Aile içi şiddete maruz kalıyor musunuz? ve ne sıklıkla?

Şiddete maruz kalıyor musunuz? Ne sıklıkla?

• Ankete Katılan
    69

1BukeT

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2006
1.453
28
116
Kayseri
Şiddete maruz kalıyor musunuz?Bir tokat yada hırpalama her ne olursa olsun ne sıklıkla yaşıyorsunuz?Neler hissediyorsunuz?Buna rağmen sizi ayrılmaktan alıkoyan şey ne?Maddiyat mı ? sevgimi?Çocuklar mı?Aile Baskısı mı?

Son düzenleme:
sanırım aile içi şiddeti soruyorsunuz?
alt grup olarakta eşler arasında yaşanan.
evli olmadığım için böyle bir olay olması mümkün görülmüyor ama bir kadın olarak bu toplumda yaşarken şiddetin bir çok türüyle karşılaşıyorum.

Aile içi şiddete sıkı tedbir!

Aile içi şiddeti önlemek amacıyla çıkarılan yönetmelik, kusurlu eş ya da aile bireyleri hakkında sıkı tedbirler öngörüyor.

Tedbirler arasında, kusurlu eş ya da aile bireyinin müşterek ya da ayrı oturulan evden uzaklaştırılması, iş yeri ve çocukların okuluna yaklaşmaması, evin giderlerinin karşılamaya devam etmesi, ruh sağlığı tedavisi görmesi ve talep olmasa dahi mağdurlara nafaka vermesi yer alıyor.

Aile içi şiddete maruz kalan aile bireylerinin korunması amacıyla şiddet uygulayan aile bireyleri hakkında alınacak tedbirleri ve bu tedbirlerin uygulanmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen Ailenin Korunmasına Dair Kanunun Uygulanması Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Aile bireylerinden biri fiziksel, cinsel, ekonomik veya psikolojik zarar görmesiyle veya acı çekmesiyle sonuçlanması muhtemel olan, bu tip hareketlerin tehdidini, baskıyı ya da özgürlüğün keyfi engellenmesini de içeren, toplumsal veya özel alanda meydana gelen fiziksel, cinsel, psikolojik, sözel ve ekonomik nitelikte şiddet içeren davranışa maruz kalırsa, şikayet ve ihbar makamlarından tedbir talebinde bulunabilecek.

Aile bireylerinden biri aile içi şiddete maruz kaldığını kendisi ya da Cumhuriyet Başsavcılığı bildirirse, şiddetin belgelenmesi aranmaksızın resen bu tedbirlere karar verilebilecek.
Aile mahkemesi hakimi, kusurlu eş ya da aile bireyini şiddet veya korkuya yönelik söz ve davranışlarda bulunmaması için uyarabilecek.

AA

Evli değilim.Ama büyük konuşmak istemiyorum dayak konusunda taviz vereceğimi zannetmiyorum.Demek ki karşımdaki kişi beni sevmiyor ki bana dayak atabiliyor.Çok kötü bişi yaa düşüncesi bile insanı ürpetiyor.Allahım kimseye yaşatmasın

evliliğimiz süresince bir kere tokadını yedim. evet şiddeti hiçbir şey haklı göstermez ama ben o tokadı hakettim. tartışma esnasında ağzımdan çok kötü bir söz çıktı istemeden.anlık bir tepkiydi onun ki.

zaten ilk ve son buydu. bir dahada belki inanmayacaksınız ama olmadı. hani bende hep inanırım bir kere el kalktımı arkası gelir diye. ama bu birazda kişinin elinde. biz tartışmalarımızı o seviyeye getirmiyoruz .

Ben ailemden siddet gormedim babamin bir tokati haric 5 yasinda falandim
halla aklimda..babam hakliydi cok ikaz etmisti hasta olmama ragmen kar yagmur ben disarlardaydim kaciyordum evden :)
Esimden siddet gormedim..tokat vs gibi ama bir kere ustune ben yurudum o zman kendini savunmak icin elimi falan sIKI tutmustu canim acimisti bu bir siddet midir gidip kafasini kirayim :))))

Siddeti sevmem ama Kullanmayi iyi bilirim :)

evliliğimiz süresince bir kere tokadını yedim. evet şiddeti hiçbir şey haklı göstermez ama ben o tokadı hakettim. tartışma esnasında ağzımdan çok kötü bir söz çıktı istemeden.anlık bir tepkiydi onun ki.

zaten ilk ve son buydu. bir dahada belki inanmayacaksınız ama olmadı. hani bende hep inanırım bir kere el kalktımı arkası gelir diye. ama bu birazda kişinin elinde. biz tartışmalarımızı o seviyeye getirmiyoruz .

Sevgili dilhek bende aynisini yasadim kelime kelimesine kadar. Sadece bir tokat ve ben onu gerçekten hakketmistim. Hatta o tokatan sonra, esim aglayarak bin bir pisman olup, keske elim kirilsaydi da tokati atmasaydim dedi. Annem hep derdi, Bir kadin hayatti boyunca esinden 1 tokat yemedigini söyleyen, yalan sôyler derdi ve ben buna gerçekten inaniyorum

ne ailemden nede eşimden şiddet görmedim çocukken olmuştur illaki ama öyle büyük bir şiddet deil :1no2:

yarın 8 mart kadınlar günü ama emin olun gazete ve tv dehaberlerde o gün şiddete maruz kalan kadın haberleriyle dolu olur.........

aslında kimsenin kimseye şiddet uygulamak gibi bir lüksü yok amaaa maalesef iyice çoğaldı ve işin garibi okumuş kesim diye hitap edilen insanlarda daha fazla olduğuna araştırmaların sonucu..ne acı ki insanlar acizliklerini,güçsüzlüklerini fiziksel olarak kendinden zayıf olanın üstünde gösterip kendi sahte gücünden mutluluk duyuyordur...bizim aile şiddete tamamen karşıyız..ne ben,ne eşim,nede kızım böyle bir ortamı ne yaşadık nede çocuğumuza yaşattık...problemsiz aile yoktur biz çok şükür ki her sorunumuzu konuşarak çözeriz..şiddet görenler acaba evliliklerini bitirmeli mi??? çocukları için katlanmalı mı???? yoksa toplum baskısı yüzünden herşeyi kabullenmelimi??? cevabı hem kolay hemde çok zor bu soruların...ama ben kesinlikle şunu yapmalılar diyemiyorum..

Cok sukur simdiye kadar hic siddete maruz kalmadim kalsam sonuclari cok kotu olacagi icin esimde bunu bildigi icin ve en onemlisi insan oldugu icin boyle bir seye zaten kalkismaz hadi seytana uydu diyelim o zaman sonuclarinada katlanir..

beni bu yaşima getirmiş, herşeyim katlanmiş babam bile bana bugüne kadar tokat atmamış. Eşime neoluyormuşkı?? allah kimseye böyle bişey göstermesin. Bence affedilecek bişey değil. Şiddetin her türlüsüne karşıyım. Sebebi neolursa olsun kabul edilecek bişey değildir. Ayrica şiddet uygulan tarafa bana göre herzaman kendi güçsüzlüğünü gösterir

çok şükür ki bende ne eşimden ne ailemden şiddet görmedim çevremden duyduğumda da çok üzülüyorum keşke böyle şeyler hiç yaşanmasa kim yapıyosa da elleri kırılsın......

inanamıyorum ya bazıı arkadaşlar tokadı hakettim diyor.bir insan darp edilmeyi haketmez arkadaşlar lütfen ama

pandora'cım,,
evliliğimin ilk yılıydı. birbirimize aynı ev içerisinde alışmaya çalıştığımız bir dönemdi. benim ailemden uzak olmam ve yeni çevreye alışma çabam yüzünden allak bullak olduğum hatta bir ara psikolojik destek aldığım bir dönemdi. düşünüyorumda o zamanlar eşim bana hakikaten iyi dayanmış ve anlayışlı davranmış.başka biri olsa inan çekmezdi beni. bir tartışma esnasında yine benim dengesizliğim yüzünden( yani o dönemde) çıkan bir tartışmada ağzımdan çıkan kötü bir söz (ki Artık biliyorsun ne olduğunu, hoş olmadığı için kaldırıyorum..)karşınızdaki kim olursa olsun anlık bir tepki verir ve bu sonuç doğar. bu tokat birazda beni kendime getirmek içindi....

eşim yinede anlayışlı davranıp kendinde hatayı aradı. ben ise hala o sözümün vicdan azabını çekiyorum...

Son düzenleme:
canım benim,ben kimseyi yargılayamam ama merak ettim eşin sana öyle bir söz etse ona tokat atabilirmisin?yada sen ona vursan tepkisi ne olur??

aynı şey bana söylenmiş olsaydı evet yapardım bende. gücüm yetermiydi bilmiyorum ama yapardım.( sözden sonra oturup aradan satler geçmiş ondan sonra değil ama) çünkü o anlık bir refleks. ve ben anlatamadım sanırım. bu ilk ve sondu. ha eğer sonrası gelseydi ve ben haklı yada değil aynı davranışa maruz kalsaydım şimdi şu an onun yanında olmazdım. ama bu farklı bir olay....

Sevgili dilhek bende aynisini yasadim kelime kelimesine kadar. Sadece bir tokat ve ben onu gerçekten hakketmistim. Hatta o tokatan sonra, esim aglayarak bin bir pisman olup, keske elim kirilsaydi da tokati atmasaydim dedi. Annem hep derdi, Bir kadin hayatti boyunca esinden 1 tokat yemedigini söyleyen, yalan sôyler derdi ve ben buna gerçekten inaniyorum

bende sadece bır tokat yedım ve bıdaha olmadı hak etmiştim belkıde ama tokat atıcak kadar degıl belkıde ilk ve son oldu oda çok pişman oldu yanı eişm ve bana bıdaha hiç el kalıdrmadı kı yapsa bıdaha haklı yada haksız bıle olsam onu asla affetmem asla sabaha kadar agladı pişman oldu bende tabıkı pişman oldum ama ne fayda kendımı kaybetmiştim ve ona hakaret ettim :nazar::nazar::nazar:

Türk kadını yemek yandığında dayak yiyor

Türkiye’de eşi tarafından dövülen kadınların yüzde 5.8’i yemeği yakarsa, yüzde 29.1’i eşine karşılık verirse, yüzde 27’si lüzumsuz para harcarsa, yüzde 23.2’si çocuklarını ihmal ederse şiddet görüyor.

Kadına yönelik şiddet konusunda yapılan araştırmalar, dünyada 5 kadından birinin fiziksel ya da psikolojik şiddete maruz kaldığını ortaya koyuyor. Şiddet gösterenlerin büyük çoğunluğu da aile yakınları çıkıyor. Öldürülen kadınların yüzde 40 ila 70’inin katili ise partneri.

HACETTEPE Üniversitesi (HÜ) Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (HÜKSAM) Müdürü Prof. Dr. Ayşe Akın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, dünyada 5 kadından birinin yaşamı boyunca şiddete maruz kaldığını anlattı.

Yapılan bir araştırmaya göre şiddetin genellikle kadının kendi ailesinden veya tanıdığı biri tarafından uygulandığının tespit edildiğini ifade eden Akın, "Öldürülen kadınların yüzde 40-70’i yakın ilişki içinde olduğu partneri tarafından öldürülmektedir" dedi. Akın, Kenya’da haftada birden fazla, İspanya’da da her beş günde bir kadının, erkek partneri tarafından öldürüldüğünü söyledi.

"Dünya Kadınları hakkında BM Çalışması"nda ABD’de her 15 saniyede bir kadının, genellikle kocası veya partneri tarafından dövüldüğünü belirten Akın, Rusya’da 36 bin kadının her gün buna maruz kaldığına dikkati çekti.

Türkiye genelinde kadına karşı uygulanan şiddetin yüzde 30 ile yüzde 70 arasında değiştiğini, şiddetin hem kırsal alanda hem de şehirlerde görüldüğünü söyledi. Türkiye’de gençlerin, evlilerin, kırsal bölgede yaşayanların, eğitim düzeyi düşük veya çocuk sayısı 5’ten fazla olan kadınların fiziksel şiddeti daha fazla içselleştirdiğine dikkati çeken Akın, şunları söyledi:

"Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması’nın sonuçlarına göre, Türkiye’de eşi tarafından dövülen kadınların yüzde 5.8’i yemeği yakarsa, yüzde 29.1’i eşine karşılık verirse, yüzde 27’si lüzumsuz para harcarsa, yüzde 23.2’si çocuklarını ihmal ederse, yüzde 16.3’ü cinsel ilişkiyi reddederse, yüzde 39.27’si ise bunlardan birini yaparsa fiziksel şiddeti haklı buluyor."

hürriyet

Back
X