- 3 Ocak 2016
- 3.343
- 6.351
- 158
- 40
- Konu Sahibi ozgurlugum
Nedir bu önyargi yahu karsi taraf muhafazakarsa kizimiza baski yaparmi sende öyle ol diye...kisiye göre degisir onlarin yaşam tarzlari öyle seninki farkli sen onlari o şekilde kabul edebiliyosan git evlen baski olursada koy tavrini endisen varsa evlenme ama böyle genel bi algi olmasina sinir oluyorum ayni sey bizimde basimizdan gecti biz muhafazakar denebilicek bi aileyken karsi taraf ziddiydi soz kesilme gunu kizin arkadaslari hortlak görms gibi ay bunlar kapali sana baski yaparlarmi diye salak salak konuşmalar...sonuç herkes kendi hayatini yasiyo bize ne onun basi acikmi kapalimi neyse ney herkes kendinden sorumlu ki bizimde icimizde acigida var kapalisida ... bu kadar sıg düşünulmese keske...
Madem endisesi var arkadasınizin zamana yayip aileyi iyce tanisin gercekten olmadigini anlarsa evlenmesin yani...
önyargı olmasın da ne olsun muhafazakarların kendinden olmayanlara saygı duyguğu görülmüş şey mi?
istisnalar kaideyi bozmaz.
neler görüyoruz okuyoruz..
kız kardeşim var ama böyle muhafazakar ailesi olan biriyle asla evlendirmem benim kardeşim dünyaya milletin kıyafetine laf etmesi için dünyaya gelmedi.
benim anlamadığım bu ailesi muhafazakar olan tipler kendi ailelerine uygun bir kızla olmazlar da başkasını değişmeye zorlarlar. ayıp denen bişey var. bu kız mecbur mu elin yobazları için kıyafet seçip gelinliğinde sınırlamaya gitmeye hem neden hep muhafazakarlara uymak zorunluluğu varmış gibi davranılıyor?
ailesi kıza uysa?
ailenin yaşamı varsa kızın da yaşamı var değil mi?
ama nerede öyle özgüveni yüksek kız, aileler öyle pasif yetiştiriyor ki işte böyle yobaz ailelere nasıl uysam diye kara kara düşünüyorlar.
şimdi ailesine neden yobaz dedin diyenler çıkacak.
bu muhafazakarlık değil edepsizliktir, gelen misafire hoşgeldin bile dememek. üstelik bunlar arap adetidir türk kültürü misafirperverliğiyle ünlü bir kültürdür. bu yüzden yobazlıktır yapılan.
genç kızlara önerim mutlaka önce ailesine bakın. böyle bolca türbanlı, sakallı bireyler varsa siz de tam tersi yöndeyseniz kusura bakma uyuşamayız biz deyip baştan bitirin.
davul bile dengi dengine..