• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aile yüzünden ayrılık yasayan ?

seninle85

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2016
8
6
1
36
öncelikle fikirlerinize cok ihtiyacim var bunun icin kayit oldum :KK43: yaklaşık 4ay öncesinde tanışmış taa ki aileler tanışana kadar cok mutlu giden bi iliskimiz vardı. aileler tanıstıgında hersey normal gözüküyordu. sonrasında adı kondu ve Allahın emrini koyup istemeye geldiler sözümüzü kestik aile arasında. nişan tarihimizi belirledik. nişan yerini bile tuttum. sonraki 1ay zarfinda ailesi kesinlikle bir sıcaklık göstermedi garip bir mesafe olustu bu sure icinde. yaklasmaya calistim ablasinin tersler uslubuyla karsilastim. en bastandan beridir de bir sicaklik yasayamamstim. 18gun once kendi aramizda tartstik bitirmeye hazirmis gibi davrandi. yuzugu sana kargoyla gondereyim satip kaporayi karsilarsin duydum. ve ailesinden kimse ailemi arayip ne oluyor demedi bu sekilde yuzukler atilmis oldu. kendime dair de bir aciklama duyamadim. her ne kadar ailesinin yaptigini hissetsemde. 31yasinda insanin bu kadar agza baktigini anlamak istemiyorum sanirim. tek taşını bana aldigi tum hediyeleri ablasina geri gonderdim. bittiginden beridir sosyal medyada gondermeler yapiyor. elindeki yuzugu takmis sol eline bana gosteriyor. aldigi hediyeyi cekiyor gittigimiz yerlere gidiyor bana neyi gostermek istiyor. hicbi sekilde ulasmiyor. kendimden ziyade ailem insan yerine konulmadigi icin ulasmiyorum ama cok aci cekiyorum. (simdiden tum desteginiz icin tesekkur ederim)

öncelikle ailesiyle erken tanışmakla çok iyi birşey yapmışsın. bir erkeği tanımanın en iyi yollarından biri ailesindekileri görüp analiz etmektir. aile sıcaklık göstermediyse seni istemiyorlardır. iki kere iki dört. 4 ayda mı isteme oldu orayı tam anlamadım. eğer öyleyse hayatına yanlış bir adım atacakken kurtulmuşsun. senin 31 yaşındaki koca adam sevgilin, anası ve ablasının istediğini yaptı ve sana bye dedi.

özetle Allah'a şükret, çünkü o senin kişiliği oturmamış biriyle evlenip, hergün ailesi yüzünden kavga etmenizi istemedi. acı çekip kendini harap etmek yerine, iyiki kurtuldum o öküzden demen gerek. bu da senin hayat tecrüben olsun. bir daha biriyle tanıştığında çok değer verme, acele etme nişan veya evlilik konusunda ve ailesini iyi gözlemle.

artik sadece flört olarak devam etmek istemedigim icin erken bir adim attim. tanistigimiz toplam sure olarak 4ay yoksa yuzuk takali sadece 1ay olmustu. ailesinin lafiyla sildigini bende goruyorum. sadece yuzugu geri sol ele takip bana videoyla gostermesi geldi ilginc olan ve aldiklarini cekip sosyal medyada paylasmasi. tabiki herseyde bir hayir vardir ama bu sekilde yari yolda birakilmak cok zoruma gidiyor :(

tabiki... her insanın zoruna gider. ne zor bir durum yaşamışsın. ama şu anı ve geçmişi bırak. bir kere böyle bir hareketi yapan biri, kimbilir gelecekte neler neler yapardı. inşallah kişiliği oturmuş, ailesiyle iyi ilişkide olacağın biri çıkar karşına.

konun ilgimi çekti.
Bende 1.5 sene sevgili olduktan sonra sozlendik. aile arasi kucucuk bi nisan tarzi bisey yaptik.
istemeye geldiklerindede ailesinin beni istemedigi cok cok belliydi. ama ses etmemistim nasil olsa seviyoruz birbirimizi sorun olmaz ailesi diyordum. ama ben ailesine saygi gosterdikce, ilgi gosterdikçe onlarin her yaptigina goz yumdukca nisanlimda ailesinin yaninda oldugunu gordukce tartismaya basladik surekli.
8 ay nisanli durduk. nisanlim kör sanki, goremedi ailesinin bizi ayirdigini. ailesi yuzunden ayrildik

en iyi yasayan biliyor aslinda ah be canim ben kotu davranışlarina göz yummadim ilerde daha kotu olabilirdi :( ailesine asiri bagli olan erkekler ne yazik ki dolduruşa gelebiliyor yoksa kimse evlenme karari aldigi kizdan bu kadar kolay vazgecmez. hayatlarindan vazgeciyorlar belkide.. peki ne zamandir ayrisiniz geri dönüs alabildinmi yuzukler atildiktan sonra?? 33 gun oldu ne haber var ne merak eden var. allah kurtariyor bir sekilde bahane oluyor sanirim ama gercekten yasayan biliyor cok zor gecen uykusuz geceler hic gecmeyen o sızı.. benim umidim vardi yuzugu geri taktigini gordum videoya cekip ama donmedi iste donemedi. nasil alisiyolarsa sahi bilsekte bizde denesek. helallesebildinmi bilmiyorum. ama ben helallesemedim de . ailesi o kadar yok saydi ve saydirdi ki muhattap bile olmadilar. yuva yikanin yuvasi olmaz anne baba dahi olsalar bunun gunahi cok buyuk. sevenleri ayiriyosun fitne fesat yaratiyorsun ortaya. ben hakkimi hic helal etmiyorum :(

1 sene oldu ayrilali. Helallesemedim. Ama hakkimda helal degil ona. Beni guvendirdi. Ben gozum kör kulagim sagir guvendim ona. Ama beni yuz ustu birakti. Hâlâ canim yaniyor. Cunku nerdeyse hergun goruyorum onu. Dayanilmaz alev alev yaniyor sanki icim

helallesmeden yasanmasi zaten basli basina bir karaktersizlik vicdani oldugu sandigin insanin bu kadar acimasiz davranabiliyor olmasi tabiki uzucu ama asla yanina kar kalmicak bunu bil her gun gormen kotu ama o vicdan elbet bir gun sizlicak dile gelicek. bende yuzustu birakildim ayni durumu yasiyoruz seninle tek fark ben onu hic goremiyorum karsilasma ihtimalim gittigimiz yerler disinda pekte yok gibi :( 1 yil gayet dogal onca emege onca sevgiye icteki biraktigi iz zaten silinmicek bunu biliyoruz. kimse yari yolda birakildigini unutamaz ki :( Allah yardimcimiz olsun cok zor gercekten

Demesi belki kolay bana, hergun gormen cok aci bunu anlayabiliyorum az da olsa amma balik bastan kokar. Sen onu hic dusunme. Bunun acisini atmak belki bi kac yilini alir amma emin ol en iyisi uzak durman. Onun gondermelerine kanma ustune alinma. 31 yas ne demek yaa bende aynisini yasadim benimki 33du fakat kesinlikle onlarin gazina gelip beni kirmadi. Amma sana yaptigi cok buyuk âdilik.

Hem 4 ay biraz cok acele degilmi? Yani gonul bu tabiikide sevdimi bisey yapamassin amma erkege guven olmaz. Hele ki o yasdaysa varya analarin ablalarin pek bi etkisi oluyor.

ayrildigimdan beri gormuyorum tezat yerlerde oturdugumuz icin. ne guzel demekki karakterli insanmış sana sahip cıkmıs. bana yapilandan cok ailemin hice sayilmasi asiri uzdu beni. annesi babasi koca insanlar yuzuk atilmis nasil aramaz sormaz ne oldu diye. 4 ay cok erkendi ama adı konarak devam etmek istedim sifatsiz bir flört olsun istememistim artik. kendisi de evlenmeye cok merakliydi istekliydi cok plani vardi yapmak istedigi. ama bir anda gordum gercek yuzunu.umutlanmistim ailesinin yuzunden oldugunu anlar mi bir kez olsun merak eder mi bir helallik istermi diye ama olmadi iste. evet tum ailenin etkisinde kaldi buda ruh haline yansidi. ustume alindim hep paylasimlarini. hele ki yuzugu geri taktigini gorunce donucek dedim durdum. icimden uzun zaman unutamicagimi bilsem de hayirlisi buymus demek ki diyorum. allah haketmeyenlere hayal kirikligi yasatmasin insallah :(

ayrildigimdan beri gormuyorum tezat yerlerde oturdugumuz icin. ne guzel demekki karakterli insanmış sana sahip cıkmıs. bana yapilandan cok ailemin hice sayilmasi asiri uzdu beni. annesi babasi koca insanlar yuzuk atilmis nasil aramaz sormaz ne oldu diye. 4 ay cok erkendi ama adı konarak devam etmek istedim sifatsiz bir flört olsun istememistim artik. kendisi de evlenmeye cok merakliydi istekliydi cok plani vardi yapmak istedigi. ama bir anda gordum gercek yuzunu.umutlanmistim ailesinin yuzunden oldugunu anlar mi bir kez olsun merak eder mi bir helallik istermi diye ama olmadi iste. evet tum ailenin etkisinde kaldi buda ruh haline yansidi. ustume alindim hep paylasimlarini. hele ki yuzugu geri taktigini gorunce donucek dedim durdum. icimden uzun zaman unutamicagimi bilsem de hayirlisi buymus demek ki diyorum. allah haketmeyenlere hayal kirikligi yasatmasin insallah :KK43:

Sana bisey diimmi. Ben evlendim kiz tarafiyiz amma bugun bile hala kayinvalidem diyor ki. Sanki dunurum gelip kapiya biz geldik diye supriz yapacak gibi.

O da kendi gururundan mi desem kulturden mi. Erkek evi gidip kiz evinin gonlunu almazmi? Kizinizi aldik diye. Bunlar boyle. Kim bilir haksiz yere seni bu uzduklerini sana kakalamak icin boyle yapiyorlardir. Cok kotu ve cahil bir hareket.

Sana bisey diimmi. Ben evlendim kiz tarafiyiz amma bugun bile hala kayinvalidem diyor ki. Sanki dunurum gelip kapiya biz geldik diye supriz yapacak gibi.

O da kendi gururundan mi desem kulturden mi. Erkek evi gidip kiz evinin gonlunu almazmi? Kizinizi aldik diye. Bunlar boyle. Kim bilir haksiz yere seni bu uzduklerini sana kakalamak icin boyle yapiyorlardir. Cok kotu ve cahil bir hareket.
bence kulturden dolayi. aklamaya calismak gibi kendini. ama sonucta ayiriyorsun ne buyuk kotuluk. cok cahil insanlar oldugunu biliyorum hissettim de ayni zamanda. gonul almak olmasada anlasamamislar olmadi hakkinizi helal edin tarzi bekledi ailem. ama bu insanlar şaka gibi. evlenmek icin sectigim insana da yaziklar olsun boyle yarim kaldim

bence kulturden dolayi. aklamaya calismak gibi kendini. ama sonucta ayiriyorsun ne buyuk kotuluk. cok cahil insanlar oldugunu biliyorum hissettim de ayni zamanda. gonul almak olmasada anlasamamislar olmadi hakkinizi helal edin tarzi bekledi ailem. ama bu insanlar şaka gibi. evlenmek icin sectigim insana da yaziklar olsun boyle yarim kaldim

Korkulari var da ondan boyleler. Annemle baban nasil boyle yaptiniz bile dese kufr de etse yerden goye kadar haklilar ya. Neyse bunlar senin ahini almis zaten seni cok uzmus. Yuzleri kolay gulmez.

Korkulari var da ondan boyleler. Annemle baban nasil boyle yaptiniz bile dese kufr de etse yerden goye kadar haklilar ya. Neyse bunlar senin ahini almis zaten seni cok uzmus. Yuzleri kolay gulmez.
ozellikle annesi oglunu tamamen kaybedecegini dusundu. kendimi ezdirmedigim icin hoslarina gitmedi. fitne fitne basardilar. ailem hesap sormaya kalkti ama istemedim bana yapilani degistirmeyecekti. yuzugu sosyal medyada takmadin ki aileyi engelleyince bitmis olsun. en iyisi umursamaz gozukup gitmekti. ortalardan kayboldum dile kolay 1.5 ay olmus artik. guzel yuregin icin tesekkur ederim. insallah ilahi adalet yerini bulur :(

ozellikle annesi oglunu tamamen kaybedecegini dusundu. kendimi ezdirmedigim icin hoslarina gitmedi. fitne fitne basardilar. ailem hesap sormaya kalkti ama istemedim bana yapilani degistirmeyecekti. yuzugu sosyal medyada takmadin ki aileyi engelleyince bitmis olsun. en iyisi umursamaz gozukup gitmekti. ortalardan kayboldum dile kolay 1.5 ay olmus artik. guzel yuregin icin tesekkur ederim. insallah ilahi adalet yerini bulur :KK43:

Amiin tatlim InsAllah. Hz. Allah senin icin bundan daha temiz bir es ve aile yazmisdir sen sadece seni Hakka yakinlastirsin diye dua et.

Benimde.. Allahtan sende aileler tanismis.. Muhattap almışlar.. Bende bizi kuhattap almadılar hatta tanışmak bile istemediler.. Adımı dahi bilmezler..Sebep mezhep farklılığı memleketim.. Gerçi o da sevememiski dik duramadı.. Bir deli bir kuyuya SEVEREK AYRILMAK diye bir taş atmış herkes peşinden atlamış.. Yalan Çünkü.. İnsan severken Niye ayrılsin.. ?YUZUNU GOSTERMIS ISTE.. NASIL SUNEPE PISIRIK karekterinin zayıf oldugunu göstermiş.. Seven insan her ne olursa olsun vazgeçmez..dik durur sahip çıkar..Hayırlısı olsun..

hic tanışılmasaydı daha mutlu olurdum emin ol. severek ayrılmak diye bir durum yok hic sahip çıkmamak,kaçmak var özetle. baştan ortaya çıkması da bir şans kim ailesine karşı pasif olan bir adamla mutlu olabilir ki. tabi ben hem kendisinden hem ailesinden darbe yaşamış oldum birazcık bu kısım farklı ama alışıyo insan. kimbilir belki bir gün gerçekten mutlu oluruz :)

Seni yarı yolda bırakan adamla evlenme canim benim rabbim iyilerle karşılaştırsın :dua:

Back
X