Aile meselesi

aha hele hele bunu yazdınız ya bittiniz siz :)
'' eşinizin evlenmeden önceki ailesi için yaptıgı para yardımları ailesi için harcadıgı paralar sizi ilgilendirmez'' diyecekler
siz hiç konuları okumuyor musunuz ?

Doğrusu da bu değil mi zaten?
Onlar onu iyi ya da kötü büyütenler..
Ailesini ihmal etmediği sürece ailesine yardım etmesi çok görülmemeli..
Ama eşinin sigortasını da ihmal etmemeli onu ve çocuklarını da garantiye alarak..
Burda kocada bitecek herşey..
Ayrımı yapan koca..

Lütfen kendi aranızda tartışmayın herkes fikrini söylesin ben yorum istiyorum kendi içinizde uzatmayın rica edicem

bakın ben de ekledım zaten bana kalırsa da vermesın
bende evlendım bızım de mesela kayınpederım kaynanam esımın abısı ıcın daha cok sey yapmıslar hatta esım de abısı evlenırken yardım etmıs maddı olarak
esımın abısıne ev de araba da almıslar evlenırken bızım hıc bı seyımız yok
ha ev olarak kaynanam kendısıyle oturmamı ıstıyor '' burası da X'in ( eşim) '' diyor
yanı bı oglunu evlendırırken evını almıs oburune de 35 senedır kendı oturudugu evı burası senınde evın beraber oturalım dıyor
ben de kabul etmedım sımdı evımızı aldık borcunu oduyoruz
arabamız yok evın borcu bıtmeden alamayız
esımın abısı ve eltım bızden kacccc sıfır öndeler

ben bunu baslarda sorun yaptım
esımle kavgalar ettım (söylenme seklınde yani ona dır dır etme şeklinde)
ama şimdi bakıyorum ki anladım cahillik etmişim
eltime bakıyoum kaynanam ıle karsılıklı daırede oturuyorlar ( kaynana adama ev alır da uzakta alır mı :))
eltımın halını goruyorum yapısık yasıyorlar

şimdi allah sukur edıyorum bize ev araba almadıkları ve hatta hiç bişe almadıkları için
o yüzden kayınpederi vermesin bana göre de

Fakat illa kirayı aldığınızda bu sıkıntı biter ve öyle düşünürler diye bir kaide yok,öyle bakmayın olaya,
Yani alışmışlarsa bu duruma, huylu huyundan vazgeçmez gene isterler .
Sadece eşiniz ,artık kendine bir çizgi belirlemeli,ve durumları yerinde ise yok demeyi bilmeli,
O kira meselesine gelince 3 yıldır alamamışsınız,bence şimdilik rafa kaldırın ve irdelemeyin,
Belki eşiniz ailesi ile bu durum yüzünden kötü olup ters düşebilir,hatta size bunun yüzünden bile tepki koymuş olabilir.
Belki söyleyemiyordur içinde uhde kalmıştır.Bunu da sizi tepki olarak yansıtmıştır.

iyi de tamam büyüttüler
adam evlenmeden önce alsınlar paralarını
ondan sonra da adamın evlenırken bi birikimi yok

ya bı anne baba zaten yaptıgı seyı cocukları ıcın yapmaz mı tamam ev yaparken adamın parasını aldılarsa da o zaman sımdı o evde hak sahıbı yapsınlar bıse yapsınlar o zaman

Tşk ederim bi sizin yorumunuz söyleme şekliniz ve tavrınız rahatlattı olan sinirimi haklısınız aslında aile meselesi lafına kırıldım sanırım
Kirayı gectim bile
Dediğiniz gibi o lafıda ben ona yeri gelince bi güzel yediririm

Lütfen kendi aranızda tartışmayın herkes fikrini söylesin ben yorum istiyorum kendi içinizde uzatmayın rica edicem
bence de ben uzatmak ıstemıyorum zaten

neyse sizin burdan alacagınız yorumlar aşagı yukarı aynı zaten yazdım size
bunlardan baska çeşit yorum alamazsınız
meddeler halınde yazayım :

1- kayınpederın hıc bıse yapmak zorunda degıl zaten aileler cocuklarını evlendırırken hıc bıse yapmak zorunda degıl öyle düğüne geldiklerine şükredin ha geldiklerinde gram mı olur bı çeyrek ya da takarlarsa ona şükredin
2-eşinin evlenmeden çnce ailesi için harcadığı paralar sizi ilgilendirmez , eşiniz ailesine versin paraları sizle de evelnirken dımdızlak kredi cekın evlenın işte paraları unutun

yorumlar bu iki çeşit yorum üzerinde şekillenecektir
eşinize gelince tamam size onu dedıgı ıcın sizde darılınca üzülmüş gibi yapmıstır ama size hak verdiğini zannetmmıyorum
gidip de babasına baba hanı soz vermsıtın kırayı verecektın demez
siz de diyemezsınız dersenız aynı lafı bır de kayınpederınızden yeme ıhtımalınız çok yüksek
bence siz o kırayı sıze vermedıklerı için ileri de şükredeceksiniz benim gibi
çünkü erkek ailelerinden ne kadar yardım /para , o kadar hayata müdehale !
boşverin

Söz verilmişse yerine getirilmesi gerekiyor.Ama durumun iyiyse bence hiç kimseden birşey bekleme eşin sigortanı yatırsın

Maalesef her anne baba bir değil..
Bazıları çocuklarına yatırım gözüyle bakıyor..
Bazıları da bunlar benim çocuklarım elbette ki onları yetiştirmek büyütmek zorundayım diyor..

İşte bu..
Bişey bekleyerek yapacaklarına hiç yapmasınlar daha iyi..
En azından karşılık bekleyemeyecekler..

Tşk ederim canm yorumların için

İşte bu..
Bişey bekleyerek yapacaklarına hiç yapmasınlar daha iyi..
En azından karşılık bekleyemeyecekler..
keısnlıkle katılıyorum arkadasım tatlıya baglayalım aynı dusunuyoruz ama basta yanlıs anlasıldı
ben burda cok sert sekılde yazılmasına karsıyım
pata küte giriyorlar yoksa bende yardıma karsıyım cunku karsılık beklıyorlar

bız 3 sene kendı babamın evınde oturduk kıra flan vermedık benım babam bır kere bıle benım evımde oturuyorsunuz demedı
hatta yanlıs anlasılır mı dıye dıyecegını cekınıyordu
ama erkek aılelerı karsılık beklıyor bu kesın

Gerçekten de bu onların meselesi.
İlla ki bana o kirayı vereceksiniz diye diretemezsiniz.
Bu sizi eşinizin gözünde küçük düşürür.

Şahsen bu tarz para mevzularında ağzımı bile açmam eşime karşı.

Yok yok aslında siz gene de büyütmeyin :)
Yani eşiniz ile geçmiş iletişiminize baktığınız vakit sizi incitecek bir şey görmediyseniz üsteleyip hiç ağzınızın tadını kaçırmayın.Sadece yeri geldiğinde üzüntünüzü dile getirin dışlanmış gibi hissetttim diye anlatın.

Hanımefendi illaki o kira bana verilcek diye diretseydim 3 yıl beklemezdim.
Bazı aşırılıklar gördüğüm için konusu acıldı ayrıca başlık aile meselesi
Kira bana niye verilmiyor değil.
Bu konuşmada kırıldığım en son şey bile olamaz niye kira almadığımız.
Aile meselesi demesine üzüldüm evlimisiniz bilmiyorum ama eşiniz ailesini ayrı tutarak konuşsa kırılmazmıydınız

Actiginiz konuya biraz sasirdim. Yorumlarinizi her zamaaan begeniyorum... Gayet akli basinda bi hanimefendi siniz. Anladigim kadariyla muhtac degilsiniz bu miktar paraya ... Yanliz sigortaniza yatirim yapmak istiyorsunuz. Bunu size esiniz söz verdiyse esiniz tutmali, kayinpederiniz degil. Esiniz bi cagresine baksin ... Sözünü tutsun! Yani o kira konularina siz karismayin bence. Kayin, görümce gircek devreye isler iyice kariscak ... Allah korusun.
Ki bana sorsaniz tekrar calisip kendiniz yatirin sigortaniza :)
Ha bide esiniz bence öyle demek istemedi. Kira konusunu kapatmak istemis sirf ... Gönlünü alir eve geldiginde :)

kirayi sana verirler yada vermezler ama senin bir cocugun var su konuda esine karsi cik ailesine ev falan yapmasin nedemek kardeslerine ipone almak onun yerine kenara para konur KIZININ RISKIYLA BASKASINA PAHALI TELEFON ALMAYA HAKKI YOK.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…