- 23 Ağustos 2012
- 51.848
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.473
- 898
Yav insan çok samimi olmadığı yeni tanıştığı kişilerle konuşurken biraz gerilirya. Kadının ki öyle bisey gibi geldi bana. Hakikaten söylediğinde bisey yok. Bak cidden birilerinin gazına geliyormuşsun gibi hissettim. Sırf kaynana diye kendini dolduruyor olabilir misin?söylerkenki üslubu rahatsız ediciydi.ve devamında ben de yüzsüz oldum artık ehehe şeklinde bir şey söyledi.yeni tanışılan bir dönemde gerek olmayan cümleler bence bunlar
Bunlar yetmez, bütünün parçası sadece. Tek size değil çevresine olan davranışı bakışı yaklaşımı da önemli. Sizin aramanız gereken tehlikeli cümle şunlar; ya sen anneme bakma iyi niyetinden söylüyor, karışıyor, konuşuyor, annem şunu dedi bunu dedi... vs. Bu kısmı biraz kurcalayın, adamın ağzını yoklayın.okumuş bir aileden, eğitimli, beyefendi, esprili, güleryüzlü birisiydi ben de devam etmeyi istedim, kısacası hoşlandım.
Yani linçlenmeyeceksem 25 yaşında görücü misali tanışmalar beni aşırı irite ediyor.
Ben olsam , hayatımın en güzel yaşlarını "görücü usulü" adı verilen bir saçmalığa harcamazdım.
Hani yaşını başını almış olsanız amenna da. Ama daha 25 yaşında bir kız neden görücüye çıksın ki?
Kimse kusursuz değildir. Bu tavır sana çok rahatsız edici geldiyse ayrıl çünkü yarın gerçek bir sorunda çözüm odaklı yaklaşacak olgunlukta davranamazsın gibi görünüyor.Birkaç ay önce yaşadığımız çevreden aile dostu olan birileri talip oldu.Ailem de bu aileyi çok beğendiğinden görüşmem için desteklediler, ben de kabul ettim.Tanıştığım kişiyi de uzaktan da tanıyordum, tam olarak tahmin ettiğim gibi, okumuş bir aileden, eğitimli, beyefendi, esprili, güleryüzlü birisiydi ben de devam etmeyi istedim, kısacası hoşlandım.Üçüncü ayımızda da aileler tanıştılar.Aileler de çok güzel anlaştı.Fakat aile tanışmasından sonra evlilik fikri gözümü korkutmaya başladı.Annesi, oğlunun aksine aşırı konuşkan, bunda bir sorun yok evet ama bazen bir insanın enerjisi sizi iter ya öyle bir şey oldu.İlk tanışmada henüz konuşmanın başlarında "neden kendi eviniz varken kiraya taşındınız "diye sorması biraz abes geldi mesela. Başka bir gün, onları geri ziyaret etmemizin üstünden bir süre sonra aradı ve annemle gülüp konuşurlarken laf arasında" ayşe hanım beni unuttunuz dedim, arayayım da kendimi bir hatırlatayım dedimm" deyip ertesi gün için evine davet etti, annem başka bir yere gidebileceğimizi söylediğinde "eğer gitmezseniz ben size kahveye geleyim" dedi .Abartıyor gibi gelebilirim ama genel üslubu, söyleyiş tarzı gerçekten itiyor insanı.Çok iyi niyetli birisi, arayı sıcak tutmaya çalışıyor erkek tarafı olarak bu hissediliyor, ama üslubu sanki ,ilerde yaptırmak istediği şeyi gülerek alttan alttan laf dokundurarak anlatabilecek biri gibi hissettiriyor.Evlenirsek eğer ailelerimizden uzakta yaşayacağız.Bunun için annesini dert etme diyen oluyor ama ben ne hissedeceğimi bilemiyorum sonuçta bir ömür akraba olacağım aileyle.sizce ne düşünmeliyim , neler yapmalıyım, tecrübeleriniz varsa bilmek isterimm
Bu konuyla bağlantılı diğer konularınızı da okudum, siz evlenmeye hazır değilsiniz, henüz atanmamış hayatı tam olarak yaşamamış tatmamış genç bir kadınsınız, biraz çevrenin ısrarı biraz da ailenizin evleneceğiniz kişi memleketliniz olsun talebi yüzünden görüşüyorsunuz bana kalırsa, adamın sohbetinden duruşundan hoşlanıyor olabilirsiniz ama hoşlanmakla sevmek arasında fark vardır, evlenmeyi düşünecek bir çekim ve sevgi yok aranızda.söylerkenki üslubu rahatsız ediciydi.ve devamında ben de yüzsüz oldum artık ehehe şeklinde bir şey söyledi.yeni tanışılan bir dönemde gerek olmayan cümleler bence bunlar
Evet tespitleriniz çok yerinde ,teşekkür ederim anlayışınız için, çok tatlısınız.Anlaşılabilmek gerçekten iyi hissettiriyor.Bu konuyla bağlantılı diğer konularınızı da okudum, siz evlenmeye hazır değilsiniz, henüz atanmamış hayatı tam olarak yaşamamış tatmamış genç bir kadınsınız, biraz çevrenin ısrarı biraz da ailenizin evleneceğiniz kişi memleketliniz olsun talebi yüzünden görüşüyorsunuz bana kalırsa, adamın sohbetinden duruşundan hoşlanıyor olabilirsiniz ama hoşlanmakla sevmek arasında fark vardır, evlenmeyi düşünecek bir çekim ve sevgi yok aranızda.
Kayınvalide adayınızın söyledikleri sizi sanırım söylerken ki üslup nedeniyle rahatsız etti, samimiyetle laubalilik arasında bir nüans vardır, kayınvalide adayınızı samimi değil laubali buluyor olabilirsiniz ama şu bir gerçek ki siz evlenmeye hazır olmadığınızdan karşı tarafın acele etmesi bir an önce olsun diye uğraşması gözünüzü korkutuyor, ki size hak veriyorum.
Aklınıza yatmayan şeyler varken aileniz çevreniz karşı taraf istiyor diye sakın nişan yapmayın, yıl sonu atanacakmışsınız inşallah atanırsınız, uzaklaşmak ne istediğinize karar vermenize yardımcı olur.
25 yaş genç bir yaş, illa şimdi ve illa bu adamla evleneceksiniz diye bir şey yok, karşınıza seveceğiniz içinize sinen kişiler çıkacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?