Aile evinde üniversite okumak ?

artik internet olan heryerde insanlar sosyal, cafeler tek kelime konuşmadan saatlerini sosyal medyaya ayiran topluluklarla dolu
Evde ya da disarda fark yok

Sosyal medyada saatlerce takılmak sosyallesmek mi oluyor.
Gencecik kız niye arkadaşları ile gezip tozmasın da arkadaşları ile otursun?

Maddiyati onlar sagladiktan sonra bu kendi ayaklarin uzerinde durmak olmaz ki. Olay yemek, temizlik degil, tamamen kendine yetebilmek.

bu arada ailem ile okudum da yaz tatilinde sekreterlik bile yaptım

tuvalet de yıkadım yemek de yaptım

ailemin maddi durumu da iyiydi hem de

kimse de ne işin var demedi

gece 9-10 da eve gittim zayıfladım vs vs

ben kendimi yerden yere vurdum hayatı öğreneceğim diye kimse de karışmadı ama onların parası ile başka şehirde de okusam bu kadar hayat deneyimi edinemeyebilirdim kısaca iş sizde biter

Ailemden 9 saat uzaklikta okudum ve ayrı yurtta kaldim o yüzden ders çalışma konusunda falan rahattim ama devlet yurdunda kalan arkadaşlarım çok zorlandı. Ayrı evde kalanlarda genelde ev arkadaşlarıyla sorun yaşadı. Sen bilirsin ama aile yanı candir. Bak çalışıyorum ailemden 2 saatlik mesafedeyim olabildiğince yakına gelmeye çalışıyorum.

Valla geç saate kadar arkadaşlarla gezmekle kendini geliştireni görmedim. Senin var mi tanidigin?

Sosyalleşmek çok önemli. 20 yaşında bir insanın canı istediğinde arkadaşına gidememesi öZgüven kırıcı bir şey. Akşam kütüphanede grup projesi yapıcaz de bakalım. Türk babası yemiyor. Gerçek olsa da yemiyor. İnanmıyor. Hesap soruyor.

Hayat yemek yapmayı, evi temizlemeyi öğrenmekle bitseydi ohoo ooo...

Hem çalışıp, hem evinin tüm masrafını karşılayıp hem de oku. Hayatı anca böyle öğrenirsin. Ailenden tek kuruş almadan yaşayabilir misin, bana bundan haber ver...

Valla keşke bana da bu imkanlar sunulsaydı da üni okusaydım. Bazen rahat batıyor sanırım gençlere. 18 yaşında iş hayatına atıldım. Ailevi nedenlerden dolayı çalışmak zorundaydım, sabah 8 akşam 7 yıllarca bir fiil çalıştım. Kendi paramı kazandım, kendi paramı yedim. İşte bu yüzden kendi ayaklarımın üstünde durdum diyebilirim...

Merhaba.
Antalya'da yaşıyorum. Üniversitede ailemle oturmak istemiyorum. Nedeni gezmek tozmak falan değil merak etmeyin. Kendi ayaklarımın üstünde durabilmeyi öğrenmek için. Annem şu zamana kadar 1 kere bile bana yemek yaptırmadı mesela, temizlik yaparken ben yardım edeyim diye gidiyorum yanına.
Aile bağlarımız kuvvetli, yani nasıl anlatsam fazla bağlıyız ve bu bağ bazen yorabiliyor.
İlla farklı bir şehir olsun demiyorum ama farklı bir ev bile olur, bir ev arkadaşı ile yaşayıp hayatı öğrenmek.
Aileme bunu söylediğimde olmaz sen bizim yanımızda okuyacaksın diyorlar.
Ne yapmalıyım ikna edebilmek için ?
Ailemin yaninda okudum universiteyi.. Sagolsunlar zaten kisitlayici olmadilar hic bi zaman.. Cok rahattim sukurler olsun..
Evet yemek vs pek girmez bilmezdim ama 1 sene baska bi sehirde yasadim okul bitince, hic de zorlanmadim Allah'in izniyle.. Yemegi de ogrendim, parayi idare etmeyi de.. Max 2 ay.. Iyi bi bolum de varsa bulunduğun sehirde, ailenden ayri kalma derim..

Çok istiyorsan kazan çok güzel bir üniversite git. Geleceğime mani olamazsiniz dersin en azından.

Ben ayrı okudum güzel bir şehirde. İyi ki de ayrı okumuşum özgüvenim arttı kendi başımın çaresine bakmayı öğrendim. Ailem de maddi yönden çok destek oldular sağolsunlar. Hem ünivetsite farklı bir ortam aile ne kadar rahat olursa olsun sosyalleşirken sürekli bir tetikte olma saate bakma eve geç gitmeyeyim tedirginliği oluyor. Bazen sabaha kadar deli gibi gezmek tozmak istiyorsun arkadaşlarınla ailene onu mu anlatcan. Bence git başka şehre.

aynı şehirde okudum, hiç pişman değilim. kendi başına yaşayan arkadaşlarımdan daha rahattım belki de. gereksiz maddi yüke sokmuş olursun aileni. kendi ayakları üzerinde durma olayı iş başa düşünce zaten öğrenilen bir şey. yüksek lisans önce şehir dışında sonra yurt dışında yaptım. ardından başka şehirde çalışmaya başladım. sonra da evlendim. her türlü yaşam tarzını deneyimlemiş biri olarak lisansı ailemin yanında okuduğum için asla pişman olmadım.

Hayatı ogrenmek cok klişe ve dramatize edilmis bi cümle ailenize de böyle soyluyosaniz izin vermemelerine sasirmamak lazim.

Merhaba.
Antalya'da yaşıyorum. Üniversitede ailemle oturmak istemiyorum. Nedeni gezmek tozmak falan değil merak etmeyin. Kendi ayaklarımın üstünde durabilmeyi öğrenmek için. Annem şu zamana kadar 1 kere bile bana yemek yaptırmadı mesela, temizlik yaparken ben yardım edeyim diye gidiyorum yanına.
Aile bağlarımız kuvvetli, yani nasıl anlatsam fazla bağlıyız ve bu bağ bazen yorabiliyor.
İlla farklı bir şehir olsun demiyorum ama farklı bir ev bile olur, bir ev arkadaşı ile yaşayıp hayatı öğrenmek.

Bir tek İstanbul da Ankara da okuyacaksan git derim onun dışında akıllı bir insan tariften bakarak yemek de yapar temizlikte yapar bunları öğrenirsin sen sorumluluk bilincine sahip ol yeter ki. Ben İstanbul'da okudum ailemin yanında başka şehirde yaşasaydım kesinlikle iyi okullarda okumak için giderdim gidersem sadece.

Merhaba.
Ben de üniv için ayrı eve çıkmıştım. Elektrik, su, telefon, araba, yakıt, ev ... Hepsini babam ödüyordu, yemeği de annemlere giderdim haftada bir. Öyle geçerdi . Onun dışında ben hergün manyak gibi temizlik yapmaya başlamıştım. Anne evinde temizlik pek yapmazdım senin gibi. Zorla yemek yapmayı öğrenmiştim lisede kitaplara bakarak . O kadar. Kendi ayak üstünde durmak olmuyor, aksine daha fazla masraf oluyor aileye. Okulda başarı için işe gitmek imkansız. Bir öğrencinin kazandığı parayla ev geçindirmek de çoook zor. Üstüne üstlük ev arkadaşı illet birşey. Maddi açıdan ailen destek olacaksa diret ve git evden ama aksi durumda çok zorlanırsın.

Üniversiteyi ailemin yanında okudum, yine olsa yine aynısını yapardım. Öyle kendi ayaklarının üzerinden durmak üniversitede yapılabilecek bir şey değil.

Back
X