Aile içi şiddete maruz kalıyor musunuz? ve ne sıklıkla?

Şiddete maruz kalıyor musunuz? Ne sıklıkla?

• Ankete Katılan
    69
SIDDETE HIC MARUZ KALMADIM ESIMDENDE AILEMDENDE
ESIMLE EN BUYUK TARTISMAMIZ YUKSEK SESLE BAGIRISMAYLA SON BULUR KUS KALMAMAMIZ EN FAZLA 2 SAAT SURER
AMA ETRAFIMDA O KADAR COK KADIN VARKI BU DURUMDAN MUZDARIP VE COGUNUNDA SAVUNMAZSIZLIGI MADDIYAT YANI BOSANSAM NASIL GECINICEM NAPARIM NEYDERIM BU GIBI SEYLER
BENCE BI KADININ EN BASTA EKONOMIK OZGURLUGU ELINDE OLMALI ESININ ILENE BAKMAMALI BU BENCE BUYUK BI AVANTAJ OLUR
KADIN KOLE DEGILDIR BUNA BILIR BUNA INANIRIM
AMA ESIM BANA EL KALDIRSA BENDE GUCUM YETTIGI KADAR VURMAYA CALISIRIM :roflol:HERHALDE
SAKA BI YANA ALLAH GOSTERMESIN KIMSENINDE BASINA VERMESIN

Allahima çok sükür ne ailemden nede esimden siddet görmedim.çok büyük kavgalarimiz oldu tabiiki hatta birkersinde çok sinirlendi yanima kadar geldi sus artik dedi yoksa fena olur dedi bende ne var susmazsam dövecekmisin beni dedim, söylene söylene kapiyi çarpti odaya çikti.sonradan baristigimizda sen sopayi hakketmistin dedi gülerek ama neyse dedilülülülülülü

Hayatımda tokat yediğim tek insan babamdı.
Birinde köyde izinsiz başkasının armut ağacına çıkmıştım. Babam in dedi inmedim adamı sinir ettim.
Diğeride; beni dişçiye götürürken elinden kaçmıştım beni saatlerce bulamamıştı.şutarafagitti

Annemse çok sabırlı bir kadındı. İnşallah ben de onun gibi bir anne olurum.:nazar:

Eşimle aramda ise asla şiddetin hiçbir türlüsü olmadı.
Eşler birbirlerinin çıldırtma noktasına getirmeden sözlerini iyice tartmalılar öyle konuşmalılar. Maalesef söz ağızdan bir kere çıkıyor.

Bir adamın karısına vurmasını hiç hoş karşılamıyorum.:1closedeyes:
Ama bazen öyle sebepler oluyorki örneğin kadın kocasının namusuna, ailesine küfrederse yada kötü konuşursa
bir Türk erkeğinin bunu sindireceğini sanmıyorum.
Ama yemek tuzlu oldu ya da yandı al sana kötek kabul edilebilir değil.:enbuyukkk:

kadına şiddetle ilgili bi kampanya vardı
hangi dernek ya da vakfın hatırlamıyorum şimdi
ama sloganları çok güzeldi
kadınsan susma,erkeksen vurma

Hakettim ne demek ya?
YApmayın arkadaşlar, dayağı ya da tokadı haketmek ne demek?
Çok sinirlendiyse çıksın gitsin evden, küssün size?
Ne demiş olursanız olun, tokat ya da dayak hak edilmez.
ınsanız biz.

Hiçkimse sebebi ne olursa olsun şiddeti hak etmez. Lütfen hak ettim demeyin. Evli değilim fakat babamdan şiddet gördüm geçmişte. Çok acı bir şey allah kimseye yaşatmasın... Eğer birgün olurda evlenirsem kesinlikle şiddeti kabul edemem. Çok zor yaa..

Ama çoğu kadının doğasında var bu şiddete boyun eğmek, erkektir yapar anlayışı..

eşim sadece bir kavga sırasında tokat attı.. ne kadar özür dilediyse günlerce ve bende affettim desemde onu hala affedemiyorum.. o tokatı aklıma geldikçe hala canım yanıyor..

annemden sadece bi kere dedemin öldüğü gün tokat yedim.. annem babasına çok düşkündü.. ben 9 yasındaydım.. ağlıyordu... basına toplanmıstı herkes.. ben büfenin çekmecesini açmak istedim geldi bana tokat attı.. anlayamadım.. yengem alıp götürdü beni.. annem sonra o olayı hatırlamadiğini söyledi.. babam da bi kere tokat attı. sadece kuduruyordum çocuktum.. eski nişanlım ilk tokat attığında onu orda terketmediğime çok pişmanım.. çünkü her defasında bi daha olmicak sözlerine inanıp bi şans daha verdim.. aynı sebepten ayrıldım.. şuanki sevgilim bana vursa.. arkama bakmadan giderim..

bu arada hak etmiştim diye düşünmeyin arkadaslar.. çok mu sinirlendi gitsin duvarı yumruklasın ama o eli size kalkmasın.. bi daha yaşamazsınız umarım...

eşimden hiç şiddet görmedim hiçbir zamanda görmem inşallah
kimseninde görmesini istemem !

Eşimle çok büyük kavga ettim tokat attı.Kimseye anlatmadım ilk defa size anlatıyorum.Terkedip gidiyordum gece dışardaydık.Çok ağladı özür diledi.(Eşim sinir hastası) İstemeden oldu falan diye .Bende ona 3 kere tokat attım üstüne anca hıncım gitti.Sonra onun kalbi kırıldı bi de üstüne ben farkında olmadan sana vurdum ama sen bile bile acımadan vurdun diye.Bayaa bi tartışmıştık 2 gün sonra barıştık işte

benim eşim beni az önce çok fena bir şekilde hırpaladı. saçlarımdan tuttu ve o şekilde çok sert bir biçimde sarstı. Bir yandan da ağlamamı bile duymak istemediği için ağzımı kapattı. bu ilk değildi ama en ağırıydı. bence bir kere alıştılar mı artarak devam ediyor. çok kötüyüm, çok üzgünüm ne yapacağımı bilemiyorum.. gecenin bu vakti çıkıp gidemiyorum, ama bu evde kalmak çok zor geliyor. çok üzgünüm çok kötüyüm. ben ne hayallerle evlenmiştim onunla, şimdi olanlara inanamıyorum. çok üzgünüm........

Back
X