştireni görmedim. Senin var mi tanidigin?

Bence başka şehirde oku
Üniversite farklı bir tecrübe başka şehirde okumak yalnız yaşamak kuralsız olmak vs.

Ayaklarının üstünde durmak bu değildir ne zaman işini alırsın o zaman kendi ayaklarının üstünde durur ve evinde oturursun,annene söyle ben öğrenmek istiyorum bırak vs de gir mutfağa yap yemeğini ,odanı kendin temizle et zor değil.

[QUOTEetrafında ma1607, post: 47265235, member: 723632"]artik internet olan heryerde insanlar sosyal, cafeler tek kelime konuşmadan saatlerini sosyal medyaya ayiran topluluklarla dolu
Evde ya da disarda fark yok[/QUOTE]
Senin etrafin öyleyse bilemicem üniversitede öyle olmuyor bilmiyorum okudun mu ama

Back
X