Aile ve eş arasında kalmak

Sırf torunları için erkenden işini gücünü bırakıp gelen insanların kötü olduğunu düşünmüyorum ben. Eşiniz ayıp ediyor bence. Bende aileme aşırı derecede düşkünüm ve eşim çok iyi bilir bunu ama dengeyi de sağlarım mesela günde bin defa wp üzerinden ailemle konuşuyorum ama eşim ogün kötü bir günündeyse yada konuşmamdan rahatsız oluyorsa anlarım aramam ailemi yada arasamda annem anlar birşey olduğunu birkaçgün ara veririz konuşmamıza.
Sizde bu emrivaki gelmeleri konusunda kibarca konuşabilirsiniz bence. Açıkça , anne eşim bu çatkapı gelmelerden rahatsız oluyor, size saygısı çok ama böyle şeylerden hoşlanmıyor deyin onlarında gönlünü kırmadan yapın bunu.
Dengeyi sağlamanız lazım

Sırf torunları için erkenden işini gücünü bırakıp gelen insanların kötü olduğunu düşünmüyorum ben. Eşiniz ayıp ediyor bence. Bende aileme aşırı derecede düşkünüm ve eşim çok iyi bilir bunu ama dengeyi de sağlarım mesela günde bin defa wp üzerinden ailemle konuşuyorum ama eşim ogün kötü bir günündeyse yada konuşmamdan rahatsız oluyorsa anlarım aramam ailemi yada arasamda annem anlar birşey olduğunu birkaçgün ara veririz konuşmamıza.
Sizde bu emrivaki gelmeleri konusunda kibarca konuşabilirsiniz bence. Açıkça , anne eşim bu çatkapı gelmelerden rahatsız oluyor, size saygısı çok ama böyle şeylerden hoşlanmıyor deyin onlarında gönlünü kırmadan yapın bunu.
Dengeyi sağlamanız lazım
Anlattım o da haklı dediler hatta. Anneme babam bilmeden gelmek istediğinizde yaz dedim. Eşimede haklısın dedim annemle onun yanında telefondan konuştum hatta. Bunlara rağmen benimle konuşmuyor soğuk davranıyor ders veriyorum diyor birde açıkça.

Dengeyi sağlamanız lazım
Bu arada annenize değil eşinize kızın birazda mümkünse
Anne baba bu birşeye benzemez, eşiniz sizin artık aileniz okey ama sizin ailenizde size iyilik yapmaya çalışırken eşinizin bu tavrı hiç hoş değil
Annenizi babanızı eşinize karşı ezdirmeyin çünkü anladığım kadarıyla kötü insanlar değiller eşinize karşı bir kötülükleri yokken bu tavırlar hiç güzel değil

Bu arada annenize değil eşinize kızın birazda mümkünse
Anne baba bu birşeye benzemez, eşiniz sizin artık aileniz okey ama sizin ailenizde size iyilik yapmaya çalışırken eşinizin bu tavrı hiç hoş değil
Annenizi babanızı eşinize karşı ezdirmeyin çünkü anladığım kadarıyla kötü insanlar değiller eşinize karşı bir kötülükleri yokken bu tavırlar hiç güzel değil
Eşim bana değer vermeyen beni sallamayan biri. O yüzden ailemi de sallamıyor. Düğünümü dahil babam yaptı.

E babanizin gelicegini ogrendiginizde esinize haber vermedinizmi? Kendisi gitseydi yada siz bu aksam isiniz var deseydiniz. Kiziniza bakmak icin erken gelmeselerdi hastalik durumunda cok bilmis esiniz isten izin alir bakardi cocuga yani. Ayrica kendi ailesinden dolayi yapiyorsa yaptigi yanlis haftada bir gorusuyorsaniz ailenizle bu cok degil gayet normal. Onun disinda torunlarini gormek istiyolarsa aksamlari cocugu birakin bir iki saat onlara onlar birlikte vakit gecirsin sizde yanliz kalin vs vs cozum bulunabilir ama esiniz kendini bisey saniyor sizi terbiye etmeye calisiyor yuz vermeyin yani hakli degil

Haklı adam. bende aynı tepkileri verirdim .
Şöyle düşün, kaynana ve kayınbaban var ve senin çocuğunu çok seviyor sırf ona bakmak için kalkıp yaşadığın şehire geliyorlar ve bu insanların sana hiç bir zararı yok tek dertleri torunlarını daha çok görüp sevebilmek bir hataları var oda çatkapı gelip torun sevmek istemeleri ve sende sırf bu yüzden surat yapıyorsun onlara ve eşine
Bilmiyorum düşüncenize saygı duyuyorum da size mantıklı geliyor mu şuan adam haklı derken

E babanizin gelicegini ogrendiginizde esinize haber vermedinizmi? Kendisi gitseydi yada siz bu aksam isiniz var deseydiniz. Kiziniza bakmak icin erken gelmeselerdi hastalik durumunda cok bilmis esiniz isten izin alir bakardi cocuga yani. Ayrica kendi ailesinden dolayi yapiyorsa yaptigi yanlis haftada bir gorusuyorsaniz ailenizle bu cok degil gayet normal. Onun disinda torunlarini gormek istiyolarsa aksamlari cocugu birakin bir iki saat onlara onlar birlikte vakit gecirsin sizde yanliz kalin vs vs cozum bulunabilir ama esiniz kendini bisey saniyor sizi terbiye etmeye calisiyor yuz vermeyin yani hakli degil
Tam da söylediğiniz gibi konumundan dolayı kendini birsey sanıyor beni ve ailemi beğenmiyor.

Rest cekerdim. Hickimse, buna kendi ailem daha bana psikolojik santaj uygulayamaz. Bana "seni sevgimden mahrum birakirim" gibi eylemlerde bulunan erkek benim canimi yakmaz, sadece beni onsuz yasamaya alistirir. Bunu da ayni böyle söylerim. Davranislarina ceki düzen vermeyene kadar ben yüzüne bakmam. Erkekler saniyor ki bize böyle davransalar hemen eteklerimis tutusacak ve aglayarak cözüm arayacagiz. Hadi ordan. Herseyin dengesi önemli. Sizin aileniz abartmadikca sizin onlarla ne kadar görüseceginize Allah katinda da kul katinda da hakki yok bir kere. Yok illaha yapacagim diyorsa o zaman sonuclarina da katlanacak

Rest cekerdim. Hickimse, buna kendi ailem daha bana psikolojik santaj uygulayamaz. Bana "seni sevgimden mahrum birakirim" gibi eylemlerde bulunan erkek benim canimi yakmaz, sadece beni onsuz yasamaya alistirir. Bunu da ayni böyle söylerim. Davranislarina ceki düzen vermeyene kadar ben yüzüne bakmam. Erkekler saniyor ki bize böyle davransalar hemen eteklerimis tutusacak ve aglayarak cözüm arayacagiz. Hadi ordan. Herseyin dengesi önemli. Sizin aileniz abartmadikca sizin onlarla ne kadar görüseceginize Allah katinda da kul katinda da hakki yok bir kere. Yok illaha yapacagim diyorsa o zaman sonuclarina da katlanacak
Öyle soğuyorum ki inanın yüzüne bakasım gelmiyor çalıştığım yerdeki erkeklere bakıyorum resmen ukala, insanlık bilmeyen blr adamla evlenmişim

Benzer şeyleri yaşıyoruz. Bebekten sonra annem ve babam saat sınırını bilemez oldular. Kızım tam 3 aylık.
İlk 15 gün annem bizdeydi.
15 gün birlikte tatile gittik.
Eşimin işi vardı 5 gün ben annemlerde kaldım. Böyle bile 35 gün etti.
Kendileri bolca geldiler ve her gelen misafirle de geldiler örneğin dayım geliyor bebek görmeye onlarda geldi. Ee bizde gittik. Ve hala geçen gün çok özledim sizi eşinin işi var gelemez ama sen gelsen 4-5 gün kalsan doyamıyoruz diyor.
Zaten 3 ayın neredeyse 2 ayı sizle geçmiş. Siz doyamıyorsnuz diye eşim 4-5 gün daha yeni doğmuş çocuğundan mı ayrı kalsın? Ee oda daha doyamadı.
Eşim son zamanlarda dillendiriyor rahatsızlığını. Direkt söyleyemiyorum ama ‘anne eşim istemiyor çocuk yokken neyse de oda kızını özlüyor evi boş görmek istemiyor’ diyorum. Yada geçen gece 23de aradılar görüntülü mesela. Açmadım. Normalden aradılar. Açmadım. Mesaj attılar. Bebek uyuyor bende çok yorgunum yazdım. Uyurken göster diye yine aradılar :)))
Çocuk olmadan asla böyle değillerdi. Çok saygılardı bu tarz şeyler olmazdı asla. Şaşırıyorum.
Eşim de artık 21 sonrası aranmasın ailene söyle dedi. Ben direkt söyleyemedim ama espriiyle karışık söyledim.
Ay yani sizin konuda da derdimi anlattım. Şuna geleceğim sizin yerinizde olsam bir kez evde bile olsam yola çıkan aileme evde değilmişim gibi davranırım. Ve o yoldan geri döndürürüm. Bunu birkaç kez yaşayınca aramaya başlayacaklar.

Ayrıca sadece torunlarını sevme niyetinde olan insanlara açıkça söyleyip kırmamak gerektiğini düşünüyorum. Fakat eşime de hak veriyorum. Ben genelde bu tarz olaylarda üstte verdiğim öneri gibi taktikle ilerler hepsini bir idare ederim.

Kızlar yardıma ihtiyacım var. Ailem yazın memlekette kışın ise benim olduğum şehirde yaşıyorlar. Bu senede çocuğum kreşe başladığı için erken geldiler hasta olma durumunda bakmak için. Bu arada birbirimize aşırı düşkünüz. Eşim ise ailemle görüşmeyi cok fazla istemiyor daha doğrusu sık sık görüşmek istemiyor zaten işten 6 da çıkıyorum ve pekte zamanım yok. Ama ailem de bu konuda cok anlayışlı değiller bizim için geldikleri için hafta içi de olsa gelip torunlarını görmek istiyorlar. Geçen cuma gün içerisinde annem arayıp babamın oğlumu sevmeye geleceğini söyledi bende eşimin planı var mı sorayım dedim. İşten çık gel eve koştura koştura yemek yaparken eşim dısarı çıkacağız yemekten sonra dedi tabi babam çıkmıştı yoldaydı gelme diyemezdim. O günden beri eşim konuşmuyor benimle. Bu aksamda iki hafta da bir görüşeceksiniz dedi. Şimdi ben napayım aileme gelmeyin diyemem zaten gelmezlerde cuma günü babam geldiğinde eşim tek kelime etmedi.
Ailenle iki haftada bir goruseceksin diye kısıtlama koymak nedir ben anlamadım beyefendi kendi istemiyorsa gorusmesin ama sizin adınıza böyle bir kısıtlama getiremez..insanlar torunlarına bakabilmek size destek olabilmek için şehir değiştirmiş..sen görüşmeyebilirsin seni bu konuda zorlamam ama onlar benim ailem bu konuda kural koyamazssin deyin

Kızlar nasıl davranayım konuşmayı beceremedim çünkü.
Her gün mü geliyor aileniz? Sanmıyorum.Anne baba bu,kimse kusura bakmasın gelecek elbet.Ama ben iki taraf içinde aynı düşüncedeyim,anne babam istediği zaman gelir, eşiminkiler de.Çok şükür hiç kimse haddini aşmadı şimdiye kadar.

Yinede. Aileniz hususi erken gelmis. Kendinizi de ezdirmeyin fazla. Günlerce konusarak sizi cezalandirmaya calisiyor. En nefret ettigim huylardan biri. Bana öyle davranan adami da zor günler bekler.

Aman ne iyi yapmissiniz annenizi arayip kizmakla
Cocuk hasta olunca insanlar gelsin baksin esiniz ses etmez ama normal zamanda gelmelerini sorun ediyor
Yedek futbolcu mu bu insanlar orda sizin komutunuzu beklesinler
Esinizin de disari cikasi gelmis ertesi gun ciksa ne oluyormus yani buyuk bi plani yoksa
ne kolay manupule olmussunuz esinize yaranmak icin ailenize kizabiliyorsunuz
Siz ailenize boyleyken esiniz olacak sahsin da onlari saymamasina sasirmamali.
Bunu erkek ailesi yapsa burda linç yapıyoruz ama kız tarafı yapınca böyle emek iki taraflılık bence

Ailenle iki haftada bir goruseceksin diye kısıtlama koymak nedir ben anlamadım beyefendi kendi istemiyorsa gorusmesin ama sizin adınıza böyle bir kısıtlama getiremez..insanlar torunlarına bakabilmek size destek olabilmek için şehir değiştirmiş..sen görüşmeyebilirsin seni bu konuda zorlamam ama onlar benim ailem bu konuda kural koyamazssin deyin
Sorun emrivaki eve gelmeleri.Adamda rahatsız olur tabiki.Kv'niz sürekli gelse eve nasıl olur

Back
X