Gercekten mi? Bingol mu?Beyleri iyi biliyorum..
Allah yardımcın olsun ben beylerden bi sülalenin kibiriyle büyüdüm hatta.
Bu yaşlanınca olabilir ama şuan onu da beceremem. Ben kendi annem dahil aynı evde cekirdek ailem dışında birini istemiyorum. Bilmiyorum ne olacak,belki boşa sıkıyorum kendimi,belki de bir kaç hafta sonra boşanıyoruz diye konu açacağım...Öyle birşey olursa eşinizi ikna edip durumu kabul etmeyin bence de. Yine de hiç çare yok, ille de birlikte yaşayacaksanız, siz onun evine gitmeyin, o sizin evinize gelsin. Kendi kurallarınızı hissettirmeye çalışın.
Ben esimle herseyi konusurum soylerim de birisi 'Sen kucuk gelinsin niye kabul etmiyorsun' içerikli bir konu acarsa kıpkırmızı olurum kem küm ederim,kadının da kalbini kırıp günah islerim diye korkuyorum. Nasıl söylenir bilmiyorum. Eltim var,o da kabul etmez
Bız yunanistanlıyız ,
Kızım olsa doğululara vermezdım , kendımde gitmezdim. Yapamazdım çünkü - ki bizde doğuyada kız vermezler.
Ama doğudan kız alırım , gelsin rahat etsin bizde
Gercekten mi? Bingol mu?
Liseden bir arkadasim esimin kuzeni diyebileceğim biriyle evliydi,geçen sene boşandı. Onla dertlessem beni o kadar iyi anlar ki ama anlatmak istemiyorum nedense. Esimin soy ismi y ile başlıyor belki direk aynı sulaleden bahsediyoruz:)
Yalnız yaşayabilir çok yaşlı degil. Ama o ne istiyor bilemiyorum,tek kalmak istemeyebilir
Eşim bu konuda bir şey demedi henüz ama cok üzülüyor,ruh gibi.Surekli gelecek,kalacak eminim. Bir süre sonra da kuru kalabalık ve kv tarafından laf soz olunca eşim ustume gelecek tartisacagiz,birbirimize agir konusacagiz; yaşamadığımız şey degil.
Esimin aşırı aşırı aşırı kalabalik,geleneklerine dinine aşırı bağlı bir ailesi var. Birilerine karsi ilk izlenimin ne kadar onemli oldugunu oyle dank ettirdiler ki bana,13 yıl evvel daha 17 yasindayken bugünleri hissetmişim... Keşke uzak dursaydım,ogullarina hala aşık olsam bile keşke evlenmeseydim.
Ailesinin tuhafliklariyla ilgili somut olarak anlatilacak çok olay var ama uzun olmaması için ilk mesaja yazmak istemiyorum.
Zaten önemli olan o değil.
Önemli olan, akrabalık ilişkileri amca dayı anneanne babanne kuzenler yeğenler olan ve bayramlarda,2-3 ayda bir gorusulen ve cok da sosyal olmayan ice donuk bir kizla; yakın akranları geçtim, annesinin dayısının torununun bilmem nesini kendi kuzeni gibi yakın gören,sık görüşülen,bizi de her toplantiya emrivakiyle davet eden,evleri genellikle bayrammış gibi kalabalık olan,akılları fikirleri yoresel/agir/cesiti bol yemek ziyafetleri,temizlik ve düzen takıntıları olan,dedikoduyu çok seven bir ailenin oglunun evliligi... Evet bu evlilik gelin acisindan buyuk bir sorunmus... Ne yaparsam laf olacakti,arama bastan mesafe koydum o yüzden. Ona rağmen geriliyorum. Ben bu ortama uyamıyorum,kendimi onlarin yaninda uzaydan gelmiş gibi hissediyorum. 8 yildir evliyim,önceki gibi arada geleyim,esimin gelmesine engel olmayayim desem; kayınvalidemin beraber yaşadığı kendi kayinvalidesi vefat etti. Bu ailedeki tek sevdiğim nur yüzlü babannemiz vefat etti. Kayinvalidem tek artık.
Bundan sonrası nasıl olacak? Eşim en küçük oğlu, ya hep yanimda kalin derse ne diyeceğimi bilemiyorum. Diğer iki kizi başka ilde,bir tane oğlu ve biz yakınındayız. Birlikte yaşamak teklif edilirse veya sürekli surekli cagirilirsak ben ne yapacagim?
Eşim karadenizli hatta dirak söyliyim Rize li ve aynen bu arkadasın anlattıgı gibilerBız yunanistanlıyız ,
Kızım olsa doğululara vermezdım , kendımde gitmezdim. Yapamazdım çünkü - ki bizde doğuyada kız vermezler.
Ama doğudan kız alırım , gelsin rahat etsin bizde
Evet kesinlikle tam olarak evladını geleceğe yatırımmış gibi görmek sözü bu gibi durumlar için geçerli. Ben henuz öyle bir olay yaşamadım ama ailesinden aldığım izlenim bu.Biz ilk evlendigimizde x amca bize ev görmeye geliyor dedi esim amenna buyursun gelsin. ama yanında y teyze ile q amcayı da almış. Yanında muhabbet edeceği akrabaları da getiriyor. Ilk defa geldiği eve ne hediye ne minik bir tatli getirmeyip karnını doyurmaya gelmiş bir topluluk gibiydiler. Sürekli yemek içmek ve para muhabbeti olunca içim rahat bir şekilde konuştum eşimle. Senin 40 yas uzeri akrabaların annenin ve babamın eşi dostu. Biz bayramda seyranda görüşürüz ancak sanki ortak bir paydamız varmış gibi sürekli görüşüp gezemem onlarla dedim. Bir ikisi sefer gelmelerinde de eşimi gönderdim pastaneye bir çay demledim hizmeti de hep eşim yaptı. Biz de ziyaret etmeyince bıçak gibi kesildi bu muhabebtler ilk 6 ayda. kv bizi 5 sefer cağırsa birinde gittim. Şimdi nadiren bir sefer çağırıyor ve ben de gidiyorum isteyerek. Herkes memnum ya da öyle görünüyor.
Kv niz eğer yalnızsa muhtaç bir insan olmasa da sizinle kalmak isteyebilir. Bizde kimse kimseye minnet etmez evladını geleceğe yatırım görmez ama evlendiğim yerde insanlar evlatlarını biraz geleceğe yatırım bakımevi gibi görüyor. Evinde bir gece yalnız kalamayanı gördü bu gözler. Sizinle temelli kalacağına şehir dışında kızlarının yanında daha rahat eder. ya da aynı binada ev tutmayı düşünebilirsiniz. Benim başıma gelse sanırım yılda 6 ay annemi babamı ziyarete gider diğer yılın yarışında da kv ile aynı evde yaşardım. Yine de büyük konuşmayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?