Aile tanışması sonrası duygularım

KVler genelde boyle patavatsız, çok konuşan tiplermükemmel insan diye bir sey yok, kendisi kötü olacağına anası olsun.

söylerkenki üslubu rahatsız ediciydi.ve devamında ben de yüzsüz oldum artık ehehe şeklinde bir şey söyledi.yeni tanışılan bir dönemde gerek olmayan cümleler bence bunlar
Yav insan çok samimi olmadığı yeni tanıştığı kişilerle konuşurken biraz gerilirya. Kadının ki öyle bisey gibi geldi bana. Hakikaten söylediğinde bisey yok. Bak cidden birilerinin gazına geliyormuşsun gibi hissettim. Sırf kaynana diye kendini dolduruyor olabilir misin?

Bunun iyisi pek yok yani yillardir suregelen gelin kayinvalide isleri.yani icin isindiysa aranizda cekim varsa devam.
4 4luk bulamazsiniz idare edilebilir olmasi yeterli.cokta bisey beklememek gerek.

Bu yazdığınız cümleler bana da tehlike işareti gibi gelmedi. Belki sıcak kanlı, hemen ısınabilen arkadaş canlısı biri olabilir. Asıl önemli olan oğlunun tavrı karakteri düşünce yapısı. Hiç bunlardan bahsetmemişsiniz. Mesela kayınvalide konuşmayı karışmayı dahil olmayı çok sever ama oğlu yerinde ve dozunda müdahale eder. Sizin haberiniz bile olmaz bazı şeylerden. Ama tam tersiyse, annesine dur yapma etme karışma diyen biri değilse kayınvalidenin karakteri yapısı hiç önemli değil. Anneci aileci mi yoksa kendi kararlarını veren duruşu olan biri mi? 3 ay çok az bir süre sakın ola hemen söz nişan işine girmeyin. 25 yaş çok genç, tanışmayı görüşmeyi kabul ettiniz diye devamı gelmek zorunda değil.
okumuş bir aileden, eğitimli, beyefendi, esprili, güleryüzlü birisiydi ben de devam etmeyi istedim, kısacası hoşlandım.
Bunlar yetmez, bütünün parçası sadece. Tek size değil çevresine olan davranışı bakışı yaklaşımı da önemli. Sizin aramanız gereken tehlikeli cümle şunlar; ya sen anneme bakma iyi niyetinden söylüyor, karışıyor, konuşuyor, annem şunu dedi bunu dedi... vs. Bu kısmı biraz kurcalayın, adamın ağzını yoklayın.

Kaynanada sıkıntı yok da 25 yaşında görücü usulü evlilik, tanımadığın adamın ailesiyle eve gelip sana talip olması gibi saçmalıklar kaldı mı Allah aşkına. Allah akıl fikir versin yani. Aşık olsan hiçbir şey gözüne batmazdı bu arada. Keşke kendin bulsaydın sevgilini. Mantık evliliği yapıyorsun hem de bu yaşta

Bana bile geldiler bir ara, bile diyorum çünkü hiç o taraklarda bezim yoktu. Ailem de şok olmuştu. Neyse geldikleri gün arkadaşlarımlaydım eve bile gitmedim. Kendi kendilerine oturup kalktılar. Ben de 25 yaşındaydım. Sonra o çocuk başkasıyla evlendi ve ondan 1 senenin sonunda boşandı. Onun da annesi aşırı baskındı ve oğlunu evlendirmeye çalışıyordu. Erkek annelerinin bu aşırı hevesli hali çok itici bence, sanki kendileri girecekler gelinle yatağa

3 oğlum var ve ilerde benim gelinlerin illaki birisi buraya konu açacak kv. Soğuk ve mesafeli evime yabancı gibi geliyor vs.

Çünkü kardeşlerimin eşi var birini zaten hiç sevmem diğerini çok severim ama memlekete gidince davet etmezse gitmem evine kendimi büyük gördüğümden değil rahatsız etmemek için. Veya zırt pırt aramam daha çok kendisi arar. Özel günleri Veya bir derdi sıkıntısı varsa sık arar sorarım.

Zevkime güvendiği için elbise olsun, dekorasyon olsun, eşya olsun illaki fikrimi alır ama ilk olarak kendinin beğenmesinin daha iyi olacağını söylerim. Allahtan ön yargı ile "Görümce" diye bakmıyor ve niyetimi olduğu gibi yorumluyor.

Benim niyetim ise hayatlarına müdahil olmamak, rahatsız etmemek, fikir ve tercihlerine önem vermek.

Gelinimiz ön yargılı olsa, görümcem ilgisiz, evime çağırmayınca gelmez kendini bir şey sanıyor, fikrini soruyorum sen bilirsin diyor, Beni sürekli aramaz vs. Vs. Yani batacak bir şey olmasa bile bakış açısı ile gözlerinde büyütüyorlar.

Kv. hayat seçiminize, evlilik alışverişinize karışsa (kendi cebinden ödemiyorsa) hadi eyvallah ama bunu bir komşu veya teyze yapsa gülüp geçeceğiniz şeyi kv. Dedi diye sorun ederseniz hem size, hem ona zulüm.

Hiç bir sorun göremedim. Bence siz fazla takıntı yapıyorsunuz kadin ilgileniyor ciddi düşündükleri için bence kendisini oğlunu unutturmak istemiyor gayet doğal
Aman ilgilenmesede bu sefer bizi davet etmedi kendisi gelmedi diye konu açardiniz bence

Anlattıklarınız da rahatsız edici bir şey yok. Ama siz rahatsız olduysanız ayrılmayı yada nişanı ertelemeyi düşünebilirsiniz.

Siz beni "unuttunuz "deyince " kahveye geleyim" demiş. Ne demesini beklediniz mesela?

Kimse kusursuz değildir. Bu tavır sana çok rahatsız edici geldiyse ayrıl çünkü yarın gerçek bir sorunda çözüm odaklı yaklaşacak olgunlukta davranamazsın gibi görünüyor.

Kimi kadınlar dangalak ve hadsizdir
Sizin kaynana adayı gibi
Ama bunu sıcaklık ve samimiyet sanarlar

Benimde gelinim var çok seviyorum onu ama kk da okuduklarım benide korkutuyor artık mesela bu kadın ne demiş allah için sadece oğlan annesi diye her lafın altında birşey aramayın napalım ölelimmi dilimizi mi keselim gözümüzü mü kör edelim
Aynı kelimeleri annen geline söylese gelin sorun etse görümce olarak ay bunda nevar çok abartıyor gelinimiz biraz kafasına herşeyi takan bir tip derdin belki de lafı dilinde olandan korkma bende öyleyim dan dun konuşurum ama gelinimi kızım gibi gördüğümden hep daha hiç sorun yaşamadık
Allah ta yaşatmasın biraz daha empati yaparak ilerleyin lütfen sırf kv diye öküz altında buzağı aramayın yazık bize

söylerkenki üslubu rahatsız ediciydi.ve devamında ben de yüzsüz oldum artık ehehe şeklinde bir şey söyledi.yeni tanışılan bir dönemde gerek olmayan cümleler bence bunlar
Bu konuyla bağlantılı diğer konularınızı da okudum, siz evlenmeye hazır değilsiniz, henüz atanmamış hayatı tam olarak yaşamamış tatmamış genç bir kadınsınız, biraz çevrenin ısrarı biraz da ailenizin evleneceğiniz kişi memleketliniz olsun talebi yüzünden görüşüyorsunuz bana kalırsa, adamın sohbetinden duruşundan hoşlanıyor olabilirsiniz ama hoşlanmakla sevmek arasında fark vardır, evlenmeyi düşünecek bir çekim ve sevgi yok aranızda.

Kayınvalide adayınızın söyledikleri sizi sanırım söylerken ki üslup nedeniyle rahatsız etti, samimiyetle laubalilik arasında bir nüans vardır, kayınvalide adayınızı samimi değil laubali buluyor olabilirsiniz ama şu bir gerçek ki siz evlenmeye hazır olmadığınızdan karşı tarafın acele etmesi bir an önce olsun diye uğraşması gözünüzü korkutuyor, ki size hak veriyorum.

Aklınıza yatmayan şeyler varken aileniz çevreniz karşı taraf istiyor diye sakın nişan yapmayın, yıl sonu atanacakmışsınız inşallah atanırsınız, uzaklaşmak ne istediğinize karar vermenize yardımcı olur.

25 yaş genç bir yaş, illa şimdi ve illa bu adamla evleneceksiniz diye bir şey yok, karşınıza seveceğiniz içinize sinen kişiler çıkacaktır.

Evet tespitleriniz çok yerinde ,teşekkür ederim anlayışınız için, çok tatlısınız.Anlaşılabilmek gerçekten iyi hissettiriyor.
Senelerdir " önce atanacağım ve severek evleneceğim diyerek atanan ama yaşlanınca bekar kalan, yalnızlıktan ağır psikolojik rahatsızlıklar yaşayan bir teyzem var.Galiba onu görerek büyümek de biraz beni ve ailemi iyi birini bulmuşken en azından bir tanışayım düşüncesine itti.Ama evlenmem konusunda hiçbir baskı yapmadılar tamamen bana bıraktılar.
Ve son senelerde kendim tanıştığım her ilişkinin sonu hayal kırıklığıyla bitti.Bizim yaşlarımızdaki erkeklerin çoğunun niyeti evlenmek değil eğlenmek malesef, ve zaten daha güzelini de nasıl olsa bulurum kafasındalar.Ciddi ilişki insanı çok çok az.Biraz da bu yüzden pek ümidim kalmadı açıkçası.Belki de yanlış düşünüyorumdur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…