• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile ile sıkıntı ve hamilelik

Babanız yok mu? Vefat mı etti?

Hayır gitmeyin, hamileyim, ayrıca eşim de bakıma muhtaç durumda şimdi, benim gelmem mümkün değil, bana güvenmeyin diyeceksin olacak bitecek. Annene baban ya da ablan bakıcı falan ayarlayacak olmazsa
 
Bel fıtıgı ameliyatı olacaksa tekrar sizin onu cekmeniz yardım etmeniz lazım gebe biri yapamaz bunu.ayrıca eşiniz rahatsız siz gebesiniz.ailenize gebe oldugunuzu söyleyin hala gel diyorlarsa ben ortada bir art niyet oldugunu düşünürüm .aklı basında olan kimse hamile yeni evli kocası yeni ameliyat olmus kadına gel demez.sizin vicdan azabınızı anlayamadım gereksiz gördim hatta.siz gelecem deseniz bile böyle bir durumda gelme denmesi lazım.önce kendınızı düsünun
 
Hamilesinİz zaten anlamalar gerekiyor yalan mı söylediğinizi düşünüyorlar
 
Biri evli biride işe başlayacak yeni memur oldu
Ee sen de evlisin? O nasıl bahaneymis

Açık açık söylemek zor mu geliyor eşim ameliyatlı, ben hamileyim gelemem bu kadar
 
ben de bunu anlamıyorum işte. “evin yok niye çocuk yaptın? işin yok niye yaptın? üç tane var zaten niye bi tane daha yaptın? kocan dövüyo niye yaptın?”

arkadaşım insanlar çocuk yapmak istiyorsa yapıyolar yani. doğru ya da yanlış. soru sahibi ne soruyor, insanlar neye takılıyorlar? korunuyoruz diye tüm detayı vermek zorunda kalıyor. kocası döven, söven, içen hayırsız olanlarda ise belki evlilik içi tecavüz var, belki sosyo ekonomik-kültürel olarak düşük ve “kocam isterse yaparım” gibi çarpık bi anlayışı var. ne diyelim yani şimdi? malum şahıs gibi herkesin tüm özel hayatına laf mı edelim? bu konu özelinde değil de genel bir iç dökme yaptım.

soruya gelirsek de e ablanız haklı tabi çocuk meselesinde kendince. neyle geçineceksiniz, nasıl yetişeceksiniz diye düşünmüştür. ama yaptık artık bi kere diyip geçersiniz. o da haddini bilir. annenize de bi zahmet elbirliğiyle diğer kardeşler bakacak.
Vallahi gıcık oldum
 
Sınır çizemeyen, aile bireylerinin kafasına göre davranıp bir de sürekli suçlu hissettirdiği, manipüle ettiği bir şahıs konu sahibi.
Annenize Allah şifa iyilik versin, siz önce üzerinizdeki psikolojik baskıyı ve sınırlarınızın ihlali meselesini çözün bence. Anne olacaksınız, bütün çocukların ayakları yere sağlam basan, kişiliği oturmuş, sınırlarını çizebilen ebeveynlere ihtiyacı var. Bu şekilde sürekli huzursuz, mutsuz olursunuz, kullanılırsınız ve en kötüsü de finalde asla yaranamayan kişi olursunuz. Kendinize ve çekirdek ailenize yazık etmeyin.
 
Annem 3 yıl önce bel fıtığı ameliyatı oldu ve o dönemde 6 ay ben ilgilendim. Şimdi tekrar ameliyat olması gerekiyor. Ben uzak bir yere evlendim, evliliğim 6 aylık. Eşim de kısa süre önce ameliyat oldu.
Annem ve ablam, ameliyat sonrası bakmak için yanılarına gelmemi istiyorlar. Ancak sürpriz şekilde hamile olduğumu öğrendim ve henüz kimseye söyleyemedim.
Ablamla konuşurken “hamile olsam gelemem” dediğimde olumsuz tepki vermesi beni çok üzdü. Ertesi gün doktora gittim ve hamile olduğumu öğrendim.
Şu an büyük bir vicdan azabı hissediyorum. Annemin yanında olamayacağım için kendimi kötü hissediyorum ama mesafe, hamilelik ve eşimin durumu da beni zorluyor. Siz olsanız ne yapardiniz
Kız ne sürprizi gayet gebelik hazırlığında konun var senin annene bakmana yeni evlenmişsin taa uzaktan gitmen hamile olmasan bile saçma bunun için hamileyim ya da şok oldum gibi demene bile gerek yok sen zaten evlat olarak ilkinde aylarca bakmışsın bu sefer de ablan baksın zahmet olmazsa ablan da evliyse beraber bakıcı tutun yani hamile olmasan da çok saçma 6 ay evlilik yaşadın bi 6 ay da baba evine hasta bakmaya mı gidicen anlamadım
 
Back
X