Aile içi psikolojik şiddet (anne baba tarafından)

okyanus2016

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2016
1.245
2.035
83
Hanımlar merhabalar

Düşünüp düşünüp içinden çıkamadığım bir durum var. Benim bir arkadaşım var bekar, güzel işi mesleği var. 27 yaşında. Bu arkadaşıma ailesi hayatı zindan ediyor. En son dertleştiğimizde çok üzüldüm durumuna, elimden birşey gelse yardım etsem keşke. Ama nasıl bir yol izleyeceğimi yada ne tavsiye etmem gerektiğini bilmiyorum.

Son dönemde özellikle annesinin yaptıkları akla mantığa hiç uygun değil. Arkadaşımın, başka kız arkadaşlarına takmış durumda. Hatta içlerinden bir tanesine arkadaşımın aşık olduğunu düşünüyor. Bu yüzden arkadaşım telefon numarasını değiştirdi ve kimseye vermedi. Daha önce arkadaşıma şiddette uygulamış. Kızın öyle aman aman dışarı hayatı yok, zaten ev iş arası zamanını çok alıyor arada arkadaşlarla buluşup sohbet muhabbet. Kızın işle ilgili çalışması gereken şeyler var, kütüphanede çalışması yasak, ama eve gidince de sıkıntı çıkartıyorlar kavga çıkartıyorlar diyor. Özellikle annesi gece 1 saat uyuyup onun dışında sürekli arkadaşım hakkında araştırma yapıyormuş. En son çantasından nüfus cüzdanını almış. Bir ara telefonuna el koydular, gitti yeni numara aldı. Evi terket dedim ev açalım dedim, maddi durumu bunu karşılayabilecek durumda. Evi terkederse okuluna gidip rezillik çıkaracaklarını söyleyip tehdit ediyorlar. En son psikoloğa gittiler, annesi arkadaşımın hasta olduğunu düşünüyor. Doktor ikisine de ilaç vermiş, arkadaşıma şey demiş "bunu kullan dayanma gücünü arttırır 3 5 ay sonra il değiştirince bırak" (3 5 ay sonra işyeri eğitime gönderecek uzun bir süre) annesine daha ağır bir ilaç vermiş. Kadın, kızına takmış durumda. Arkadaşımın ona ait olduğunu ve herşeyine karışabilecek hakları olduğunu söylüyorlarmış.

Babası ise annesiyle birlik oluyormuş.

Arkadaşım hüngür hüngür ağlıyor. Gitsem gidemiyorum diyor. (geçenlere annesi yine bütün arkadaşlarının numarasını bulup aramış, hakaret etmiş, kızımı rahat bırakın demiş. Rezil oldum birde okulda rezil olmak istemiyorum diyor)

Arkadaşım o kadar aklı başında hanım bir kız ki, başkası olsa bu aile içinde okuyamaz. Kız okudu Üniversite de hoca oldu. İzini mutlaka bulurlar. Cep numarasını annesine vermedi mesela durmadan arıyor diye, kadın kızın kimliğini çantasından alıp ne yapıp edip numarasına ulaşmış.

Hastaneye yatsa tedavi olur sanırım.

Yada nereden yardım istesek ne yapsak bilemedik hiç :(

Arkadaşım o kadar aklı başında hanım bir kız ki, başkası olsa bu aile içinde okuyamaz. Kız okudu Üniversite de hoca oldu. İzini mutlaka bulurlar. Cep numarasını annesine vermedi mesela durmadan arıyor diye, kadın kızın kimliğini çantasından alıp ne yapıp edip numarasına ulaşmış.

Hastaneye yatsa tedavi olur sanırım.

Yada nereden yardım istesek ne yapsak bilemedik hiç :KK43:

ya insan mutlaka sinaniyor biriyle... babasi bari mudahale etsin annesine ..

ailesini secemiyor insan ... baska uniye gecse bulabilir cunku unilerin bilgi sistemi var ..annesini durdurmak icin baska psikologlara da danissin

ailesini secemiyor insan ... baska uniye gecse bulabilir cunku unilerin bilgi sistemi var ..annesini durdurmak icin baska psikologlara da danissin

Darp ederse rapor al şikayetçi ol dedim. Geçen gittiler psikoloğa tekrar gidip söyleyecekti. Ya insan hayatı bu kadar ucuz mu, resmen mikrop gibi yapışmış kıza uğraşıp duruyor.

Back
X