Merhabalar, ailemle yaşayan bir yetişkinim ve maalesef kardeşimle yaşadığım günlük meseleleri çözemediğim ve kimseye anlatamadığım için sıkışmış hissediyorum. Kendisi üniversiteden yeni mezun oldu. Maalesef maddi imkanlarımız kendimize ayrı bir yol çizmemize olanak sağlamıyor ve hep birlikte yaşıyoruz. Anne ve babam yoğun çalışıyor, evde oldukları zaman çok kısıtlı ve zaten yaşları gereği çok bir şey yapamıyorlar. Evin işini kardeşimle benim yapmamız gerekiyor ama bunu asla kabul etmiyor. Canı istediğinde her işi çok güzel yapabilen bir kız. Benim de çok yoğun çalışıp onun evde olduğu zamanlar oldu ve o zaman da yapmadı. Mesela sabah uyandığımızda kahvaltı yapacak çatal bulamıyoruz. Bulaşık günlerdir kaldırılmamış. annem de ben de işe git gel yapabilmişiz sadece hiç dokunamamışız günlerce bulaşık kalmış. Mutfağı topluyorum mesela geliyo yemek yiyo ve yediğini tezagaha bırakıp gidiyor. Onu bıraktığı plastikler yüzünden tezgahın silikonu küflenmiş mesela. ben bunu söylediğimde de kendin yapsaydın sen kendine bak, termosunu yıkamamışsın gibi cevaplar veriyor. Mesela diyorum ki ben evi süpüreyim sen de sil ya da tam tersi. Hangisini yapacaksın? Seçiyor birini ama yapmıyor. Anlık geçiştirmek için tamam diyor. Artık onu da demiyor ve senin istediğini yapmayacağım diyor. Sanki kalk benim odamı temizle, benim bulaşığımı kaldır demişim gibi. Salon mutfak banyo bunlar ortak yerler değil. midir? Herkesin sorumluluk alması gerekmez mi? Ne zaman yapacaksın. diye sorduğumda sen de üç hafta önce şunu yapmamıştın diye karşılık veriyor. Ve ben cinnet geçiriyorum kavga çıkıyor. Ben gerçekten kafayı yiyeceğim. Sen söyle nasıl yapalım diye o karar versin diye uğraştığımda bile olmuyor. Sonra ben anne babamın gözünde kavga çıkaran oluyorum ve çok bunaldım. Çıkmazdayım. Kardeşiyle böyle sorunlar yaşayan kimse oldu mu çözebildi mi acaba?