Aile işi

Namename

Guru
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2012
1.988
2.357
333
İyi akşamlar hanımlar

Eşim ortaokuldan beri babasının yanında çalışıyor. Okul çıkışları gidermiş. Üni okurken haftasonları gelip çalışır parasını alır okuduğu şehre dönerdi. Okulu 3 saat uzaklıkta bir şehirdeydi. Müşteri başka yere gitmesin diye.

Okulu bitti.11 senedir düzenli bir şekilde orda. Meslek el becerisi isteyen bir meslek. Kp 60 yaşında bir de kaynım var başka sektörde. Hepimizin düğünü altını ordan yapıldı. İşlerin %80 kısmını eşim yapıyor. Küçücük bir iş için bile eşimi bekliyor kp. Tatile gitsek telefon susmaz.

Kv kendilerine ev alınırken altınlarını bozdu verdi diye yine geri yapıldı ona dükkandan. (Sürekli istedi durdu) En son bozup herşeyini diğer oğluna verdiler onlara ev alındı önlerine bir fırsat çıktı. Geri alınmayacak. Bunu da bizden gizli yaptılar aslında önümüze düştü söylemek zorunda kaldılar. (Evin yarı parasını verdiler diyelim)

Biz kiradayız. Kv banyo tuvalet mutfak yaptırdı. Salonuna yeni eşyalar aldı. Tamam ama nereye kadar böyle gidecek. Ben mi büyütüyorum anlamıyorum. 36 yaşındayız ben çalışıyorum ama ne kadar daha milletin konforu sağlanacak. Benim kendi kira gelirim var. Ama çocuğumu düşünüyorum ve sinirime dokunuyo bu durum. İşin komik tarafı kv bugün yarın kocasına yine altın yaptırabilir. Oğluna verdim de kolum bol kaldı diye.

Eşime diyorum sana da versinlerde bari dükkan açalım. Ne kadar daha işçi gibi çalışacaksın. Nedense bu babasıyla konuşmaya çekiniyor anlayamadım.

Kusura bakmayın şuan sinirliyim. Karışık yazmışta olabilirim.

Ben bile gerildim. Dün de böyle bir hikaye okudum, nedir bu kayın ailelerin sömürüşü.. eşiniz evinin ihtiyacını gidermeden başkasının lüksü için harcama yapıyor ve bu sanırım ailenin normali olmuş. Valla ben olsam eşimi işten ayrılırım o zaman diye uyarırdım. Daha iyi şartlar için çalışan kadın, kazancını kök aileye harcayan koca.. büyük adaletsizlik.

Bunca zamandır eşinizin sesi çıkmamış bundan sonra konuşamaz herhalde. Zor bir durum. Hadi diyelim konuştu eşiniz sıfırdan yeni bir çalışma hayatına başlayacak bu da zor. Destek olacak olsalardı şimdiye kadar olurlardı. Siz kiradayken başka sektörde çalışan kardeşe ev alınmış. Neye göre böyle yapıyorlar ve eşiniz neden konuşmaya bile çekiniyor hiç anlamadim.

Şöyle patron olarak kp var. Çalışan eşim. Para kp de. Kardeş evlensin dedik ama tamam da yani.

Kim büyütmüş?
Kp açtı kvnin altınlarıyla. Daha sonra yapmış ona hepsini. Tekrar bozup ev aldılar. Tekrar yapıldı. En son küçük oğlana verildiler.
İşleri eşim ilerletti. Bunu hakkı çıkmak için söylemiyorum etraftaki komşularda böyle söylüyor. Zaten müşterilerde eşimi arıyor iş yaptırmak için. Dediğim gibi el becerisiyle yapılan bir iş. Bir yaştan sonra o hassasiyet kayboluyor.

Büyük ihtimalle sakin konuşulmayacak. O yüzden. Lafta vekilim diyo babası ama Allah korusun yarın öbür gün bişey olursa herkes herşeye ortak.
Ve şöyle bişey o para aileden isteneceği zaman eşimde o akşam orda ama o varken lafı açılmıyor.

Ortada büyük bir haksızlık var ve eşinizin bunca emeğine karşı elde var sıfır. Dediğiniz gibi ileride herkes ortak olacak. Diyelim eşiniz ayrıldı yine elde var sıfır. Bunca emeğe karşı ayrılınca yine kötü olur. Gerçekten zor bir durum umarım kolaylıkla çözüm yolu bulursunuz.

Eşiniz tavrını koymadıkça siz kendi kendinizi yemekten hasta olursunuz.Neden hakkını arayamıyor eşiniz? İyi bir kazancınız yok gibi oradan çıkıp başka yerde işe girse muhtemelen ya aynı ya da daha iyi bir durumda bile olursunuz.Şu zamanda işinde iyi bir usta bulabilmek zor çünkü.

Şöyle ki sakin konuşulmayacak. Eşim sakindir ama sinirlenince kötü olur. Babası bi laf eder kötü olur diye düşünüyor büyük ihtimalle.
Ortaklık teklifi geliyor ama istemiyorum. Bunlardan kurtulmaya çalışıyorum zaten.
Ailesine sorsan hep onlar çalışıyo onlar kazanıyor. Bi ara dalga geçtik Allah razı olsun çalışıp bizi bakıyosunuz diye.

Çokluk bokluk diyorlar ya o misal.
Kaç kişi bir dükkan içinde. Kimin eli kimin cebinde belli değil.

Çokluk bokluk diyorlar ya o misal.
Kaç kişi bir dükkan içinde. Kimin eli kimin cebinde belli değil.
Şöyle çalışan eşim. Kp orda bulunuyor kazancı alıyor eşime maaş veriyor. Ayrılacağız ordan dedik ayağa kalktılar ama ortada yine bişey yok. Herkes alacağını alıyor bize yine bişey yok. Dükkanda emeği olmayan kişinin karısı bile yeri geliyor hak talep ediyordu. Ben yine karışmadım. Ama artık çok sıkıldım.

Tüm işi eşiniz yapıyorsa başka yerde de rahatlıkla çalışabilir, ki burada da maaşla çalışıyormuş. Piyasada zanaat bilen hem kolay iş buluyor hem de çok kazanıyor. Misal inşaat sektörü, bir usta sabit maaşlı mühendisten daha çok kazanıyor şu an.

Eşinizi ikna edebilirseniz başka yere baksın. Tabi bir kişiyi çalıştırıp çalıştırıp tüm aileyi ihya edenler kolay bırakmayacaktır. Büyük bir kaos da sizi bekliyor olacak ama bundan daha kötü değildir. En azından kazancınızı kendinize harcarsınız.

Eşiniz babasına diyecek ki sen hayattayken herkesin hakkını verelim sende emekliye ayrıl işi de benim üstüme devret. Sonrada kardeşe verilen altınlar hesaplanır geriye kalan para verilir ortaklık bitmiş olur yok kabul etmezlerse eşin o zaman bana eyvallah diyecek zaten anlattığınıza göre işi yapan eşiniz, bu saatten sonra kaybedecek neyi var ki.

Siz de küçük değilsiniz 40 yaşa merdiven dayamışsınız. Gelir olduğu halde kirada oturuyorsunuz bu kadar iyi niyetli olmayın sizde çocuk büyütüyorsunuz onun geleceğini düşünmek zorundasınız.

Eşiniz ya banada bir ev alın yada ben kendi yolumj çizeceğim desin.
Bazı kavgalar edilmeli maalesef, zaten işi eşiniz yapıyorsa kayınpederinde musluğu kesilir eşiniz giderse göze alamaz.

Kuzu alınmaca gücenmece yok kabahat eşinde. Tamam şimdiye dek kervan böyle gitmiş, ama bu kervan buradan döner nasıl mı.
Sen bu kadar bunaldıysan eminim eşin de bunalmıştır.
Eskilerde bir tabir vardır "Kazan kaldırmak"
Eşin artık benden buraya kadar diyip kendi yolunu çizmesse bu kısır döngü böyle sürecek malesef.
Ortada bir Kazan kaynıyor kp yaşlanmış zaten rutine bağlamış, gelen bir kepçe alıyor giden bir kepçe atıyor.
Böyle olmaz eşin yolunu değistirmedikçe de bu iş düzelmez.

Bende böyle düşünüyorum aslında. Ortada yıllarca verilmiş bir emekte var. Belli yaşlara geldik. Tamam ben çalışıyorum hissedar olduğum yerden kira gelirimde var ama enayi değilim. Ben hep acaba ben mi yanlış düşünüyorum dedim kendimi bastırdım. Şöyle diyim evlerine bile gideli en son 1 sene olmuştur.

Hata tabi ki onda. Niye ağzını açmıyosun diyorum. Herkes alacağını alıyo. Tamam sana kalmayacak mı burası kardeşine verdikleri gibi bize de versinler yolumuza bakalım.

Eşiniz ya banada bir ev alın yada ben kendi yolumj çizeceğim desin.
Bazı kavgalar edilmeli maalesef, zaten işi eşiniz yapıyorsa kayınpederinde musluğu kesilir eşiniz giderse göze alamaz.
Kendi ağzıylada söylüyo zaten. Şimdi 100 kazanıyosam oğlum olmazsa 20 kazanırım. E daha ne evin var emeklisin. Evlenecek çocuğun yok. Aylık destekte verilir sana bırak bizi artık kendi halimize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…