Aile ile tanisma

Gardenyafrezya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2017
25
2
86
Merhabalar bir yıla yakın muhafazakar biri ile gorusmekteyim .Ben de muhafazakarim.ikimizde 30 lu yaşlardayiz. Herhangi bir maddi kaygımız yok.Bir yıllık süreç içerisinde iyi günlerimizde oldu tartıştığımız günlerde.Ama sonuc olarak sevgisini hep dile getiriyordu.En başından beri evlilik amacıyla gorustuk hep konusmalarimizda evlilik ile ilgili hayallerimiz ne yapacağımız evimiz eşyamız çocuklarımız vs....Detayına kadar konuşuyorduk. Ancak artık adını koyalım ailemle tanis dediğim zaman sorun çıktı .İlk başta hazır hissetmediğin daha sonra çok heyecanlı olduğunu heyecanının yarışması gerektiğini söyledi.Sozun özü bir haftadır aile ile tanışma konumuz gündemde ancak hala tarih vermekten çekiniyor.Ben ne yapacağımı nasıl yaklasacagimi şaşırmış durumdayım.Fikir verirseniz çok sevinirim

Seven erkek kendisi ister tanismayi bir an once ciddilesmeyi siz soyledginiz halde geri duruyorsa sevgisi gercek degildir. Evlilikten korkma evlilik heycaniyla tanisamama felan yalan gercekten sevdigi biri olunca hepsi ucup gidiyor.

Her iki tarafta muhafazakarsa haram ve helali bildiğinizi düşünerek karşı tarafın da bunu gözetmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Tüm detaylar konuşulmuş, kariılıklı bir sevgi var, maddi bir engel yok. Eğer tek sorun utanması çekinmesi ise bu aşılabilir ancak bu şekilde oyalanacaksa bunun uygun olmadığını kendi de biliyordur zaten. O zaman kendi inandığı değerleri hayatına yansıtmada sorun yaşıyor algısı oluşuyor bende hatta biraz daha ileri giderek sizi ikna etmek için muhafazakar bir imaj mı çiziyor veya gerçek yaşam tarzını yansıtmıyor algısı da oluşmuyor değil ?

Ailemle tanış dediğimde sorun çıkardıysa o adamla devam etmem ben. Şimdi de bahane sunup tarih vermiyormuş bakın. Belli ki gönüllü değil bu işe.
Daha oncede bu konuyu açmıştım ancak bir kaç ay ertelemesi böyle demen çok hoşuma gitti teşekkür ederim ancak biraz zaman ver gibi biseyler soylemisti.Bende üzerinde çok durmadım hatta bir kaç hafta önce beyaz eşya mağazasına gittik fiyatlar aldı peşin taksitli fiyatini öğrendi model belirledik.Bana göre tanisma olmadan böyle şeylerin olması mantıklı değil ama.gonlunu kirmak istemedim.

Seven erkek kendisi ister tanismayi bir an once ciddilesmeyi siz soyledginiz halde geri duruyorsa sevgisi gercek degildir. Evlilikten korkma evlilik heycaniyla tanisamama felan yalan gercekten sevdigi biri olunca hepsi

Her konusmamizda dini sohbet illa geçerdi. Namazlarını kılıyor isyerindeyken mescitte fotograf atıyordu.Hatta belaların defi için 2.kurban kestirdi.Beraber gittik kesim yerine beraber ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık.

Muhafazakar çiftler için kesinlikle mantıklı değil. Elin herifiyle eşya bakmış oluyorsunuz. Aranızda söz nişan,aile tanışıklığı olması lazım. Ben size hak verdim ama ne motivasyonla bu adamla devam ettiğinizi çözemedim. Görüşüp buluşurken iyi,aileyle tanışma deyince yok. Olmaz öyle.

Edit;yazım yanlışı düzeltildi

Son düzenleme:
Gönüllü değil belli ki.

Arkadaşımın iş arkadaşıydi. O vesileyle tanıştık. Görüşmemizin 4.ayinda babası vefat etti.Ben o sebeple üzerine gitmek istemedim.Ama bu durum ailemle tanısmasina engel değil yeterli süre de geçti diye düşünüyorum

Anlıyorum. Elbette yeterli süre geçmiş.
Artık görüşmek istemediğinizi belirtin bence. Belli ki yaşam tarzınıza ve dünya görüşünüze uygun bir aday değil.

İşin zor tarafı tanışmiyacam demiyor ama tarihte vermiyor hazır hissedince soyleyecekmis.

Adam iyi ki muhafazakarmış, kurban falan kesmiş , dini muhabbet yapmış amma başka bir kadını kucağında çocukla sokağa atmış:

Konu Mesajı 'Bosanmis ve cocuklu erkekle evlilik' Bosanmis ve cocuklu erkekle evlilik

Bahaneye bakın çocuk küçük diye muhattap olmak istemiyormuş, çocuğu atmış gelmiş işte
Arkadasım ben dinsiz halimle Allahtan k9rkarım kuldan utanırım, babasız kalan el kadar bebek varken hiç mi vicdanınız sızlamıyor?? Siz ikiniz de ne biçim insanlarsınız ?? O bayıldığın şerefsizin üstünde o gariban bebenin vebali var, isterse bir çiftlik hayvan kessin o çocuğun ahı gitmez. Dini sohbetmiş hfdfhhj yerim sohbetinizi, dindarım diye diye göz göre göre her türlü şerefsizlik, vicdansızlık mubah yani yerim o dininizi de sizi de.

Karısından hamileyken boşanmış çocuğu olan biriyle en az 1 senedir birliktesiniz siz buna rağmen devam ettiniz onun naza çekme sebebi ne?
Sizi Allah a havale ediyorum.isin egrisini doğrusunu bilmeden yazıyorsunuz.Ben ilk defa biriyle bu kadar uzun görüşmem oldu.O konuyu arkadaşımın istegini uzerine açtım .Burdan hesabı yok ve bu tarz şeyleri çok beceremiyor cok uyardik mantıklı biri olmadığına dair ancak bazen yabancı sözü daha etkileyici oluyor.Bunu da açıklamaya mecbur değildim.Ama yorum yaparken biraz düşünün.

Arkadaşım ben yabancı gözüyle fikir almaya geldim .O konu başka oradaki kız yemin ederim ki ben değilim .Niye bilip bilmeden yorum yapiyorsunuz

Bana niye beddua ediyorsunuz konuyu açan sizsiniz arkadaşınız yada kuzeniniz dememişsiniz çok çirkin vebal almak ahımı aldınız sizde beter olun benim günahımı aldığınız için

Mescitte niye fotograf atiyor cok gostermelik geldi bana inanci. Sanki size yaranmak kendini iyi gostermek icin yapiyor bunlari. Bende esimde muhafazakariz ama benim gozume sokarak bisey yaptigini gormedim ben. Dini sohbetten cok gelecek hakkinda konusma yapmaniz daha dogru olurmus.

Arkadasiniza hesap acmaniz cok zor olmasa gerek. Ayrica yasak baskasinin ayni hesabi kullanmasi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…