Aile ve eş arasında kalmak

Bu arada annenize değil eşinize kızın birazda mümkünse
Anne baba bu birşeye benzemez, eşiniz sizin artık aileniz okey ama sizin ailenizde size iyilik yapmaya çalışırken eşinizin bu tavrı hiç hoş değil
Annenizi babanızı eşinize karşı ezdirmeyin çünkü anladığım kadarıyla kötü insanlar değiller eşinize karşı bir kötülükleri yokken bu tavırlar hiç güzel değil
O zaman burada çatkapı gelen kvlere kızmayacaz.

E babanizin gelicegini ogrendiginizde esinize haber vermedinizmi? Kendisi gitseydi yada siz bu aksam isiniz var deseydiniz. Kiziniza bakmak icin erken gelmeselerdi hastalik durumunda cok bilmis esiniz isten izin alir bakardi cocuga yani. Ayrica kendi ailesinden dolayi yapiyorsa yaptigi yanlis haftada bir gorusuyorsaniz ailenizle bu cok degil gayet normal. Onun disinda torunlarini gormek istiyolarsa aksamlari cocugu birakin bir iki saat onlara onlar birlikte vakit gecirsin sizde yanliz kalin vs vs cozum bulunabilir ama esiniz kendini bisey saniyor sizi terbiye etmeye calisiyor yuz vermeyin yani hakli degil
O zaman burada erkek tarfıyla ilgili açılan konularda linç etmeyecez erkeği.Bu tarafa böyle diğer tarafa öyle olmaz

Benzer şeyleri yaşıyoruz. Bebekten sonra annem ve babam saat sınırını bilemez oldular. Kızım tam 3 aylık.
İlk 15 gün annem bizdeydi.
15 gün birlikte tatile gittik.
Eşimin işi vardı 5 gün ben annemlerde kaldım. Böyle bile 35 gün etti.
Kendileri bolca geldiler ve her gelen misafirle de geldiler örneğin dayım geliyor bebek görmeye onlarda geldi. Ee bizde gittik. Ve hala geçen gün çok özledim sizi eşinin işi var gelemez ama sen gelsen 4-5 gün kalsan doyamıyoruz diyor.
Zaten 3 ayın neredeyse 2 ayı sizle geçmiş. Siz doyamıyorsnuz diye eşim 4-5 gün daha yeni doğmuş çocuğundan mı ayrı kalsın? Ee oda daha doyamadı.
Eşim son zamanlarda dillendiriyor rahatsızlığını. Direkt söyleyemiyorum ama ‘anne eşim istemiyor çocuk yokken neyse de oda kızını özlüyor evi boş görmek istemiyor’ diyorum. Yada geçen gece 23de aradılar görüntülü mesela. Açmadım. Normalden aradılar. Açmadım. Mesaj attılar. Bebek uyuyor bende çok yorgunum yazdım. Uyurken göster diye yine aradılar :)))
Çocuk olmadan asla böyle değillerdi. Çok saygılardı bu tarz şeyler olmazdı asla. Şaşırıyorum.
Eşim de artık 21 sonrası aranmasın ailene söyle dedi. Ben direkt söyleyemedim ama espriiyle karışık söyledim.
Ay yani sizin konuda da derdimi anlattım. Şuna geleceğim sizin yerinizde olsam bir kez evde bile olsam yola çıkan aileme evde değilmişim gibi davranırım. Ve o yoldan geri döndürürüm. Bunu birkaç kez yaşayınca aramaya başlayacaklar.

Ayrıca sadece torunlarını sevme niyetinde olan insanlara açıkça söyleyip kırmamak gerektiğini düşünüyorum. Fakat eşime de hak veriyorum. Ben genelde bu tarz olaylarda üstte verdiğim öneri gibi taktikle ilerler hepsini bir idare ederim.
Ayy aileniz çok ponçik 😀. Ben olsam herhalde ben de öyle olurum

Bunu erkek ailesi yapsa burda linç yapıyoruz ama kız tarafı yapınca böyle emek iki taraflılık bence

Erkek tarafi da gelip cocuga baksa ayni yorumu yapardim. Bir taraftan "hazir bulunsunlar" cocuga bakmak icin, ama ben istemedigim zaman gelmesinler demek nankörlüktür. Tabi abartip her gün her dakka gelseler konu sahibi dengeyi ayarlayacak. Ama "ailenle haftada iki kere görüsüceksin" diye de bir kural koyamaz

Aileniz düşüncesizce davranmış olabilir ama eşiniz çok kaba bir adam.
Emrivaki yapılması hoş değil ama bu dengeyi de siz kurmalıydınız.
Gene de günlerce küsecek, gelen insanlarla hiç konuşmayacak bir durum yok.
Ne yapmış yani bu insanlar da evlerine gelmiş adamla , kayınbabasıyla konuşmuyor höt höt davranıyor ?
Adam evine gittikten sonra sizi karşısına alıp rahatsızlıklarını dile getirse amenna..
Siz de koştur koştur annenizi arayıp kızmışsınız, aferim!
En başta çekirdek ailenizin sınırlarını iyi çizememişsiniz, şimdi sizin için erkenden gelen insanların kalbini kırıyorsunuz. Kriz yönetme beceriniz sıfır.
Hepsi bi yana, eşiniz yüzde yüz haklı bile olsa ailenizle ne sıklıkta görüşeceğinize karar veremez.
Zaten bu lafından belli kibri ukalalığı kabalığı.
Ben olsam böyle bi adam için anamı babamı asla üzmem.

Aileniz düşüncesizce davranmış olabilir ama eşiniz çok kaba bir adam.
Emrivaki yapılması hoş değil ama bu dengeyi de siz kurmalıydınız.
Gene de günlerce küsecek, gelen insanlarla hiç konuşmayacak bir durum yok.
Ne yapmış yani bu insanlar da evlerine gelmiş adamla , kayınbabasıyla konuşmuyor höt höt davranıyor ?
Adam evine gittikten sonra sizi karşısına alıp rahatsızlıklarını dile getirse amenna..
Siz de koştur koştur annenizi arayıp kızmışsınız, aferim!
En başta çekirdek ailenizin sınırlarını iyi çizememişsiniz, şimdi sizin için erkenden gelen insanların kalbini kırıyorsunuz. Kriz yönetme beceriniz sıfır.
Hepsi bi yana, eşiniz yüzde yüz haklı bile olsa ailenizle ne sıklıkta görüşeceğinize karar veremez.
Zaten bu lafından belli kibri ukalalığı kabalığı.
Ben olsam böyle bi adam için anamı babamı asla üzmem.
Aynısını erkek ailesi yapsa tepkiniz böyle olur muydu.Yoksa direk mesafe koymu derdiniz
Direk aileci erkek derdik hepimiz

Eşinin yanında annene kızdın demek. Aferin iyi yapmışsın. Ama unutma elin oğlu bugün var yarın yok. Ailen senin gözünde acil butonu çocuk hasta olunca gelin bakın ama iş torun sevmek olunca mesafe koysunlar! Eşin sana haksız yere ceza vereceğine ailene yaptığı bu terbiyesizlik için sen ona ceza ver bu kadar ezik olmayın ya. Cidden bazı kadınlara hayret ediyorum.

Eşinin yanında annene kızdın demek. Aferin iyi yapmışsın. Ama unutma elin oğlu bugün var yarın yok. Ailen senin gözünde acil butonu çocuk hasta olunca gelin bakın ama iş torun sevmek olunca mesafe koysunlar! Eşin sana haksız yere ceza vereceğine ailene yaptığı bu terbiyesizlik için sen ona ceza ver bu kadar ezik olmayın ya. Cidden bazı kadınlara hayret ediyorum.
Aynısını erkek ailesi yapsa nolurdu o taraftan bakalım.gene böyle dermiydiniz

Aynısını erkek ailesi yapsa nolurdu o taraftan bakalım.gene böyle dermiydiniz

Derim.. Hatta dedim diye çokta linçlendim. Anne ve baba evlenince neden dış kapı mandalı görevi görsün? Kastım iç içe yaşamak, sınırları aşmak değil elbette ama torunlarını sevmek için gelen bir dedeye bu ayıp yapılır mı? Hem de sırf onun için gelmiş bu insanlar.

Derim.. Hatta dedim diye çokta linçlendim. Anne ve baba evlenince neden dış kapı mandalı görevi görsün? Kastım iç içe yaşamak, sınırları aşmak değil elbette ama torunlarını sevmek için gelen bir dedeye bu ayıp yapılır mı? Hem de sırf onun için gelmiş bu insanlar.
Buradaki konularda gorüyoruz.Erkeğin aesi bunu yapsa neler söyleniyor o yüzden dedim.Yorumlar hep olumsuz oluyor diğer taraf olunca.
Burada verilen tepki hangi tarafa olursa olsun yanlış bencede bu arada.Ailenin hatasıysa bu durum sürekli hale getirmeleri

Eşiniz haklı gibi. Peki siz çocuğu alıp onlara gitseniz olmaz mı? Eşiniz buna laf edemez. Hem de o evde dinlenmiş olur sizde torunu göstermiş olursunuz.

Kreşe gidiyor hastalık durumunda bakıyorlar zaten.

Valla bana kızanlar olacak ama anne ve babanız sırf çocuğun hasta olma ihtimaline karşı geldi ve damat bey haftada bir gün torun görmelerine karışıyorsa o adam olmamış demektir.

Aynı şeyi kayınvalideniz yapsa siz hafta da bir iki gün torun görmelerine karışsanız düşüncem aynı olurdu.

Torun bakmasa gene haklı bir tepki olurdu.

Eşi kötü niyetli buldum kendi adima. Eve gelen misafirden kadın ve erkek aynı oranda etkilenmiyor. Aileniz evinizden çıkmayan, hadsiz insanlar değilmiş. Daha sonra yazmışsınız zaten eşimin ailesi beni sevmez diye. Aklınca bir bahaneyle sizi ailenizden uzaklaştırmak en azından huzurunuzu bozmak istiyor. Misafirde kadının rahatı ya da rahatsızlığı daha önemli dediğim gibi. Çoğunlukla hizmeti hazırlığı kadın yapar. Erkek canı istemezse odasına çekilip telefonda takılır kimse de ne yapıyor demez. Kadında öyle değil ama. Ayrıca tamam çat kapı gelinmesin eyvallah da anne baba sonuçta ya bu kadar mı tahammülsüz olduk. Kv olsa da haftada bir oğluna gelemez mi, torun baktirmayi biliyorsunuz ama derdim yani. Anne baba olunca daha toleranslı olmalıyız. İğrenç insanlar değillerse, kötülük yapmamıs normal anne babaysa arada çat kapı da gelebilir ya.

Bunu erkek ailesi yapsa burda linç yapıyoruz ama kız tarafı yapınca böyle emek iki taraflılık bence
Yoo alakasi yok
Kizin ailesi gelicez diyince kiz planimiz var demiyor sonra ailesini sucluyor geliyorlar laf dinlemiyorlar diye
Ha konu sahibi planimiz var dedigi halde gelseler o zaman aileyi hatali bulurdum
Sirf kocasina yaranmak icin ailesini yeren biri

Erkek tarafi da gelip cocuga baksa ayni yorumu yapardim. Bir taraftan "hazir bulunsunlar" cocuga bakmak icin, ama ben istemedigim zaman gelmesinler demek nankörlüktür. Tabi abartip her gün her dakka gelseler konu sahibi dengeyi ayarlayacak. Ama "ailenle haftada iki kere görüsüceksin" diye de bir kural koyamaz
Bu aksamda iki hafta da bir görüşeceksiniz dedi.
2 haftada 1 demis
Haftada 2 bile degil 🫠

Şöyle düşün, kaynana ve kayınbaban var ve senin çocuğunu çok seviyor sırf ona bakmak için kalkıp yaşadığın şehire geliyorlar ve bu insanların sana hiç bir zararı yok tek dertleri torunlarını daha çok görüp sevebilmek bir hataları var oda çatkapı gelip torun sevmek istemeleri ve sende sırf bu yüzden surat yapıyorsun onlara ve eşine
Bilmiyorum düşüncenize saygı duyuyorum da size mantıklı geliyor mu şuan adam haklı derken
Ben şunu en baştan söyleyeyim ben kimseden tatilinizi erken kesin çocuğuma bakın diye erken gelmesini istemem . Hasta olma ihtimali nedir kaç gündür ki çocuğun ? Çok iç içe gecmis ilişkiler sevmiyorum . Hafta içi altıda geliyoruz diyor yani o saatten sonra insan dinlenmek ister. İşi olur. Sürekli torun özlemeyi ben anlamıyorum . Ha burda devreye de çocuğu girmeli madem bu kadar istiyorlar hafta içi bir gün çocuğu götürür karı koca yanlız vakit geçirebilirler.

Ben açıkçası anne baba da olsa özgürlüğümun kısıtlandığı bir evde yaşamam . Dışarı çıkacağım eee kayinbabam çocuğu özlemiş otur. Hafta sonu belli ki zaten görüşülüyor. Eş ailesiyle yaşamak için evlenmiyor ki kimse

Eşim bana değer vermeyen beni sallamayan biri. O yüzden ailemi de sallamıyor. Düğünümü dahil babam yaptı.
Bu laftan sonra ailenize bir şey demeye hakkınız yok. Benim oğlum da küçükken abisi sık sık görmeye gelirdi, o gün bir planımız yoksa gelmesinde ne sakınca var ki? Planınız varsa da söylersiniz. Bu kadar büyütülecek bir mesele değil. Babanız gelmiş konuşmamış tavır almış ayıp ya, eşinizin hiçbir haklılık payı yok. Tiyatroya sinemaya bilet mi almış, akşam en fazla Avm’ye gitme planı vardır ertesi gün gidersiniz.

Yazin baska sehirde olduklari icin ozlemis gelmek istemisler ben esinizi kotu niyetli buldum. Ne demek iki haftada bir kendisi gorusmek istemiyorsa gorusmesin. Siz ve cocugunuz gorusun buna mudahale etmeye hakki yok.

Sorun emrivaki eve gelmeleri.Adamda rahatsız olur tabiki.Kv'niz sürekli gelse eve nasıl olur
Hergun mu geliyormuş bu insanlar haftanın bir iki günü geliyorlardır emrivaki gelmelerinden rahatsız olmak başka bir durum ama konuda yazı içeriğinde ailenle gorusmeni istemiyorum iki haftada bir goruseceksin diye cümleler var..ve bu insanlar sadece torunları için geliyor başka hicbirsey için degil .kayınvalidem hergun sürekli gelse evet rahatsız olabilirim ama bunu eşime söylerim arada bahane bulalım kırmadan falan derim ama tutupta eşime senin ailenle gorusmeni istemiyorum bundan sonra 15 günde bir goruseceksin demem hele hele ki o insanlar benim çocuğuma bakmak için destek olmaya gelmisse

Back
X