Aile meselesi

Bejndar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2015
1.219
3.256
48
Hanımlar iyi günler öncelikle.
Eşim 29 ben 27 yaşındayım 1 kızımız var Allah herkesi yavrusunu bağışlasın.
Eşim 2 yıldır var olan işinin harici bide mütahitliğe başladı haliyle ödemeleri üst üstte bindi Allaha şükür bicok kişiye göre rahat bi yaşamımız var. Ama bu süreç biraz sıkıntılı kendimizi sıkarak geciyor
Ailesininde durumu iyi biz evlenirken var olan aile binalarından birinin kirasını size vercez dediler.
Durumları iyi olmasına rağmen bile eşim düğünden eşyaya herşeyi kendi yaptı demediler bile bişey lazımmı oğlum.
Herneyse 3. Yılımız halla söz verdikleri kirayı vermiyorlar kimseden ses cıkmıyo ben calışan bi bayandım evlendim işi bıraktım nişanlıyken hep diyodum o evin kirasıyla sigortamı kendim yatırırım eşimde destekliyip o senin ne yaparsan yaparsın diyodu 1.000 lira kira buarada.
Gelelim bu sabaha kahvaltıda eşime sigortam yok ya benim sigortamı artık başlat yada kiramızı al dedim ufak bi kriz cıktı eşimin erkek kardeşi bekar yakında evlencek aile binasında oturcak kira vermemek için eşime adı konsun seninde hakkın var orda en azından bilirizki bizim orda bi evimiz var lafta kalmaz kayınpederim simdiden tüm bekar kızlarına evleri pay bile etmiş eşim nasılsa mütahitlik yapıyo diye iyi aklım sizde değil gibi konuşuyo gecen gün laf arasında iyi iyi oğlum herbirimize bi ev yapar artık dedi. Sanki oğlu trilyonlarla bu işe girdi Ya babasın sen okadar zorluk cekiyo ödemedir cektir senettir asla nasıl idare ediyosunuz bile demiyo. Bikere bişeye ihtiyacın varmı demekte yok eşim bide ev yapıcakmış. Ayrıca o kira bana sözüydü kayınpederimin babam ev alalım gerekirse ortak cocuklar kira düşünmesinler dediğinde benim kızımın evi var kirası her ay verilcek dedi.
O söz değilmi
Ben bunları eşime sakin bi dille anlatıyorum bana demezmi bu aile meselesi sen karışamazsın
Ne diyeceğimi bilemedim bi domuz oturdu boğazıma resmen buraktım catalımı.
Demek aile meseleniz bidaha ağzımı acmam senin aile meselerinle ilgili dedim ve kızımla oyunamaya başladım
İşe gitti sürekli yazıyo şimdi yanlış anladın öyle demek istemedim diye dönüş yapmıyorum ama cok kırıldım ne demek ya İçim ilk defa bukadar cok kırıldı hanımlar nasıl bi ders vermeliyim ben bu adama bu lafı ona nasıl yedirtmeliyim ben hep aileyiz sanıyodum demekki herkesin kendi ailesi ayrı oluyomuş

Bence de karışmayın..
Kim ne söz verirse versin kimseden bişey beklememek gerekiyor..

Eşinizin tarzı çok yanlış ama bu onların meselesi gerçekten de..

Gercekten böylemi düşünüyosunuz.
Mesela kirayı gecti bende
Aile meselesi lafına takıldım
Bundan sonra ozaman onlar benim için ailemin eşi kendi sorunlarımı olcak

Bide kimseden bişey beklemeyin o zaman daha kolaylaşıyo. Eşiniz zaten çalışkan biri belli ki, o sizi o eve ihtiyaç etmez. Birde böyle bi tepki vermesi kendinibde elinden gelen bişey olmamasındandır çok üstüne gitmeyin bence.

Gercekten böylemi düşünüyosunuz.
Mesela kirayı gecti bende
Aile meselesi lafına takıldım
Bundan sonra ozaman onlar benim için ailemin eşi kendi sorunlarımı olcak

Evet gerçekten böyle düşünüyorum..
Evin kime verileceği, nasıl değerlendirileceği onların tasarrufunda..
Siz insanlara fazla güveniyorsunuz ama insanların yaptıklarıyla söyledikleri bir olmayabiliyor..
O yüzden kimseden bişey beklememek gerekiyor..
Eşinizin sizin hakkınızı araması gerekiyordu o da ailesini kırmak istemiyor..
Size tavrı çok çirkin kesinlikle..
Sizin yerinizde olsam bir daha asla sorulmadıkça o konularla ilgili fikrimi söylemezdim..

Bejndar, siz akıllı bir kadınsınız aslında ne yapacağınızı bilirsiniz (yorumlardan yola çıkıyorum)
Fakat benim görüşüm bence sessiz kalın şimdilik, bakalım iş nereye varacak.
Akşam geldiğinde suratınızın düştüğünü gördükten sonra zaten konuşmak isteyecek sizinle,
Sizde o anda içinizde ne var ise söyleyin ,düşüncelerinizi belirtin.
Haksızlık yapıldığını kp tarafından ayrıca vurgulayın .

Sadece o konuda değil bundan sonra ailesiyle ilgili hiç bi mesele beni ilgilendirmez elime güzel bi koz verdi kendi ailen sizin meseleniz diyip kenara cekilcem

eşinizin cümlesi çok ağır, bende aynı cümleyi duydum yani kayınpeder bana demişti henüz nişanlıydım mesele de şu ki eşimin düğün için biriktirdiği parayı alıp kendisine araba aldı sonra küstah bir biçimde karşıma geçip benim oğlumun evlilik için birikimi yok dedi bende sen alıp araba aldın ya dediğimde " o bizim aile meselemiz " dedi ! o günden beri karışmıyorum onun ailesine, eşimle ben bir aileyiz onlar bir aile

sözlere gelince evlenince erkek tarafından öğrendim ki her şey dereyi geçene kadar :)

Cok teşekkür ederim yorumun için aseeg
Gercekten haksızlık yapıldığımı gördüğüm için 3 yıl sonra bunu sorma gereği duydum
Eşim bişey yokmuş gibi davranıyo ama salak yerine konuyo
Bu sene 3 kız kardeşine babası telefon aldırdı iphone neymiş kredi kartları doluymuş
Sürekli sömürülüyo ben eşime kıyamazken hepsi bi koldan bişey koparmaya calışıyo bu bana verilen bi sözdü artık dank ettiği için ağzımı actım

şimdi burda yazdıgınız için daha cok basınız agrıyacak bence
çünkü kayınpeder size söz vermiş bile olsa size kira vermek zorunda değil diye çullanacaklar ( ben oyle dusunmuyorum)çok bilmiş bazı kk hanımları

sizi haklı bulmama rağmen ama bana soracak olursanız vermesinler daha iyi
azıcık aşım kaygısız başım

Nasıl bir cümledir bu..
Çullanmak, çok bilmiş hanımlar falan..
Herkes istediği gibi düşünür..
Siz de fikrinizi belirtin diğerlerini karıştırmayın..

Canm hayrına vermicek eşim evlenene kadar maddi yardımda bulundu kayınpederimin son yaptırdığı binada hakkı var yüklü meblağ para yardımında bulundu biz ev alacakken babasına verdi bana tamamlansın diye

Bana göre o ailede sizde varsınız,o ailenin bir bireyisiniz,buyüzden fikrinizi beyan etmeniz gayet normal,
Eşiniz de kardeşlerine alabilir sıkıntı yok ,fakat herzaman bunu yapıp sömürüyorlarsa tepkimi bende koyardım.
Ha birde bir şey alacaksa eşim fikrimi sormasını isterim, alınan telefon veya benzeri herhangi bir eşya için,
Bir de durumları var ayrıca eşinizden istemeleri bir lüks bana göre,
Sizinde bir aile hayatınız var neticesinde ,büyümekte olan çocuğunuz ve onun geleceği var ,
Sanırım aileden çok eşinizde sorun. Yok demesini bilmiyor ve savuruyor anladığım kadarı ile,

Evet canm aynen öyle sorar aslında kardeşin imkanın varsa al ödiyebilcek zorlanmıcaksan al tabiki dedim ama bitmek bilmiyor biz kiramızı istersek beklentileri azalır belki farkında değillerdir diye düşündüm bunlar kiralarını almıyo oo paşa gibi yaşıyorlar ee bizede demeye başladılar olmasa yapsın ama gayet rahatlar

Nasıl bir cümledir bu..
Çullanmak, çok bilmiş hanımlar falan..
Herkes istediği gibi düşünür..
Siz de fikrinizi belirtin diğerlerini karıştırmayın..
bana göre öyle buradaki bazı hanımlar buraya stres atmaya gelıyor
hakaret edıp yazıyorlar bazende konunun ıcınden bır kelımeyı cımbızla cekıp uzattıkca uzatıyorlar
ben ortaya konustum boyle olmayan ustune alınmasın
yorumları okumadım ama emınım '' kayınpederın vermeye mecbur mu '' dıye yazanlar olmustur

kım ne derse desın bana gore evet kayınpeder vermek zorunda degıldır belkı ama basta verecegım dıyıp vermeyince buna hıc darılmam gönül koymam dıyene ınanmam ben
sız kk nın 5 paragraflık yazıda içinden bir kelimeyi cımbızla cekip yorum yapan kadınlarından değilseniz üstünüze alınmanıza gerek yok

Fazla beklenti içerisine girmişsiniz,henüz nişanlıyken daha o parayı sigorta parası yaparım diye sizin olmayan bir şeyi sahiplenmişsiniz bile.
Bence de biraz aile meselesi bu durum,dahil olmayın demiyorum ama irdelemek çokta size düşmez gibi görünüyor.

Ben de diyenlerdenim de ondan..
Yani çokbilmişlerden..
Herkes bizim gibi değil..
Amiyane tabirle çok dönek insan var..
Verilen söz tutulmalı tabi ki ama herkes adam gibi adam olabiliyor..
O nedenle kimseden bişey beklememeyi öğrenmek gerekiyor..
Lafı cımbızla çekmek değil benim yaptığım..
vermek zorunda değil diyen çok bilmişler çıkacak dediğiniz için o cümlenize tepki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…