Aile yönetimi( maddi)

Peki ortaklaşa ev almayı düşünüyoruz.birikim nasıl olacak?
Kredi çekilirse herkes taksit tutarindan payına düşeni yatıracak.kredi çekene kadar da birikimini herkes bireysel yapacak.siz siz olun maaşınızı eşinizin eline vermeyin.tabii ki eviniz için para haracayacaksiniz.ortak hesabınız olsun.her ay masraflar kadar aktarın.geri kalanı sizindir.bu da kesinlikle ayrı gayrı olmak demek değildir.siz esinize maaşını size vermesini ve ona harçlık ödemeyi teklif edebilir misiniz

Herkes taksit tutarindan payına düşeni yatıracak.siz siz olun maaşınızı eşinizin eline vermeyin.tabii ki eviniz için para haracayacaksiniz.ortak hesabınız olsun.her ay masraflar kadar aktarın.geri kalanı sizindir.bu da kesinlikle ayrı gayrı olmak demek değildir.siz esinize maaşını size vermesini ve ona harçlık ödemeyi teklif edebilir misiniz
Eşimde kendine belli bi harçlık ayırıp ortak hesaba yatıraym diyor.bu hesap benm adımada olabilirmiş.yani benim param bende kalsın nasıl diyecegimki ya

Bende kalsa kirayı farurayı ev alışverişini kendi mi ödemeli.oda cok bencilce olmaz mı ya 🙄
Neden bencilce olsun şimdiye kadar zaten o ödemiş yani bundan sonrada bir zahmet ödemeye devam edecek haa lirayı faturaları o öder ama sizde aylik erzagi alır koyarsiniz dolaba içiniz rahat etmiyorsa gerisini de biriktirip. Söylemeyin bile eşinize herseyi bilmelerine gerek yok o cok sevdiğimiz erkekler gun geldiğinde düşman gibi de oluyorlar cok okuduk burada örneklerini. Ha tabi karışamam ama bana kalırsa ev almakta erkegin görevi. Hic anlamiyorum ev alcam destek cik sende kafasını yani erkekleri rahata alıştırmamak lazim bence. Belki ben eski kafaliyimdir bilemiyorum sonra nasılsa karim yapar karım halleder e dönmesin bazı seyler.. azıcık sıkışsınlar

Bende kalsa kirayı farurayı ev alışverişini kendi mi ödemeli.oda cok bencilce olmaz mı ya 🙄
Ben kendi ödesin demiyorum ortak kararlaştırabilirsiniz ama siz maaş almadan önce zaten kendi parasından ödüyordu bencillik değil yani ama kendi maaşınızı alıştırırsanız ona vermeye siz hiç kullanamazsınız birşey almak istediğinizde onun parası olur başından ele alın sizin paranız o

Bunu eşim bana demedkten snra ben diyemem sanırım senn maaşın bitsn yetmedgi yerde benmkinden devam edelim diye.onun düşünmesi daha dgru olurdu
Sen böyle onu diyemem buna çekininim demeye devam edersen kendi kazandığın parayı da harcayamayacaksın korkarım...

Çok güzel 😊 ben normalde evlenmeden önce kendim çalışıp kendim kazanan bir insandım.evliyken bir anda afalladım sanırım 🤦🏻‍♀️ İlk defa paramı paylaşacagım normalde bende cok birikim yaparım ama sanırım bunu iki kişi yapmak benim için biraz zor olacak.normalde bende aldıgıma karışacagını sanmıyorum kendisine ve bana harcama için belli bir bütçe ayırdı kalanı hesapta kalsn kiraya faturalara ve birikime gitsin dedi.basta yeni memur oldm cuzi bi miktar verilince kendmi kötü hissettim ama sanırım evlilik dedigimiz şeyde tam olarak bu 🙄 @Pamukannesi83 @Pirasa54
Siz paranızı aile bütçesine nasıl aktaracaginiza karar verebilirsiniz bunu eşinizin belirlemesine gerek yok.harclikmia cuzzi miktarmis ne demek.siz çalışmaya baslayana kadar nasıl donuyordu ev.

Ben kendi ödesin demiyorum ortak kararlaştırabilirsiniz ama siz maaş almadan önce zaten kendi parasından ödüyordu bencillik değil yani ama kendi maaşınızı alıştırırsanız ona vermeye siz hiç kullanamazsınız birşey almak istediğinizde onun parası olur başından ele alın sizin paranız o
Bunu nası söyleyebilirim.planı oydu hem kendine hem bana eşit miktarda harçlık ayırıp kalanı ev giderleri ve birikimdi.şimdi ne diyim benim maaşımı ben biriktrrm mi diyeym yada ben sadece evin erzagını alırım kalanını ben biriktrrm mi

Bunu eşim bana demedkten snra ben diyemem sanırım senn maaşın bitsn yetmedgi yerde benmkinden devam edelim diye.onun düşünmesi daha dgru olurdu
Ya çekingelerm sunlar memur olmama cok ugrastı dershaneye yazdırdı ben rahat gidip geleyim diye arabasını bana verdi kendi otobsle gitti geldi.cok fazla fedakarlıkları var bu konuda tartışmak emnm ikimizide baya sıkacak gibi geliyo

Siz paranızı aile bütçesine nasıl aktaracaginiza karar verebilirsiniz bunu eşinizin belirlemesine gerek yok.harclikmia cuzzi miktarmis ne demek.siz çalışmaya baslayana kadar nasıl donuyordu ev.
İşte hep kendi döndürüyordu bi dedigimi iki etmedi şmdi benim param senin paran olayına girersem nolcak blmyorm

Eşimde kendine belli bi harçlık ayırıp ortak hesaba yatıraym diyor.bu hesap benm adımada olabilirmiş.yani benim param bende kalsın nasıl diyecegimki ya
Diyeceksiniz.simdi dediniz dediniz.yoksa sonra daha zor.simdi bu yazdıklarım size sert katı gelebilir ama burada ne konular okuyoruz.ben de çok uzun süre bekar ve çalışan biriydim.evlenince de eşim Allah var hiç maasimla ilgili konuşmadı bende ne kadar para kalacağı konusunda bir fikir belirtmesi.sadece ortak hesabımız var.masraflar ile ilgili aktarım yaparız.artarsa herkesin parası kendi hesabinda

Diyeceksiniz.simdi dediniz dediniz.yoksa sonra daha zor.simdi bu yazdıklarım size sert katı gelebilir ama burada ne konular okuyoruz.ben de çok uzun süre bekar ve çalışan biriydim.evlenince de eşim Allah var hiç maasimla ilgili konuşmadı bende ne kadar para kalacağı konusunda bir fikir belirtmesi.sadece ortak hesabımız var.masraflar ile ilgili aktarım yaparız.artarsa herkesin parası kendi hesabinda
Tamam yarın konuşacağım

İşte hep kendi döndürüyordu bi dedigimi iki etmedi şmdi benim param senin paran olayına girersem nolcak blmyorm
Bu benim param senin paran mevzuu değil kesinlikle.benim param diye ayirsan 1 kuruş masrafa ortak olmazsın.bir erkek zaten evinin masrafını eşi çalışsa da çalışmada da yapmak zorunda hukuken de dinen de.calisan kadınlar olarak bız de eşimize ziyadesiyle destek oluyoruz çok sukur

Ben hiç böyle bir talepte bulunmadım. Konuşmadık da. Doğal olarak bu şekilde gelişti. Her evliliğin ekonomik dengesi farklıdır ama. Siz de kendinize uygun olanı bulursunuz diye düşünüyorum. Siz bu şekilde olmasını istiyorsanız teklif edin yine de. Konuşun bakalım ne şekilde yapacağınızı.

Tamam yarın konuşacağım
Maaş kartın ve sifren sende dursun.ortak bir hesap açın.ikinizde internetten o hesaba aktarım yapın.ikiniz de görüntüleyin gerektiğinde harcayın vs.ama asla ve asla tutum kontrol karşıda olmasın.bir de sanki karşı olduğun bir mevzu gibi konu açma.akisina bırak ilk maaşın yatmasına yakin beraber gidin bir bankaya ortak hesap açın gerisi gelir.

İyi geceler arkadaslar.karı koca çalışan yada her ikiside memur olan var mı? Varsa maaşınızı ne yapıyorsunuz?eşinizle ortak hesabınız mı var? Yoksa maaşınız direk eşinizde size belli bir para mı veriyor.normalde ev hanımıydım şimdi ikimizde memur olduk.En cok karı koca memurlardan cevap bekliyorum bu arada eşimin maaşı benden düşük olacak.buna ragmen maaşımın tamamamını ona versem ne dersiniz? Yorumlarınız benim için cok önemli şimdiden teşekkürler
memur degilim ev hanımıyım esimin alin teri döktüğü maaşa asla el koymam sağ olsun oda her istediğimi alır egerki çalışsaydım aynı şekilde kendi maaşımı kendim yonlendirirdim eksik ller giderler hesaplanır kim neye yetiyorsa harcanır esine niye vereceksinki esinin karşıda senin sayilmiyormu zaten seninde aynı şekil onun sayılır bence giderleri hesaplayıp kalanını ortak fikirle yonetin

memur degilim ev hanımıyım esimin alin teri döktüğü maaşa asla el koymam sağ olsun oda her istediğimi alır egerki çalışsaydım aynı şekilde kendi maaşımı kendim yonlendirirdim eksik ller giderler hesaplanır kim neye yetiyorsa harcanır esine niye vereceksinki esinin karşıda senin sayilmiyormu zaten seninde aynı şekil onun sayılır bence giderleri hesaplayıp kalanını ortak fikirle yonetin
Eşimde bunu yapalım diyor zaten.maaş kartı bendede durabilir o konuda skntı yok

Bunu nası söyleyebilirim.planı oydu hem kendine hem bana eşit miktarda harçlık ayırıp kalanı ev giderleri ve birikimdi.şimdi ne diyim benim maaşımı ben biriktrrm mi diyeym yada ben sadece evin erzagını alırım kalanını ben biriktrrm mi

Dikkat ederseniz cumleleriniz hep esimin plani, esim oyle dusundu, oyle soyledi. En bastaki sorun bu bence, neden ortak butceniz ile ilgili kararlari sadece esiniz veriyor? Sizin soz hakkiniz yok mu?

Back
X