Aile konusunu aşamıyorum,birgun bizi bitirecek...

Beyleri iyi biliyorum..
Allah yardımcın olsun ben beylerden bi sülalenin kibiriyle büyüdüm hatta.
Gercekten mi? Bingol mu?
Liseden bir arkadasim esimin kuzeni diyebileceğim biriyle evliydi,geçen sene boşandı. Onla dertlessem beni o kadar iyi anlar ki ama anlatmak istemiyorum nedense. Esimin soy ismi y ile başlıyor belki direk aynı sulaleden bahsediyoruz:)

Bu yaşlanınca olabilir ama şuan onu da beceremem. Ben kendi annem dahil aynı evde cekirdek ailem dışında birini istemiyorum. Bilmiyorum ne olacak,belki boşa sıkıyorum kendimi,belki de bir kaç hafta sonra boşanıyoruz diye konu açacağım...

Bir anne, oğlunun evliliğine huzursuzluk sokacağını bile bile sizinle yaşayacağım diyebiliyorsa, siz o kadını değil, önce kendinizi düşünmelisiniz tabi ki. Sizin mutsuz olacağınızı bile bile eşiniz sizi buna mecbur bırakırsa, o eşe insanın güveni, sevgisi, kalbi kırılır bence. Yani sizin yerinizde olsam, istemediğim bir düzende yaşamaktansa, kendi yoluma gider, yeni bir düzen kurarım. Elbette yazıldığı kadar kolay bir şey değil bu. O yüzden dilerim bunlara hiç gerek kalmaz, korkularınız yersiz çıkar, herkesi rahat ettirecek, mutlu edecek bir çözüm bulunur.

Bunun küçük büyük ile ne alakası var. Ha ordan duygu sömürüsüne girerlerse o zaman büyük gelinin üstüne vazife olmaz mi? Daha tecrübeli ve yaşlı diye. Bence insanların başkalarının hayatı üstüne ahkam kesmeleri çok kolay oluyor. Ucu onlara batmıyor ya. Elbette hepimiz kvdemize ve kpderimize eşimizle birlikte sahip çıkarız ihtiyaç olunca. Ama anladığım kadarıyla kadın hasta değil o kadar da yaşlı değil. Benim hep toafima giden: o kadar çocukların hayatının üstüne hak istiyorlar, ama çoğunluk kendi annesini babasını zamanında bırakıp sehirdisi, yurtdisina gitmiş, ama aynı insanlar sana nasıl yaşayacağını söylemeye çalışıyor. Ev üstüne ev olmuyor öyle kolay kolay. Heleki eşler dengeyi saglayamiyorsa. Anlattığınıza göre o zaman evinizden başka insanlarda eksik olmaz. Yok yok. Madem aile kalabalik hep beraber olmayi seviyor, ahkam kesmek yerine hepsi kayinvalide ye destek olsun.

Bız yunanistanlıyız ,
Kızım olsa doğululara vermezdım , kendımde gitmezdim. Yapamazdım çünkü - ki bizde doğuyada kız vermezler.
Ama doğudan kız alırım , gelsin rahat etsin bizde

Çok da büyük konuşmamak lazım. Kısmetinse gelir bulur seni
Engel olamazsınız .
Hayırlısını diyelim herşeyin :)

Valla kendin seçmişsin bile bile, yapacak bir şey yok. Sen üzüldün diye aile yapıları değişmeyecek.
Geçmiş olsun hayatına, ciao adios goodbye

Aynı benım ailem sizin aileniz gibi, eşimin ailesi de eşinizin ailesi gibi.. Kendi babasının kuzeninin çocuğunun çocuğu ile bile görüşüyor ve kuzenim diyor vb.. Sürekli iç içeler, kv evi misafir gelir gider. Bende sizin gibi en başından mesafe koydum; habersiz asla gelmenizi istemiyorum dedim.Hiç gelmemeye başladılar; eşim çok üzüldü . Herneyse sana diyeceğim şu ki; ben eşimin ailesinde de öyle gördüm. Eğer tek kalırsa anne ya da baba erkek çocukların evinin bir tanesinde kalıyor. Bu onlarda bir kültür öyle görmüşler değişmiyor..Umarım sende öyle bir şey olmaz. Baştan konuş ama ben daha kv tek kalmadan söyledim ben böyle birşey asla yapamam diye..Benimki hiç sesini çıkarmadı ama daha öyle bir durum olmadığı için kavga etmek istememiştir muhtemelen..Çok zor durumlar.

C CeYz çok derin bir konu seni çok iyi anlıyorum ama bu konu güney kuzey -doğu batı gibi bir noktaya gelecek... kültür denen bir olay var alışmak gerekiyor eğer çok zorluyorsa seni eşinle konuşup net tavrını koyman gerekiyor

Evet Bingöl benim bahsettiğim sülalenin soyadı B.. ile başlıyor tatlım :)

Eşin ne kadar sana hak verse de muhtemelen o kültürle yetiştiği için senden bi takım adımlar bekleyecektir. Ne yazık ki o sülalenin gelinlerinden tek beklenilen şey hamarat olup çılgınlar gibi misafir ağırlaması,hatta misafir ağırlamaktan ve aileleriyle de inanılmaz övünürler. Aynı evde oturmayı reddedip aynı sokakta oturmayı teklif edebilirsin eğer seviyorsan eşini.

Arkadaşlar bende doğuluyum ama ailem bi doğuluyla evlenmek istesem karşı çıkardı çünkü gelinden beklenti çok yüksek. Annem evlendiği gibi hemen köyden bir kayın ve bir görümce yollamışlar yanına ki babam yıllarca yalnız yaşamış o zaman gelen giden olmamış,çorba kaynadığını görünce başına üşüşeni çok olur doğulularda hele böylesi geniş sülalerde.

O zaman bunları açıklayarak ama eşinizin de antipatisini kazanmadan durumu belirtin. Sürekli misafir geleceğini bununda sizin huzurunuzu kaçırmasını istemediğin için annesi ile oturmak istemediğini ama o ne zaman isterse gidip yardım edebileceğini felan söyleyerek ikna edin

Ev üstüne ev olmaz deyip kestirip atacaksınız, o kadar.

Bız yunanistanlıyız ,
Kızım olsa doğululara vermezdım , kendımde gitmezdim. Yapamazdım çünkü - ki bizde doğuyada kız vermezler.
Ama doğudan kız alırım , gelsin rahat etsin bizde
Eşim karadenizli hatta dirak söyliyim Rize li ve aynen bu arkadasın anlattıgı gibiler
Ben doguluyum ama bizde böyle bişey yok
Yöreye göre değil aile yapısına göre değişiyor bence

Biz ilk evlendigimizde x amca bize ev görmeye geliyor dedi esim amenna buyursun gelsin. ama yanında y teyze ile q amcayı da almış. Yanında muhabbet edeceği akrabaları da getiriyor. Ilk defa geldiği eve ne hediye ne minik bir tatli getirmeyip karnını doyurmaya gelmiş bir topluluk gibiydiler. Sürekli yemek içmek ve para muhabbeti olunca içim rahat bir şekilde konuştum eşimle. Senin 40 yas uzeri akrabaların annenin ve babamın eşi dostu. Biz bayramda seyranda görüşürüz ancak sanki ortak bir paydamız varmış gibi sürekli görüşüp gezemem onlarla dedim. Bir ikisi sefer gelmelerinde de eşimi gönderdim pastaneye bir çay demledim hizmeti de hep eşim yaptı. Biz de ziyaret etmeyince bıçak gibi kesildi bu muhabebtler ilk 6 ayda. kv bizi 5 sefer cağırsa birinde gittim. Şimdi nadiren bir sefer çağırıyor ve ben de gidiyorum isteyerek. Herkes memnum ya da öyle görünüyor.
Kv niz eğer yalnızsa muhtaç bir insan olmasa da sizinle kalmak isteyebilir. Bizde kimse kimseye minnet etmez evladını geleceğe yatırım görmez ama evlendiğim yerde insanlar evlatlarını biraz geleceğe yatırım bakımevi gibi görüyor. Evinde bir gece yalnız kalamayanı gördü bu gözler. Sizinle temelli kalacağına şehir dışında kızlarının yanında daha rahat eder. ya da aynı binada ev tutmayı düşünebilirsiniz. Benim başıma gelse sanırım yılda 6 ay annemi babamı ziyarete gider diğer yılın yarışında da kv ile aynı evde yaşardım. Yine de büyük konuşmayım.

içindeki sıkıntıyla yanlış cümleler kurup ihaleyi üstüne alma
çok içlerine girmeden uzaktan takip et , inşallah huzur kaçmadan bu işten kurtulursun canım

Ben bunların hepsini fazla fazla yaşadım. Nereli olduğuyla değil aile yapısıyla ilgili. En son boşanma aşamasına gelince evi terkettim, büyük çaplı bir kavga kopardım hepsinden kurtuldum. Şimdi kimseyle muhatap olmadan yaşayıp gidiyorum, keyfime bakıyorum. Bir cinnet anında hepsinden kurtul gitsin

Evet kesinlikle tam olarak evladını geleceğe yatırımmış gibi görmek sözü bu gibi durumlar için geçerli. Ben henuz öyle bir olay yaşamadım ama ailesinden aldığım izlenim bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…