Aile parçalanması

elagozlukiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2012
10
0
36
Kırıkkale
eminim sitenin en gençlerinden biriyim bende.. ama inanın yaşım 17 deglde 35-40 sanki kısaca özet geçicem sizlere annem ve babamın anlaşmazlıklaryla kavgalarıyla geçen 9 sene.. sonra ayrılık ve hayata adım atışım..velayetım babamda babasına çok düşkün biriyim 5 sene yalnız yaşadık babamla yani annesiz ama sürekli vardı hayatında birileri benim gözümün önünde ve onların yüzünden işittiğim azarlar..neysee hatırlamak bile gözlerimin dolmasına boğazımın düğümlenmesine neden oluyor yaz tatıllerım halamla geçti genelde kocası tam bir intihar sebebi ..seneler sonra iyi kötü babamın evlenmesını ıstedım çnkü okul ve ev işleri yoruyordu artık bır arkadaş vasıtasyla babam tanıştı ve evlendi .. o kadar umutluydumkii..1 sene sonra saçmalıklar başladı orası nıye dağınık bu nıye burda demeye dunya tatlısı bır kardeşim var 2 yaşında bana çok düşkün bende ona tabi ev tamamen sinir alanı odadan çıkasım gelmıyor ama babam üzülmesin evliliği bozulmasın dıye birine sesleniyorsam birine seslenmiyorum böyle geçinip gidiyoruz geçen sene oturdugumz evden taşındık ve okula uzak tabiki tek çarem halamdı yine 1 sene halamda kaldım okul için ama bir de bana sorun :)) çalışma ortamı orda da sıfırdı ancak bir şekilde takdir belgesyle geçtim bu sene evdeyım ama ruhum sıkılıyorr-- annem.. o da evlendı onunda çocuğu var pek arayıp sormaz arada aklına gelirsem ve bu yaşadıklarımdan haberı yok tabı herşeyi nasıl kendi başıma öğrendiğimi babamın gömleklerini makineye nasıl atacağımı bılmediğim için karşı bınadaki teyzelere gösterdğimi,eniştemin yengelerimin aynı annesi gibi iş yapamaz becerıksız olur demelerine inatlaa hırs yapıp bunları öğrendiğimi.. bunlardan haberı yok ve o rahat uyurken ben hala sorunlarla uğraşıyorum ama bırakmıyorum kendimi diye bılıyordum yanılmışım artık bu omuzlar kaldıramıyo bu yükü akıl verın lütfen benden yaşca büyüksünüz bu sadece özetii arada edilen kavgaları anlatmadım bilee inanın aile parçalanması çok çok kötü birşey hele şuan üniversite sınavına hazırlanmak paha biçilemez...

ah canım benim yaaa. seni çok iyi anlıyorum benim de başımda 'cici anne' var. annem vefat ettiğinden beri hayat o kadar anlamsız ki....
anladığım kadarıyla annen ve baban seni unutmuş vaziyette. bence seni unutmuş o kişilerin yaptıklarını düşünüp düşünüp kendini yıpratma. olan sana oluyor sadece. ben de bir çok şeyi kafama taktım ve psikiyatriye gidecek duruma geldim çünkü kimi zaman dengemi kaybediyordum avazım çıktığı kadar bağırıp rahatlamak istiyordum, her şeyi kırıp dökmek şu hayattan bir an önce göçmek istiyordum ama Rabbim elimden tuttu çok şükür. yoksa şuan toprak altında olcaktım. şimdi düşünüyorum da beni düşünmeyenlerin yaptıklarına kafamı boşu boşuna yormuşum, kendimi boşuna yıpratmışım... herkes keyfinde herkes 'kendi hayatında'. kendi kendime dedim ki dimdik durmalısın şu hayatta tek başına yaşamayı öğrenmelisin diye teselli verdim kendime sonunda çok iyiyim elhamdülillah.
sana tavsiyem sakın ama sakın kafana takma. olan kendine olur ve kimsenin umrunda olmaz bu durumun. ağlamak istiyorsan içinde tutma yanında kim olursa olsun kimseye aldırmadan içindeki gözyaşlarını dök. çünkü içinde tutarsan fiziksel hastalıklara yol açar ve her şeyi dert edersen hayatın altüst olur. kendine yakın bir dost edin eğer sevgilin varsa onunla paylaş dertlerini. dertler paylaşıldıkça azalır ve çözüme kavuşur. kendi hayatını kurmak için elinden geleni yap seni öyle üzen anne babaya muhtaç ettirme gencecik yüreğini. daha çok gençsin önünde upuzun cıvıl cıvıl günler olabilir 'her şey senin elinde '

asigimbensana @ teşekkür ederim sağolun gerçekten çok zor bir durumdayım kendime hala şaşırıyorum okuyabılıyorum bunlar olmasına rağmen...

canım senin şansın şuan hazırlandığın üniversite sınavı

başka bi şehirde belki daha mutlu olabilirsin...tabi okul bitince bi mesleğinde olacak..özgür olacaksın..cici anneye katlanmak zorunda olmayacaksın

bence bu sınava çok iyi hazırlan...

Canım hayatın hikayen gerçekten üzücü. Açıkçası ben de huzursuz bir ortamda büyüdüm...Hiç kimse duymak istemeyen kadar sağır olamaz diye bi söz vardır senin şuan yapabileceğin tek şey bu bazı şeyleri önemsizleştir hayatında...Ben bu şekilde önemsememeyi öğrenerek kurtuluştum durumumdan ve sürekli ders çalışarak...çalışmasam bile sürekli çalışma masamda geçmiştir gençliğim...

asigimbensana @ teşekkür ederim sağolun gerçekten çok zor bir durumdayım kendime hala şaşırıyorum okuyabılıyorum bunlar olmasına rağmen...

önünde üniversite sınavın var ve sen bu psikolojiyle hazırlanmakta zorlanıyorsun sanırım. anlıyorum. ben öss sınavındayken ağlayarak soruları cevaplamaya çalışıyordum. ama inat ettim düzelmek için, şimdi üniversite okuyorum. canım sen kafanı takma vallaha boş ne yapsan ne etsen boş BOMBOŞ... kendine gel ve hayatını kurtar. sınavın her şeyden önemli hayatın her şeyden önemli ve sen her şeyden önemlisin. derslerinin yakasına yapış her şeye inat et ve imkansızı başar!

bende öyle ne yazıkki sınavım olsada olmasada çalışma masasında geçiyor zamanım saçma sapan şeyler karalayarak ama bu olanları bırıne bağlamadan yapamıyorum bı anneme kızıyorum benı bırakıp gıttığı için bı babama kızıyorum üstüne düşüp evıne gel demedıgı içinnn

eminim sitenin en gençlerinden biriyim bende.. ama inanın yaşım 17 deglde 35-40 sanki kısaca özet geçicem sizlere annem ve babamın anlaşmazlıklaryla kavgalarıyla geçen 9 sene.. sonra ayrılık ve hayata adım atışım..velayetım babamda babasına çok düşkün biriyim 5 sene yalnız yaşadık babamla yani annesiz ama sürekli vardı hayatında birileri benim gözümün önünde ve onların yüzünden işittiğim azarlar..neysee hatırlamak bile gözlerimin dolmasına boğazımın düğümlenmesine neden oluyor yaz tatıllerım halamla geçti genelde kocası tam bir intihar sebebi ..seneler sonra iyi kötü babamın evlenmesını ıstedım çnkü okul ve ev işleri yoruyordu artık bır arkadaş vasıtasyla babam tanıştı ve evlendi .. o kadar umutluydumkii..1 sene sonra saçmalıklar başladı orası nıye dağınık bu nıye burda demeye dunya tatlısı bır kardeşim var 2 yaşında bana çok düşkün bende ona tabi ev tamamen sinir alanı odadan çıkasım gelmıyor ama babam üzülmesin evliliği bozulmasın dıye birine sesleniyorsam birine seslenmiyorum böyle geçinip gidiyoruz geçen sene oturdugumz evden taşındık ve okula uzak tabiki tek çarem halamdı yine 1 sene halamda kaldım okul için ama bir de bana sorun :)) çalışma ortamı orda da sıfırdı ancak bir şekilde takdir belgesyle geçtim bu sene evdeyım ama ruhum sıkılıyorr-- annem.. o da evlendı onunda çocuğu var pek arayıp sormaz arada aklına gelirsem ve bu yaşadıklarımdan haberı yok tabı herşeyi nasıl kendi başıma öğrendiğimi babamın gömleklerini makineye nasıl atacağımı bılmediğim için karşı bınadaki teyzelere gösterdğimi,eniştemin yengelerimin aynı annesi gibi iş yapamaz becerıksız olur demelerine inatlaa hırs yapıp bunları öğrendiğimi.. bunlardan haberı yok ve o rahat uyurken ben hala sorunlarla uğraşıyorum ama bırakmıyorum kendimi diye bılıyordum yanılmışım artık bu omuzlar kaldıramıyo bu yükü akıl verın lütfen benden yaşca büyüksünüz bu sadece özetii arada edilen kavgaları anlatmadım bilee inanın aile parçalanması çok çok kötü birşey hele şuan üniversite sınavına hazırlanmak paha biçilemez...

tatalım yasca senden buyugum ama yasadıklarını yasamadım. o yuzden tam care bulabılecegımı sanmıyorum ama tek tawsıyem kabuguna cekılmen. cekıl kabuguna ewede en gec gıdebılecegın saatte gıt dolas arkadaslarınla gez. nasıl olsa ewe gıdıncede calısamıyorsun. dershaneye gıdıyorsan orda kantınde sınıfın bırınde otur we kurtar kendını. o ewden ne kadar uzaga gıdersen hem baban mutlu olur ewlılıgınde hemde sen. ama kardesın ıcın bı care yok...o dahakucuk

canım kardeşim tek yapman gereken çok iyi bir şekilde üniversite sınavına hazırlanmak.

evet anlattığın ortamlarda ders çalışmak çok zordur; ama ne yap net et hedeflerin doğrultusunda bir üniversiteyi kazan.

bunun için de sana söylenenleri kafana takmamaya çalış; kafan rahat olsun derslerine konsantre olabilesin.

kardeşim üvey annemle babamdan o rahat allahım yaşatmasında zaten bunları onaa dersaneye gıtmıyorum kendı ımkanlarımla çalışıyorum eve gelmeyıp bır yere uğrama gibi bir lüksüm yok ne yazıkki

bende öyle ne yazıkki sınavım olsada olmasada çalışma masasında geçiyor zamanım saçma sapan şeyler karalayarak ama bu olanları bırıne bağlamadan yapamıyorum bı anneme kızıyorum benı bırakıp gıttığı için bı babama kızıyorum üstüne düşüp evıne gel demedıgı içinnn

Senin bağlamaya çalışmana gerek yokki canım zaten bu durumun sebebi belliki onlar...Annene onun hakkında düşündüklerini söyle desem umursamayacağı çok açık... velayetini baban zamanında kendi isteyerek aldıysa onda umut var olabilir..onlarla da belli bağlar koptukta sonra oturup konuşması da zor oluyor aslına bakarsan...he sen paylaşabilen biriysen o başka... ama masa iyidir kulaklarını kapayıp eve de dönebilirsin...kendini temizliğe vurabilirsin (temizlik esnasında zihnimde çok cinayet işlemişliğim vardır:) bi de örgü ama eğer bi bana evden kaç diye tavsiyede bulunur mu diye umut ediyosan burdan çıkmaz sanırım

kardeşim üvey annemle babamdan o rahat allahım yaşatmasında zaten bunları onaa dersaneye gıtmıyorum kendı ımkanlarımla çalışıyorum eve gelmeyıp bır yere uğrama gibi bir lüksüm yok ne yazıkki

anladım o kotu olmus ıste ewlerınde ders calısmaya gıdebılecegın yakın bı arkadasın yokmu? arada ona kacsan

Bir arkadaşımız eve gidebileceğin kadar geç git demiş ona katılıyorum...haftaiçleri kütüphane hafta sonları pek kimsenin uğramadığı özgün müzik çalan kafanı dinleyip ders çalışabileceğin kitap okuyabileceğin bir kafe iyidir.

Canım, yaşına gore yaşadıkların cok ağır ancak ileride bu yaşadıkların nedeniyle birçok insana zor gelen olaylar sana kolay gelecek. Böyle bir olumlu tarafı var. Çünkü en zorunu gencecik yasta yasadın.

Ben senden 20 yas büyük olmama rağmen benden daha olgun olduğunu görebiliyorum. Hayat seni erken hazırlamış.

Calışma ortamın sağlıklı olmadıgı halde takdir aldığın için seni tebrik ediyorum. Sen cok Zeki bir kızsın. Yapacağın tek şey üniversite ve sonrasına odaklanman. Bu seni rahatlatacak. Az daha sabır, azıcık..

arada gidiyorum arkadaşlarıma çalışmaya ama böyle olmuyo ya inanın ki çok zor o kadar umutluydum kii 1 sene sonrasında babamıda eşinide tanıyamaz oldum öyle içine kapanık ezik bi tip değilimm ama burnu havada gezenlerdende değilim son 1 senem kaldı üni. kazanıp gıtmem lazım olmuo böyle sürkli oflamalar iç çekmeler şunu yap bunu yapp en çok korktuğum şeydi başıma geldi keşke yalnız yaşasaydım babamlaa nasıl olsa yapmam gereken işleri öğrenmiştim :)) bütün sülalenin akrabanın gözünün önündeyim bunun farkındayım adım sadece başarılarımla duyuldu bunu da bılıyorum ve gerçekten iyi olmamı istemeyen eş dostt çok fazlaa çok

Son düzenleme:
Canım şuan için senin elinden birşey gelmez ne yazık ki..
Ama ne yap ne et kazan o sınavı.
Öss de de kendim kazandımi kpss hazırlanıyorum şuan yine kendim çalışıyorum.
Elinin altında net var sanırım aç video dersler izle bir şekilde işi sıkı tut.
Eve geç gel diyenlere bende katılıyorum.
Kütüphaneler bunun için bulunmaz hint kumaşı bence...

Her şer'de bir hayır vardır:17:
bu olumsuz ortam senin ilerde başarılı olmana sebep olucak bence:16:
üniversiteyi inş kazanırsın orayı kazanana kadar düşüncelerini ertelemeye çalış
ve o evden gitsende kardeşinle bağını koparma:31:

Son düzenleme:

Acaba anlatsam ne kadar anlayabilirsin beni,yaşanmadıkça asla bilemiyor hissedemiyorsun sana desem ki daha çooook başındasın 17 yaş, en güzel yılların özleyeceğin zamanların ama sen bu zamanlarına asla geri dönmek istemeyeceksin biliyorum ama bu zamanlarının kalıntıları seninle yaşayacak ve hayatını her zaman etkileyecek çünkü bu zamanlar sende yaralar bırakacak kapanmayacak ve ileride sağlıklı düşünemeyeceksin tekrar acı dolu şeylerle karşılaşınca bu yaralına tuz basılacak bunları desem sana bana inanır beni anlarmısn eğer anlıyorsan devamını okumalısın tatlım sen bugüne kadar yaşadığın her şeyi daha fazla düşünmeyip unutmayı deneyeceksin başındasın demiştim ya daha üniversite okuyacak ve atanmak için yada iş sahibi olmak için uğraşacak yıpranacaksın bu arada flörtlerin olacak belki bunlarda üzecek seni sonra evleneceksin evet şimdi mucizevi olarak tanımladığım harika bir bebek geliyor onu en mutlu şekilde büyütmek için deli olacaksın ama malesef sen o kadar yıprandın ve sinirlisin ki bunu başaramayacaksın sonra geriye dönüp ne diyeceksin biliyormusun tatlım benim keşke takmasaydım yıpranmasaydım üzülmeseydim ben güçlü olmayı öğrenip hep geleceğe baksaydım geçmişle uğraşmasaydım neden Allahım diyeceksin ya işte o zaman benim sana demek istediğim sakın olanları takma sadece ben böle olmayacağım ben okuyacağım kariyer yapıp iyi bir eş bulup evleneceğim ve bebeğime iyi bir anne olacağım sakin huzur dolu bir yuvam olacak grçek aileyi sen kuracaksın yeniden doğacaksın geçmişi yaşamamış farzet lütfen bunları hep hatırla sarıl hayata üzülme insan isterse üzülür ağlar istemesse kimse üzemez onu seni öpüyorum Allah yanında olsun sana hep yol göstersin hep korusun sana çok iyi bir hayat nasip etsin inşallah AMİN...

canim ya cok uzuldum sana sen ilerde ole guzel bi anne olursunki inşalh evlatlarin senin gibi bir anneleri oldugu için cok şansli olurlar hep mutsuz evlillerin arasinda kalanlar cocuklar oluyo canim sen herzamn dikkatli olmalisin her yonden annen baban ayri diye cok itip kakmaya calişirlar asla izin verme cunku sen cok guclusun kenidne gvenini hiç yitirme. hayat senin karsina hep guzellikler cikarir inşalh univeristeyide kazanirsin dilerim o zamn daha dikkatli olmalisin ortam cok kotu cunku.umarim bu yazdiklarini birgun unutup yine bu sayfaya ben su universite mezunu bir kizim meslegim bu ve guzel cok mutlu bir evliliğim veeeeeeee cocuklarim var diye yazarsin o gunlari gormeyi cok isterim mutluluk hep seninle olsun dua et emin ol o seni enguzel koruyan seydir

Back
X