Aile evindeki sorumsuzluklar

essoo

Nirvana
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
6
Puanlar
611
Yer
İstanbul
Merhabalar, ailemle yaşayan bir yetişkinim ve maalesef kardeşimle yaşadığım günlük meseleleri çözemediğim ve kimseye anlatamadığım için sıkışmış hissediyorum. Kendisi üniversiteden yeni mezun oldu. Maalesef maddi imkanlarımız kendimize ayrı bir yol çizmemize olanak sağlamıyor ve hep birlikte yaşıyoruz. Anne ve babam yoğun çalışıyor, evde oldukları zaman çok kısıtlı ve zaten yaşları gereği çok bir şey yapamıyorlar. Evin işini kardeşimle benim yapmamız gerekiyor ama bunu asla kabul etmiyor. Canı istediğinde her işi çok güzel yapabilen bir kız. Benim de çok yoğun çalışıp onun evde olduğu zamanlar oldu ve o zaman da yapmadı. Mesela sabah uyandığımızda kahvaltı yapacak çatal bulamıyoruz. Bulaşık günlerdir kaldırılmamış. annem de ben de işe git gel yapabilmişiz sadece hiç dokunamamışız günlerce bulaşık kalmış. Mutfağı topluyorum mesela geliyo yemek yiyo ve yediğini tezagaha bırakıp gidiyor. Onu bıraktığı plastikler yüzünden tezgahın silikonu küflenmiş mesela. ben bunu söylediğimde de kendin yapsaydın sen kendine bak, termosunu yıkamamışsın gibi cevaplar veriyor. Mesela diyorum ki ben evi süpüreyim sen de sil ya da tam tersi. Hangisini yapacaksın? Seçiyor birini ama yapmıyor. Anlık geçiştirmek için tamam diyor. Artık onu da demiyor ve senin istediğini yapmayacağım diyor. Sanki kalk benim odamı temizle, benim bulaşığımı kaldır demişim gibi. Salon mutfak banyo bunlar ortak yerler değil. midir? Herkesin sorumluluk alması gerekmez mi? Ne zaman yapacaksın. diye sorduğumda sen de üç hafta önce şunu yapmamıştın diye karşılık veriyor. Ve ben cinnet geçiriyorum kavga çıkıyor. Ben gerçekten kafayı yiyeceğim. Sen söyle nasıl yapalım diye o karar versin diye uğraştığımda bile olmuyor. Sonra ben anne babamın gözünde kavga çıkaran oluyorum ve çok bunaldım. Çıkmazdayım. Kardeşiyle böyle sorunlar yaşayan kimse oldu mu çözebildi mi acaba?

Günün sonunda birilerinin yapacağı rahatlığı var üstünde . Ayrıca bu sıcaklarda günlerce bulaşık kokmuyor mu ya küflenmiş tezgahta yemek yapmak bilemedim .

Anneniz görmüyor mu bu durumu nie söylemiyor herkes çalışıyor sende bugün bunu yap die mesela , gecikmiş temizlik eğitimini vermek sizin işiniz değil bu saatten sonra . Çalışan birsürü kadın var herkes mutfağında küf ve birikmiş bulaşık olmuyor anneniz de kardeşiniz de esso yapara alışmış Yoksa bi anne çocuğunun bu bosvermisliğinin altında tembellik değilse psikolojik bi sorun olduğunu falan düşünmeli , kalkıp da evin düzeni için kardeşine (eğer söylediğiniz gibi iyimser yaklaştığınız halde ) sizi kavgacılıkla suçluyorsa o hala annenızın minik prensesi olmalı

Annem bir kısmını gücü yettiğince yapıyor bir ara. Ben dediğiniz gibi yapa yapa ev iyice zıvanadan çıktı. Ev pis ve dağınık kalıyor ben bu yola girdiğimde. Sonra evin içinde herkes söyleniyor. Çoğu zaman kendime yemek yapacak yer bile bulamıyorum. Odası tadilata girip bittiğinde evin içinden eşylarını odasına yerleştirmesi üç hafta sürdüğü için koltukta bile oturamadım.

Günün sonunda birilerinin yapacağı rahatlığı var üstünde . Ayrıca bu sıcaklarda günlerce bulaşık kokmuyor mu ya küflenmiş tezgahta yemek yapmak bilemedim .

Anneniz görmüyor mu bu durumu nie söylemiyor herkes çalışıyor sende bugün bunu yap die mesela , gecikmiş temizlik eğitimini vermek sizin işiniz değil bu saatten sonra . Çalışan birsürü kadın var herkes mutfağında küf ve birikmiş bulaşık olmuyor anneniz de kardeşiniz de esso yapara alışmış Yoksa bi anne çocuğunun bu bosvermisliğinin altında tembellik değilse psikolojik bi sorun olduğunu falan düşünmeli , kalkıp da evin düzeni için kardeşine (eğer söylediğiniz gibi iyimser yaklaştığınız halde ) sizi kavgacılıkla suçluyorsa o hala annenızın minik prensesi olmalı
yanlış alıntılamışım düzeltiyorum. Annem onunla benim duymadığım şekilde konuştuğunu ama onun yapmadığını söylüyor. Zaten tam da bu yüzden annemle çok sert kavgalar ediyorum. Ve bunları kardeşim duyuyor ve annem hiçbir zaman ona ablan haklı demiyor. Ve bence kardeşim de tam bu yüzden beni ciddiye almıyor.

Annem bir kısmını gücü yettiğince yapıyor bir ara. Ben dediğiniz gibi yapa yapa ev iyice zıvanadan çıktı. Ev pis ve dağınık kalıyor ben bu yola girdiğimde. Sonra evin içinde herkes söyleniyor. Çoğu zaman kendime yemek yapacak yer bile bulamıyorum. Odası tadilata girip bittiğinde evin içinden eşylarını odasına yerleştirmesi üç hafta sürdüğü için koltukta bile oturamadım.
madem tek yaşamaya maddi gücünüz yetmiyorsa o zaman bir ev arkadaşı bakıp yollarınızı ayıracaksınız işten gelip psikolojik yorgunluk üstlenmektense arkanızı dönüp gitmek daha iyidir .

hata annenizde, siz o evin annesi değilsiniz. Annenizin kardeşinizle konuşup bir düzen oluşturması lazım.
Bir şekilde belli saatlerde anneniz evde sonuçta.
Ben olsam bende kendi yediğimi yıkar kenara geçerim
Annem asla kendisinin bir konuda hatalı olduğunu kabul etmeyen bir tip :)))) İnanın yapıyorum kendi yediğimi yıkıyorum çıkıyorum ya da sadece duşta kendi şampuan rafımı düzenliyorum ama ev bir yaşam alanı olduğu içn mesela saçımı yapacağım ve banyo tezgahını kullanmam lazım ama darmadağınık. Önce orayı toplayıp temizlemem ve öyle işimi görmem gerikiyor ve bu beni çok yoruyor ve bunu anlatamıyorum kimseye anlamıyorlar

Bence de evde genel bir düzen nizam sıkıntısı var. Yemek yapacak yer bulamamak ne demek. Sadece kardeşinizle ilgili durmuyor bu durum. Hepimiz çalışıyoruz ben debazı günler mutfağı tertemiz yapmıyorum ertesi gün yapıyorum. ama bulaşıklar makinaya düzenli konur yıkanan çıkar yerleşir. Evde yaşayan anne baba çocuk kimse herkesin ortak görevidir bu herkesin bulaşığı çıkıyor sonuçtabüyük ihtimal dağ gibi bulaşığın altına da gitmek istemiyor kız. Herkesetrafı tertipli tutacak o zaman temizlik de kolay olur. Sorunu sadece kardeşinizde aramayın derim anne baba çalışıyabiliyorsa yaşam alanını da toparlayabiltabilir. Tabi ki kız kardeşiniz de sorumluluk düşer.

Bunu anneniz yada babaniz çözmeli onlar konuşmalı ve bir düzen kurulmalı

Bu yüzü anneniz veriyor,arkadaş bulup ortak eve çıkın,bırakın ne halleri varsa görsünler.İster sabaha kadar temizlik yapın ister yan gelip yatın günün sonunda başarısız, tembel,pis siz olacaksınız.Annenizin gözünde değeriniz bu.....

Bence de evde genel bir düzen nizam sıkıntısı var. Yemek yapacak yer bulamamak ne demek. Sadece kardeşinizle ilgili durmuyor bu durum. Hepimiz çalışıyoruz ben debazı günler mutfağı tertemiz yapmıyorum ertesi gün yapıyorum. ama bulaşıklar makinaya düzenli konur yıkanan çıkar yerleşir. Evde yaşayan anne baba çocuk kimse herkesin ortak görevidir bu herkesin bulaşığı çıkıyor sonuçtabüyük ihtimal dağ gibi bulaşığın altına da gitmek istemiyor kız. Herkesetrafı tertipli tutacak o zaman temizlik de kolay olur. Sorunu sadece kardeşinizde aramayın derim anne baba çalışıyabiliyorsa yaşam alanını da toparlayabiltabilir. Tabi ki kız kardeşiniz de sorumluluk düşer.
evet tam olarak öyle ancak ne yazık ki anne babanın çalışma saatleri standart değil ve oldukça uzun ayrıca da artık 60 yaş üstü oldukları için yapabildikleri şeyler sınırlı. mesela annem bir gün sadece ya yemek yapabilir ya bir odayı temizleyebilir gibi... onu zaten yapıyor.
ben de ona eğer günlük düzeni kardeşimle sağlarsak yemek yapmasına bile gerek kalmayacağını benim yapacağımı anlatmaya çalışıyorum. bir ara kardeşim sırf bunlarla uğraşmamak için sürekli dışarıdan yemek söylüyordu annem evde olmadığı için farkında değildi. yine benim bir kavgam sonrasında baktım ki artık dışarıdan söylemiyor. annemle sıkıntı yaşıyoruz zaten. mesela 3 gün önce ''anne günlerdir hiçbir şey yapmadı farkında mısın?'' dediğimde ben konuştum yapacak diyor ama o yine yapmıyor. Sonra ben bunu anneme söylediğimde bana kızıyor. kendisini yetersiz hissediyor ben söylediğimde diye tahmin ediyorum

Bu yüzü anneniz veriyor,arkadaş bulup ortak eve çıkın,bırakın ne halleri varsa görsünler.İster sabaha kadar temizlik yapın ister yan gelip yatın günün sonunda başarısız, tembel,pis siz olacaksınız.Annenizin gözünde değeriniz bu.....
maalesef maddi olarak sıkıntılar var ve onu bile yapamıyorum.

Annenizin konuşması lazım. Kardeşinize kızmadığı bir şey demediği için siz yap deyince yapmaması onun için olağan bir durum. Niye yapayım ki zaten hazırda yapan var diye düşünüyordur. Anca siz evden gidersiniz tek kalır tüm işler ona biner o zaman yapmaya başlar

Anneniz iş bölümü yapılsın ben artık ortalığı dağınık görmek istemiyorum dese kardeşinizin iş yapmadığı gün kızsa kardeşiniz bir yapmaz iki yapmaz artık üçüncüde mecburen düzene alışmak zorunda kalır.

1 hafta kalacak biryeriniz varmi teyze hala
Değerinizi anlasinlar
gidiyorum öyle anneanneme, tatile falan hiçbir şey anlamamışlar olarak dönüyorum. günün sonunda annem ona yaptıramadığı ve ben tepki gösterdiğim için kendi yapıp hasta oluyor. sonra evde duygusal olarak suçluluk ortaya çıkıyor.

Anneniz iş bölümü yapılsın ben artık ortalığı dağınık görmek istemiyorum dese kardeşinizin iş yapmadığı gün kızsa kardeşiniz bir yapmaz iki yapmaz artık üçüncüde mecburen düzene alışmak zorunda kalır.
işte ben bunu anneme anlatamıyorum nasıl anlatacağım :(

Back
X