• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile olduğumuzu anlaması için önerilerinize ihtiyacim var

2 yıloldu artik çocuk yapın diye baskı yapıyor ailesi bu yüzden, birde ilerde olmaz çok beklerseniz gibi şeyler duyuyorum.
Bizimle evlenen bizdennsonra evlenen tüm çevremizin çocuğu oldu bu yüzden hevesleniyorm. Ve eşim her konida çok karamsar. Kesin çocuğumuz olmaz falan diyor bir kaç kez denedik ama yumurtlama gününe hiç denk gelmedi o ilişkiler bu konuda bu yüzden kafam bulanık
Konuyu açış nedeninizi hatırlatayım önce eşinizin sizin bir aile olduğunuzu hatırlaması, buna neden olan ailenin yaptığı baskıyı mı ciddiye alıyorsunuz? Bir de hangi bilimsel gerekçeyle çok beklerseniz ileride olmaz diyorlar, siz sağlık kontrollerinizi aksatmayın, zamanı geldiğinde olur hayırlısıyla.
Çocuk güzel şey elbette ama daha sorunları çözülmemiş bir evlilikte sorunları çözmez daha karmaşık hale getirir.
Önce eşinizle sorunlarınızı çözün sonra çocuk düşünün, üstelik eşiniz henüz çocuk istemiyormuş üstteki arkadaşa yazdığınız cevabı yazmamışsınız saymak istiyorum :olamaz:

Konuyu açış nedeninizi hatırlatayım önce eşinizin sizin bir aile olduğunuzu hatırlaması, buna neden olan ailenin yaptığı baskıyı mı ciddiye alıyorsunuz? Bir de hangi bilimsel gerekçeyle çok beklerseniz ileride olmaz diyorlar, siz sağlık kontrollerinizi aksatmayın, zamanı geldiğinde olur hayırlısıyla.
Çocuk güzel şey elbette ama daha sorunları çözülmemiş bir evlilikte sorunları çözmez daha karmaşık hale getirir.
Önce eşinizle sorunlarınızı çözün sonra çocuk düşünün, üstelik eşiniz henüz çocuk istemiyormuş üstteki arkadaşa yazdığınız cevabı yazmamışsınız saymak istiyorum :olamaz:
Ilginiz için tekrar teşekkür ederim sizi dinleyeceğim inşallah herseyin hayırlısıyla olsun istiyorum.

arkadaşın biri bu yazdığını yazmamışsın kabul etmiş ama ben sana tek bir şey söylemek istiyorum

iğrenç bir kafan var
Neden iğrenç bir kafam var . ? Eşim istemiyor ama geçen hamile olma ihtimalim olduğunu duyunca mutluluktan ne yapacağını şaşırdı . Sırf gurur yaptığı için çocuk istemiyorum demesini anlayacak kapasitedeyim . Kaldı ki o benim kocam , birine yamanmak için yada birinden para falan aksetmem için yapacağım bir durum yok .
Bence siz 'iğrenç ' yorumunuzu da alın .
İğrençliği hakedenlerde kullanın oldu mu .

Valla erkekler evlenene kadar kadınları koruyor ediyor ailesini karşısına alıyor, evlendikten sonra aileci oluyor yani bize köprüyü geçene kadar tabiri caiz ise "dayı" yerine koyuyor sonrası malum. Ben de yaşadım ilk zaman bu sorunları, ne zaman benim gerçekten yalnız hissettiğimi anladı, ne zaman beni tam anlamıyla cepte olmadığımı annesi huzurumu kaçırmaya kalktığında ne zaman evi rahatça terkettigimi gördüğünden beri bı ev arkadaşı değil aile olduğumuzu anladı. Annesinin pek işine gelmedi bu durum ama ne yazık kı olması gereken bu..
Peki her büyük tartismamizda bunu yapmam eşimi bosvermislige sürüklemezmi esimi?

Ben yaptım ama tabiki de ilk başından beri yapmadım belli bı savaş verdim sabrettim çok uyardım çok anlattım en son kv çok agir şeyler söyledi bana gözüyle gördü eşim de. Hakliymissin dedi. O olaydan sonra bir kez daha yapmaya kalktığında evi terk ettim. Ona çok koydu evde yalnız kalmak o gün anladı bizim aile olduğumuzu ve tek başına ne kadar içerlediğini. Her fırsatta buna başvurmuyorum çünkü beni almaya geldiğinde o kadar üzülmüştü ki bir daha yapmama sözü verdirtti bana. Şimdi iyiken çok iyi davranıyorum her türlü ilgi alaka kendini önemli hissettirme arkasında durma.. ama ailesini haksızken korumaya kalktığında yemeğini yapıp önüne koyup yatakta da kadinligimi esirgememek dışında birşey yapmıyorum mutsuz takılıyorum. Modum dusuk olduğunda zaten dayanamiyor hatasını anlıyor ozurler diliyor falan filan. Yani sen şimdilik çok ileri gitmeden tepkini böyle durumlarda belli et arkadaşım. Terketmelik bı durum olmadıkça yapma ben çok ağır şeyler yaşadım da yaptım. Ama o kadar alıştır kendine o kadar huzur ver ki ona ailesi aranızı bozmaya kalktığında asla neşeli davranma mutsuz takıl biseyleri de esirgemeden. Erkekler kadınlarının yemeğinden camasirindan çok guleryuzune hasret kalıyor. O yüzden esirgeme diyorum ki başına kalkamasin. Suratsız falan derse de "ben iyiken çok iyiyim ama sen böyle olmasını istiyorsan beni üzdüğün şey ailemizi uzaklaştırmaya degiyorsa yapacak bişey yok" de. Benim en popüler cevabım :D susuyolar kalıyorlar. Valla bacım bu dertten öyle muzdariptim ki önüme gelene yardımcı olmaya çalışıyorum.. Hani herkes bırak git terket der evliliği bitirmek kolaydır devam ettirmek zordur ve meyvesi tatlıdır. Ben sana kaybetme korkusu yaşat diyorum..

Ben yaptım ama tabiki de ilk başından beri yapmadım belli bı savaş verdim sabrettim çok uyardım çok anlattım en son kv çok agir şeyler söyledi bana gözüyle gördü eşim de. Hakliymissin dedi. O olaydan sonra bir kez daha yapmaya kalktığında evi terk ettim. Ona çok koydu evde yalnız kalmak o gün anladı bizim aile olduğumuzu ve tek başına ne kadar içerlediğini. Her fırsatta buna başvurmuyorum çünkü beni almaya geldiğinde o kadar üzülmüştü ki bir daha yapmama sözü verdirtti bana. Şimdi iyiken çok iyi davranıyorum her türlü ilgi alaka kendini önemli hissettirme arkasında durma.. ama ailesini haksızken korumaya kalktığında yemeğini yapıp önüne koyup yatakta da kadinligimi esirgememek dışında birşey yapmıyorum mutsuz takılıyorum. Modum dusuk olduğunda zaten dayanamiyor hatasını anlıyor ozurler diliyor falan filan. Yani sen şimdilik çok ileri gitmeden tepkini böyle durumlarda belli et arkadaşım. Terketmelik bı durum olmadıkça yapma ben çok ağır şeyler yaşadım da yaptım. Ama o kadar alıştır kendine o kadar huzur ver ki ona ailesi aranızı bozmaya kalktığında asla neşeli davranma mutsuz takıl biseyleri de esirgemeden. Erkekler kadınlarının yemeğinden camasirindan çok guleryuzune hasret kalıyor. O yüzden esirgeme diyorum ki başına kalkamasin. Suratsız falan derse de "ben iyiken çok iyiyim ama sen böyle olmasını istiyorsan beni üzdüğün şey ailemizi uzaklaştırmaya degiyorsa yapacak bişey yok" de. Benim en popüler cevabım :KK70: susuyolar kalıyorlar. Valla bacım bu dertten öyle muzdariptim ki önüme gelene yardımcı olmaya çalışıyorum.. Hani herkes bırak git terket der evliliği bitirmek kolaydır devam ettirmek zordur ve meyvesi tatlıdır. Ben sana kaybetme korkusu yaşat diyorum..
Ne kadar tatlısınız. Allah daim etsin mutluluğunuzu umarım bu şekilde bizde huzura kavuşuruz aile olarak . Elimden geleni yapacağım:)

Önceki konumda belirttiğim üzere 2 yıllık evli , eşim 26 ,ben 23 yaşındayım.
Eşimle birbirimize çok bağlıydık .
Ailesi bi sürü sıkıntı yaşattı bize.
Ona rağmen görüşmeye devam ettim .
Evliliğimin ilk zamanları eşim ailesinin hatalarını görürken, zamanla bu konuda tabiri caizse kör olmaya başladı. Eşimin ailesiyle bi problemi olduğu zaman ben barıştırıp bi araya getirdim.
Anladım ki yanlış yapmışım.

Çünkü kk deyimiyle kv iki yüzlülüğe başladı. Beni istemeyen insan eşimin yanında tatlı tatlı beni sever gibi davranmaya başladı . Eşim yokken hiç konusmaz benimle hala. Bu iyi davranıyor diye eşim artık nenbana soktuğu lafları görür oldu nede bana karşı yapılan haksızlıkların farkına varır oldu . Evlilikten soğuyup iyice ailesine yapıştı. Ve annesi ne derse onu yapar bi hale geldi , bu geçmiş konumun özeti , bunu anlattım ki ona göre yol gösterin istedim .
İlk
Şimdi asıl meseleye gelmek istiyorum .
Eşimin sürekli akrabaları , arkadaşları, annesinin arkadaşları ilk evlendiğim dönem evin içine çok müdahil oldular.
Çok gelip gittiler. Tamam eşimin ailesi, arkadaş çevresi eşleriyle birlikte , akrabaları tamam ama ben kayinvalidemin arkadaş çevresiyle ve aileleriyle sürekli muhattap olmak zorunda değilim . Her zaman çok samimi ilişkileri gereksiz bulmuşumdur.
Bir süre sonra eşimin ailesi ve akrabaları sürekli beklenti içine girmeye başladılar, bir hafta gitmiyoruz neden gelmiyorsunuz? . 1 hafta geçiyor neden arayıp sormuyorsunuz ? Vs. tarzı tripler olmaya başladı.
Arayıp evdemisiniz diyip 10 dakikada çatkapı gelmeler sıklaştı. Benim ailem bile 2 yıllık evlilik sürecinde toplasanız 10 kere gelmemiştir. Arkadaş çevrem ve ailem bi kaç saat mesafede olmasına rağmen, hicbirsekilde görüşülmesine müsade edilmediğini gördüm. Eşimden çekinirdim hep hayatım abimlere gidelim mi derken 1 kere gittim daha bu süre zarfında. Ben bi yere gidince kv demin himm demek gittiniz diye homurdandığının farkına vardım.
Eşime bu konudan rahatsiz olduğumu belirttim kavga gürültü. Beni bu kadar sıkmaya hakkınız yok. Sürekli senin çevrenle görüşecek halim yok . Benimde bir çevrem var . Gitmiyoruz diye laf edip duranların lütfen ağızlarının payını ver dedim defalarca. Kv soktuğu laflardan söz ettim eşime bi kaç kez "bak hayatim çok kırılıyorum " annene söylesen böyle konuşmasa dedim sen kötü niyetlisin .
Sen benim kimsemi istemiyosun demeye başladı . Ben hala kardeşlerimin evine gidememisken annesinin arkadaşlarının bile evine kaç kere gidildi .
Eşim uzaklaştı benden bu olanlar yüzünden. Ve istediğim gibi şu dönemde artık insanların ayakları iyiden iyiye kesilde evden bu konuda memnunum aslında.

Bir önceki konumda bir yorum gördüm .
"Eşin demek ki yönlendirilmeyi seviyor sen yönlendir diye . "
Planları ben yapmalıyım o halde bazi seyleri elime almam gerekiyor demek ki diye düşündüm sizden fikir almaya karar verdim .
Şimdi eşimi geri kazanmam için, hadi hayatım kalk şu akrabana gidelim, bugün buna gidelim diye sürekli birilerine götürsem gönlü olur mu ve soğur mu sürekli gel gitten? Bu sayede kendi aileme yaptığım planlarıda rahatça ilerletebilirim diye düşünüyorum. Ama hazır ayakları kapanmışken artık herkes haddini bilmeye başlamışken bir daha ayaklarını açmama gerek yok mu?

Ve bu hayatımızın her köşesinde önemli aslında benim için. Kv esimle surekli8 birseyler konuşuyor planliyor buna sessiz kalmaya devam mi etmeliyim? Sessiz kaldikca yanliz kaliyorum çünkü. Yoksa müdahale edip aşkım buraya gidecektik şu gün diye müdahale mi etmeliyim ? Eşimi bu şekilde yönlendirebilir miyim ?
Bana yardımcı olursanız mutlu olurum .
Cevap verenlere çok teşekkür ederim şimdiden...
İlk iki paragraf aynen bizim yasadıklarımız

Valla erkekler evlenene kadar kadınları koruyor ediyor ailesini karşısına alıyor, evlendikten sonra aileci oluyor yani bize köprüyü geçene kadar tabiri caiz ise "dayı" yerine koyuyor sonrası malum. Ben de yaşadım ilk zaman bu sorunları, ne zaman benim gerçekten yalnız hissettiğimi anladı, ne zaman beni tam anlamıyla cepte olmadığımı annesi huzurumu kaçırmaya kalktığında ne zaman evi rahatça terkettigimi gördüğünden beri bı ev arkadaşı değil aile olduğumuzu anladı. Annesinin pek işine gelmedi bu durum ama ne yazık kı olması gereken bu..
+1

Önceki konumda belirttiğim üzere 2 yıllık evli , eşim 26 ,ben 23 yaşındayım.
Eşimle birbirimize çok bağlıydık .
Ailesi bi sürü sıkıntı yaşattı bize.
Ona rağmen görüşmeye devam ettim .
Evliliğimin ilk zamanları eşim ailesinin hatalarını görürken, zamanla bu konuda tabiri caizse kör olmaya başladı. Eşimin ailesiyle bi problemi olduğu zaman ben barıştırıp bi araya getirdim.
Anladım ki yanlış yapmışım.

Çünkü kk deyimiyle kv iki yüzlülüğe başladı. Beni istemeyen insan eşimin yanında tatlı tatlı beni sever gibi davranmaya başladı . Eşim yokken hiç konusmaz benimle hala. Bu iyi davranıyor diye eşim artık nenbana soktuğu lafları görür oldu nede bana karşı yapılan haksızlıkların farkına varır oldu . Evlilikten soğuyup iyice ailesine yapıştı. Ve annesi ne derse onu yapar bi hale geldi , bu geçmiş konumun özeti , bunu anlattım ki ona göre yol gösterin istedim .

Şimdi asıl meseleye gelmek istiyorum .
Eşimin sürekli akrabaları , arkadaşları, annesinin arkadaşları ilk evlendiğim dönem evin içine çok müdahil oldular.
Çok gelip gittiler. Tamam eşimin ailesi, arkadaş çevresi eşleriyle birlikte , akrabaları tamam ama ben kayinvalidemin arkadaş çevresiyle ve aileleriyle sürekli muhattap olmak zorunda değilim . Her zaman çok samimi ilişkileri gereksiz bulmuşumdur.
Bir süre sonra eşimin ailesi ve akrabaları sürekli beklenti içine girmeye başladılar, bir hafta gitmiyoruz neden gelmiyorsunuz? . 1 hafta geçiyor neden arayıp sormuyorsunuz ? Vs. tarzı tripler olmaya başladı.
Arayıp evdemisiniz diyip 10 dakikada çatkapı gelmeler sıklaştı. Benim ailem bile 2 yıllık evlilik sürecinde toplasanız 10 kere gelmemiştir. Arkadaş çevrem ve ailem bi kaç saat mesafede olmasına rağmen, hicbirsekilde görüşülmesine müsade edilmediğini gördüm. Eşimden çekinirdim hep hayatım abimlere gidelim mi derken 1 kere gittim daha bu süre zarfında. Ben bi yere gidince kv demin himm demek gittiniz diye homurdandığının farkına vardım.
Eşime bu konudan rahatsiz olduğumu belirttim kavga gürültü. Beni bu kadar sıkmaya hakkınız yok. Sürekli senin çevrenle görüşecek halim yok . Benimde bir çevrem var . Gitmiyoruz diye laf edip duranların lütfen ağızlarının payını ver dedim defalarca. Kv soktuğu laflardan söz ettim eşime bi kaç kez "bak hayatim çok kırılıyorum " annene söylesen böyle konuşmasa dedim sen kötü niyetlisin .
Sen benim kimsemi istemiyosun demeye başladı . Ben hala kardeşlerimin evine gidememisken annesinin arkadaşlarının bile evine kaç kere gidildi .
Eşim uzaklaştı benden bu olanlar yüzünden. Ve istediğim gibi şu dönemde artık insanların ayakları iyiden iyiye kesilde evden bu konuda memnunum aslında.

Bir önceki konumda bir yorum gördüm .
"Eşin demek ki yönlendirilmeyi seviyor sen yönlendir diye . "
Planları ben yapmalıyım o halde bazi seyleri elime almam gerekiyor demek ki diye düşündüm sizden fikir almaya karar verdim .
Şimdi eşimi geri kazanmam için, hadi hayatım kalk şu akrabana gidelim, bugün buna gidelim diye sürekli birilerine götürsem gönlü olur mu ve soğur mu sürekli gel gitten? Bu sayede kendi aileme yaptığım planlarıda rahatça ilerletebilirim diye düşünüyorum. Ama hazır ayakları kapanmışken artık herkes haddini bilmeye başlamışken bir daha ayaklarını açmama gerek yok mu?

Ve bu hayatımızın her köşesinde önemli aslında benim için. Kv esimle surekli8 birseyler konuşuyor planliyor buna sessiz kalmaya devam mi etmeliyim? Sessiz kaldikca yanliz kaliyorum çünkü. Yoksa müdahale edip aşkım buraya gidecektik şu gün diye müdahale mi etmeliyim ? Eşimi bu şekilde yönlendirebilir miyim ?
Bana yardımcı olursanız mutlu olurum .
Cevap verenlere çok teşekkür ederim şimdiden...
en başında o kv seninle eşin yokken konuşmayıp eşin varken konuştuğunda hayırdır anne eşim yokken konuşmuyordun beni yok sayıyordun diye patavatsız şekilde konuşsaydiniz bunların hiçbiri olmayacaktı deli deliyi görünce sopasını saklarmış pat pat yüzüne söyle sana dert olacağına onlara olsun

Siz düzene girebildiniz mi?
bizim eşimle bir problemimiz yok.
eşim bana ara sor git gel demez
ben bozuldugum seylerde cevaplarını veririm.
ailesini de aramam sormam anca bayramlarda falan

benim sindiremediğim şeyler,
ben kv demin eşimin benimle evlenmesini istemediğini dile getirdiğini duydum,
ya o kadar cok sey kendı kulaklarımla duydum ki anlatamam.
eşim ailesi için ,ne kadar şanssızım derdi hep.

ne zaman eşim ailesine cehpe aldı, bagırdı cagırdı . benim eşimi de benim evliliğimi de kabul edeceksınız dedı
annesı ondan snr yön değiştirdi.
şimdi hep tatlı dil, hep bir yapmacıklıklar vs.
ben yemıyorum bu oyunları ama eşim ailem bizim iyiliğimizi istiyor bile demeye basladı:)

eşim unuttu yani herseyi, ama ben kendı içimde unutamadım
hatta yarın öbürgun hamıle kalsam kinim daha da artacak dıyorum hep

en başında o kv seninle eşin yokken konuşmayıp eşin varken konuştuğunda hayırdır anne eşim yokken konuşmuyordun beni yok sayıyordun diye patavatsız şekilde konuşsaydiniz bunların hiçbiri olmayacaktı deli deliyi görünce sopasını saklarmış pat pat yüzüne söyle sana dert olacağına onlara olsun
Çok farklı düşünceleri bar ortamda bir kelime söylenirse hoşlarına gitmeyen , yada kendini ifade etmek için birşey söylüyorsan eğer... terbiyesizlik yaptın, saygısızlık yaptın , olarak adlandiriyolar. Çok haklısınız cahillikten sustum hep . Sanırım şimdi yapsam bi önemi kalmaz ?

bizim eşimle bir problemimiz yok.
eşim bana ara sor git gel demez
ben bozuldugum seylerde cevaplarını veririm.
ailesini de aramam sormam anca bayramlarda falan

benim sindiremediğim şeyler,
ben kv demin eşimin benimle evlenmesini istemediğini dile getirdiğini duydum,
ya o kadar cok sey kendı kulaklarımla duydum ki anlatamam.
eşim ailesi için ,ne kadar şanssızım derdi hep.

ne zaman eşim ailesine cehpe aldı, bagırdı cagırdı . benim eşimi de benim evliliğimi de kabul edeceksınız dedı
annesı ondan snr yön değiştirdi.
şimdi hep tatlı dil, hep bir yapmacıklıklar vs.
ben yemıyorum bu oyunları ama eşim ailem bizim iyiliğimizi istiyor bile demeye basladı:)

eşim unuttu yani herseyi, ama ben kendı içimde unutamadım
hatta yarın öbürgun hamıle kalsam kinim daha da artacak dıyorum hep
Ben görebilecek miyim acaba eşimin ailesinin iki yüzlülüğünü gördüğü günleri. Çünkü benim ki resmen tapıyor. Hatalı olduklarını asla düşünmüyor. Bende iki yüzlü davranamıyorum.

Ben görebilecek miyim acaba eşimin ailesinin iki yüzlülüğünü gördüğü günleri. Çünkü benim ki resmen tapıyor. Hatalı olduklarını asla düşünmüyor. Bende iki yüzlü davranamıyorum.
sen sessiz kalırsan zamanla görürsün
eşin de görüyordur ama senınle paylasmıyordur

Çok farklı düşünceleri bar ortamda bir kelime söylenirse hoşlarına gitmeyen , yada kendini ifade etmek için birşey söylüyorsan eğer... terbiyesizlik yaptın, saygısızlık yaptın , olarak adlandiriyolar. Çok haklısınız cahillikten sustum hep . Sanırım şimdi yapsam bi önemi kalmaz ?
ya desinler en başta ipler kopardı sen eşinle kavga ederdin ama inan tam kopardı evet bu saatten sonra yapsan olmaz ama şunu yap eşin yokken sende kötü ol işin varken iyi insanı oyna

ya desinler en başta ipler kopardı sen eşinle kavga ederdin ama inan tam kopardı evet bu saatten sonra yapsan olmaz ama şunu yap eşin yokken sende kötü ol işin varken iyi insanı oyna
Annesinin yaptığını yap diyorsunuz yani :)

Back
X