• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile ile sıkıntı ve hamilelik

Düğün yaparken pek bsy almadım kendi evimiz düğün birikimiz vardı onunla idare etmeye çalışıyoruz
Hazıra dağ dayanmaz erken davranmışsınız çocuk için evet ama olan olmuş bu aşamada kimseyi ilgilendirmez,
hali hazırda eşiniz de ameliyat olmuş siz yeni hamilesiniz, anneniz belden ameliyat olacak anladığım kadarıyla kaldıracaksınız yatıracaksınız, yemek temizlik akşama kadar koşturma halinde olacaksınız her türlü risk yani, kardeşler de birbirini idare etmeli böyle durumlarda diye düşünüyorum, ablanızın size yükselmesi saçma olmuş. Yerinizde olsam annemin affına sığınır ilerleyen zamanlarda gider gönlünü alırdım açıkçası.

Annem 3 yıl önce bel fıtığı ameliyatı oldu ve o dönemde 6 ay ben ilgilendim. Şimdi tekrar ameliyat olması gerekiyor. Ben uzak bir yere evlendim, evliliğim 6 aylık. Eşim de kısa süre önce ameliyat oldu.
Annem ve ablam, ameliyat sonrası bakmak için yanılarına gelmemi istiyorlar. Ancak sürpriz şekilde hamile olduğumu öğrendim ve henüz kimseye söyleyemedim.
Ablamla konuşurken “hamile olsam gelemem” dediğimde olumsuz tepki vermesi beni çok üzdü. Ertesi gün doktora gittim ve hamile olduğumu öğrendim.
Şu an büyük bir vicdan azabı hissediyorum. Annemin yanında olamayacağım için kendimi kötü hissediyorum ama mesafe, hamilelik ve eşimin durumu da beni zorluyor. Siz olsanız ne yapardiniz
Hamilesin, eşin ameliyatlı, bence düşünmen gereken kendi eşin ve kendi hamileliğin. Annenle ilgilenecek senden başka hiç kimse yok mu? Neden bu kadar sorumluluğu üzerinize alıyorsunuz? Annenizin kız kardeşi falan varsa onlarda ilgilenebilir. Ya da maddi olarak el birliği yapıp bir hemşire de ayarlayabilirsiniz. Lütfen önceliğiniz kendi hamileliğiniz olsun.

Ben yeni dogum yaptigimda buna benzer bir durum olmustu anneannem hastalanmisti ama teyzelerim anneannem sadece anneme zimmetli gibi davranmıslardı annem gitmek zorunda kalmistı anneme sen git idare ederim dedim bagrima taş bastım ama icimde ne yasadigimi bi ben bi Allah bilir.Bu tarz durumlarda kardesler birbirini idare edebilmeli tek bir cocuga yüklenmek cok zalimce bence.En azindan anneniz sizin yaniniza gelebilir diyecegim ama bel ameliyati diyorsunuz kaldiracaksiniz yürüteceksiniz yeni hamilelikte riskli seyler bunlar acikca durumunuzu anlatin.Hamileligin en basinda hele bir de bulantilariniz olursa yemek yapmayi gectim mutfakta buzdolabini bile acamayacaksiniz belki kendinize bile faydanız olmaz.

Bilemiyorum ne düşündü ama şuan eşim zaten çalışamıyor işte niye hemen çocuk yapıyorsun vs gibisine getirdi. Dört ay önce zaten bir düşük yaşadım. Hiç uzulemedin eşim ameliyat olmak zorunda kaldı derken herşey çok üst üste geldi.
Ablan haklı o konuda. Anneye bakma konusunda haksız. Senin bir ailen var artık kocanın sana ihtiyacı varsa otur evinde zaten hamilesin ağır vs kaldirip bir kayıp daha yaşama.

2 aylık evlilikte hamilelik de mantıklı değil korunma yönteminizi gözden geçirin bari bundan sonra.

Ablan haklı o konuda. Anneye bakma konusunda haksız. Senin bir ailen var artık kocanın sana ihtiyacı varsa otur evinde zaten hamilesin ağır vs kaldirip bir kayıp daha yaşama.

2 aylık evlilikte hamilelik de mantıklı değil korunma yönteminizi gözden geçirin bari bundan sonra.
2 aydır evli değilim senesi geldi neredeyse birde korundugum halde hamile kalmış bulunuyorum belli rahatsizliklarin oldu düşük vs yaprim icin

Hazıra dağ dayanmaz erken davranmışsınız çocuk için evet ama olan olmuş bu aşamada kimseyi ilgilendirmez,
hali hazırda eşiniz de ameliyat olmuş siz yeni hamilesiniz, anneniz belden ameliyat olacak anladığım kadarıyla kaldıracaksınız yatıracaksınız, yemek temizlik akşama kadar koşturma halinde olacaksınız her türlü risk yani, kardeşler de birbirini idare etmeli böyle durumlarda diye düşünüyorum, ablanızın size yükselmesi saçma olmuş. Yerinizde olsam annemin affına sığınır ilerleyen zamanlarda gider gönlünü alırdım açıkçası.
Çocuk planlı bir durum değil korunurken oldu bir düşük yaşadım sağlık sikintisi yarattı benim için onları düzenler iken olmuş bir durum yoksa bu kadar problem arasında şuan önceliğimiz olan bir durum degildi

Annem 3 yıl önce bel fıtığı ameliyatı oldu ve o dönemde 6 ay ben ilgilendim. Şimdi tekrar ameliyat olması gerekiyor. Ben uzak bir yere evlendim, evliliğim 6 aylık. Eşim de kısa süre önce ameliyat oldu.
Annem ve ablam, ameliyat sonrası bakmak için yanılarına gelmemi istiyorlar. Ancak sürpriz şekilde hamile olduğumu öğrendim ve henüz kimseye söyleyemedim.
Ablamla konuşurken “hamile olsam gelemem” dediğimde olumsuz tepki vermesi beni çok üzdü. Ertesi gün doktora gittim ve hamile olduğumu öğrendim.
Şu an büyük bir vicdan azabı hissediyorum. Annemin yanında olamayacağım için kendimi kötü hissediyorum ama mesafe, hamilelik ve eşimin durumu da beni zorluyor. Siz olsanız ne yapardiniz
Manipüle edilen bir evlat daha. Izin vermeyin lütfen ya. Ablanız neden ilgilenmiyor? Evlilik iş ablanızın bahanesi ise, siz de evlisiniz, üstelik uzakta, üstelik şimdi hamilesiniz? Eşiniz de ameliyat olmuş.
Ayrıca, nasıl bir fıtık ameliyatı ki o, 6 ay bakımı sürüyor? Ben de ameliyat oldum fıtıktan ve 15 günde bile ayaktaydım, 1 ay sonra tüm işlerimi rahatça yapabiliyordum.

Manipüle edilen bir evlat daha. Izin vermeyin lütfen ya. Ablanız neden ilgilenmiyor? Evlilik iş ablanızın bahanesi ise, siz de evlisiniz, üstelik uzakta, üstelik şimdi hamilesiniz? Eşiniz de ameliyat olmuş.
Ayrıca, nasıl bir fıtık ameliyatı ki o, 6 ay bakımı sürüyor? Ben de ameliyat oldum fıtıktan ve 15 günde bile ayaktaydım, 1 ay sonra tüm işlerimi rahatça yapabiliyordum.
Bende bu noktayı anlamadım fıtık ameliyatından 2 hafta sonra herkes ayaklanıyor günlük hayatina devam ediyor Allah korusun da kanser ameliyatı gibi abartmışlar

Bilemiyorum ne düşündü ama şuan eşim zaten çalışamıyor işte niye hemen çocuk yapıyorsun vs gibisine getirdi. Dört ay önce zaten bir düşük yaşadım. Hiç uzulemedin eşim ameliyat olmak zorunda kaldı derken herşey çok üst üste geldi.
Eşin işsizse nasıl çocuk yapıyorsun cidden ya insanlar işsiz ne yiyor ben çok merak ediyorum

Babaniz neden ilgilenmiyor, ablaniz yemek gondersin yeter zaten

6 tane vida atıldı beline ekstradan disk arasına birşeyler yerleştirildi dikiş yerinden iki ay boyunca sıvı aktı kapanmadı o yüzden iyileşme süreci uzun sürdü

Bende bu noktayı anlamadım fıtık ameliyatından 2 hafta sonra herkes ayaklanıyor günlük hayatina devam ediyor Allah korusun da kanser ameliyatı gibi abartmışlar
6 tane vida atıldı beline ekstradan disk arasına birşeyler yerleştirildi dikiş yerinden iki ay boyunca sıvı aktı kapanmadı o yüzden iyileşme süreci uzun sürdü

Birikimimiz var onu yiyoruz
Milletin sorularına cevap vermeyin konu sahibi
Siz Konu açtınız onlar size yardımcı olacak cevaplar versin
Bu ne be herkes ne yiyonuz niye calismiyonuz niye bebek yaptınız sorgusuna cekmis

Size ne oğlum siz mi besliyosunuz bu aileyi

Cocuk erkenligine siz mi karar vereceksiniz kendileri mi? Hey Allahım ya bırakın insanların yakalarini, herkes neyi ne zaman yaşamak istiyorsa yaşar, mahalle baskısı akraba baskısı çevre baskısı dediklerinin tamamı sizsiniz var ya
Konu sahibinin sorusuna cevap verin konusuna yardımcı olun yeter be.

Ablanız neden ilgilenmiyor sorusuna cevap vermemişsiniz herkes sormuş. Ablanız çalışıyor da o yüzden mi sizi çağırıyor yoksa keyfinden mi?

Zaten 1 düşüğünüz var riskli gebe sayılıyorsunuz bu süreçte dinlenin 12 haftalık olun en azından.
Acil bir ameliyat mı ertelenemez mi ?
yada ablan izin alsın ilgilensin sen anneni kaldırırken ederken Allah korusun bişey olursa eşinin çenesinden duramazsın bu defa

Milletin sorularına cevap vermeyin konu sahibi
Siz Konu açtınız onlar size yardımcı olacak cevaplar versin
Bu ne be herkes ne yiyonuz niye calismiyonuz niye bebek yaptınız sorgusuna cekmis

Size ne oğlum siz mi besliyosunuz bu aileyi

Cocuk erkenligine siz mi karar vereceksiniz kendileri mi? Hey Allahım ya bırakın insanların yakalarini, herkes neyi ne zaman yaşamak istiyorsa yaşar, mahalle baskısı akraba baskısı çevre baskısı dediklerinin tamamı sizsiniz var ya
Konu sahibinin sorusuna cevap verin konusuna yardımcı olun yeter be.
ben de bunu anlamıyorum işte. “evin yok niye çocuk yaptın? işin yok niye yaptın? üç tane var zaten niye bi tane daha yaptın? kocan dövüyo niye yaptın?”

arkadaşım insanlar çocuk yapmak istiyorsa yapıyolar yani. doğru ya da yanlış. soru sahibi ne soruyor, insanlar neye takılıyorlar? korunuyoruz diye tüm detayı vermek zorunda kalıyor. kocası döven, söven, içen hayırsız olanlarda ise belki evlilik içi tecavüz var, belki sosyo ekonomik-kültürel olarak düşük ve “kocam isterse yaparım” gibi çarpık bi anlayışı var. ne diyelim yani şimdi? malum şahıs gibi herkesin tüm özel hayatına laf mı edelim? bu konu özelinde değil de genel bir iç dökme yaptım.

soruya gelirsek de e ablanız haklı tabi çocuk meselesinde kendince. neyle geçineceksiniz, nasıl yetişeceksiniz diye düşünmüştür. ama yaptık artık bi kere diyip geçersiniz. o da haddini bilir. annenize de bi zahmet elbirliğiyle diğer kardeşler bakacak.

Back
X