• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile olduğumuzu anlaması için önerilerinize ihtiyacim var

Yabenimsin

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2017
215
118
23
31
Önceki konumda belirttiğim üzere 2 yıllık evli , eşim 26 ,ben 23 yaşındayım.
Eşimle birbirimize çok bağlıydık .
Ailesi bi sürü sıkıntı yaşattı bize.
Ona rağmen görüşmeye devam ettim .
Evliliğimin ilk zamanları eşim ailesinin hatalarını görürken, zamanla bu konuda tabiri caizse kör olmaya başladı. Eşimin ailesiyle bi problemi olduğu zaman ben barıştırıp bi araya getirdim.
Anladım ki yanlış yapmışım.

Çünkü kk deyimiyle kv iki yüzlülüğe başladı. Beni istemeyen insan eşimin yanında tatlı tatlı beni sever gibi davranmaya başladı . Eşim yokken hiç konusmaz benimle hala. Bu iyi davranıyor diye eşim artık nenbana soktuğu lafları görür oldu nede bana karşı yapılan haksızlıkların farkına varır oldu . Evlilikten soğuyup iyice ailesine yapıştı. Ve annesi ne derse onu yapar bi hale geldi , bu geçmiş konumun özeti , bunu anlattım ki ona göre yol gösterin istedim .

Şimdi asıl meseleye gelmek istiyorum .
Eşimin sürekli akrabaları , arkadaşları, annesinin arkadaşları ilk evlendiğim dönem evin içine çok müdahil oldular.
Çok gelip gittiler. Tamam eşimin ailesi, arkadaş çevresi eşleriyle birlikte , akrabaları tamam ama ben kayinvalidemin arkadaş çevresiyle ve aileleriyle sürekli muhattap olmak zorunda değilim . Her zaman çok samimi ilişkileri gereksiz bulmuşumdur.
Bir süre sonra eşimin ailesi ve akrabaları sürekli beklenti içine girmeye başladılar, bir hafta gitmiyoruz neden gelmiyorsunuz? . 1 hafta geçiyor neden arayıp sormuyorsunuz ? Vs. tarzı tripler olmaya başladı.
Arayıp evdemisiniz diyip 10 dakikada çatkapı gelmeler sıklaştı. Benim ailem bile 2 yıllık evlilik sürecinde toplasanız 10 kere gelmemiştir. Arkadaş çevrem ve ailem bi kaç saat mesafede olmasına rağmen, hicbirsekilde görüşülmesine müsade edilmediğini gördüm. Eşimden çekinirdim hep hayatım abimlere gidelim mi derken 1 kere gittim daha bu süre zarfında. Ben bi yere gidince kv demin himm demek gittiniz diye homurdandığının farkına vardım.
Eşime bu konudan rahatsiz olduğumu belirttim kavga gürültü. Beni bu kadar sıkmaya hakkınız yok. Sürekli senin çevrenle görüşecek halim yok . Benimde bir çevrem var . Gitmiyoruz diye laf edip duranların lütfen ağızlarının payını ver dedim defalarca. Kv soktuğu laflardan söz ettim eşime bi kaç kez "bak hayatim çok kırılıyorum " annene söylesen böyle konuşmasa dedim sen kötü niyetlisin .
Sen benim kimsemi istemiyosun demeye başladı . Ben hala kardeşlerimin evine gidememisken annesinin arkadaşlarının bile evine kaç kere gidildi .
Eşim uzaklaştı benden bu olanlar yüzünden. Ve istediğim gibi şu dönemde artık insanların ayakları iyiden iyiye kesilde evden bu konuda memnunum aslında.

Bir önceki konumda bir yorum gördüm .
"Eşin demek ki yönlendirilmeyi seviyor sen yönlendir diye . "
Planları ben yapmalıyım o halde bazi seyleri elime almam gerekiyor demek ki diye düşündüm sizden fikir almaya karar verdim .
Şimdi eşimi geri kazanmam için, hadi hayatım kalk şu akrabana gidelim, bugün buna gidelim diye sürekli birilerine götürsem gönlü olur mu ve soğur mu sürekli gel gitten? Bu sayede kendi aileme yaptığım planlarıda rahatça ilerletebilirim diye düşünüyorum. Ama hazır ayakları kapanmışken artık herkes haddini bilmeye başlamışken bir daha ayaklarını açmama gerek yok mu?

Ve bu hayatımızın her köşesinde önemli aslında benim için. Kv esimle surekli8 birseyler konuşuyor planliyor buna sessiz kalmaya devam mi etmeliyim? Sessiz kaldikca yanliz kaliyorum çünkü. Yoksa müdahale edip aşkım buraya gidecektik şu gün diye müdahale mi etmeliyim ? Eşimi bu şekilde yönlendirebilir miyim ?
Bana yardımcı olursanız mutlu olurum .
Cevap verenlere çok teşekkür ederim şimdiden...

Kendi ailenize gitmekten de niye çekiniyorsunuz ki, eşiniz istemezse de o istediğiyle görüşsün birilerinin gönlü olacak diye niye alakam olmadığı insanlarla görüşeyim. Siz planınızı programınızı yapın kimseye aldırmadan, eşiniz size uyarsa uyar uymazsa da siz bozmayın planınızı, bir süre sonra zaten sizin kararlı duruşunuzu görünce uyum sağlayacaktır.

Siz eşinizin hayatına uyum sağlayamamışsınız onlarda sizi benimseyememişler
Malesef bizim toplumumuzda kadın erkeğe ve ailesine uyum sağlamak zorunda kalıyor
Güçlü olun bildiğiniz doğrulardan şaşmayın dürüst olun gidebildiği kadar götürün

Bastan yanlış yapmışsın dengede tutmak lazım kısaca özet geçersek sende planlar yap eşine aaa annemler çağırdı abimler hep beraber olalım neden bizi arka plana atıyorsunuz dedi diye güzel dille izah et sonuçta seninde bir ailen çevren var eşin çevresi insanı sıkıyor bunalıma sokuyor belli süre sonra mirc mirc oluyo iyilikten maraz cikiyo burda bi çok arkadaşın konularından okumussundur kesinlikle ipler sende olsun dengeyi sen kur herkese mesafeli ol inan kıymetli olursun diğer türlü olursa bi kere evde yokuz desen suratlar yerde çünkü beklenti yüksek

Kendi ailenize gitmekten de niye çekiniyorsunuz ki, eşiniz istemezse de o istediğiyle görüşsün birilerinin gönlü olacak diye niye alakam olmadığı insanlarla görüşeyim. Siz planınızı programınızı yapın kimseye aldırmadan, eşiniz size uyarsa uyar uymazsa da siz bozmayın planınızı, bir süre sonra zaten sizin kararlı duruşunuzu görünce uyum sağlayacaktır.
Kv kendi çevremle birileriyle görüştüğümü gördükçe huzursuzluk yapıyor bu yüzden çekinirdim önceden artık çekinmiyorum . Yaşım küçük olduğu dolayısıyla ve sessiz sakin biri olmam dolayisiyla avucunun içine almaya çalıştı. Mesafeli olduğumu gördükçe eşimi dolduruyor buda bizi huzursuz ediyor açıkçası.

Siz eşinizin hayatına uyum sağlayamamışsınız onlarda sizi benimseyememişler
Malesef bizim toplumumuzda kadın erkeğe ve ailesine uyum sağlamak zorunda kalıyor
Güçlü olun bildiğiniz doğrulardan şaşmayın dürüst olun gidebildiği kadar götürün
Çok haklısınız, bencil bir ailesi var eşimin bu yüzden nefes almama izin vermiyorlar . Aileme bile gitmemden rahatsızlık duyuyor kv .

Bastan yanlış yapmışsın dengede tutmak lazım kısaca özet geçersek sende planlar yap eşine aaa annemler çağırdı abimler hep beraber olalım neden bizi arka plana atıyorsunuz dedi diye güzel dille izah et sonuçta seninde bir ailen çevren var eşin çevresi insanı sıkıyor bunalıma sokuyor belli süre sonra mirc mirc oluyo iyilikten maraz cikiyo burda bi çok arkadaşın konularından okumussundur kesinlikle ipler sende olsun dengeyi sen kur herkese mesafeli ol inan kıymetli olursun diğer türlü olursa bi kere evde yokuz desen suratlar yerde çünkü beklenti yüksek
Bunu tatli dille belirttim ama benim çevreme hep çok soğuk eşim. Bi yerden sonra kavga çıkıyor. Elbet oturacak bu evlilik diyorum ama benim yönlendirmem eşliğinde olmali değil mi?

Valla erkekler evlenene kadar kadınları koruyor ediyor ailesini karşısına alıyor, evlendikten sonra aileci oluyor yani bize köprüyü geçene kadar tabiri caiz ise "dayı" yerine koyuyor sonrası malum. Ben de yaşadım ilk zaman bu sorunları, ne zaman benim gerçekten yalnız hissettiğimi anladı, ne zaman beni tam anlamıyla cepte olmadığımı annesi huzurumu kaçırmaya kalktığında ne zaman evi rahatça terkettigimi gördüğünden beri bı ev arkadaşı değil aile olduğumuzu anladı. Annesinin pek işine gelmedi bu durum ama ne yazık kı olması gereken bu..

Çok haklısınız, bencil bir ailesi var eşimin bu yüzden nefes almama izin vermiyorlar . Aileme bile gitmemden rahatsızlık duyuyor kv .
Dedim ya eğer gerçek anlamda dürüst ve doğru olanı yaparsanız gerisi teferruattır
Size yön vermeye çalışanlara bir müddet sonra siz yön verirsiniz

Bunu tatli dille belirttim ama benim çevreme hep çok soğuk eşim. Bi yerden sonra kavga çıkıyor. Elbet oturacak bu evlilik diyorum ama benim yönlendirmem eşliğinde olmali değil mi?
Ama gitmezseniz nasıl insanabilir bir an önce paçaları sıva plan yap bir arada güzel vakit geçirmeye çalışın bir soğuk ili soğuk olur bakmışsın kendi ister olmuş sen yönlendirmezsen erkekler düz mantıklı insanlar tabiri caizse ay çekirdeği gibi güneş nereye bunlar oraya

Kv kendi çevremle birileriyle görüştüğümü gördükçe huzursuzluk yapıyor bu yüzden çekinirdim önceden artık çekinmiyorum . Yaşım küçük olduğu dolayısıyla ve sessiz sakin biri olmam dolayisiyla avucunun içine almaya çalıştı. Mesafeli olduğumu gördükçe eşimi dolduruyor buda bizi huzursuz ediyor açıkçası.
Ona neymiş kimle görüştüğünüzden?
Kayınvalideden çekinmeyin mesela size laf mı ediyor, cevabını verin saygınızı bozmadan. Ama eşinize şikayet edip sen cevabını ver demeyin, karışmıyorlar çünkü burada okuduğumuz konuların baş problemi bu. O yüzden eşinize şikayet edip, dırdırcı konumuna düşmeyin, kendi cevabınızı kendiniz verin.

Ona neymiş kimle görüştüğünüzden?
Kayınvalideden çekinmeyin mesela size laf mı ediyor, cevabını verin saygınızı bozmadan. Ama eşinize şikayet edip sen cevabını ver demeyin, karışmıyorlar çünkü burada okuduğumuz konuların baş problemi bu. O yüzden eşinize şikayet edip, dırdırcı konumuna düşmeyin, kendi cevabınızı kendiniz verin.
Mesela bazen eşime bazı konularda şikayetlerde bulunuyorlar eşim gelip onlar yüzünden hesap soruyor bende o sırada söylüyorum . Kendisi yokken kv nin benimle konuşmadığını söylemelimiyim? Benim rahatsiz olduğum şeyleri eşimin bazi kinularda onlarda direttigini hissediyorum . Yapmıyorlar canımı sıkan bazi seyleri.

Sende kV gibi ikili oyna ona gelince yanında güzel davran Şakayla karışık laf sok anlasın ama bişey diyemesin derse şaka yaptım sizde niye yanlış anladınız dersin yanlizken yüzüne bakma eşini yavaş yavaş kendine çek ne olursa olsun ailelerinin şikayet edilmesinden hoşlanmıyolar bilselerde savunuyolar ve ona bağımlı olmadığını ona ihtiyacın olmadığını hissettir en önemlisi bu seni cepte gormesin

gideceksiniz aileniz o sizin
çok üzülürsünüz sonra
taviz vermeyin hazır ayakları kesilmişken koruyun tavrı
kv de bigün sorun açık açık rahatsız mı oluyorsun aileme gidince neden homurdanıyorsun diye

Mesela bazen eşime bazı konularda şikayetlerde bulunuyorlar eşim gelip onlar yüzünden hesap soruyor bende o sırada söylüyorum . Kendisi yokken kv nin benimle konuşmadığını söylemelimiyim? Benim rahatsiz olduğum şeyleri eşimin bazi kinularda onlarda direttigini hissediyorum . Yapmıyorlar canımı sıkan bazi seyleri.
Onlar şikayet ettiğinde eşiniz gelip size hesap mı soruyor, siz de deyin ki ailen neden bu sorunlarını bana söylemiyorlar çocuk gibi sana şikayet ediyorlar, bir kusurum varsa bana söylemelerini tercih ederim ama bana söylemiyorlar hatta sen yokken benimle hiç konuşmuyorlar deyin. Yapıcı bir şekilde konuşursanız böyle böyle siz değil onlar şikayetçi dırdırcı pozisyonuna düşerler.

Onlar şikayet ettiğinde eşiniz gelip size hesap mı soruyor, siz de deyin ki ailen neden bu sorunlarını bana söylemiyorlar çocuk gibi sana şikayet ediyorlar, bir kusurum varsa bana söylemelerini tercih ederim ama bana söylemiyorlar hatta sen yokken benimle hiç konuşmuyorlar deyin. Yapıcı bir şekilde konuşursanız böyle böyle siz değil onlar şikayetçi dırdırcı pozisyonuna düşerler.
:KK68: çok teşekkür ederim , çok mantıklı sakinliğimi koruyarak eşimi kendime çekmeliyim . Birde eşim şuan çocuk istemediğini dile getiriyor. Ama bir çocuk görünce de ah ah diye çektiğini farkediyorum . Sizce çocuk yapmalı mıyım şu dönemde?

:KK68: çok teşekkür ederim , çok mantıklı sakinliğimi koruyarak eşimi kendime çekmeliyim . Birde eşim şuan çocuk istemediğini dile getiriyor. Ama bir çocuk görünce de ah ah diye çektiğini farkediyorum . Sizce çocuk yapmalı mıyım şu dönemde?

istemediğini söylüyorsa kendi kendine nasıl yapacaksın ki çocuğu?

Rica ederim, sorunlarınızı tam olarak çözmeden yapmayın bence ve eşinizin istediğinden emin olun önce daha çok gençsiniz zaten.

Rica ederim, sorunlarınızı tam olarak çözmeden yapmayın bence ve eşinizin istediğinden emin olun önce daha çok gençsiniz zaten.
2 yıloldu artik çocuk yapın diye baskı yapıyor ailesi bu yüzden, birde ilerde olmaz çok beklerseniz gibi şeyler duyuyorum.
Bizimle evlenen bizdennsonra evlenen tüm çevremizin çocuğu oldu bu yüzden hevesleniyorm. Ve eşim her konida çok karamsar. Kesin çocuğumuz olmaz falan diyor bir kaç kez denedik ama yumurtlama gününe hiç denk gelmedi o ilişkiler bu konuda bu yüzden kafam bulanık

Back
X