Aile Oturmasına Gitmelimiyim,Gitmemelimiyim?

Canım gitmenin ve gitmemenin sonuçlarını ayrıntılı düşünmelisin, gitmezsen eğer en azından geçerli bir bahenen yoksa sorun olur. Eltin eşine söylediğini, zaten onlarda toplanacaklarını herkesin bildiğini, tek tek söylemeye gerek olmadığını senin kasti yaptığını söyler, bu durumda suçlu sen olacaksın. Gidersen bilmiyorum nasıl bir insan ama birkaç surat yapar, ama kalabalık içinde sonuçta çok fazla muhatap olmazsın, eğer bir terslik yaparsa sen de tepkini gösterir bir daha gitmezsin. Bence gitmen daha mantıklı, hem eşini yanlız bırakmamış olursun. Sonuçta sizin sıranız geldiğinde de o size gelecek, sen de o zaman eltine birşey demezsin o düşünür gitsem mi gitmesem mi diye.

eşiniz aradaki soğukluğu biliyor mu?
'bak sana söyledi ama beni çağırmadı görmesine rağmen merhabe deyip geçti. sanırım gelmemi istemiyor ben de gitmeyi pek istemiyorum açıkçası diken üstünde oturacağım ama sana saygımdan yanında olacağım de'
neden gitmek istemediğini ve neden gideceğini bilsin.
naçizane fikrim.

evet biliyo soğuk olduğunu.teşkür canım

hayır canım, o zaten amacını bu şekilde göstermiş sana, eşine söylemiş, guya ikinizi davet etmiş, sen gitmezsen o iyi olacak, sen kötü kalacaksın, çünkü o çağırmış olacak, belli ki amacı da bu!! yerinde olsam(ki zaman zaman bu tarz şeyleri yaşarım ben de böyle yaparım) bi arkadaşın da dediği gibi, en güzel şekilde giyinirim, eşimi de giydiririm, hatta bi kek filan yaparım, tabaklara koysun, herkes görsün, en güzel şekilde herkesle konuşurum, muhabbet ederim gülerim, o zaman onun ne kadar rahatsız olduğunu sen de göreceksin zaten :62: gidersen, yani kararın bu yönde olursa, bu dediklerimi aynen yaşarsın, test edildi onaylandı :21:

Canım gitmenin ve gitmemenin sonuçlarını ayrıntılı düşünmelisin, gitmezsen eğer en azından geçerli bir bahenen yoksa sorun olur. Eltin eşine söylediğini, zaten onlarda toplanacaklarını herkesin bildiğini, tek tek söylemeye gerek olmadığını senin kasti yaptığını söyler, bu durumda suçlu sen olacaksın. Gidersen bilmiyorum nasıl bir insan ama birkaç surat yapar, ama kalabalık içinde sonuçta çok fazla muhatap olmazsın, eğer bir terslik yaparsa sen de tepkini gösterir bir daha gitmezsin. Bence gitmen daha mantıklı, hem eşini yanlız bırakmamış olursun. Sonuçta sizin sıranız geldiğinde de o size gelecek, sen de o zaman eltine birşey demezsin o düşünür gitsem mi gitmesem mi diye.

inceldiği yerden kopsun diyorum kafam kızıyo varya.milletin içinde bişey yapamaz zaten melek o melek de suratını görmek ve yemeğini yemek istemiyorum.ah kızlar ah.teşekkürler.

canım git bişeyini yemek zorunda değilsin ki, midem çok kötü bu gün de, bi çay içerim eşimiin hatırına de kendi kendine ve yeme bişeyini

Eğer eşin bu davete gidecekse, sen de mutlaka ama mutlaka birlikte gitmelisin.
Eşin tek başına giderse, işte o zaman gerçekten eltin sizin evliliğinizie etki etmiş olur.:23:
Gidersin yarım saat, 1 saat neyse bunun asgari süresi oturur ve kalkarsın..
Yarın öbür gün aile buluşması sırası senin eve gelince, eltin "o bana gelmedi, bende ona gitmem" deme lüksünü kaçırmış" olur..

En güzel çözüm, eşinle birlikte o akşam için bir program yapmak olur. Ben olsam o akşama bir tiyatro, konser, sinema vs bileti alırdım. Veya başka bir arkadaşım benim evime davetli olurdu mesela. Ne eşim, ne ben malesef (mecburiyetten) elticiğimin davetine iştirak edememiş olurduk.. Kimse de tek laf edemezdi.. :82:

Eşine sakın dır dır yapma, tatlı tatlı ikna et, daha cicim aylarındasınız, başarabilirsin..:69:

Politik olarak çöz bu konuyu, canını da sıkma, evde adamın huzurunu da kaçırma..
Tecrübeyle sabittir, değmez..:19:

bence de git ama öyle bir git ki cok şık giyin saclarını fönlet tak eşini koluna neşe saç etrafa o şimdi senin gelsen bile somurtarak oturacagını düsünüyordur kendisi muhtemelen öyle olcak hatta evde bi ikram hazırla git bence cok iyi olur böyle insanlara sinir oluyorum ya elti gemisi yürümezmişş kesin kıskanıyordur seni olanları anlat sonra amaaa

bende ozgecige katılıyorum
hatta çok neşeli ol
ufak kahkalar at etrafla gayet samimi ol
hiçbirşey yokmuş gibi
arada bir saçlarını at
çatır çatır çatır çatlar canım

ben aynısını yaptım
şimdi peşimden koşuyolar yetişebilmek için ne taviz verdim ne seviyemi düşürdüm
şimdi benim için çok özgüvenli diyorlar

ben olsam giderdim.zaten sana söylemesede eşine söylemiş gitmesen ben davet ettim der.sen haksız duruma düşersin
git keyifli görün onunla hiç muhatap olma bile:34:

ben olsam giderdim.zaten sana söylemesede eşine söylemiş gitmesen ben davet ettim der.sen haksız duruma düşersin
git keyifli görün onunla hiç muhatap olma bile:34:

Aynen katılıyorum..
Gidecek, diğer ailelerle muhatap olacak, yiyecek, içecek, bir güzel hizmet ettirecek kendine.. Bir yandan kakara kikiri, yalan da olsa çok neşeli görünecek.. :24:

Elti kendi kurduğu sinsilikle kalacak, başarılı olamamış olacak.. Ama eşi tek başına giderse veya birlikte giderler, ama orada suspus, somurtkan oturursa, bu durum eltinin zaferi olur. Eltinin onun ailesi üzerindeki tesirini kanıtlar..

Fakat dediğim gibi, bence en güzel çözüm o akşama işyerinden başka misafirlerinin gelecek olması veya sizin bir arkadaşınızın sünnetine gidecek olmanız veya sizin tanışma yıldönümünüz falan olup başbaşa yemeğe çıkacak olmanız, eşinin sana süpriz yapıp önceden yer ayırtmış olması vs.. Hem yemeğe katılmamaış, hem çatlatmış olursun..:1:

bu güne eltinin olduğunu bilerek başlamışsınız.tabiiki sırayla herkese gidileceğini biliyıorsunuz.gidilecek kişilerin sırasıda bellidir.günler için özel davet edilmez.sırası gelene gidilir.neden beni çağırmadı diyorsunuz:51:

yerinde olsam süslenirim giderim kocamla havamı atar evime dönerim..az otururum...:33: hem gelmedi diye laf edemezler hem de madem gıcık bi durum var ben de havamı atmış olurum...

Bence gitmelisin. Şöyyle çok şık giyin makyajını yap tut eşinin elinden neşeli neşeli git. Eşinle gayet mutlu olduğunu hareketlerinle göster :89: Hem eşini yalnız bırakmamış olursun hemde eltini takmadığını gösterirsin :36: çatlar oda

bence de önceden gidileceği biliniyomuş,davet beklemen şart değil.
biz de eşim tarafında belirli günlerde toplaşıyoruz arayıp davet etmediler demiyorum çünkü gidilecek belli,eltin eşini de görmüşken hatırlatma amaçlı söylemiştir seninle muhatap olmamak için.

ama zaten sevmiyoruz birbirimizi diyosun,ona malzeme olmak istemiyorsun
eğer sebepsiz yere gitmezlik yaparsan eline koz vermiş olursun
o yüzden eşin giderse sen de mutlaka gitmelisin.

haaa eğerki eşin gitmesek de olur diyosa yapın planınızı evde bulunmayın derim

Eşinizin ailesi için kendinizi istemediğiniz birşeye feda etmeyin.
Eşiniz mutlu olacak o gün tamam.
Ya sonrası?
Gene akraba gezmeleri,evcilik oynamak devam edecek.
İstemediğiniz birşeyi sürekli yapmak zorunda kalacaksınız.
Kısır döngü gibi sürüp gidecek bu olay..
Bence istemiyorsanız bıçak kesiği gibi son verin.
He eğer içinizde birazda olsa gitme isteği varsa bunu pozitif olarak kullanın.
Kısacası içinizden gelen sesi dinleyin.:3:

Ya baştan katılmayacaktın bu toplantılara ya da şimdi mecburen gideceksin.
Eşinin tek başına gitmesi çok garip olur.

Bence öyle abartılı yapmacık neşe gösterilerine hiç gerek yok.
Eltime nispet yapayım derken kendine olan saygını kaybetme.
Git ve doğal davran. Somurtmana da gerek yok. Şirinlik abidesi olmana da...
Çok kafayı takacak bir durum olduğunu düşünmüyorum.
Zaten yanlız değilsin yanında da eşin var.

gitmezsen şayet, eltin haklı durumuna geçecek..belki onunda istediği bu.ayrıca diğer akrabalarınızda olacakmış ,sen gitmeyince ara bozucu,kıskanç yada yabani olarak görüneceksin onların nazarında....çünkü bak görüyormusun kocasını gönderiyorda kendi gelmiyor ne ayıp diye düşünecekler arkandan...ne gerek var insanların midesini bulandırmaya..neticede seni tanıyan var tanımayan var....kalbin gitme diyor ama herzaman yüreğimizin sesini dinlemekte para etmiyor..bazende mantıklı olmak lazım..

arkadaşlarında dediği gibi,güzelce giyin makyajını yap ve güle oynaya git eltine..gayet de neşeli ol.. bu arada, herkesin yanında eltine '' eşimi davet etmişsin ama apartmanda çok kez karşılaşmamıza rağmen bana birşey söylemedin, yabancı gibi merhaba diyip geçtin..nezaketende olsa bir davet beklerdim'' de.
tabi bunu şaka yoluyla söyle muzip muzip gülerek....:47:

böylelikle senin ,hiç bir sözün hiçbir hareketin altında kalmadığını yavaş yavaş öğrenmeye başlasın:51:

bu güne eltinin olduğunu bilerek başlamışsınız.tabiiki sırayla herkese gidileceğini biliyıorsunuz.gidilecek kişilerin sırasıda bellidir.günler için özel davet edilmez.sırası gelene gidilir.neden beni çağırmadı diyorsunuz:51:

Sıra belliydi ama bir ay ara verildi ve tarih değişti.bi akraba bende olsun diyodu gelini doğum yapınca geçen ay olmadı.bu ayda belli değildi.tarihi bizimki kendine göre belirlemiş.o zaman kocamada söylemesin özel davete gerek yok diyosanız.

Arkadaşlar konu kısaca şu.Eltimle altlı üstlü oturuyoruz ama gidip gelme yok.sadece meraba meraba gidip gelme toplam 3 kez oldu.yeni evliyim ben 8 aylık.aramız pek iyi değil yani.sevmiyoruz birbirimizi.şöyle birşey başladı.5 aile akrabalar dan.her ay birimizde toplancaktık.sıra eltime geldi bu ay onda olcakmış.ben çalışıyorum ve 4 gün önce eltim eşimi görmüş yukarı çıkarken ve ona söylemiş c.tesi bizdeyiz diye.Bana söylemedi henüz.beni daha sonraki akşamlarda görmesine rağmen.meraba dedi geçti.benim gitmemi istemiyo onlara.eminim buna.kadın beni görmek istemiyo.ben gitmemeye karar verdim.eşimede söyledim.ama eşim gitcemi sanıyo galiba.amacı eşimle aramı açmak heralde.ben gitmeyince sorun olcak tabi.herkes eşime sorcak serap nerde diye.onu çağırmadılar mı dicek eşim..ben kötü olcam gitmezsem.biliyorum ama artık inceldiği yerden kopsun ya.yabancı gibiyiz zaten.başkalarının yanında da numara yapmak istemiyorum artık sıkıldım..üst katta oturuyorum sonuçta gündüz olmasa bile akşam eve gitcem tabi.sizce bu bir oyun mu.amacı ne.cumartesiyede az kaldı.2 gün sonra.bana söylememesi de kasti bence istemediği için.siz tecrübelisinizdir benden.siz olsanız napardınız.

bence gidin kimseye fırsat vermeyin gidin ve ne kadar sil oldugunuzu gösterın

Sıra belliydi ama bir ay ara verildi ve tarih değişti.bi akraba bende olsun diyodu gelini doğum yapınca geçen ay olmadı.bu ayda belli değildi.tarihi bizimki kendine göre belirlemiş.o zaman kocamada söylemesin özel davete gerek yok diyosanız.

canım bu gün ve eltinin olduğunu onada gidileceğini biliyorsun.eşinede söylemiş istemiyorsan gitme ama sana ters tepebilir aile arasında.madem girmeseydiniz diyebilirler:34:

Canım bence de git yede bi güzel oda etrafta hizmet edip dursun asla yardım etme çayınıda iste suyunu da ohhh sefam olsun çağrılan yere erinme ha eşin ha sen ters bir haraketi olursa o zaman sebep olur. şimdi orta da neden yok sen kötü olursun gerek yok.

Back
X