• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile terapistine giden var mı?

notradamus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2012
272
1
26
İstanbul
Arkadaşlar aile terapistine giden varmı? Eşiyle özellikle. Giden varsa faydasını görüyormusunuz?

Benim aslında eşimle pek fazla bir sorunum yok ama kv yüzünden aramızda soğukluk, tartışma oluyor genelde. Bir arkadaşımda kv yüzünden eşiyle tartışıyordu ve aile terapisti kocasına bazı yapması gerekenleri söylemiş. Oda harfiyen uyunca aralarında sorun da kalmadı. Arkadaş kv ile sorunlarını anlatınca doktora oda eşine bazı yapması gerekenleri, iki tarafıda kendisinin idare edip, orta yolu bulması gerektiğini ve buna benzer şeyler söylemiş. Aslında arkadaşım diyor ki benim dediklerimden farklı şeyler söylemedi. Ama doktor söyleyince eşim daha dikkat etmeye başladı diyor.

Aranizdaki problemleri disaridan birisinin yorumlamasi daha iyi. Karsilikli anlatamadiklarinizi anlatabilir. Ayni sekilde anlatilanlari objektiv olarak algilayabilirsiniz. Belki problemlerinizi de asmis olursunuz. Halledilmeyen problemler kücükte olsa bir gün büyüyor. Durumunuz el veriyorsa gitmenizi tavsiye ederim.

İyi bir uzmansa kesinlikle işe yarıyor..Birçok kişide rastladım buna.

Eğer imkanınız varsa, mutlaka deneyin. Sonuçta kaybınız olmayacak.

...

Yalnız şu ''dengeyi kurmak'' deyimi bile beni çileden çıkarıyor..

Eşler aileleriyle (kadın içinde erkek içinde) eşi arasında denge kurmamalı, ayrı kulvarlarda olduğunu anlamalılar.

Bu idraksızlık yüzünden ''iki tarafın arasında kaldım'' diye saçma sapan sonuçlara varıyorlar.

Sonra bakıyorlar bu yapılamıyor, bağlar kopuyor.

Denge sağlamak her zaman haksızlığa neden olur, istisnasız bu böyledir.

Son düzenleme:
1 haftadır araştırdım. Özele giderseniz eğer tek kişi giderse 150 TL. çift olarak giderseniz 200 TL.

Belediyelerinde sunduğu imkanlar var ama onlar özelin ilgilendikleri kadar ilgilenmiyormuş.

Doktorların geneli eşle gelmek daha iyi sonuç veriyor. Çünkü siz benim anlattıklarımı kendisine anlatsanız bile vurdumduymaz davranabilir diyor. Bakalım eşim gelir gelmez gideceğiz. İşe yarayacak mı yada nasıl bir yok sunuyorlar burdan bilgi veririm.

arkadaşım eşi ile gitmişti. bundan 4 sene önce.

doktor iki tarafıda dinlemiş ve "siz rolleri değişmişsiniz, kadın erkek rolünü oynamaya başlamış, erkek de kendi rolünü kaybetmemek için çabalıyor. Aslında birbirinize göre değilsiniz, bence ayrılın." demiş.

ikiside doktordan çıktıktan sonra bana geldi. :53:

işte böyle bakıyorlardı.

sonuç olarak, boşanmayı istemiyorlar ve düşünmüyorlardı.

10 günlük bir tatile çıktılar ve telefonlarını kapattılar. tatilde birbirlerine batan noktaları karşılıklı kağıda yazmışlar. bu konulara dikkat edelim demişler.

iki ileri bir geri olarak evlilikleri sürüyor.

Arkadaşlar aile terapistine giden varmı? Eşiyle özellikle. Giden varsa faydasını görüyormusunuz?

Benim aslında eşimle pek fazla bir sorunum yok ama kv yüzünden aramızda soğukluk, tartışma oluyor genelde. Bir arkadaşımda kv yüzünden eşiyle tartışıyordu ve aile terapisti kocasına bazı yapması gerekenleri söylemiş. Oda harfiyen uyunca aralarında sorun da kalmadı. Arkadaş kv ile sorunlarını anlatınca doktora oda eşine bazı yapması gerekenleri, iki tarafıda kendisinin idare edip, orta yolu bulması gerektiğini ve buna benzer şeyler söylemiş. Aslında arkadaşım diyor ki benim dediklerimden farklı şeyler söylemedi. Ama doktor söyleyince eşim daha dikkat etmeye başladı diyor.

cnm bende gıtmek ıstıyorum bizimde çok ihtiyacımız var

Son düzenleme:
arkadaşım eşi ile gitmişti. bundan 4 sene önce.

doktor iki tarafıda dinlemiş ve "siz rolleri değişmişsiniz, kadın erkek rolünü oynamaya başlamış, erkek de kendi rolünü kaybetmemek için çabalıyor. Aslında birbirinize göre değilsiniz, bence ayrılın." demiş.

ikiside doktordan çıktıktan sonra bana geldi. :53:

işte böyle bakıyorlardı.

sonuç olarak, boşanmayı istemiyorlar ve düşünmüyorlardı.

10 günlük bir tatile çıktılar ve telefonlarını kapattılar. tatilde birbirlerine batan noktaları karşılıklı kağıda yazmışlar. bu konulara dikkat edelim demişler.

iki ileri bir geri olarak evlilikleri sürüyor.

Bu doktor düzeltim dememiş daha çok bozayım demiş. iyi bari doktoru dinleyipde hareket etmemişler. O yüzden iyi bir doktor bulmak önemli. İstanbulda Leventte bir doktor buldum. Çok iyi olduğunu öğrendim. bakalım faydası olacak mı?

Ben 2,5 yıllık evliyim. Evliliğin ilk günlerinden itibaren birbirimizi hırpalamaya başladık eşimle. Eşim çok inattır, ölümüne inat dedikleri cinsten. Ben de de var inat ama ondan daha çabuk kırılıyor. En sonunda gittik terapiste, kendi aramızda çözümü bulamadık çünkü bir türlü, herşey daha kötüye gitmeye başladı, aslında gittiğimde terapiste keşke daha sorunlar kendini gösterir göstermez gitseymişim dedim, çünkü anladımki o güne kadar biz birbirimizi çok yıpratmışız. Ve hiçbirşey düzelse bile eskisi gibi olmuyor, bardak kırılınca yapıştırsan da izler kalıyor. Hala tartışmalarda eskiye dönüşler, eskiye dair birikimler zikrediliyor. Yane sihirli değneğin gelip herşeyi düzelteceğini düşünme. Ama şu var, bize bir ayna tuttu. Kendimizi ve yaptıklarımızı gördük. Farkındalığımızı artırdı, faydası oluyor tabe. Ama çok önemli bir husus var. Eğer insan değişmeyi istemezse, birşeyleri düzeltmek için buna istekli olmazsa, isterseniz en iyi terapiste gidin, faydasız:( İkinizin de değişmeye istekli olması şart. Veya birinizin:( Biriniz diyorum çünkü bir taraf değişirsede, yane bazı tepkilerini değiştirirse de değişim yakalanabilir. Ama çok sabır ve azim istiyor:)

Son düzenleme:
bi ara devlet aile danışmanı atayacaktı.atasa iyi olur bu ülkeyede öyle aile içi problemler var ki,kendini psikolg sanan insanlardan yardım almak daha beter üzer sizi

biz evlendiğimiz ilk sene gittik 4-5 ay kadar. evlilikte genelde sorunlar erkekten kaynaklanıyor. evliliğe adapte olamıyorlar vs. bence terapist tamamen çözüm değil. kendim için anlatacak olursam ilk bir psikologa gittik konuşma olarak vasat geldi. izmirde başka psikolog buldum. tt isimli.şimdi istanbula taşınmış bu psikolog.baya reklamını yapan bi isim.4-5 ay kadar ona gittik. aslında çözüm bence insanın kendisinde psikolog sadece farkında olduğun şeylerin direk adını koyuyor ve erkeklere bu daha net geliyo. bize okumamız için bir kitap önermişti. ben okudum ama eşim okumadı. terapiste gitmek, gitmeye ikna olmak mesele değil. önerileri yuygulamak mesele bence. 5 sevgi dili diye bir kitap önermişti. özeti sevginizi gösterme tarzınızı anlatan bir kitap. 4-5 ay sonrasında terapistin bize faydalı olmadığına karar verdik ve gitmedik. genelde erkekler başkasından duydukları şeylere daha kolay ikna oluyorlar. böyle eşler için terapist faydalı olabilir tabi önerileri dikkate alınırsa.

bende eşimle 2.5 yılık evliyim ama aramızdaki sorunlar yüzünden çocuk yapamıyoruz, birbirimizi sevdiğimiz için boşanamıyoruz. gittiğin terpistten memnun kaldınmı bende arıyorum ama seansı 250 tl den başlıyor bana da çok pahalı geldi. sen yardımcı olabilirmisin? nereye gittin, memnun kaldınmı, tavsiye üzerinemi gittin, sorunun çözüldümü. çok sordum galiba ama birini bulunca hemen sorayım soruşturayım istedim. sabahtan beri terapist arıyorum bende :43:

1 haftadır araştırdım. Özele giderseniz eğer tek kişi giderse 150 TL. çift olarak giderseniz 200 TL.

Belediyelerinde sunduğu imkanlar var ama onlar özelin ilgilendikleri kadar ilgilenmiyormuş.

Doktorların geneli eşle gelmek daha iyi sonuç veriyor. Çünkü siz benim anlattıklarımı kendisine anlatsanız bile vurdumduymaz davranabilir diyor. Bakalım eşim gelir gelmez gideceğiz. İşe yarayacak mı yada nasıl bir yok sunuyorlar burdan bilgi veririm.

cnm blediyeye gidiyorum ben harika biri benceee hicde öyledüşünme

gitme canım sen aklınla çareler bul derim.biz gittik eşimle psikiyatristti aile danışmanlığı da yapıyordu güya uzmandı,en lüks semtte özel klinkti ama hiç bir faydası olmadı.daha da beter oldu.giderdik çıkışta daha beter kavga ederdik.düzgün bile dinlemedi.bir de eşin şöyle böyle diyor (kötü şeyler) o zaman içinde kalıyor doktor sonuçta ya doğruysa falan diye.ben gittiğime pişmanım.

haftada bir terapiye gidicek paraniz ve uzun aylar ayiricak kadar sabrınız varsa etkili olur. yoksa tek seansta bi işe yaramicaktır

Back
X