Aile hekimi tarafından bebek müjdesi verilmesi.

ALEL

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2016
4
0
1
Merhaba arkadaşlar. Hamilelikten şüphe ediyorum. Ailelere ve eşime haber vermek için bekleme taraftarıyım. Hastanede daha test yaptırmadım ama sağlık bakanlığının aile hekimine, aile hekimininde eşe/babaya pozitif sonucu bildirdiğine dair haber okudum. Bu sizin başınıza geldi mi? Ne kadar doğru merak ediyorum.

Aile hekiminde kan testi yaptirdiysan sonucu da esin almaya giderse müjdeyi aile hekimi vermiş olur :) onun haricinde o kadar hastaları var tek tek her hamilenin eşini arayacaklarını zannetmiyorum

Sms yoluyla haber verildiğine dair bir bilgi dolaşıyor. O kadar saçma ki biz hazır hissedene kadar söylememek için bekleyelim onlar sürprizimizi bozsunlar.

Sizin başınıza bu bilgilendirme olayı gelmedi sanırım?

Aile hekiminde kan testi yaptirdiysan sonucu da esin almaya giderse müjdeyi aile hekimi vermiş olur :) onun haricinde o kadar hastaları var tek tek her hamilenin eşini arayacaklarını zannetmiyorum

Sms yoluyla haber verildiğine dair bir bilgi dolaşıyor. O kadar saçma ki biz hazır hissedene kadar söylememek için bekleyelim onlar sürprizimizi bozsunlar.

Sizin başınıza bu bilgilendirme olayı gelmedi sanırım?

Ben aynen anlattığım gibi kan testini sağlık ocağında yaptırdım ve sonucu almaya eşim gitti, aile hekimi eşime hamile olduğumu söylemiş. Ben öncesinde eczanede satılan testlerden yapıp çift çizgiyi görmüştüm eşimde biliyordu yani ama onun haricinde sms le bilgi verilmesi çok saçma geldi. Sonuçta doktor hasta gizliliği diye birşey var. Kimse benim rızam olmadan hiç kimseye benim sağlık durumumla ilgili bir bilgiyi paylaşamaz...

Ha sonrasında şöyle birşey oldu ben özel bir hastaneye gittim ultrason muayenesi için. Doktor ultrasonda gebeliği doğrulayınca sağlık ocağından beni tekrar arayıp aşı ve gebe izlem için kayıt yaptırmam gerektiğini söylediler. Ben kaydolurken kendi numaramı değil de eşimin numarasını vermiş olsam o şekilde haberi olmuş olabilirdi. Başka mantıklı bir açıklama getiremiyorum böyle bir duruma...

Ay kaynak gibi olcak konuya ama benide bizim aile hekimliginden 6 ayda bir arayıp kac çocuğun var senmi korunuyon esinmi diye sorup duruyolar valla sizlere de böyle telefon geliyomu yani ebemi bilmesem sesini tanimasam başladı yapiyo dicek ama yok ebem ariyo

Belki 18 yaşından küçüklerin ailesi aranıyordur bilmiyorum. Haber bana karalama kampanyası gibi geldi çünkü aile sağlığı merkezine kayıt yaptırırken sadece kendi telefon numaramı verdim. Ailemin numarasına nasıl ulaşabilirler ki?
Belki sağlık ocaklarından biri böyle bir işgüzarlık yapmıştır ama genel bir uygulama olduğunu sanmıyorum...

Beni sağlık ocağında ki ebe o kadar darlttı ki en sonunda beni bir daha arama sana bilgi falan vermicem dedim oda vermek zorundasın dedi. Bende nasıl zorla bilgi alacaksan gel al diyince tutanak tutacaz gel dedi tmm dedim ama gitmedim. 6 ay oldu ne arayan ne soran var çok rahatım :)
Çok ters zamanlarda sanki alacaklı gibi saatlerce taciz edercesine araya biliyorlar malesef.

Back
X