Aile konusunu aşamıyorum,birgun bizi bitirecek...

Eşin hangi tarafta yani kabullendi mi?

Eşin hangi tarafta yani kabullendi mi?
Eşim ben evi terkedip boşanma kararı alınca dank etti, tamam sen ailemle görüşme ama boşanmayalım diye yalvar yakar olunca eve döndüm. Ailesiyle kendisi görüşüyor ben de karışmıyorum, o da bana ısrar etmiyor ailesiyle görüşmem için. Ben 5 senedir evliyim ve haklı olduğumu hâlâ yeni yeni kabullendi. Şimdi ailesiyle de arası iyi, bana karşı da iyi. İki tarafı dengede tutmaya çalışıyor kendince. Artık kabullendi herşeyi.

Bingolluler, herkes bu sulaleyi 'beyler' diye bilirmis aşiret degiller.Babam da Bingöllü ama farkliyiz.

Büyük konuşmak istemiyorum, hayat arkadaşımdan vazgeçerim gerekirse cunku kendimi biliyorum,yapamam beraber.
Allah yardımcınız olsun,onlar böyle yaşamayı severler,tanıdığım bir sürü zaza,bingöllü falan var,çok zor bir durum.

En korktuğum şey kayınvalidemin kayınvalidesinin ölmesi bi de kayınpeder ölürse soluğu bizde alacak biliyorum. Öyle de acındırır ki kendine alttan alta. O yüzden seni çok iyi anlıyorum. Ben şimdiden düşününce kötü oluyorum. Maalesef bazı yöreler böyle

Sonradan eşinizle çok kötü olacağınıza şimdiden biraz kötü olmayı göze alın derim. Madem çok dindar bir aile, o zaman dinin size tanıdığı hakları kullanmakta ısrarcı olduğunuzu söyleyin. Birincisi eşiniz size ayrı ev açmak zorunda olduğu için rızanız olmadan annesini eve getiremez. İkincisi siz eşinizin annesine bakım vermek zorunda değilsiniz o yüzden yine evinize annesini zorla getiremez. Her evlat kendi anne babasının bakımından sorumludur. Diğer yandan tek başına kalmış yaşlı bir kadını kendi kaderine terketmek de vicdansizlik olur.

En makul olanı size yakın bir ev kiralayın ve kayınvalideniz orada tek başına yaşasın. Haftada bir iki kez yemek yapıp evine gidin orda yemek yiyin. Bir iki kere de bir çeşit pasta börekle evine gidip çay yapın beraber yiyin için. Ara sıra da çocukları bir kaç saatliğine bırakırsanız haftada dört beş kere görüşmüş olursunuz. Gücünüz varsa daha fazlasını yapıp gönlünü hoş etmek çok değerli olur.

Birlikte geçirdiğiniz zamanlarda kayınvalidenizin evinde olmaya dikkat ederseniz düzen hep böyle gider, ne o yalnız kalır ne siz çat kapı korkusu yaşarsınız.
Bahsettiğiniz gibi büyük bir aile ise bayram seyranda akrabalar büyüğün evine doluşur. Böyle zamanlarda siz herkesten önce davranıp bir iki çeşit yemeğinizi alıp kayınvalideye geçin. Davet vereceğiniz zamanlar da insanları kayınvalidenize davet edin. Hem yaşlı kadın, gelen gidenle gururu okşanır hem yalnız kalmaz. Kadın yaşlı olunca misafir de kendi kendini ağırlar zaten. Siz de kendinizi çok öne atmadan ufak tefek yardımlar yapın. Böylece kendi evinizi akrabaların baskınından korur, bunalınca kaçıp gidersiniz.

Evinin temizliğini yapacak gücü yoksa siz sakın üstlenmeyin, eşiniz iki haftada bir temizleyecek birini tutsun evlat olarak. Yukarda saydıklarımı yaparsanız siz zaten bakmak zorunda olmadığınız biri için yeterince fedakarlık yapmış olacaksınız. Biraz da eşiniz evlat olduğunu hissetsin.

Kendi geleceğim için benim planlarım aynen böyle :)

Bence bu konu evlenmeden konuşulması gereken konuların başında geliyor, inanılmaz bir emrivaki, bana göre asla kabul edilemez. Bunlar nasıl insanlar anlamıyorum alt alta üst üste utanmıyorlar el kızının el oğlunun huzurunu kaçırmaya.

Bız yunanistanlıyız ,
Kızım olsa doğululara vermezdım , kendımde gitmezdim. Yapamazdım çünkü - ki bizde doğuyada kız vermezler.
Ama doğudan kız alırım , gelsin rahat etsin bizde
deme bacım deme. kuzenlerim evlenmeden birer yıl önce neler neler atıp tutuyorlardı. Evlendiler. Eşlerinin ikisi de Doğunun has adamı çıktı. hani bazı tipler vardır doğuludur ama çaktırmaz. bunlar uzaydan belli biz Doğuda yaşadık oranın kültürüyle yoğrulduk diyorlar. çocuklarının isimleri bile hep oranın isimleri

Bugun kayinpederime birsey olsa sanirim bende boyle bir konu acardim.Allah yardimcin olsun ne diyeyim zor bir durum,benimde esim annesine fazlasiyla duskun kesinlikle annesiyle yasamamizi ister,kayinvalidem zaten acilarin kadinidir bir gozyasiyla isi bitirir.ayni sehirde kiz kardesi de var simdilik anasina bagli ogun geldiginde bilmiyorum annesini ister mi?belki bu dedigime yirmi sene var ama ben simdiden ne olur diye dusunuyorum,Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin de baska birsey istemiyorum.

Şu uzaydan gelme hissi bende de var benimde arada kültür farkı var
Baya bir çekiyorum
Sanki onlar insan ben değilim sanki onlar akıllı ben safmisim gibi
Öyle sinir oluyorum ki ayaklarım her seferinde geri geri gidiyo

C CeYz belki konu dışı ama esin hangi ortağın teklifini kabul etti?
Izmirdeki akrabası olan adamla devam etmek istemiyor,bunu net anladı çünkü aşırı işkolik ve halden anlamaz. Ailesi hep başsağlığına geldi o gelmedi ve cenazenin olduğu gün esimi şehir dışına yollamak istedi iş için. Ve eşim henüz söylemedi ama icinde noktayı koydu.Izmirde şube açacakmış esimi mudur yapmak istiyormuş,eşim de diyor ki ne verirse versin insani duygularini yitirmis işkolik biriyle yapamam.
Bayramdan sonra esim yurtdışına gidiyor. Diğer patron iş alanı araştıracak. Eşim dayılarının yanına gidecekti birkaç aylığına, bu adam da madem sen gideceksin gel beraber gidelim orada araştırma yapalım. Is kurabilirsek siz yerleşirsiniz. Olmazsa burada benimle kal demis.Bakalım hayırlısı.
Sordugun için teşekkür ederim❤ Dua edin hakkımızda hayırlısı olsun

Hakkınızda hayırlısı olmasını dilerim .Umarım senin korktuğun gibi olmaz hicbirsey ...

Bende birebir aynı aile yapısı içinde gelinim, çözüm bulamadım, bosaniyorum
Ama her yolu denedim ben çözüm bulamadım (kayın valide ile birlikte yaşıyoruz )
Uzak olmak en iyisi , kesin bir dille belirtin biraz tavır alırlar ama olsun gerekirse oğlu gitsin anasının yanına

İnsanların kültürleri yaşayış biçimleri için işleri güçleri .... şeklinde bahsetmeniz çirkin. Size uygun olmaması yaşayış şekilleri hakkında böyle yorum yapmanızı gerektirmez. Hataları size emrivaki yapmaları yalnızca buna da ses çıkarın izin vermeyin madem

Reactions: Kuf
ay bende oyle surekli gorusen konusam bir aileden hic bagi olmayan aileye gelin geldim kendimi cok yalniz hissediyorum
herkesin derdi de farkli iste :)

Töreye uymaz oğul diyen özcan deniz dizisi geldi aklıma konaklı monaklı sizde Nurgül yeşilçay :) erkek çocuk doğurmak isteyen veliaht ağa eşi tavrınızı net belli edin görsünler 2.sezonda şehirli gelinden ne çekecekler teynteynteynlililili

+1500000
Dinin bakış açısı aynen böyle.
Her evlat kendi annesinden sorumlu.
O yüzden kv ile ilgilenip evini temizlemek, yemeğini yapmak, kvnin misafirini ağırlamak kocanızın görevi çünkü onun annesi sizin değil C CeYz

Bizim aile mi garip anlamadım
Babam yalnız ve 77 yaşında tek yaşıyor
Anneannem 83 yaşında ve tek yaşıyor evinde

Kimse de çocuklarımızın başına toplaşalım demiyor.
Bu iş senin başına patlar
En fazla annesiyle aynı mahallede oturmayı kabul et
Eşin her gün iş çıkışı 1 saat görsün annesinin pazarlık vs ağır işlerini halletsin

Babaannem en küçük amcamla yaşıyor halamlar hep orda. Çoluk çocuk toplanıp sabahtan gidip akşama kadar, ev bayram yeri gibi haftanın birkaç günü...
İşin birde bu tarafı var kadın tek gelse de geleni gideni bitmicek bayramlarda her özel günde ilk toplanılan ev olucaksınız.
Akrabalık ilişkileri beni çok darlıyor hadi çocukluktan itibaren tanıdığın insanları bir nebze çekebiliyorsun da hiç bilmediğin tanımadığın kültürdeki insanlarla çok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…