• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile olmak..

eses34

Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2014
68
4
18
Okulun itiraf sayfasında bir itiraf arkadaşlar ne diyeceğimi ne yanıt vereceğimi hakikatten bilemedim sizlere bırakıyorum yorumu;

"Merhaba ben 23 yaşında bir genç kızım 4 kardeşiz tamamen okuma canlısı ve hedefleri olan biriyim ama artık yapamıyorum bunca hedefime rağmen bana aöf okumaktan başka bir yol bırakmayan ailem sayesinde şimdi ondan da olacağım çok korkuyorum. 5 yıldır özel bir kurumdan güzel bir miktar burs almaktayım almaktayım dediğime bakmayın alamıyorum çünkü bu paranın hepsi kiraya gidiyor okul masraflarımı karşılayamıyorum kayıt yenileyemiyorum ailem mi onlar rahat etsin de kirası ödensin de benim okulum en son planda! Bir kız olarak değer görmüyorum oğlanlar hep el üstünde ne çalıştırılıyorlar ne eziliyorlar ne okuyorlar. Bense bu yaşımda omzumdaki yükleri kaldıramıyorum kronik bir rahatsızlığımdan ötürü çalışamıyorum evlenmek istedim tanımayı bile istemeden reddettiler soyadım değişirse bursum kesilirmiş!! Lütfen bir akıl verin bana lütfen ben ne yapayım?"

Ailenle konuş desem eminim ki yüzlerce kez konuşmayı denemiştir ki ailesinin bu durumu farketmesi gerek, kaç sevdiğine desem hiçbir genç kız duvaksız çıkmayı hakketmez, insanlar insanlarımız para uğruna çocuklarını harcayabilirler mi aklım almıyor doğrusu.

Bnmkiler gbiymis bu kizin aileside :(
Ogullar cok yasasin kizlar ne hali varsa gorsun

bizim böyle bir tanıdık çift var kızın aileside aynı sizin anlattığınız gibiymiş seneler önce kız okurken ailesi ona da bu şekilde davranmış seviyorum dediği kişiye vermemişler oda en sonunda kaçmış cocukla evlenmiş düğün yapacak durumları yokmuş ama içinde kalmış kızın bir sene sonra okulları bitiyor kız öğretmen oluyor kocasıda doktor sonra kenarlarına para atıp hayalindeki düğünü yapıyorlar tabi bu bahsettiğim neredeyse 10 15 yıl önce olmuş şimdi 2 tane cocukları var ve hiç pişman değil ailesiylede görüşüyor iyiki de kaçmışım düğünümüde yapmışım diyor :KK51: tabi uzaktan böyle dinlemekle pek anlayamayız yasadıkları durumu ama inşallah bir an önce yoluna girer hayatı okumayada devam eder :KK43:

Bursunu alıp bir yurda yerleşse?

5 yıldır burs alıyorsa daha ne kadar devam eder ki bu? Açık öğretim mi okuyor bu bursla?

hemde oyle bir harcar ki...

Kız el aşı, erkek evlat bizim diyor cahiller işte. Halbu ki erkeklerin %90'ı hanım köylü oluyor evlenince; yaşlılığında ana babaya bakan genelde kız çoçuğu.

Kesinlikle erkek kadını görünce ailesi umrunda bile olmuyor ama kız evlat bir başka. Bunun bir hikayeside vardı facebookta bilenler bilir kız kapıyı açıyordu erkek açmıyordu vs.

Kız el aşı, erkek evlat bizim diyor cahiller işte. Halbu ki erkeklerin %90'ı hanım köylü oluyor evlenince; yaşlılığında ana babaya bakan genelde kız çoçuğu.
Etrafimda kac tane yasli insan taniyosam aynen dedigin gibi kapilarini sadece kizlar aciyor kiz evlat oz evlat derler uzuldum kizcagiza:KK14:

Kadının değersizliğini 'adet' edinmiş, ataerkil aile örneği karşısında artık söylenecek söz mü kaldı ki?
Yıllarca konuşuldu bunlar, bitmedi, bitmiyor.
Kızcağızın tek çaresi dişini sıkıp okula devam etmek. Part time iş bularak biraz rahatlayabilir ve öğrenci evi yerine yurda çıkarsa masrafı biraz azalacaktır.
Dişini sıkıp okulu bitirmesi lazım. Bu, tek çaresi.

aof okurken burs alindigni ilk defa duydum...

okulu birakmasin, kaydi yenileyemezse bursunun kesilecegini soylesin, kirayi hic odeyemeyiz diye kobmnussun,
ilk eline gecen parayla da kaydini yenilesin, bu kadar da ailenin agzina bakilmaz,

Kirayi odemek icin evde calusacak adam bol zaten, korkmasin...
baskalarinin yukunu almayi birakirsa onlar da sorumluluk almak zorunda kalirlar...

Ozel burslar kalsa bile devam edebiliyor... sanirim uzatmis.
Ya da acikogretimde 5-6yillik bolumler varmis, biz bilmiyormusuz....

olabilir tabi.5 yıldır okuduğuna göre okul bitti bitecek.okulu bitirip kendi ayakları üzerinde durmasından başka çare yok gibi.

Back
X